התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
אל תשכנע את המשוכנע כי הוא לא ישתכנע...

תארו לעצמכם שכל החיילים ירצו להיות בשריון, לא ישאר מי שיהיה בחיל האוויר.
ואם כל חיילי ההנדסה הקרבית, היו רוצים להיות בחיל הרפואה,
או שכל קציני המודיעין יתחשק להם לעבור לחיל הלוגיסטיקה,
אפשר יהיה לנהל מלחמה ???

להבדיל אלף אלפי אלפים וריבי רבבות הבדלות
אנחנו צבא ה' והקב"ה צריך גם ספרדים גם אשכנזים גם ליטאים וגם חסידים וכו' וכו' וכו'
ובגלל שבנפשנו הדבר לעבוד את בוראינו עבודה תמה וברורה ושלמה
כל אחד נשאר קבוע ורבוע בשיטתו וב"ה שכך
אשרי העם שככה לו....

נקודה למחשבה על כל האשכולות שמתווכחים על ענינים הלכתיים
שכל אחד רק מסביר למה מה שהשני עושה - לא טוב
להתפלפל ולהתווכח מה ההלכה אומרת בכיף ובשמחה
להתווכח ולריב האם מה שאנחנו עושים טוב או לא טוב פסול

מהזווית שלי - לא לטעם שלכם תגלגלו הלאה

נשאלה הבינה המלאכותית האם להעדיף ברית מילה בבוקר או בצהרים וזוהי תשובתה:
אם AI יתחיל להיות גם הפוסק שלנו או מטווה הדרך ההשקפתית, איבדנו את זה לגמרי :) בטח זה היה בצחוק,
בכל מקרה בתור שעשושון זה דווקא חמוד לקרא את כל הידע שלו.. :) תודה!

אם AI יתחיל להיות גם הפוסק שלנו או מטווה הדרך ההשקפתית, איבדנו את זה לגמרי :) בטח זה היה בצחוק,
בכל מקרה בתור שעשושון זה דווקא חמוד לקרא את כל הידע שלו.. :) תודה!
ברור לך שזה רק עניין של זמן עד שזה יקרה....כמות הידע שהוא יכול להביא לך היא מטורפת, ומגחיכה את תוכנות אוצרות התורה/חוכמה/שו"ת למיניהם, וזה רק תחילתה של התפתחות AI. בכל מקרה ברור שיהיה צריך תמיד בקרה ופיקוח צמודים לראות שהמכונה לא מבלבלת את המוח בשטויות והבלים

מכירה גם משפחה ליטאית קלאסית שהאבא אמר לבניו שזריזים מקדימים פירושו בנץ
ואם הם "מתעצלים" לקום ומוותרים על הנץ
שלא יבוא על חשבון לומדי התורה....
11:00 בבוקר זה לא זריזים מקדימים...
אז כל אחד ושיטתו הוא....
והעיקר שכל אחד רוצה לעשות את הכי טוב שאפשר.

ברור לך שזה רק עניין של זמן עד שזה יקרה....כמות הידע שהוא יכול להביא לך היא מטורפת, ומגחיכה את תוכנות אוצרות התורה/חוכמה/שו"ת למיניהם, וזה רק תחילתה של התפתחות AI. בכל מקרה ברור שיהיה צריך תמיד בקרה ופיקוח צמודים לראות שהמכונה לא מבלבלת את המוח בשטויות והבלים
לא נכנס לדיון חדש אבל לטעמי, כל הנל מביאים מידע נטו (בסדר גודל מטורף אבל עדיין מידע) ,
אפחד מהם לא יכול לא לפסוק הלכה ולא להטוות השקפה. זה יותר רגיש. נראה לי שיש דברים ששום תוכנה מתקדמת ככל שתהיה לא תחליף, וטוב שכך.

לא נכנס לדיון חדש אבל לטעמי, כל הנל מביאים מידע נטו (בסדר גודל מטורף אבל עדיין מידע) ,
אפחד מהם לא יכול לא לפסוק הלכה ולא להטוות השקפה. זה יותר רגיש. נראה לי שיש דברים ששום תוכנה מתקדמת ככל שתהיה לא תחליף, וטוב שכך.
הדגשתי "כמות המידע" ודאי שלא השקפה. אבל זה פשוט שגם פוסקים ירצו את המידע הנגיש שהוא מביא. אבל זה באמת לא האשכול. אפשר לפתוח אשכול חדש....

הויכוח על הבריתות הזכיר לי שבלידה האחרונה הייתה לידי מישהי חילונית, קיבוצניקית שבאמת עליה נאמר תינוק שנשבה.. לא ידעה כלום בהלכות ודת. הם רצו לעשות את הברית ב 5 אחרי שכולםםם יגמרו את העבודה. אז המוהל אמר להם שהוא יכול רק עד 4 -ב 4 וחצי היא חייב לעזוב את האולם. ורק אני הבנתי שהשקיעה ב 4 וחצי....

הויכוח על הבריתות הזכיר לי שבלידה האחרונה הייתה לידי מישהי חילונית, קיבוצניקית שבאמת עליה נאמר תינוק שנשבה.. לא ידעה כלום בהלכות ודת. הם רצו לעשות את הברית ב 5 אחרי שכולםםם יגמרו את העבודה. אז המוהל אמר להם שהוא יכול רק עד 4 -ב 4 וחצי היא חייב לעזוב את האולם. ורק אני הבנתי שהשקיעה ב 4 וחצי....
ושכחתי שאז הייתי צריכה להסביר לה שלפי מחקרים ביום השמיני הברית פחות כואבת לתינוק כי היא שאלה את בעלה אולי להזיז לשישי. ה"י..

לא קראתי הכל
אבל שמחות זו הזדמנות מצוינת שהילדים=בני דודים יפגשו
אחרת מתי?
הילדים הם חלק מהמשפחה המורחבת -איך אפשר לדלג עליהם
וילדים שמשתוללים בשמחות???תלמדו אותם איך מתאים להתנהג בשמחות=חינוך
אם למשפחה ספציפית קשה עם ילדים מסוימים או גיל מסוים או דרך ארוכה וכדו'
לבחירתם אם להביא אותם או לא
אבל להוציא את הילדים מהחיים שלנו??-נשמע לא טוב

משפחות אברכים עושות בריתות ב 13.00 כדי כמה שפחות יהיה ביטול תורה

מי שעושה בנץ-עושה ברית לעצמו-מי יכול לבוא לברית בשעה כזו?רק אולי כמה גברים

לא קראתי הכל
אבל שמחות זו הזדמנות מצוינת שהילדים=בני דודים יפגשו
אחרת מתי?
הילדים הם חלק מהמשפחה המורחבת -איך אפשר לדלג עליהם
וילדים שמשתוללים בשמחות???תלמדו אותם איך מתאים להתנהג בשמחות=חינוך
אם למשפחה ספציפית קשה עם ילדים מסוימים או גיל מסוים או דרך ארוכה וכדו'
לבחירתם אם להביא אותם או לא
אבל להוציא את הילדים מהחיים שלנו??-נשמע לא טוב

משפחות אברכים עושות בריתות ב 13.00 כדי כמה שפחות יהיה ביטול תורה

מי שעושה בנץ-עושה ברית לעצמו-מי יכול לבוא לברית בשעה כזו?רק אולי כמה גברים
רואים שלא קראת הכל... ;)
מה שכתבת זה משפטי מפתח של הרבה עמודים וויכוחים כאן

הדגשתי "כמות המידע" ודאי שלא השקפה. אבל זה פשוט שגם פוסקים ירצו את המידע הנגיש שהוא מביא. אבל זה באמת לא האשכול. אפשר לפתוח אשכול חדש....
כידוע , הבינה ממציאה תשובות בלי חשבון, כך שאני לא חושבת לאפשר לסמוך על המידע בעיניים עצומות.

מסכימה שעדיף להעתיק מידע ממחברים מוסמכים ולא מהבינה
ובכ"ז תודה למי שניסה לעשות סדר במחלוקת ע"י מידע.
רוב הטעויות והויכוחים הם מחוסר ידע נרחב
בפרט ידע תורני איך הגיעו ממחלוקות למסקנות הלכה למעשה

ושוב מזכירה לקרא מה כותבים לפני לחיצה על שלח
אולי הנוסח קצת בוטה
דרך ארץ קדמה לתורה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה