התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
כאילו, בעלת השמחה ביקשה ממך במפורש להקים אותם ואמרת בסדר ולא עשית כלום, ואת עוד מרגישה שאת זאת שהיית בסדר בסיפור? וואלה.
כאילו מה ציפתה הדודה שהיא תקום ותלך הביתה? אולי היא הבינה לא להביא להם אוכל, איך בדיוק אפשר לשים על הברכיים ילדים בני חמש ושמונה - אולי אפשר מישהו אחד...

והיא הסבירה לה בשפת גוף שזה לא מתאים לה.
(את באמת יכולה לשבת עם ילד בן 9 וליד בן 5 עלייך?????)
ונשמע שביקרו אותה גם כשהילדים הסתובבו.
במילים אחרות, אמרו לה, לכי, את והילדים שלך. בסגנון קצת יותר מעודן מאשר אצל קמצא
אני באמת לא יכולה ולא כל כך מהר אגיע לשמחה כזו. בהחלט ארגיש לא רצויה בה.

כאילו, בעלת השמחה ביקשה ממך במפורש להקים אותם ואמרת בסדר ולא עשית כלום, ואת עוד מרגישה שאת זאת שהיית בסדר בסיפור? וואלה.

כיוון שאני מכירה סיפורים מעצבנים כאלה, חשוב לי להדגיש שמדובר על אנשים שאומרים לך 'תבואי! בטח תבואי! עם כללללל הילדים! אנחנו רוצים את כללללל הילדים שלך בחתונה! כולל מוצי פוצי ודוצי!'
וגם בהזמנה כותבים 'מוזמנים בשמחה עם הילדים בלה בלה בלה'.

בפועל בשטח, את באה, מגלה שאין לבנות שלך איפה לשבת, שמקימים את הילד כי 'המנות הן רק למבוגרים', ובני החמש והשנתיים בכלל אמורים לחלוק איתך את המנה המקומצנת, וחלילה מלגעת בבר הקדוש והטהור שהוכן למען אורחים אחרים שיבואו בסוף הערב.
וליד השולחן שלך עומדות נבוכות עוד כמה אחייניות בנות 11-12 שאף אחד לא חשב להכין להן מקום, והן פשוט עומדות. ואם הן ניגשות לבר, מלצר חביב מטעם בעלי השמחה אוסר עליהן לגעת.

יצויין שאני לא הייתי משאירה את ילדיי באירוע כזה, אלא קמה ביחד איתם ומתאדה מהשמחה המקומצנת, עוצרת בקיוסק הקרוב וקונה לכל אחד צ'יפס ושתיה, ואז נוסעים הביתה בכיף שלנו. המחותנת בטח הייתה שמחה שהרוויחה מקום פנוי. אגב גם לשמחות הבאות שלה הייתי שוקלת אם להגיע.

כיוון שאני מכירה סיפורים מעצבנים כאלה, חשוב לי להדגיש שמדובר על אנשים שאומרים לך 'תבואי! בטח תבואי! עם כללללל הילדים! אנחנו רוצים את כללללל הילדים שלך בחתונה! כולל מוצי פוצי ודוצי!'
וגם בהזמנה כותבים 'מוזמנים בשמחה עם הילדים בלה בלה בלה'.

בפועל בשטח, את באה, מגלה שאין לבנות שלך איפה לשבת, שמקימים את הילד כי 'המנות הן רק למבוגרים', ובני החמש והשנתיים בכלל אמורים לחלוק איתך את המנה המקומצנת, וחלילה מלגעת בבר הקדוש והטהור שהוכן למען אורחים אחרים שיבואו בסוף הערב.
וליד השולחן שלך עומדות נבוכות עוד כמה אחייניות בנות 11-12 שאף אחד לא חשב להכין להן מקום, והן פשוט עומדות. ואם הן ניגשות לבר, מלצר חביב מטעם בעלי השמחה אוסר עליהן לגעת.

יצויין שאני לא הייתי משאירה את ילדיי באירוע כזה, אלא קמה ביחד איתם ומתאדה מהשמחה המקומצנת, עוצרת בקיוסק הקרוב וקונה לכל אחד צ'יפס ושתיה, ואז נוסעים הביתה בכיף שלנו. המחותנת בטח הייתה שמחה שהרוויחה מקום פנוי.

מעריכה מחדש את המשפחה שלי...

אגב גם לשמחות הבאות שלה הייתי שוקלת אם להגיע.
אני לא הייתי שוקלת. לא.

מצד שני
יש הרבה אולמות סטנדרט המוגבלים במספר המקומות שאפשר להזמין
ומשפחות גדולות במיוחד
בקושי הדודים והבני דודים של החתן/כלה נכנסים בישיבה...
ככה שמשפחות גדולות, פחות מקובל שבני דודים מגיעים עם ילדיהם ומתיישבים
בני דודים נשואים מגיעים, אבל בני דודים עם כמה ילדים שישבו- כבר פחות
(אלא אם כן ביקשו מהם מפורשות)
שוב,
מדברת על משפחות
שרק המעגל הראשון מעל 200 איש
מה יעשו?
יזמינו טרקלין של 800 איש במחיר מפולפל?

רעיון יפה קצת פחות רלוונטי.
נגיד אצלי-
בצד שלי יש 2 זוגות ללא ילדים שיכולים להתארח אצל אח נוסף שעם תינוק אחד+אחות עם 2 ילדים שאצל ההורים.
אני לא אזמין חצי מהם זה קצת בדיחה נראה לי.
אבל ברגע שכולם באים(וזה בקושי עלות בשבילי כי ירד לי כל ענין הלינה ובאוכל הם יכולים לעזור) אין מצב לא להזמין את הצד השני שזה 15 נשואים וכל אחד 5+ ילדים חלקם נשואים..
ברור לא חצי מהמשפחה הקטנה
אבל נגיד אם הם 3
אז אפשר להזמין עוד כמה זוגות מהצד השני

לא צריך ולא כדאי להיכנס להתחשבנויות מידי מדוקדקות
זה ברור שאם הרכב המשפחה שונה, בטח בפער כזה
אין מצב להגיע לסימטריה

אני מדברת מניסיון דומה
אומנם 2 הצדדים גדולים
אבל היה צד אחד נגיש יותר

עלה לי רעיון לעשות שבת עליה לתורה של עם סבא וסבתא בלבד מכל צד וערב באולם (אחרי התאריך)עם כולם.
רק שמבאס אותי קצת בשמחה ראשונה משמעותית בצד שלי לוותר על האחים..
השבת המדוברת היא במקום ערב באמצע שבוע?

אם כן אז זה שונה

מצד שני
יש הרבה אולמות סטנדרט המוגבלים במספר המקומות שאפשר להזמין
ומשפחות גדולות במיוחד
בקושי הדודים והבני דודים של החתן/כלה נכנסים בישיבה...
ככה שמשפחות גדולות, פחות מקובל שבני דודים מגיעים עם ילדיהם ומתיישבים
בני דודים נשואים מגיעים, אבל בני דודים עם כמה ילדים שישבו- כבר פחות
(אלא אם כן ביקשו מהם מפורשות)
שוב,
מדברת על משפחות
שרק המעגל הראשון מעל 200 איש
מה יעשו?
יזמינו טרקלין של 800 איש במחיר מפולפל?
אופציה 1- להזמין את הבני דודים הנשואים לקבלת פנים/בר אחרי הסעודה, ואז הם יעשו את הבחירה שלהם האם לבוא בלי הילדים ולכמה זמן, או לא לבוא בכלל ולהסתפק באיחול מזל טוב לבבי במייל/טלפון
אופציה 2- להזמין את כולם ולילדים בגילאי שנתיים עד 10 שנים להכין שקית עם לחמניה+ נקניק/נקניקיה חתוכה, חטיף, פרס, שתיה.
בטח יש עוד כמה אופציות שאפשר לעשות, מקריאת האשכול אני מסיקה שזה פשוט תלוי בנקודת המוצא.

בטח יש עוד כמה אופציות שאפשר לעשות, מקריאת האשכול אני מסיקה שזה פשוט תלוי בנקודת המוצא.
לא רק
גם בנתוני החיים
(לא דומה שמחה של משפחה שלהורים של החתן/כלה יש 5-7 אחים,
למשפחה שלהורים יש 10-18 אחים...)

לא רק
גם בנתוני החיים
(לא דומה שמחה של משפחה שלהורים של החתן/כלה יש 5-7 אחים,
למשפחה שלהורים יש 10-18 אחים...)
זה יוצר את האילוצים, הפתרונות תלויים בנקודת המוצא.

אופציה 2- להזמין את כולם ולילדים בגילאי שנתיים עד 10 שנים להכין שקית עם לחמניה+ נקניק/נקניקיה חתוכה, חטיף, פרס, שתיה.
הם עדיין צריכים מקום. ילד עד גיל 10 ממש צריך מקום.
חוץ מזה, שהרבה לפני גיל 10 לחמניה עם נקניקיה זה לא משביע במקום אוכל.

יצא לי להיות בשמחות שהאוכל של הילדים היה יותר טעים משל המבוגרים :)
גם אם לחמניה עם נקניק זה לא משביע - ואני חושבת שזה באמת לא מתאים לילד בן 10, לפחות לא זרקו אותו לגמרי בלי כלום

האמת שלא חשבתי ממש על הגיל אלא על הרעיון הכללי, וברור שמעל הגיל של הלחמניה בשקית אז צריך כבר מנה.

האמת שלא חשבתי ממש על הגיל אלא על הרעיון הכללי, וברור שמעל הגיל של הלחמניה בשקית אז צריך כבר מנה.
חוששני שהרבה אנשים שמציעים את הרעיון לא חושבים באמת על הילד שבגיל הזה.
אין להם איזה ילד ספציפי מול העיניים כשהם אומרים 'ילד עד גיל 7 שיאכל לחמניה'. (ועשר זה ענק ממש!)

יצא לי להיות בשמחות שהאוכל של הילדים היה יותר טעים משל המבוגרים :)
גם אם לחמניה עם נקניק זה לא משביע - ואני חושבת שזה באמת לא מתאים לילד בן 10, לפחות לא זרקו אותו לגמרי בלי כלום
למה זה בכלל אופציה להזמין בן אנוש כלשהו, ולא משנה הגיל, ולזרוק אותו לגמרי בלי כלום? שהוא עוד יגיד תודה שזה לא קרה?

משעשע הדיון.
מישהו אמור לשלם את המנה הזו של הדודנים הקטנים ומאד הגיוני שעל בעלי השמחה זה כבד מאד מאד.
אני שואלת את עצמי איפה הטקט של המתארחים שמושיבים ילדים על מנות של מבוגרים ומן הסתם לא משלמים במתנה על המנות ועוד יש להם טענות

מסקנה
אמהות לילדים תביאו אתכן אוכל מהבית לילדים
ככה משתמע פה
באמת מענין אותי מה קורה במשפחות שיש עשרות ילדים
כמה שולחנות הם תופסים

משעשע הדיון.
מישהו אמור לשלם את המנה הזו של הדודנים הקטנים ומאד הגיוני שעל בעלי השמחה זה כבד מאד מאד.
אני שואלת את עצמי איפה הטקט של המתארחים שמושיבים ילדים על מנות של מבוגרים ומן הסתם לא משלמים במתנה על המנות ועוד יש להם טענות
אל תזמינו עם ילדים. ככה פשוט.
תודיעו מפורשות שההזמנה לא כוללת ילדים.

ייתכן וגם חלק מהמבוגרים יישארו בבית, קחו את זה בחשבון.
*
הטענות היו אך ורק על מצב בו המחתנת הודיעה בקול גדול 'תבואו לחתונה של חמדה'לה, עם כולם, כוווווולם, מה זאת אומרת להשאיר את נושי בבית? כולם באים!' ואף כתבה זאת בהזמנה מפורשות.
ואחרי שהאורחים שלה נסחבו בשני אוטובוסים עם חמשת ילדיהם, היא נזכרת שבעצם אין לה כסף ואין לה מקום ואין לה מנות ובבר הקדוש אסור לגעת.

חוששני שהרבה אנשים שמציעים את הרעיון לא חושבים באמת על הילד שבגיל הזה.
אין להם איזה ילד ספציפי מול העיניים כשהם אומרים 'ילד עד גיל 7 שיאכל לחמניה'. (ועשר זה ענק ממש!)
דווקא יש לי ילד בן כמעט 7 ואותו כן חישבנתי באלה שברור בגיל שאכלים לחמניות :)
אבל כאמור, אין לי הרבה נסיון בזה כי בד"כ אני לא באה ולא מביאה.
משעשע הדיון.
לא הבנתי איך ההודעה קשורה לציטוט.
אבל את השאלה שלך אפשר לשאול גם על הצד השני.

בדיוק חברה שיתפה אותי בדילמה שלה-
הם עושים בעז"ה בר מצווה לבכור.
המשפחה שלה עדיין צעירה יחסית ולא גדולה(בכורה. 5 נשואים ו6 אחיינים קטנים יחסית) והמשפחה של בעלה ענקית בלע"ה עם המון אחינים גם נשואים וכבר נינים.
היא מאד רוצה שמחה ראשונה משמעותית במשפחה לעשות שבת עליה לתורה נחמדה עם האחים ואחיות רק שהעלות של כזאת שבת היא מטורפת. רק לצד שלה היא יכולה בכיף-יש דירות לחלק באזור והם יארחו את מי שגר רחוק וזה לא הרבה מנות אבל אין מצב להזמין רק צד אחד נכון?

זאת דילמה באמת קשה בעיניי. במיוחד שכפי שבדקתי בלוח שנה יהיה לי אותה בדיוק עוד כמה שנים(הבר מצוה יוצאת בשבת) הצד שלי די צעיר ויכול להסתדר ואילו של בעלי משפחות ענקיות, המון נשואים וכולם גרים רחוק

מה עושים בכזה מצב?
אולי אפשר להזמין ולומר שכל זוג יביא 2 ילדים איתו
מכירה הרבה שעושים ככה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה