התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
יש שלל אורחים, אמנם כאן בחכמת האמהות הצעירות הן הרוב, אבל בין האורחים יש רבנים, סבתות, דודות, חברים, חברות וכל מיני שבאים לארוע לשבת ולהנות, וגם להם מחויבים, והשאלה היא איך לצאת ידי חובת הכל,
ולא תהיה כאן תשובה אחידה, כי זה תלוי המשתתפים, סגנון המשפחות, וכו'
ארוע שכולו סביב הילדים- שולחנות, הפעלות, מתאים יותר לנופש משפחתי מאשר לשמחה מגוונת משתתפים
האירוע אינו סביב הילדים.
ואם לא מתאים לך אירוע עם ילדים זה הכי ליגיטימי בעולם. זה האירוע שלך. ואת רוצה שהכי יהנו הסבתות והדודות . והנראות היא חשובה לך .
הכל בסדר גמור מבחינת כולם.

חייב להיות גם בסדר גמור מבחינתך. שמי שלא מתאים לו להגיע בלי ילדים שיהפכו לטעמך את האירוע לנופש משפחתי ולא לשמחה קלאסית מכובדת ומכבדת סבתות דודות רבנים וחברים - ישאר בבית.
אף אחד מהמוזמנים אינו חלילה חלק מהתפאורה כמו הבר והמנות וחייב להגיע גם אם קשה לו מאד - רק כדי לייפות לך את האירוע ולמלא אותו בקהל - שיהיה ממש מוושלם.

נסחפת... הילדים הכי לגטימיים בעולם,
אמנם יש זמנין ומקומות שאינם מתאימים לכל גיל,
לקונצרט היית מביאה תינוק?
להרצאה היית מביאה בן 5?
לפי אופי השמחה ניתן להבין מה המינון ומה הגיל שתואם,
אם זו סעודת בר מצווה עם דרשות ואוחים מכובדים גיל 10 ומעלה יכול יותר להתאים לאופי הארוע,
אם זו קבלת קהל המונית, לכאורה גם גיל צעיר יותר בהשגחה מתאימה יוכל להשתלב וכו'
לקונצרט אני חייבת לבוא?
להרצאה אני חייבת לבוא??

היות שכך בקונצרט ובהרצאה אפשר להציב תנאים. מי שרוצה לבוא - יבוא ללא תינוקות וללא ילדים בני 5.

אם את עורכת סעודת בר מצווה עם דרשה ואורחים מכובדים (ערכתי כזו בלי הגבלות. עם ילדים כרצון איש ואיש - אגב... כנראה היתה פחות אריסטוקרטית שקטה ואלגנטית. לאורחים הכבודים שלום. הם לא נבהלו לבוא גם לבר מצווה הבאה שערכתי.) - את לא יכולה לחייב אף אחד להגיע לשמחה הזו.
את חייבת לקבל בחיוך ובשיא ההבנה כל אחד מבני המשפחה אפילו הקרובים ביותר - שיאמר- יש לי ילדים. קשה לי למצוא להם סידור. לא מתאים לי להגיע - לא לקונצרט לא להרצאה וגם לא לבר מצווה "מכובדת".

הייתי מצפה שאפילו ההגבלה תבוא כך : "הבר מצווה מיועדת רק מגיל 10 ומעלה. נשמח מאוד מאוד לראות אתכם אתם ממש חשובים לנו. נעריך מאוד אם תמצאו סידור לילדים אבל ממש נקבל בהבנה אם לא תוכלו...."
ובטח לא להחמיץ פנים ולעשות ברוגז אחרי.

אבל לגיטימי לבקש שהבר ישאר קצת על כנו עד שיבואו האורחים, שמגיעים מאוחר יותר.
וזה תפקיד ההורים לפקח על ילדיהם.
כנ"ל לעניין השקט בדרשות. לפעמים זה ממש בזיון למי שדורש שכולם מבינים שהוא מדבר אך ורק לעצמו כי אין מצב לשמוע אותו.

אין בעיה תבואו עם ילדים, אבל תשגיחו עליהם שלא יהרסו לבעלי האירוע את השמחה...
מסכימה איתך שתפקיד ההורים לפקח על ילדיהם
ולראות שאם הם הגיעו לאירוע שרואים שהשקיעו בבר ובנראות - יהיה יפה וגם חינוכי אם הם יחנכו את הילדים להתאפק בנוגע לבר.
וזה בלי קשר לדיון הזה בכלל או לאכזבה של בעלת השמחה.
סתם כי יפה שילדים ילמדו דרך ארץ.

אבל כאמור אנחנו יכולים לחנך רק את עצמינו
והאורחים עשו איתנו חסד שהם באו לשמוח ביום שמחתינו . (לא הייתי רוצה לעשות בר מצווה או שבע ברכות ולגלות אולם ריק.. לא הייתי רוצה לעשות שמחה ולגלות שאני לא חשובה לבני משפחתי והסובבים...) ואנחנו אומרים להם תודה על כל צורה בה התאמצו, השקיעו והגיעו.
ובטח ובטח לא מתווים ונותנים תנאים איך בדיוק לבצע את החסד עבורינו.
(בעיני לומר לבוא בלי ילדים או לומר לאחות לשמור על הילדים שלה - זה כמו לומר לאחות - לבוא בבקשה לשמחה שלי עם בגד אלגנטי מחנות X או Y )

נערך לאחרונה ב:
יש אנשים שמבחינתם כל ילד עד גיל 14-15 זה פשוט מטרד נוראי שאכשהוא צריך לסבול אותו עד שהוא יגדל.אולי צריך לטמון אותם באיזה מרתף עד שיגדלו ויהיו נסבלים....
ולא היא! ילד היא נשמה יהודית רכה וטהורה שדווקא השנים האלו מעצבים את כל האישיות שלו לכל החיים, וכן ! חלק מהחוויות המעצימות זה גם להגיע לאירועים משפחתיים, או לקבל כוס שתיה בכבוד בחדר הקפה בשטיבל.... תתחילו לאהוב אותם ולנהוג כלפיהם בסבלנות ובכבוד ובידידות! ילדים הם גם יהודים.....

נערך לאחרונה ב:
ככה זה שהסטייל היופי והתפאורה הפכו לחשובים יותר מבני האדם :(

בדיוק חברה שלי מברמצת והיא עושה בר עם דברים רק לילדים, פקלאך, קייקפופס, זר מרשמלו ועוד.
עוגות וכד׳ יהיה בשולחנות
(והכל פשוט ונעים בלי שואו מוגזם)

ככה זה שהסטייל היופי והתפאורה הפכו לחשובים יותר מבני האדם :(

בדיוק חברה שלי מברמצת והיא עושה בר עם דברים רק לילדים, פקלאך, קייקפופס, זר מרשמלו ועוד.
עוגות וכד׳ יהיה בשולחנות
(והכל פשוט ונעים בלי שואו מוגזם)
כנ"ל אצלי.
אני מייעדת את הבר בשמחה בעיקר לילדים

המבוגרים יושבים ליד השולחן ואוכלים מנות
הילדים ליד הבר.
והבר בהתאמה - מוכן קורץ לילדים.

מוזר שלא דיברו כאן על האחריות של הורי הילדים בשמחה: לשים גבול להשתוללות כשהם נפגשים עם בני הדודים לדאוג להם לארוחה שלא על חשבון אורחים מבוגרים (מישהו משלם על זה בסוף) אירוע עם ילדים זה מקסים חוויתי ומגבש אבל אחריות הורית צריכה להיות כל הזמן הן של האב והן של האם

נערך לאחרונה ב:
אני לא מבין פה כלל את הדיון.
עישיתי בר מצוה ראשונה לא חשבתי לרגע בלי ילדים זה אפילו לא התחיל להיות נושא.
פעם ראשונה שאני שומע על כזה רעיון זה כאן.
תלוי סדר גודל של משפחה
אם זה משפחה של של 14 ילדים יכול להיות בין 4-5 בר מצוות לשנה וחתונות באמצע , מאוד מקל שאומרים שזה בלי ילדים (ככה זה בצד של בעלי)
אבל אם זה משפחה קטנה שיש בר מצוה פעם בשנה בלי חתונות זה נורמאלי שמביאים ילדים

יש שלל אורחים, אמנם כאן בחכמת האמהות הצעירות הן הרוב, אבל בין האורחים יש רבנים, סבתות, דודות, חברים, חברות וכל מיני שבאים לארוע לשבת ולהנות, וגם להם מחויבים, והשאלה היא איך לצאת ידי חובת הכל,
ולא תהיה כאן תשובה אחידה, כי זה תלוי המשתתפים, סגנון המשפחות, וכו'
ארוע שכולו סביב הילדים- שולחנות, הפעלות, מתאים יותר לנופש משפחתי מאשר לשמחה מגוונת משתתפים
הייתה לנו בר מצווה לאחרונה. בפלג הדת"לי של המשפחה. והיה בצד דוכן של מעצבת בלונים שיצרה לכל ילד בלון כבקשתו. בנוסף הדיג'יי נתן יחס גם לילדים (עם שירים שאוהבים, ריקודים וכו')
היה יפה מאוד ולא פחות מכובד בעיניי, ולטעמי חבל לא להעתיק את הקונספט. כמובן שלא חייב דווקא מנפחת בלונים, אבל העיקרון של לתת יחס לילדים הוא יפה מאוד ולא גורע (לדעתי) ממכובדות האירוע.

תלוי סדר גודל של משפחה
אם זה משפחה של של 14 ילדים יכול להיות בין 4-5 בר מצוות לשנה וחתונות באמצע , מאוד מקל שאומרים שזה בלי ילדים (ככה זה בצד של בעלי)
אבל אם זה משפחה קטנה שיש בר מצוה פעם בשנה בלי חתונות זה נורמאלי שמביאים ילדים
מי שזה מקל עליו מוזמן לא להביא אותם. 🧐

מי שזה מקל עליו מוזמן לא להביא אותם. 🧐
אבל מאוד מענין שכולנו יושבים רגועים ונהנים (13 גיסות) ומודים על ההחלטה לא להביא ילדים מגיל 8-9 (כמובן שרק בבר מצוות)
אז כנראה זה באמת תלוי משפחות

נערך לאחרונה ב:
אבל מאוד מענין שכולנו יושבים רגועים ונהנים (13 אחיות וגיסות) ומודים על ההחלטה לא להביא ילדים מגיל 8-9 (כמובן שרק בבר מצוות)
אז כנראה זה באמת תלוי משפחות

נשמע שאת אומרת שמוזר למה אני לא אוהבת את השקט בלי הילדים.
למה? כי המטרה של שמחה משפחתית היא אחרת, ולא, זה לא שקט מהילדים שלי..

כי בשונה מהילדים שלך , הילדים שלי מאוד מאוד מאוד מחכים לחגוג עם הבנדוד בר מצווה! הם קשורים וחברים שלו כמובן יותר ממני.
אפילו השבת הבנדוד שמתברמץ עוד כמה ימים הגיע אלינו והתרגשנו איתו יחד.
והם לא יבואו? הילדים החברים? כדי שלא יהפכו את הבר ויבלגנו? מה קרה לנו?

שבוע טוב והרבה שמחות!

כי בשונה מהילדים שלך , הילדים שלי מאוד מאוד מאוד מחכים לחגוג עם הבנדוד בר מצווה! הם קשורים וחברים שלו כמובן יותר ממני.

שבוע טוב והרבה שמחות!
אבל לא לכולם מתאים שיסתובבו באזור ה - 50 ילדים בגילאי 2-8

אבל לא לכולם מתאים שיהיה סוג של קייטנה עם בלונים ויצירות ומדבקות בבר מצוה של הבן שלהם!
זה מה אמרתי
הייתה לנו בר מצווה לאחרונה. בפלג הדת"לי של המשפחה. והיה בצד דוכן של מעצבת בלונים שיצרה לכל ילד בלון כבקשתו. בנוסף הדיג'יי נתן יחס גם לילדים (עם שירים שאוהבים, ריקודים וכו')
היה יפה מאוד ולא פחות מכובד בעיניי, ולטעמי חבל לא להעתיק את הקונספט. כמובן שלא חייב דווקא מנפחת בלונים, אבל העיקרון של לתת יחס לילדים הוא יפה מאוד ולא גורע (לדעתי) ממכובדות האירוע.

בירמצתי 2 ילדים בחורף האחרון ובחורף שלפניו.
לרגע לא חשבתי לא להזמין בני דודים.
לשבת הזמנתי את הסבים והסבתות +זוג מכל צד.
היה מקסים ומכובד.
לא הרגשתי שהילדים הכבידו בשמחות ולמי ששואל שתי הבר מצוות היו בימים הכי קרים ככה שאפילו החצר של האולם לא הייתה רלוונטית.
לא יודעת בתור אורחת בבר מצוות בקרבה כזו כי משני הצדדים הם הנכדים הבנים הראשונים.

אני הנכדה הראשונה ככה שיש המון חתונות של בני דודים שלי.
בהתחלה הייתי מגיעה עם כולם לחתונות עד שראיתי שזה קשה לי. נסיעות של לפחות שעה וחצי מהפריפריה הצפונית שלי למרכז/ ירושלים.
ומאחר והקהילה שלנו צעירה ונדיר למצוא בייביסיטר הפסקתי לנסוע אא"כ זה דודים שהקשר איתם ממש קרוב או כאלו שזו חתונה ראשונה אצלם.

שבוע טוב והרבה שמחות!
להבנתי דובר על ילדים גיל 8 ומטה שלא יגיעו
חברי החתן הקרובים אליו לגיל , זה כבר ענין אחר, וגם התנהגות מצופה אחרת

נראה שברור מהתשובות מי חגג כבר ארוע או שתיים ומי עדיין לא הגיע למקום הזה
אני חושבת שפותחת האשכול לא התכוונה לארוע בסטייל והיא לא מעונינת בילדים
הכל ממש תלוי בכל משפחה
אם יש משפחות שרוב הילדים נע בין 2-6 והם ממש לא חברים של מושא הארוע(קרי ילד בר המצווה)
אז יש אפשרות לבקש התחשבות
מי שממש מתעקש יכול להביא
כמובן שאחרי בקשה מנומסת ירדו מסר מכובד של ילדים שבהן יש אפשרות למצוא סידור אחר
עדיין אני חושבת שבאחריות ההורים לדאוג לילדיהם שלא יאבדו את זה
וההשתללות תהיה חסרת רסן
וגם אם הבר מיועד לילדים אפשר ללמד אותם התאפקות והמתנה לזמן הנכון
ושוב זה תלוי מאוד בסגנון ההורים
רואים את זה לא רק בארועים
זה מתבטא בכל מקום ציבורי /בניין - מול השכנים/ גינת משחקים ועוד
אני חושבת שזה דבר טוב שהנושא הוצף וכל אחד ייקח לתשומת ליבו את הכיוון הרצוי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה