כללי החוּמש והפונט שנוצר במיוחד בשבילו

• הוסף לסימניות
ירונימוס,
לפני כל פרויקט שעובדים עליו, יש לחקור אותו לעומק
לא נראה לי שאפשר לחקור חומשים/סידורים/ספרי קודש
ולהגיע למסקנות נכונות ואמתיות בלי להשתמש בהם בפועל לפני כן ולהיות מחובר אליהם.
הווה אומר שתצטרך להתפלל קצת וללמוד לפני שאתה מסיק כל מיני מסקנות.
אגב, בסידורים זה בד"כ מאוד מכוון שיש קטעים עם כתב גדול ויש קטעים עם כתב פצפון, אלא א"כ מדובר בסידורים מאוד ישנים, מי שמתפלל בבית כנסת במניין מבין טוב מאוד למה הטקסטים מסודרים בצורה הנ"ל.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את הטכניקה: זה נראה בתמונה מודפס, לא כתוב ביד...?
תודה על המחמאה :)
זה אכן כתוב ביד, הטכניקה: תכנון הקוביה- עימוד במחשב- הדפסה- העתקה על ידי שולחן אור (שלא ממש עזר... בכל זאת קשה לאור לעבור דרך הבד) ולבסוף תפירה.
את מוזמנת לבוא לראות את הפרוייקט או לחילופין לשאול את נופר היא באה לצלם לי את ההגשה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ataraz;985442:
זה אכן כתוב ביד, הטכניקה: תכנון הקוביה- עימוד במחשב- הדפסה- העתקה על ידי שולחן אור (שלא ממש עזר... בכל זאת קשה לאור לעבור דרך הבד) ולבסוף תפירה.
את מוזמנת לבוא לראות את הפרוייקט או לחילופין לשאול את נופר היא באה לצלם לי את ההגשה :)

וואו. מרשים מאוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaronimus;984561:
.
אין ספק, אבל כמו שציינו, גם לכך יש פתרונות.

העיקר חסר מן הספר (הסמארטפון)
סידור תפילה הוא חפץ מאוד רגשי, בנוסף לפונקציונליות

הריח של נייר דקיק ומצהיב, הדמעות שהוא ספג וסופג
האפשרות "להסתתר" בתוכו, לטמון את הפנים, ולזכות לקצת פרטיות שמוסיפה עוד רגע מיוחד
התחושה של חיבור למסורת עתיקה, להיות טבעת בשרשרת הדורות הארוכה

אישית -
מעדיפה את הסדר של פעם (סידור תהילת ה' - נוסח האריז"ל)
אם הייתי מתעוררת לבוקר בו ברכות השחר בעימוד אחר - הייתי מתבלבלת
המיקום והעימוד המוכר של קריאת שמע
שבת, יום טוב, ספירת העומר (אותיות פצפונות שצריך לנחש קצת מה כתוב)
בשבילי הם חלק מהתפילה
"גרסא דינקותא"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;985314:
ירונימוס,
לפני כל פרויקט שעובדים עליו, יש לחקור אותו לעומק
לא נראה לי שאפשר לחקור חומשים/סידורים/ספרי קודש
ולהגיע למסקנות נכונות ואמתיות בלי להשתמש בהם בפועל לפני כן ולהיות מחובר אליהם.
הווה אומר שתצטרך להתפלל קצת וללמוד לפני שאתה מסיק כל מיני מסקנות.

הצדק עמך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;985913:
העיקר חסר מן הספר (הסמארטפון)
סידור תפילה הוא חפץ מאוד רגשי, בנוסף לפונקציונליות

הריח של נייר דקיק ומצהיב, הדמעות שהוא ספג וסופג
האפשרות "להסתתר" בתוכו, לטמון את הפנים, ולזכות לקצת פרטיות שמוסיפה עוד רגע מיוחד
התחושה של חיבור למסורת עתיקה, להיות טבעת בשרשרת הדורות הארוכה

אישית -
מעדיפה את הסדר של פעם (סידור תהילת ה' - נוסח האריז"ל)
אם הייתי מתעוררת לבוקר בו ברכות השחר בעימוד אחר - הייתי מתבלבלת
המיקום והעימוד המוכר של קריאת שמע
שבת, יום טוב, ספירת העומר (אותיות פצפונות שצריך לנחש קצת מה כתוב)
בשבילי הם חלק מהתפילה
"גרסא דינקותא"

יפה כתבת, אבל השאלה שלי היא כאשר עסקינן בדורות הבאים שללא ספק יהיו יותר קשורים למובייל - מהו הפתרון לשילוב הרגשי והפונקציונאלי והקדוש והתרבותי במדיה החדשה הזו.

אני יודע שרבים מכם לא יסכימו איתי לגבי המובייל, אבל עובדה שכולנו מתקתקים עכשיו באינטרנט, "אבי אבות הטומאה" בטבעיות שכזו. מישהו טרח ליצור סביבות מוגנות יותר עבור ציבור החרדי, ואני לא רואה מדוע סמארטפונים לא יוכלו לשמש לכלי דומה, לקודש ולחול.

כרגע סמארטפון הוא מדיה מאוד בעייתית לקריאה - השטח קטן ולכן האותיות קטנות, אבל בעתיד אולי יהיו אופציות אחרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ataraz;985442:

יפה מאוד! למדנו עם אנקטי באסכולה מימד ובשבילי לפחות זו היתה חוויה ששינתה את החיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה