התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
הזכירו ברית עם הרבה ילדים - כן ירבו
היום המציאות השתנתה (אצלנו לפחות)
ברית בבוקר - הילדים במוסדות
ברית בצהריים - היו מביאים את כל הקטנים אך היום הם בצהרון!

הייתי בברית שבעלת השמחה התקשתה להושיב כמה נשות צוות ש"הזמינה" כי לא חישבה היטב את המנות (היו מעט ילדים)
זה מעורר את השאלה שחוזרת (אולי זו קביעה...)
האם מי שעדיין לא עורכת שמחות (רבות) מתקשה להבין את הצד העורך?!
קל לדבר אבל לערוך חתנה זו הוצאה ענקית שנעשית בשמחה - לדעתי עם כל מי שרוצה להביא ילדים.
אבל שבת חתן/ שבע ברכות (ועוד שמחות) - מותר לעזור לבעל השמחה לחסוך הוצאות!!!
ויש דרכים רבות
חוץ מלהעלב ...

חוץ מלהעלב ...
אף אחד לא נעלב
רק שמצפים שאם מישו בוחר לא להזמין ילדים שיבין שאולי לא יגיעו
ושהוא יכבד את ה בדיוק כמו שהוא רוצה שיכבדו את השיקולים שלו.

בארועים יזומים לגיבוש משפחתי, כמו שבתות גיבוש ומסיבות.
אצלינו שבתות גיבוש עושים ללא ילדים, ובמפגשי חנוכה חלק לא מגיעים כי רחוק וקשה ומאוחר וכו...
מה שאני באה לומר זה שיש עוד צד למה עד היום רוב המשפחות כן הביאו בצורה מסורתית ילדים לשמחות.

לא באה חלילה, להתגרות במשהו אלא רק להציע עוד זווית הסבר- בה נהגו אבותינו.

אני בכורה ולאחיותי היו טענות על השמחות שערכתי (ב"ה רבות)
עד שהגיעו לשמחות שלהן...
יכול להיות שלסגנון המשפחה שלכם מתאים לעשות כך. להרבה לא.
אצלנו מי שמוזמן מוזמן עם ילדיו, וזה אכן שיקול באיזה היקף לעשות את השבתות וכו'. לדוג' במקרה אחד של ברית בשבת הזמינו את כל האחים של ההורים (צד אחד גר קרוב) + משפחה אחת של דודים, ובמקרה אחר של שבת בר מצווה הזמינו רק סבים וסבתות, כי לא התאים להתעסק במציאת פתרונות לינה לכולם, וכמובן מי שגר באזור או שיש לו סידור משלו מוזמן בשמחה.

בלתק
אם מביאים חייבים שיהיה להם מקום לשבת ואוכל לאכול.
הייתי בחתונה של בן דוד עם שני ילדי(גילאי 5-8)
הושבתי אותם לידי בטבעיות ואז הגיעה אלי דודה שלי(המחתנת) בלחץ,
ואמרה לי ואוו סיכמנו שהילדים לא יושבים...
אמרתי לה אוקי וחשבתי שהכל יעבור טוב ואז הגיע אלי שוב, נו מה עם מה שסיכמנו שישבו עליך..
כמובן שלא סיכמנו כלום, והיא רק דאגה להזמין את כולםםםםם....

בסוף חזרתי ממש מושפלת, טרחתי ונסעתי כמה שעות עם ילדים והייתי צריכה לשבת עם שתיים עלי והכי חשוב להיזהר לא להתלכלך מהסוכריות והגלי מהשקית המיוחדת לילדים..

מסקנה אם מזמינים להתייחס אליהם כאנשים עם צרכים רגילים גם אם הם קמים אחרי זמן לשחק..
ואם לא מזמינים להם מקום להודיע מראש ולא לדחות את האי הנעימות לארוע עצמו בטענה של סיכמנו...

בשמחות תמיד עם הרבה ילדים בריאים: )

כל תשובה "בשלוף"
היא בעייתית!

מי החליט שמישהו נגד ילדים?
יש לנו משפחה ברוכה במיוחד כן ירבו
ואני עושה את המקסימום לשתף את המעגל הרחב באהבה
אנחנו רק בני אדם ולא הכל בידינו
לדוג' גבולות תקציב
או הצד השני שעורכים שבת חתן/שבע ברכות ומגבילים אותך
את עצמם לא הגבילו
גם אני נעלבתי
עד שהבנתי שגם להם יש אילוצים

הזכירו ברית עם הרבה ילדים - כן ירבו
היום המציאות השתנתה (אצלנו לפחות)
ברית בבוקר - הילדים במוסדות
ברית בצהריים - היו מביאים את כל הקטנים אך היום הם בצהרון!

הייתי בברית שבעלת השמחה התקשתה להושיב כמה נשות צוות ש"הזמינה" כי לא חישבה היטב את המנות (היו מעט ילדים)
זה מעורר את השאלה שחוזרת (אולי זו קביעה...)
האם מי שעדיין לא עורכת שמחות (רבות) מתקשה להבין את הצד העורך?!
קל לדבר אבל לערוך חתנה זו הוצאה ענקית שנעשית בשמחה - לדעתי עם כל מי שרוצה להביא ילדים.
אבל שבת חתן/ שבע ברכות (ועוד שמחות) - מותר לעזור לבעל השמחה לחסוך הוצאות!!!
ויש דרכים רבות
חוץ מלהעלב ...
אם בעל השמחה מרשה להישאר בבית כדי לחסוך לו הוצאות והוא לא מתכוון להיעלב, אז בסדר ;)

בדיוק חברה שיתפה אותי בדילמה שלה-
הם עושים בעז"ה בר מצווה לבכור.
המשפחה שלה עדיין צעירה יחסית ולא גדולה(בכורה. 5 נשואים ו6 אחיינים קטנים יחסית) והמשפחה של בעלה ענקית בלע"ה עם המון אחינים גם נשואים וכבר נינים.
היא מאד רוצה שמחה ראשונה משמעותית במשפחה לעשות שבת עליה לתורה נחמדה עם האחים ואחיות רק שהעלות של כזאת שבת היא מטורפת. רק לצד שלה היא יכולה בכיף-יש דירות לחלק באזור והם יארחו את מי שגר רחוק וזה לא הרבה מנות אבל אין מצב להזמין רק צד אחד נכון?

זאת דילמה באמת קשה בעיניי. במיוחד שכפי שבדקתי בלוח שנה יהיה לי אותה בדיוק עוד כמה שנים(הבר מצוה יוצאת בשבת) הצד שלי די צעיר ויכול להסתדר ואילו של בעלי משפחות ענקיות, המון נשואים וכולם גרים רחוק

מה עושים בכזה מצב?

בלתק
אם מביאים חייבים שיהיה להם מקום לשבת ואוכל לאכול.
הייתי בחתונה של בן דוד עם שני ילדי(גילאי 5-8)
הושבתי אותם לידי בטבעיות ואז הגיעה אלי דודה שלי(המחתנת) בלחץ,
ואמרה לי ואוו סיכמנו שהילדים לא יושבים...
אמרתי לה אוקי וחשבתי שהכל יעבור טוב ואז הגיע אלי שוב, נו מה עם מה שסיכמנו שישבו עליך..
כמובן שלא סיכמנו כלום, והיא רק דאגה להזמין את כולםםםםם....

בסוף חזרתי ממש מושפלת, טרחתי ונסעתי כמה שעות עם ילדים והייתי צריכה לשבת עם שתיים עלי והכי חשוב להיזהר לא להתלכלך מהסוכריות והגלי מהשקית המיוחדת לילדים..

מסקנה אם מזמינים להתייחס אליהם כאנשים עם צרכים רגילים גם אם הם קמים אחרי זמן לשחק..
ואם לא מזמינים להם מקום להודיע מראש ולא לדחות את האי הנעימות לארוע עצמו בטענה של סיכמנו...

בשמחות תמיד עם הרבה ילדים בריאים: )
כאילו, בעלת השמחה ביקשה ממך במפורש להקים אותם ואמרת בסדר ולא עשית כלום, ואת עוד מרגישה שאת זאת שהיית בסדר בסיפור? וואלה.

+ משפחה אחת של דודים,
מה חשבו שאר הדודים?
בגילי ובמצבי אני אומרת בד"כ תודה (שלא הוזמנתי)
כי יש לי תורנות באירוח הנשואים וכו'
וצריכה תנאים נוחים לאירוח...
כאשר היינו צעירים התארחנו בכיף על מזרוני ישיבות והשתתפתי בהכנות לשמחות .

בשבת חתן של אחי אמי נזקקה לעזרה
הדרך היחידה שיכולתי להיות פנויה זה להשאיר את רוב הילדים אצל חמותי
וגם בעלי נשאר כי לא הוגן להפיל עליה...
הם צעדו כשעה והצטרפו עם בעלי וחמותי לסעודה שלישית
ושוב העיקר לא לכעוס ולא להפגע

מה עושים בכזה מצב?
אולי לא מזמינים את כל המשפחות בשני הצדדים
אלא בודקים כמה אפשר להזמין, ומזמינים חלק

נגיד 3 נשואים מכל צד
+ הורים מ2 הצדדים וילדיהם הלא נשואים כמובן

זה גם מה שמקובל אצלנו בשמחות בשבתות
מזמינים חלק מהאחים/אחיות לשבתות שמחה (כל פעם זוגות אחרים, וכן, יש את המשפחות שמזמינים אותם יותר כי קל יותר לארח אותם, זורמים עם המציאות)
אם או בלי הילדים זוג זוג והעדפותיו (העדפת המתארחים)

זה עבד טוב אפילו כשהמחותנים הזמינו רק זוגות ללא ילדים
והצד שלנו הזמין פחות זוגות אך עם ילדים

אולי לא מזמינים את כל המשפחות בשני הצדדים
אלא בודקים כמה אפשר להזמין, ומזמינים חלק

נגיד 3 נשואים מכל צד
+ הורים מ2 הצדדים וילדיהם הלא נשואים כמובן

זה גם מה שמקובל אצלנו בשמחות בשבתות
מזמינים חלק מהאחים/אחיות לשבתות שמחה (כל פעם זוגות אחרים, וכן, יש את המשפחות שמזמינים אותם יותר כי קל יותר לארח אותם, זורמים עם המציאות)
אם או בלי הילדים זוג זוג והעדפותיו (העדפת המתארחים)

זה עבד טוב אפילו כשהמחותנים הזמינו רק זוגות ללא ילדים
והצד שלנו הזמין פחות זוגות אך עם ילדים
רעיון יפה קצת פחות רלוונטי.
נגיד אצלי-
בצד שלי יש 2 זוגות ללא ילדים שיכולים להתארח אצל אח נוסף שעם תינוק אחד+אחות עם 2 ילדים שאצל ההורים.
אני לא אזמין חצי מהם זה קצת בדיחה נראה לי.
אבל ברגע שכולם באים(וזה בקושי עלות בשבילי כי ירד לי כל ענין הלינה ובאוכל הם יכולים לעזור) אין מצב לא להזמין את הצד השני שזה 15 נשואים וכל אחד 5+ ילדים חלקם נשואים..

עלה לי רעיון לעשות שבת עליה לתורה של עם סבא וסבתא בלבד מכל צד וערב באולם (אחרי התאריך)עם כולם.
רק שמבאס אותי קצת בשמחה ראשונה משמעותית בצד שלי לוותר על האחים..

בעז"ה עד אז נזכה בפיס ונעשה קמפוס לכולם ברוחב ובשפע אמן!!

כאילו, בעלת השמחה ביקשה ממך במפורש להקים אותם ואמרת בסדר ולא עשית כלום, ואת עוד מרגישה שאת זאת שהיית בסדר בסיפור? וואלה.
והיא הסבירה לה בשפת גוף שזה לא מתאים לה.
(את באמת יכולה לשבת עם ילד בן 9 וליד בן 5 עלייך?????)
ונשמע שביקרו אותה גם כשהילדים הסתובבו.
במילים אחרות, אמרו לה, לכי, את והילדים שלך. בסגנון קצת יותר מעודן מאשר אצל קמצא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה