התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
אם לכולם אצלכם יש שירותי בייביסיטר צמודים או קיבלת בהבנה את מי שלא הגיע, אז מצוין.
אגב, הנשים שמדברות בזמן הדרשות לא מפריע לך? כי לי אישית זה הכי מפריע, ועוד לא יודעת איך ואם יש לזה פתרון :(
כשהדרשה מעניינת אותי, ברור מפריע. אבל כשלא... (זה ממש בעיה שלגברים יש תוכנית חינמית והם כל הזמן מועסקים ע"י דרשות ואילו אנחנו הנשים, שלרוב פחות מעניין אותנו הדרשות, ובעיקר פחות שומעות, למשל בשבל כשאין רמקול, דורשים מאיתנו לשתוק. גם לא לשמוע וגם לשתוק? נשים? מאד בעיה!)

את מבינה שבישראל המאד קרובים יכולים להיות איזה 100...
לא הבנתי.
את באמת מאמינה שבחול יש פחות ילדים?
להורים שלי יש יותר מ10, וכנ"ל גם לדודים שלי. ממוקמים בטווח כלשהו סביב העשרת השניה.
והם מחו"ל גדול מאוד.

אני חושבת שעל מה שלא יהיה - כדאי לנסות לקבוע כללים אחידים לכל המשפחה (אם זה אפשרי)
מאד מתסכל להזמין את כולם ומנות ילדים וכו ואז כשאח \ אחות עושים שמחה למצוא ביביסיטר..
צריך לנסות להגיע להסכמות שיהיו מקובלות על כמה שיותר ולהצמד לפיהן..
(כגון: לאירוסין לא מביאים ,לבר מצוה כן ומנות ילדים ,לחתונה את כולם שבת שבע ברכות רק זוגות.. בקצור שלא יהיה סאגה כל פעם מחדש..)
הבעיה הגדולה היא כשיש פער בין הצדדים..

לא הבנתי.
להורים שלי יש יותר מ10, וכנ"ל גם לדודים שלי. ממוקמים בטווח כלשהו סביב העשרת השניה.
והם מחו"ל גדול מאוד.
בדכ בחול המשפחות הרבה יותר מפוזרות והרבה פחות מקובל "לקפוץ" לשמחות,מרחקי הנסיעה גדולים בהרבה

כשהדרשה מעניינת אותי, ברור מפריע. אבל כשלא... (זה ממש בעיה שלגברים יש תוכנית חינמית והם כל הזמן מועסקים ע"י דרשות ואילו אנחנו הנשים, שלרוב פחות מעניין אותנו הדרשות, ובעיקר פחות שומעות, למשל בשבל כשאין רמקול, דורשים מאיתנו לשתוק. גם לא לשמוע וגם לשתוק? נשים? מאד בעיה!)
אצלינו בשבת אין את הבעיה הזו אבל בבר- מצוות ובריתות, כמעט כל ארוע שהייתי בו (משפחה וחברים) כמות הרעש שנשים עשו הפריע לי מאוד :(
עדיין מחפשת לזה פתרון.

אצלינו בשבת אין את הבעיה הזו אבל בבר- מצוות ובריתות, כמעט כל ארוע שהייתי בו (משפחה וחברים) כמות הרעש שנשים עשו הפריע לי מאוד :(
עדיין מחפשת לזה פתרון.
אולי לעשות אירועים בלי נשים.
שישאירו אותן עם ביביסיטר...:cool:

אולי התשובה היא כן ההבדלים בין החיים לארץ לחול,
כאן הילדים מסודרים במסגרות קצרות יותר,
נשים עובדות יותר ויותר שעות (נכון שגם בחו"ל זה מאד נכנס, אבל עדיין אין מה להשוות באחוזים)
האירועים מתחילים כאן מאוחר מאד, ולא רואה דרך אחרת להתחיל מוקדם בלי ביטול תורה רציני שגם לא בא בחשבון בעיני
תכלס גם אם יש לי אפשרות לבייביסיטר פעם בחודש נגיד, אני מעדיפה לנצל אותו לבלת"מים שקורים בגלל החיים העמוסים שלי ב"ה או ליציאה זוגית נניח
זה המצב כאן בארץ, לטוב ולמוטב
לרוב השמחות כיום כשמדובר על חתונות ואירוסין של בני דודים, אחד מאיתנו נוסע, בד"כ כל אחד לצד שלו.
אם וכאשר כשאגיע לגשר ויזמינו אותי ללא ילדים לאירוע שאני חייבת לשבת מתחילתו ועד סופו, אני מאמינה שאמצא בייביסיטר אם מדובר ברמת קרבה של אח או אחות, אבל לא לישיבה מלאה באירוע אלא לקפיצה, איחול מזל"ט, פטפוט קצר והביתה, לא רואה דרך אחרת שזה יכול לקרות לצערי.
על שבתות אני בכלל לא חושבת ;)
אגב זה יכול גם לקרות בעוד אירועים כמו חנוכת הבית שהזמינו אותנו ללא ילדים במקום מרוחק ללא גישה לתחב"צ, היה ממש מתסכל, בפרט כשאנחנו התאמצנו מאד לעשות חנוכת הבית בבינהזמנים כדי שיוכלו להביא ילדים ולא להתקע, אבל כנראה שרמת הרגישות בין אחד לשני גדולה מאד...

אגב @חני נדלן באחת החתונות האחרונות שהייתי בחו"ל (לפני 5 שנים) היו בחתונה- 3 שולחנות ילדים שבכל שולחן יש כ20 ילדים שגרים בארה"ב, והם ילדים של בני דודים של החתן/כלה.
בשבת שבע ברכות היו פחות ילדים- אבל גם פחות זוגות, לא הגיעו זוגות לבד בלי הילדים שלהם.
גם בחתונות מהשנה האחרונה אני יודעת שהיו הרבה ילדים אבל לא הייתי שם :)

בלת"ק
אפשר רגע מהצד של הילדים
שרוצים ומחכים להפגש עם הבנידודים ובדר"כ (כי לכל כלל יש יוצא מן הכלל) נהנים מאוד
ויש לי דודה שקבוע לא הייתה מביאה את הילדים עד שקלטה שבעצם הילדים שלה לא מכירים את הבנידודים כי מתי יוצא להיפגש אם לא בשמחות???
ולכן התחילה להביא
וכיום כשבר יש לה גדולים שיכולים לשמור היא מביאה את כולם וזה מדהים לראות איך פתאום הילדים שלה השתלבו עם הבנידודים
אני זוכרת את עצמי כילדה מחכה מאווווווד לכל בר מצווה חתונה וכו כדי לפגוש את הבנודודות שלי
ועוד נקודה למחשבה
לדעתי להודיע לא להביא זה עול לבעלי השמחה
תדמינו רגע את הילדים שלכם אחים קטנים של חתן הבר מצווה הנרגש שמשתעממים ומשגעים אתכם כל האירוע כי הודעתם לא להביא ילדים
או שרגע אתם מתכוונים לעשות בר מצווה גם בלי אחיו הקטנים של החתן הילדים שלכם????
אל תודיעו כלום
תכינו שולחן לילדים
ומי שיביא יביא, ומי שלא לא
אצלינו במשפחה חתונות כולם באים
בר מצוות כולם באים
אירוסין תלוי מה רמת הקשר....
שבע ברכות צד אחד כולם צד שני רק מגיל בר/ת מצווה (ברמה שילד/ה שעוד חודשיים בר/ת מצווה מרשים לה לבוא אבל בעיקרון היא לא מוזמנ/ת...)
שבתות רק זוגות
ותינוקות שאין איפה להשאיר
ומי שלא יכול/ לא מוצא סידור לילדים האחרים לא בא
שבת עם לוקחים מתחם זה יוצא מאוד יקר להביא ילדים ועם עושים בדירות אז רוב האנשים מעדיפים לתת לזוגות ולא למשפחה עם ילדים את הדירה ובצדק גמור

עדיין מחפשת לזה פתרון.
אם הנשים רואות את מי שמדבר, והוא מדבר מספיק בקול ולענין- יש שקט.
אי אפשר לכלוא מאחורי מחיצה אטומה, לדבר בלימוד בקול נמוך, ולצפות לשקט.

דיון מאד מעניין.
אני עשיתי בר מצוה ובגלל שקשה לי מאד להתעלם מרעש ובכי של ילדים,
וזה מאד מסיח את דעתי שגוררים כסאות ומשחקים תופסת באולם, הגבלתי גיל.
כמובן תינוקות באים עם האמא, אבל גילאי 2-6, שלא כ"כ מבינים, לא זוכרים ובעיקר צריכים את המיטה שלהם בשעות האלה, ביקשתי לא להביא.
מאד הגיוני שהשקעתי בבר מצוה של הבן שלי וזכותי להנות ברוגע, כמו שדאגתי לבייביסיטר לקטנים שלי.
ואני לא מרחמת על הילדים, ב"ה יש המון שמחות שהם שותפים מלאים.
לגבי השמחות שכן מגיעים עם ילדים, אני כן חושבת שההורים צריכים לקחת אחריות על מה שקורה באולם, כמו לפחות בבית שלך. יש הרבה הורים שמגיעים לבלות ושוכחים את הילדים, הם מבחינתם יושבים/אוכלים/מדברים והילדים בינתיים מתרוצצים, מרוקנים את הבר (רק ביס אחד מכל דבר, אל דאגה...)/רבים/ הופכים את האוכל מהשולחן ושופכים מים וכו
מינימום לדאוג שהילדים מתנהגים כראוי ולא מפריעים לבעלי השמחה.
כמה דברים:
כבעלת השמחה - אם רעש הילדים מפריע  לך אז אין דיון, זה אירוע שלך תזמיני בלי.
אבל -
אל תכללי - ממש לא כל הילדים בגיל שציינת  סובלים או צריכים את המיטה (אצלנו יושנים לפני השמחה), לא גוררים כסאות, ובגלל שלא עייפים (ישנו קודם לכן) גם אין בכיות ומריבות. הילדים בכל משפחתי המורחבת זוכרים גם זוכרים את השמחות והאצ עשרות בני ובנות הדודים.

זוכתך להנות ברוגע כמו שכתבת, זכותה של הגיסה/ האחות לא לבוא. לי יש מזל רע עם ביביסטריות כמעט תמיד בטלו, גם כשקבעתי שתיים במקביל (ותכננתי כמובן לשלם גם ל"רזרבית")... אני לא אבטל כולל ערב של בעלי בשביל ללכת לשמחה משפחתמת, אז לא באתי. אולי גם גיסתך / אחותך כמוני, תביאי את זה בחשבון כדי שלא תעלבי שלא באו (ואל תזמיני! אל תהרסי שמחה לעצמך רק כי אחותך/ גיסתך לא יבואו!).

ולגבי הסוף ממש מסכימה איתך - ברור שהורים צריכים לשמור על ילדיהם! אף פעם לא הבנתי את ההפקרות הזו בשמחות! זה תמיד מזעזע אותי, ועזבי אותך כבעלת השמחה שנפגעת, זה הילד שלהם! זה החינוך שלו! ככה הם רוצים שיגדל? עם אפס התחשבות בילדים/ אורחים אחרים, באפס מחשבה על ההשקעה של אחרים שנהרסת, בלי מחשבה על גזל ובל תשחית, וגם "סתם": בריאות, דחיית סיפוקים וכו.

בדכ בחול המשפחות הרבה יותר מפוזרות והרבה פחות מקובל "לקפוץ" לשמחות,מרחקי הנסיעה גדולים בהרבה
קצת משעשע כל הקביעות שיש פה באשכול לגבי "חו"ל"
יש קצת יותר ריכוזים חרדיים סביב העולם מאשר בארץ
עם כל מיני סוגי אנשים וקהילות
אפילו בארץ יש הבדל בין קהילה בירוחם לקהילה בשיכון ה' בבני ברק
אז בטח בחול בקהילות באירופה/ ארהב /דרום אמריקה/ אוסטרליה ועוד

א
אגב זה יכול גם לקרות בעוד אירועים כמו חנוכת הבית שהזמינו אותנו ללא ילדים במקום מרוחק ללא גישה לתחב"צ, היה ממש מתסכל, בפרט כשאנחנו התאמצנו מאד לעשות חנוכת הבית בבינהזמנים כדי שיוכלו להביא ילדים ולא להתקע, אבל כנראה שרמת הרגישות בין אחד לשני גדולה מאד...
חנוכת הבית זה הדבר האחרון שההיתי מתאמצת לבוא הייתי שולחת רק את בעלי

חנוכת הבית זה הדבר האחרון שההיתי מתאמצת לבוא הייתי שולחת רק את בעלי
תלוי משפחה, כל משפחה והסגנון שלה,
אבל למדתי דבר או שתיים מהאירוע הזה, המסקנות מתויקות לאירוע הבא :cool:

תלוי משפחה, כל משפחה והסגנון שלה,
אבל למדתי דבר או שתיים מהאירוע הזה, המסקנות מתויקות לאירוע הבא :cool:
ולא נראה לי שיהיה להם כ"כ אכפת
אבל לי יותר הפריע
שהוציאו את חמותי למסעדה בגיל 70 וקראו רק לבנות ולבנים _הביולוגיים
כי לא היה להם כח לחפש בייביסיטר
אז כנראה לכל אחד חשוב משהו אחר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה