התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
רעיון יפה קצת פחות רלוונטי.
נגיד אצלי-
בצד שלי יש 2 זוגות ללא ילדים שיכולים להתארח אצל אח נוסף שעם תינוק אחד+אחות עם 2 ילדים שאצל ההורים.
אני לא אזמין חצי מהם זה קצת בדיחה נראה לי.
אבל ברגע שכולם באים(וזה בקושי עלות בשבילי כי ירד לי כל ענין הלינה ובאוכל הם יכולים לעזור) אין מצב לא להזמין את הצד השני שזה 15 נשואים וכל אחד 5+ ילדים חלקם נשואים..

עלה לי רעיון לעשות שבת עליה לתורה של עם סבא וסבתא בלבד מכל צד וערב באולם (אחרי התאריך)עם כולם.
רק שמבאס אותי קצת בשמחה ראשונה משמעותית בצד שלי לוותר על האחים..

בעז"ה עד אז נזכה בפיס ונעשה קמפוס לכולם ברוחב ובשפע אמן!!
אצלי רלונטי
צד אחד קטן מגיע תמיד לכל השמחות בהרכב מלא לגמרי-יש להם גם דרך להתסדר בשכונה שלי
צד שני ענק מזמינה מראש לשבתות רק חלק מהזוגות עם הילדים-הם מבינים שהצד השני קטן ולכן זה כך

וזה היה כבר מהשמחה הראשונה שעשיתי שבת בר מצווה
(מאז עשיתי כבר כ 6 שבתות שמחה)

שבתות רק זוגות
ותינוקות שאין איפה להשאיר
ומי שלא יכול/ לא מוצא סידור לילדים האחרים לא בא
שבת עם לוקחים מתחם זה יוצא מאוד יקר להביא ילדים ועם עושים בדירות אז רוב האנשים מעדיפים לתת לזוגות ולא למשפחה עם ילדים את הדירה ובצדק גמור
למה כ"כ ברור לך?
לדעתי לדוג' הילדים נהנים הרבה יותר משבת שלמה מאשר ערב אחד קצר שכבר בחצי שלו הם מתחילים לאבד את זה מרוב עייפות.
וזו רק דוגמה
בסופו של דבר לכל משפחה יש את השיקולים שלה והנתונים שלה.
לא דומה משפחה קטנה שב"ה כולם מסודרים כלכלית גם אם לא אמידים והורים תומכים כלכלית, למשפחה גדולה שחלקם חיים על השקל וגם ההורים לא יכולים יותר מידיי לעזור

בדיוק חברה שיתפה אותי בדילמה שלה-
הם עושים בעז"ה בר מצווה לבכור.
המשפחה שלה עדיין צעירה יחסית ולא גדולה(בכורה. 5 נשואים ו6 אחיינים קטנים יחסית) והמשפחה של בעלה ענקית בלע"ה עם המון אחינים גם נשואים וכבר נינים.
היא מאד רוצה שמחה ראשונה משמעותית במשפחה לעשות שבת עליה לתורה נחמדה עם האחים ואחיות רק שהעלות של כזאת שבת היא מטורפת. רק לצד שלה היא יכולה בכיף-יש דירות לחלק באזור והם יארחו את מי שגר רחוק וזה לא הרבה מנות אבל אין מצב להזמין רק צד אחד נכון?

זאת דילמה באמת קשה בעיניי. במיוחד שכפי שבדקתי בלוח שנה יהיה לי אותה בדיוק עוד כמה שנים(הבר מצוה יוצאת בשבת) הצד שלי די צעיר ויכול להסתדר ואילו של בעלי משפחות ענקיות, המון נשואים וכולם גרים רחוק

מה עושים בכזה מצב?
1. במשפחות בוגרות שכבר חיתנו ילדים- בדכ כבר לא מתלהבים להגיע לשבתות ולגמרי שמחים כשפוטרים אותם או מזמינים חלקית. יש כבר ילדים נשואים שאפשר להשאיר לשבת עם הילדים בבית אם ממש מתחשק להגיע עם 2 ילדים.
2. מקובל מאד לומר- מי שגר באיזור/ מסתדר עם דירה וסעודת ליל שבת, נשמח מאד שיגיע לקידוש בבית הכנסת וסעודה בבוקר. זה לגיטימי ומשאיר את הבחירה אצל האורחים. מי שזה חשוב לו ומתרגש, יסתדר ויגיע (או שתעזרי לו להסתדר, אף אחד לא צריך לדעת)
3. עדיף לחסוך את הקייטרינג, לבשל לבד בשפע וככה לא לחוצים על כל ילדון שאוכל שניצל. עדיף מנות פחות מצולחתות ופחות לחץ מאופי האירוע

עדיף לחסוך את הקייטרינג, לבשל לבד בשפע וככה לא לחוצים על כל ילדון שאוכל שניצל. עדיף מנות פחות מצולחתות ופחות לחץ מאופי האירוע
ויותר לחץ של זמן ועבודה...
כמשפחה שהאירועים הראשונים בישלה לבד
לא לכולם זה מתאים

אני כבר כמה שנים מרגישה שקונספקט השמחות המקובל פה בארץ בכמה עשרות שנים האחרונות צריך להשתנות מהיסוד, אין לי רעיון לקונספקט חדש לצערי,
אבל כן מרגישה שצריך שינוי, יש שינויים שמחלחלים לאט לאט בכל מקרה, אבל עדיין צריך פה הבנה יסודית יותר של הדור,
כל אחד גר בחור אחר, מצבים כלכליים שונים, יש כאלה שגם מחיר של בייביסיטר לערב אין להם (יכול להגיע ל 100 שח ויותר) ושלא לדבר על תחבורה לאירוע אם גרים בפריפריה, המשפחות שגדלות יותר ויותר והנוכחות של כל אחד הרבה פחות מורגשת או חשובה, והרבה פעמים לאחר מאמץ מטורף מרגישים שעשינו אותו לחינם ובקושי הצלחנו ללחוץ יד לבעל השמחה.
ובמקום שהשמחה תגרום לאיחוד השורות היא גורמת להפך
התחושה שלי שזה קורה בעיקר במשפחות צעירות שמתחילות לחתן וההבדלים בין הגדולים במשפחה לקטנים שמטופלים בפיצקאלאך וגם בד"כ הם אלה שגרים רחוק יותר מאד משמעותיים ולא תמיד זוכים להבנה.
אני ב"ה עוד לא חווה את זה, אבל רואה מהצד חברות ואחיות והלב שלי יוצא אליהן.

ויותר לחץ של זמן ועבודה...
כמשפחה שהאירועים הראשונים בישלה לבד
לא לכולם זה מתאים
אפשר להעזר במשפחה
או עזרה בתשלום- מבשלת, מלצרים וכד'
כל תשלום על עזרה יהיה זול יותר ובשפע מאשר קייטרינג.
עשינו ככה כבר כמה וכמה שמחות, כולל שבתות. יש מי שלא מסוגל אבל רבים אפילו לא חושבים על האופציה וחבל.

למה כ"כ ברור לך?
לדעתי לדוג' הילדים נהנים הרבה יותר משבת שלמה מאשר ערב אחד קצר שכבר בחצי שלו הם מתחילים לאבד את זה מרוב עייפות.
כתבתי מה עושים אצלינו במשפחה
שום דבר לא ברור לי
כלומר מבחינתי זה הכי נורמלי וברור כי ככה גדלתי אבל לא התכוונתי לכתוב שברור לי שככה צריך להיות
מי שרוצה לעשות שבת ומזמין את כל המשפחה בכייף ובאהבה
אגב עם יזמינו אותי לשבת בר מצווה או שבע ברכות או לא משנה מה ויתקעו אותי בדירה שפרסמו בכל השכונה שמחפשים ואין לי מושג מי זה ומה רמת הניקיון של השכנים מהרחוב השלישי של גיסתי וגם היא לא ממש מכירה רק שמחה שהביאו לה דירה אז סורי מעדיפה להישאר בבית במיטה שלי ואני כמעט בטוחה שאני לא היחידה אני צודקת? 🤔🤔
מי שמחליט לעשות בר מצווה בלי ילדים שיערב לו
כתבתי מה מקובל במשפחתי

אפשר להעזר במשפחה
או עזרה בתשלום- מבשלת, מלצרים וכד'
כל תשלום על עזרה יהיה זול יותר ובשפע מאשר קייטרינג.
עשינו ככה כבר כמה וכמה שמחות, כולל שבתות. יש מי שלא מסוגל אבל רבים אפילו לא חושבים על האופציה וחבל.
עושים באירועי פסח, זה מספיק.
זה אולי תלוי מצב משפחתי,
היינו עושים את זה בנסיעות צפונה לסבא והסבתא כשלא יכולנו לבשל שם מטעמי כשרות. זה אומר שחוץ מהטררם של הנסיעה צריך גם לבשל ולארוז בבטחה את הסיר של המרק שלא יישפך בנסיעה, ולדאוג שיהיה גם מספיק מקום למזוודות - ומדובר בסיר של כעשרים מנות. אז נכון, גם כיום אנחנו לפעמים מכינים חלק מהמנות בבית, וכשעשינו אירוע עם מנות ילדים הכנו אותן לבד, אבל להכין אירוע שלם זה חתיכת כאב ראש, בטח כשמדובר בתקופת חתונה או סתם תקופות עומס. בטח כשמדובר באירוע של 100+ משתתפים, או לחילופין כשמתניידים באוטובוסים תגידו זה רציני הקטע הזה של לנסוע באוטובוס עם תבניות דגים מדיפות ניחוחות???:sick:

אגב עם יזמינו אותי לשבת בר מצווה או שבע ברכות או לא משנה מה ויתקעו אותי בדירה שפרסמו בכל השכונה שמחפשים ואין לי מושג מי זה ומה רמת הניקיון של השכנים מהרחוב השלישי של גיסתי וגם היא לא ממש מכירה רק שמחה שהביאו לה דירה אז סורי מעדיפה להישאר בבית במיטה שלי ואני כמעט בטוחה שאני לא היחידה אני צודקת? 🤔🤔
אני בוגרת שבת טראומטית כזאת החביאו לנו סלי כביסה מתחת למיטות:sick:
ובכל זאת לא הייתי מוותרת. אני לא חושבת שיש תחליף לאירועים והשבתות הללו.
אבל מבינה בהחלט את מי שחושב אחרת, כמובן שאם היינו יודעים לא היינו לוקחים את הדירה הזו, ומבינה בהחלט גם את מי שמחליט לא להתעסק עם הקטע של פתרונות לינה.
רק לא חושבת שזה מיותר, ובעיניי עדיף להביא מעט משפחות שלמות מאשר הרבה זוגות.

כתבתי מה עושים אצלינו במשפחה
שום דבר לא ברור לי
כלומר מבחינתי זה הכי נורמלי וברור כי ככה גדלתי אבל לא התכוונתי לכתוב שברור לי שככה צריך להיות
מי שרוצה לעשות שבת ומזמין את כל המשפחה בכייף ובאהבה
מי שמחליט לעשות בר מצווה בלי ילדים שיערב לו
כתבתי מה מקובל במשפחתי
לפחות מפרסמים ודואגים..
הכי מושלם זה שאומרים לך תדאגי בעצמך לדירה אין לנו אפשרות
ובלי ילדים כמובן
אבל תבואווו חיבים!!!

אנחנו בע"ה הולכים לעשות שמחה ראשונה
וכעת אנחנו מתלבטים האם להזמין ילדים וא"כ האם את כולם או רק מגיל מסוים והאם זה משנה האם הילדים מאותו העיר או לא. כמובן לא מדובר במספר קטן של ילדים מדובר על יותר מ 50 ילדים לשני הצדדים יחד.
נשמח לשמוע את דעתכם בעניין
תודה רבה
בלת"ק
אצלנו מקובל כל אירוע לגופו.
שבת שבע ברכות/אירוסין/שבע ברכות - מבוגרים ובחורים/ות
חתונה ובר מצווה-כולם ללא יוצא מן הכלל.

הכי מושלם זה שאומרים לך תדאגי בעצמך לדירה אין לנו אפשרות
בצורה כזאת
אז
רק הייתי אומרת שגם לי אין אופציה לחפש דירה
ומלא מזל טוב אבל אנחנו נשארים בבית החמים / קריר תלוי בעונה שלנו

בצורה כזאת
אז
רק הייתי אומרת שגם לי אין אופציה לחפש דירה
ומלא מזל טוב אבל אנחנו נשארים בבית החמים / קריר תלוי בעונה שלנו
ואומרים לך מה? באמת? יש לך 3 חודשים להתארגן ככ קשה לך להשיג דירה אחת?
זה לא חשוב לך?
תתקשרי לחברות בני דודים תתאמצי תחפשי..

זה לא חשוב לך?
אני מעדיפה בעצמי למצוא דירה של מישהו שאני מכירה מאשר ליפול באיזו דירה לא רלוונטית שהגיע מאיזה מודעה בבנינים.
(רעיונית. כי לא התנסתי בכזה דבר... עם הילדים המאתגרים שלי כולם מבינים שלהיות בדירה זו לא אופציה...)

עושים באירועי פסח, זה מספיק.
זה אולי תלוי מצב משפחתי,
היינו עושים את זה בנסיעות צפונה לסבא והסבתא כשלא יכולנו לבשל שם מטעמי כשרות. זה אומר שחוץ מהטררם של הנסיעה צריך גם לבשל ולארוז בבטחה את הסיר של המרק שלא יישפך בנסיעה, ולדאוג שיהיה גם מספיק מקום למזוודות - ומדובר בסיר של כעשרים מנות. אז נכון, גם כיום אנחנו לפעמים מכינים חלק מהמנות בבית, וכשעשינו אירוע עם מנות ילדים הכנו אותן לבד, אבל להכין אירוע שלם זה חתיכת כאב ראש, בטח כשמדובר בתקופת חתונה או סתם תקופות עומס. בטח כשמדובר באירוע של 100+ משתתפים, או לחילופין כשמתניידים באוטובוסים תגידו זה רציני הקטע הזה של לנסוע באוטובוס עם תבניות דגים מדיפות ניחוחות???:sick:
מי מדבר על לנסוע עם אוכל???
אבל אם מישהי יכולה להגיע בשישי בבוקר ולעזור להעמיד סיר טשולנט על כירה חזקה באולם- שווה לשלם על זה.
אפשר להזמין חלק מהאוכל. אם מישהו ממש רוצה לעזור- שיטגן שניצלים/ יכין רוטב לסלט (ולשלם על החומרים!!)
כאמור, עשינו כמה שמחות גדולות כולל שבתות בסדר גודל של 80-100 איש. לרוב לא נעזרנו במשפחה אבל זה אפשרי.

@rivkar את האמת
זה לא כזה משנה לי מי מחפש את הדירה
בדר"כ אני לדירות לא מגיעה
ומי שלא טוב לא יום טוב לו
אע"כ יש לי גיסה/אחות מהצד השני שגרים בקרבת מקום או אפילו טיפה רחוק אבל סביר (צעדתי גם 40 דק' לכל צד בשביל זה) והם מארחים בשמחה או נותנים לי את הדירה והולכים להורים וכו'

אבל אם מישהי יכולה להגיע בשישי בבוקר ולעזור להעמיד סיר טשולנט על כירה חזקה באולם- שווה לשלם על זה.
אפשר להזמין חלק מהאוכל. אם מישהו ממש רוצה לעזור- שיטגן שניצלים/ יכין רוטב לסלט (ולשלם על החומרים!!)
כאמור, עשינו כמה שמחות גדולות כולל שבתות בסדר גודל של 80-100 איש. לרוב לא נעזרנו במשפחה אבל זה אפשרי.
אם לא נעזרת במשפחה זה יפה
בדכ כאלו בונים על המשפחה
ולא,בדכ אף אחד לא ממש רוצה לעזור אלא מרגיש חיב..
(בדכ אין מישהי שממש משתוקקת להכין משהו ל80-100 איש..)
אישית - שונאת את השמחות שמתחילות בחלוקות ורשימות בין כל המשפחה.. כבר יותר מטרד מלמצוא ביביסיטר :rolleyes:

שוב, זה הניסיון שלנו.
ומבחינתנו גם העבודה והלוגיסטיקה שווה כסף, שלא לדבר על ההתארגנות מראש.
ובפעמים הראשונות עשינו שבתות שבע ברכות לבד.

דיון מאד מעניין.
אני עשיתי בר מצוה ובגלל שקשה לי מאד להתעלם מרעש ובכי של ילדים,
וזה מאד מסיח את דעתי שגוררים כסאות ומשחקים תופסת באולם, הגבלתי גיל.
כמובן תינוקות באים עם האמא, אבל גילאי 2-6, שלא כ"כ מבינים, לא זוכרים ובעיקר צריכים את המיטה שלהם בשעות האלה, ביקשתי לא להביא.
מאד הגיוני שהשקעתי בבר מצוה של הבן שלי וזכותי להנות ברוגע, כמו שדאגתי לבייביסיטר לקטנים שלי.
ואני לא מרחמת על הילדים, ב"ה יש המון שמחות שהם שותפים מלאים.
לגבי השמחות שכן מגיעים עם ילדים, אני כן חושבת שההורים צריכים לקחת אחריות על מה שקורה באולם, כמו לפחות בבית שלך. יש הרבה הורים שמגיעים לבלות ושוכחים את הילדים, הם מבחינתם יושבים/אוכלים/מדברים והילדים בינתיים מתרוצצים, מרוקנים את הבר (רק ביס אחד מכל דבר, אל דאגה...)/רבים/ הופכים את האוכל מהשולחן ושופכים מים וכו
מינימום לדאוג שהילדים מתנהגים כראוי ולא מפריעים לבעלי השמחה.
ואם מישהו לא היה מגיע או מגיעה לחצי שעה והולך או מגיע בלי בן זוגו
כי לא כל כך מתאים לו להשאיר את גילאי 2-6 עם בייביסיטר כמוך מאלף ואחד סיבות.

את תיעלבי? תכעסי? תסנני מה כבר הבעיה למצוא בייביסיטר - תראו אני דאגתי לקטנים שלי?

כי זה בסדר שכל אחד יתכנן את האירוע שלו כרצונו.
זה לא בסדר שהוא יחשוב שהמוזמנים הם כמו הקייטרינג והאולם - נותני שירות וחלק מהאירוע שצריכים להגיע בדיוק לפי הדרישות.
זה עיקר הטענה של אנשים פה.
לדרוש ממישהו להגיע לפי הוראות ולהיפגע או לכעוס אם לא ציית פקודה ובחר בחירה שונה - זה בעיני כמו שמישהי תאמר השקעתי בבר מצווה של הבן שלי וזכותי שהיא תהיה יפה ואלגנטית ולכן על כל הדודות של חתן הבר מצווה לגשת לחנות X ולקנות שם בגד ההולם את האירוע .... אין כניסה בבגד לא חדש או לא מספיק יוקרתי...
ולכעוס על כל מי שלא תבוא או תפר את ההוראה...

זה לא חשוב לך?
מי אמר שאת צריכה לענות 3 חודשים מראש שלא מצאתי?
שבועיים לפני, והמהדרין שבוע לפני, תודיעי שלא מצאת, מצטערת, ואיזה חבל שתפסידו, וזהו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה