סיפור החולה האחרון

• הוסף לסימניות
הימים ימי שלהי סיון.
הגל השני המדובר, חלף הלך לו. בני הישיבות יצאו מהקפסולה, האברכים נכנסו לתוך בית המדרש, והאברכיות מלאו את החנויות, כרגיל.
גם בעולם הגדול הסערה שככה, החולים הבריאו (או מתו) וכל הענין היה בדרך להפוך לעוד ערך בויקיפדיה.

רק במקום אחד נותר זכר לחורבן, שריד עקשן לבלגן הגדול.
לשריד קראו משפחת כהן. (שם בדוי, באמת קראו להם לוי).
משום מה, הנגיף לא עזב אותם. כל חבריהם למלונית יצאו ממנה זה מכבר וחזרו לחיי שגרה, אולם הם עדיין נותרו "חיוביים".
ניסו עליהם תרופות שונות, זריקות, תמיסות, גלולות, תזונה משופרת, אויר מסונן נטול חנקן - ללא הועיל.
גורמי הרפואה בארץ לא ידעו לתת הסבר, והעלו השערות על מוטציה אלימה ונדירה של הנגיף.
אפילו התקשורת העולמית דיווחה על המקרה המוזר של האולטרה אורטודוקס ג'ואיש פמילי.
אשכול ייעודי נפתח בפרוג תחת הכותרת - "אכן חוליינו הוא נשא", ובו נכתבו עדכונים יומיומיים על מצב בני המשפחה, ואנשים טובים כתבו מכתבי עידוד וחיזוק או ציטטו מספרי הקודש מובאות במעלת הצדיקים המכפרים על הדור בייסוריהם. גם ציניקנים לא חסרו, ואלו נחסמו במהירות.
אבי המשפחה קיבל טור קבוע באתר חרדי פופולרי, ובו הופיעה תמונתו בפנים מכורכמות כדבעי, ומתחתם דברי חיזוק והגיגים שונים שחיבר בזמנו הפנוי הרב. בטור האחרון כתב עד כמה הם מתגעגעים לדירה שלהם בהר נוף שנותרה מיותמת, ובינתיים הוא נאלץ להשכירה לגביר אמריקאי שישהה בה בחודש אב וימי החגים. הרופאים לא יודעים מה יש לנו, השם ירחם, אנחנו בגלות בתוך גלות. מי שימצא שוכר לדירה גם לימי החנוכה תבוא עליו ברכה. ועדיף גביר אמריקאי, כמובן.

היחיד שהחגיגה הפריעה לו, זה מי שהיה צריך לשלם עליה, הממשלה.
משרד הבריאות פנה לעולם בבקשת עזרה, ומספר מדינות הציעו לשלוח פרופסורים משלהם כדי לחקור את המקרה.
לבסוף נבחר הדוקטור הגרמני גונטר זיגלר נשיא האוניברסיטה הרפואית בברלין, משום שהיה בוגר קורונה בעצמו, וכך יוכל להסתובב שם ללא חשש הדבקה, וגם משום דרישות השכר הצנועות יחסית לעמיתיו מארצות הברית.
הדוקטור התבקש לעקוב אחר אורחות חיי המשפחה ולשים לב לכל משהו שונה שיכול לגרום להחלשת מערכת החיסון. הוסבר לו שהמשפחה היא יהודית-שמרנית, ולכן יתכן שיתקל במנהגים בלתי מוכרים. אין להם השפעה על המצב הבריאותי.

הדוקטור פגש את המשפחה בגישתם לארוחת הערב והיה די מרוצה. למגדול ועד קטן, שפכו כולם מים על ידיהם מספר פעמים מכלי חסר צורה. אמנם לא עשו שימוש נרחב בסכין והמזלג, וגם לא אכלו בפה סגור, אך כבר הוברר לו שזה מנהג המקום.
לקראת סיום הארוחה אבי המשפחה והבן הגדול שטפו את קצות אצבעותיהם, וכולם התיישבו לסדרת מילמולים והמהומים שנמשכו כחצי דקה עד דקותיים.
בהמשך הערב לא גילה משהו מיוחד.
לקראת הלילה לקחו חלקם את אותו כלי עגול בעל שתי הידיות והניחו אותו מלא מים למרגלות מיטה. לדוקטור הוסבר שזה נועד לרחיצת הידיים מיד עם היקיצה, והדבר הגביר את הערכתו לשמירת ההגיינה הקפדנית. ממש לא חשב שיראה דברים כאלו בישראל המזרח-תיכונית.

בבוקר לבשו חלק מהגברים קוביות על הראש והיד, והתיישבו לסדרת מילמולים ארוכה יותר משל אתמול, במהלכה ישבו, עמדו, שוב התיישבו ושוב נעמדו, עד שאיבד את החשבון. כנראה הדבר ממש עייף אותם כי הוא שם לב שבמהלך הטקס הם הורידו את הראש לנמנום חטוף של כמה שניות.
הוא ביקש לבדוק את הקוביות מקרוב והתקשה להאמין שהן עשויות מעור.

לקראת סיום ארוחת הצהריים הגיע האח הקבוע אבו-עלי לעשות את בדיקת הקורונה. הוא התקבל כידיד ותיק עם הלצות הדדיות.
הדוקטור עקב אחר הבדיקה, והכל נעשה לפי הפרוטוקול.
רק משהו אחד היה לו תמוה. האבא ארז את כל הקינוחים בשקית, והגיש לאבו-עלי אגב קריצה בלתי מורגשת. הלה ענה לו בניד ראש זעיר.

בשעות אחר הצהריים נערכה ישיבת התייעצות, ובה דיווח הדוקטור על ממצאיו. הוא הפליא בשבחים על המשפחה המקפידה על כל תג ותג, ובשולי הדברים הוסיף אנקדוטה קטנה על שקית הקינוחים. הרופאים הישראלים החליפו מבטי עיניים, וביקשו ממנו שבפעם הבאה ידרוש מכולם לאכול את הקינוחים בעצמם. תגיד להם שזה חשוב לתזונה. אנחנו יודעים שזה מלא סוכר, זה בסדר.

למחרת התייצב הדוקטור ופתח עיניים על הנעשה. שוב הגיע אבו-עלי לקראת סיום האוכל, ושוב ראה את הקינוחים נאספים במהירות.

"האלט! עליכם לאכול את זה! אמר.
אבל למה?
לאכול, בבקשה.
כולם אכלו בלי תירוצים.
באותו יום יצאו הבדיקות לראשונה שליליות, ולאחר שבוע עזבו בני המשפחה את המלונית בצער רב.

הדוקטור התפעל מאוד מהידע הרפואי של הרופאים הישראלים, ולאחר שחזר לגרמניה פתח במחקר מקיף על הקשר הלא ידוע בין אכילת קינוחים ויעילות מערכת החיסון.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רק אני לא הצלחתי להבין את מה שהתרחש שם? האח הערבי דאג לבדיקות הקורונה שיצאו חיוביות? איך בדיוק?
לי יש ספקולציה לפיה הערבי היה חולה קורונה אחרון וסמוי, והוא זה שדאג להדביק את הבדיקות אח"כ.
הלו, זיגלר,
יש כאן מקרה חדש בשבילך.

• הוסף לסימניות
הדוקטור התפעל מאוד מהידע הרפואי של הרופאים הישראלים, ולאחר שחזר לגרמניה פתח במחקר מקיף על הקשר הלא ידוע בין אכילת קינוחים ויעילות מערכת החיסון.
פתאום נפל לי האסימון.
זו כנראה הסיבה שחולי סוכרת נמצאים בקבוצת הסיכון של הנגיף.

• הוסף לסימניות
פתאום נפל לי האסימון.
זו כנראה הסיבה שחולי סוכרת נמצאים בקבוצת הסיכון של הנגיף.
לא הבנת
בדיוק הפוך- אכילת הקינוח עוזרת להרפא.
ואגב, הבדיחה הזו בהחלט מטיילת במלוניות. שמשום מה מעדנים יש שם בשפע רב מידי.
אני תוהה איך אפשר לכתוב דבר כל כך בול בלי להיות במלונית
אולי בעצם כן היה?

• הוסף לסימניות
לא הבנת
בדיוק הפוך- אכילת הקינוח עוזרת להרפא.
ואגב, הבדיחה הזו בהחלט מטיילת במלוניות. שמשום מה מעדנים יש שם בשפע רב מידי.
אני תוהה איך אפשר לכתוב דבר כל כך בול בלי להיות במלונית
אולי בעצם כן היה?
את לא הבנת :(
שונאת להסביר בדיחות...
אכילת קינוח מרפאת -> לחולי סוכרת אסור לאכול קינוח -> חולי סוכרת לא יכולים להרפא -> חולי סוכרת בקבוצת סיכון גבוהה. מש"ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אחרי תקופה ארוכה של יובש מחליא באדמות קבצי הword שלי, ב"ה היורה האבוד כבר לחלח אותם מעט, יחד עם צירי מוחי המחלידים:)
אשמח לביקורת
1.
אני חולת לב.

כך מסתכמים חיי; ריצה מטורפת בין בדיקות, טיפולים, רופאים ותרופות שמחזיקות אותי בחיים. בין לבין יש גם קצת חברות, משפחה, טיפ-טיפונת בילויים, וזהו.

ולמרות הכל- אני אוהבת את החיים. במשמעות הכי פשוטה שלהם.

כי למרות שבכל 16 שנות חיי עברתי למעלה מ23 ניתוחים- ביניהם ניתוח לב פתוח סבוך- אני עדיין יכולה לקרוא ספר טוב ולהנות ממנו, בלי להצטרך לטובות של אחרים שיקריאו לי/ יסדרו לי/ יסבירו לי וכו'. אני עדיין מסוגלת להנות מריח עדין של סחלב טרי שהניח לי אבא בחדר, ואפילו קצת עבודות בית אני יכולה לעשות במקום אמא שעזבה אותנו לפני ארבע שנים.

זה קרה כשנכנסתי לצנטור מס' 3 לאותו קיץ. אבא נפרד ממני בחופזה לפני הניתוח, הסביר שהוא ואמא חייבים להיפגש עם עסקן כלשהו שיש לו קשרים בקליפורניה, אצל פרופסור בעל שם עולמי שמומחה בדיוק לבעיה הספציפית ממנה אני סובלת.

כשיצאתי מאותו ניתוח, גיליתי שאיבדתי את אמא שלי, האהובה, הטובה, בתאונת דרכים קטלנית בדרך מירושלים לרמת גן.

החיים שלנו לא המשיכו כרגיל מאז; הדרדרות קשה חלה במצבי ואני ואבא טסנו לאותו מומחה. הוא שיפר את איכות החיים שלי מאוד, אבל לא פתר אפילו לא בעיה אחת שהוא התיימר לפתור.

השתקענו בקליפורניה, בסופו של דבר. החמימות של הקהילה היהודית המקומית והטיפולים האינטנסיביים הצטרפו לעובדה שלא היה לנו עוד שום מניע להישאר בארץ; המשפחה הקטנטנה שלנו מפוזרת על פני תבל בלי שום זיקה מיוחדת לישראל.

הזמן המשיך לעוף קדימה, במקביל למצב שלי שהלך והדרדר.

"אם להיות כנה, נותרו לך ארבעה חודשים לחיות", אמר לנו דוקטור נלסון יום אחד, כשסבב החלפת תרופות נוסף הסתיים בכישלון מר. זה היה הדבר האחרון שהייתי צריכה לשמוע. הייתי ממוטטת וחלושה, צמאה לבדל עידוד שיבהיר לי שבימים האחרונים לא סבלתי לשווא.

"מה עוד אפשר לעשות שלא עשינו, דוקטור?" אבא היה נראה מותש כל כך, ובאותו רגע התמלאתי שנאה עצמית אין סופית.

אכפת לך רק מעצמך, ילדה רעה. תסתכלי איך אבא שלך קורע את עצמו בשבילך ואת אפילו לא חושבת להעריך את זה.

"אבא, די", שלחתי יד חלושה, אחזתי את כתפו, מנסה להיות תקיפה. "זהו, עשית הכל בשבילי, ואני מעריכה את זה. הגיע הזמן להרפות ו... ואם זה רצון השם אז זהו", דמעות מרות מלאו את עיניי האדומות.

"ליבי, ילדה שלי", הוא הסתובב אליי, חיוכו טוב כל כך. "אני אעשה הכל, עד הרגע האחרון. שמעת אותי? הכל אני אעשה כי שתבריאי. "דוקטור, מה יש לך להציע לנו?"

שני הרופאים האחרים שהתלוו לדוקטור נלסון זעו באי נוחות הולך וגובר.

"לא הרבה, למען האמת", הוא שפע התנצלות כנה, "כמעט כלום, ליתר דיוק. האפשרות היחידה והאחרונה שנותרה לנו פה היא השתלת לב".

בום.

"שזה אומר להמתין לתרומה שאמורה להיות בהתאמה מדויקת לנתונים של ליבי" ייאוש צבע את קולו של אבא, על אף שהוא ניסה להסתיר זאת.

"נכון. אני מצטער", הדוקטור השפיל את ראשו בהתנצלות.

"תודה לך".

אני לא מוכנה לקבל את חיי במתנה בתמורה לאלו של אציל נפש שיהיה מוכן לתת לי את ליבו. בנוסף לעובדה שתורמים פוטנציאליים מועטים עד כדי בלתי קיימים.

בקיצור, כדאי לי להתחיל להתכונן למפגש עם אמא.
הסיפור הוא היסטורי ומתרחש בזמן גירוש ספרד, בממלכה בדיונית בשם ואלטוריה באיטליה המחולקת לממלכות ורפובליקות.

אשמח להערות על התוכן והעלילה, וכן אם יש שגיאות בניסוח וכו'.

פרק א'

'אילו רק יכולתי לחשוב שאני לא איכר פשוט', חשב לעצמו דורן בעוגמה, בשעה שעקב בערנות אחר כרכרה הדורה שנעה במרחבי השדות.
'אילו רק יכולתי לחשוב שאני בן אצולה שירד אל העם, כמו ששמעתי על מלכים שהתחפשו לאנשים פשוטים כדי להקשיב לעם שלהם', המשיך דורן לחשוב.

הכרכרה מולו דהרה בשלווה קסומה, חלונותיה המעוגלים חשפו את פניהם של יושבי הכרכרה.

עיניו של דורן נפערו בתדהמה, בן אצילים בן גילו, נער לבוש בהידור, נראה יושב בנוחות על גבי המושב, עיניו סוקרות את השטח, את השדות ואת האיכרים העובדים ביזע.

דורן התנשם עמוקות וחש רעד קל מופיע בידיו, אות לכך שהוא מתרגש. היתכן שבן האצולה הסתכל לכיוון בו הוא עומד?

או שמא הוא אף הבחין בו?

מחשבות אלו שחלפו בראשו ביעף גרמו לו לעמוד נטוע על מקומו, כמו הדחליל שהכין פרנצ'סקו.

כן כן, הוא הבחין בו!

בן האצילים הצעיר חייך אליו ואף נופף לו בידו!

דורן רצה להחזיר לו שלום, אבל אז הוילון של הכרכרה הוסט ביד מהירה, נזעמת, ושוב לא ראה דורן את פניהם של יושבי הכרכרה.

דורן עמד כמו עץ נטוע ולא יכול היה לזוז מרוב התרגשות.

האציל הצעיר הבחין בו?

הוא נופף אליו לשלום?

היתכן?

אולי לא היה זה האציל, אלא היה זה נסיך הממלכה בכבודו ובעצמו?

דורן נרכן לאדמה וקטף כמה צנוניות מבריקות סגלגלות.

הוא מחכה.

מחכה להפסקה.

אז, יגיע לבית הקטן אפוף ריחות טובים, ויסעד את ליבו בארוחה קלה.
שעת ההפסקה הגיעה, דורן אסף את הסלים הקלועים בעבודת יד מסורה של דודתו, מהם הציצו ירקות עסיסיים ומבריקים, והחל לפסוע בשבילים המאולתרים שנסללו על ידי האיכרים, לכיוון ביתה של דודה גליבה.

רוח נעימה נשבה על פניו, מסביב נצבעו השדות באורה הרך של השמש שהתחבאה קלות בין העננים, קרניה יוצרות פסים על פני השדות הירוקים.
הסלים היו כבדים, אבל דורן נהנה לחוש שהוא סוחב אותם.

גבו היה ישר והוא חש שהעבודה מחזקת את גופו.

דודה גליבה, אשה נמוכה בעלת פרצוף עגול ועיניים מחייכות קיבלה את פניו בשמחה.

"אילו יכולתי הייתי מספרת לאימך איזה בן חיל אתה, דורן", אמרה לו בקולה המלטף, מגישה לו צלחת עם תבשיל מעלה אדים.

דורן הניח את הסלים בפתח הבית והתיישב לאכול, "אין כמו האוכל שלך, דודה", אמר והוסיף: "מתי אפגוש את אימי?"

דודתו נותרה לחייך, למרות שעיניה נעשו רציניות, היא אמרה בקול מהורהר את הדברים שלא פעם אמרה אותם: "אימך, דורן, הלכה לה לעולם הגדול, היא השאירה אתכם אצלי, כדי שאטפל בכם היטב, כי סמכה עלי, הייתי ידידה טובה שלה.

בהתחלה כשהייתם קטנים, ביקרה אתכם מידי פעם, עד שהפסיקה לבוא, אבל הקפידה לשלוח לי כסף, היא אמרה שהיא סומכת עלי".

דורן המשיך לאכול, לא ממשיך עם שאלותיו הקבועות, איפה אביו.

הוא ידע את התשובות, דודה גליבה אמרה לו פעמים רבות

"אבא שלך, נלקח להלחם במלחמה מול אוסטריה, נודע לנו שהוא מת, דורן, כמה בכינו לשמע הבשורה, קשה היה לנו לשמוע זאת".

דודה גליבה התיישבה מולו, סוקרת אותו בהערצה, "כמה שאתה דומה לאמך, היינו ידידות טובות, היתה אשה טובה ששאפה לשנות את העולם, עד... עד...", קולה של דודה גליבה נעשה שקט לפתע, היא המשיכה לדבר בקול איטי:
"יום אחד היא באה אלי ואמרה שהיא מתעניינת בעולמות הנסתרים, היא רוצה ללמוד קסמים כדי לשנות את העולם וכדי שלא יהיו יותר מלחמות".

"ואיפה היא עכשיו?"

"היא רצתה ללמוד קסמים, דורן יקירי, לקחתי אתכם וברחתי לשדות, עם מעט כסף, קניתי את הבית הזה וטוב לנו כאן, נכון? טוב פי אלף מלגור בעיר הגדולה. קסמים זה כישוף, מזל רע, רציתי להגן עליך ועל אחותך" אמרה לו דודה גלביה את הסיפור המוכר שסיפרה לו פעמים רבות כל כך.

דורן הנהן קלות, זכר העיר הגדולה, העמוסה ברעש והמולה, עלה בזכרונו. לא יודע אם לשמוח מכך שדודה גלביה הצילה אותו מאמא שרצתה ללמוד מזל רע, או להתגעגע לאמא הטובה, על פי הסיפורים, אותה לא הכיר.

"תודה דודה גליבה שהצלת אותנו", אמר בנימוס.

את אחותו, נילי, שלחה דודה גליבה למנזר רחוק, ואילו הוא הוכיח שהוא טוב בעבודת השדה, דודה גליבה העריכה את עבודתו ואמרה שתוריש לו את הבית.

אבל בלי שדודה גליבה תדע, חשב דורן לא פעם שהוא רוצה לפגוש את אימו. הסיפורים אודותיה היו נפלאים, וגם רצונה ללמוד קסמים כדי להפסיק את המלחמות.

הוא חושש לומר זאת, אבל הוא חושב שזה בסדר ללמוד קסמים כדי להפסיק את המלחמות, גם אם זה מביא מזל רע, כי מלחמות זה דבר הרבה יותר גרוע ממזל רע.

אבל דודה גליבה חושבת אחרת, והיא בטח מבינה דברים טוב יותר.
אסטרטגיית ת"ת כפי שמעולם לא שמעתם - האם ישיבת חכמנובי'ץ תפרוץ ותשאיר את עולם הישיבות הרחק מאחור?
זלמן היא סדרה עלילתית מעניינת ומקורית, שמציגה התנהלות של בחור ישיבה נהנתן וחסר גבולות, לצד קמפיין פורים אינסטנסיבי ותובעני.

איך רותמים את הבחור ה"לא שגרתי" למגבית? האם המגבית תצליח?

מגבית פורים בפתח - איך מחזיקים את הבחורים ב"אש" גבוהה?
לשם שימור הכוחות בעולם הישיבות יצרנו השנה דמות בשם 'זַלְמֶן'. זלמן הוא בחור ישיבה טיפוסי (מעט תימהוני, חובב טרמפים ומומחה לבורקסים) שמלווה את הקמפיין בעולם הישיבות בסדרת תוכן יומית.
הסדרה משלבת הומור ישיבתי פנימי עם מסרים של המגבית, והמטרה היא ליצור חיבור והנאה סביב הקמפיין, וחיי בחור ישיבה כפי שמעולם לא הכרתם.

אשמח לשתף אתכם כאן בפרקים (פרק אחד בכל יום עד פורים) כדי לשמוע את דעתכם: האם אסטרטגיית הת"ת נכונה? האם התנהלותו של זלמן מזכירה לכם את .. עצמכם, או שזו סתם דמות מוזרה? תשפטו ותגיבו!!!

זַלְמֶן יוצא לדרך!

פרק א': הכירו את זַלְמֶן - שובר השגרה

רקע:

זַלְמֶן איננו בחור רגיל כלל וכלל. הוא אוהב מאוד דברים שוברי שגרה, ומשתדל לצאת לכל אירוע המתקיים אי-שם ברחבי הגלובוס.

יודעי דבר אף סיפרו שפעם, בהיותו בחיפה, שמע שראש הממשלה עתיד להגיע לכור האטומי בדימונה ולתת משם ראיון תקשורתי נרחב. זַלְמֶן דידן לא היסס כלל ומיד יצא את חיפה, ואף משראה שמתאחר הזמן – נתלה בחפזה על משאית זבל שהייתה בדרכה לבאר שבע.

זַלְמֶן הוא בחור חשוב, ויש לו דעה בכל ענין. משראה שבישיבה ישנם כאלו שאינם מכבדים את דעתו כראוי, השים ליבו לכך שבטרמפים אנשים מכבדים את דעתו פי כמה וכמה. מכך הסיק זַלְמֶן שאין מקומו בין אנשים פשוטים, אלא מקומו שמור לו בעולם הגדול – להשפיע, להחליט ולהוביל.

מכאן ואילך השתדל זלמנינו ביתר תוקף לנסוע בטרמפים. מיד ברגע שעצר לו טרמפ, היה מתיישב בחשיבות במושב הפנוי מקדימה, ומתחיל להרצות את דעתו בעוז ובמרץ.

חביב עליו במיוחד לעלות על משאית פולטריילר; שם, בהיותו על הבמה המוגבהת, היה אמר את דברו בדרמטיות ובהחלטיות. פעם אחת, בנסיעה ארוכה במיוחד, לקראת סיום הנאום הדרמטי הוא דפק בתוקף על הצופר וזעק: "אנו נעמוד על השולחן, לא נוותר עד שנקבל את אשר אמרנו!".

באותו מקרה, זה אכן היה צעד חשוב מאוד: ככל שהתארך נאומו, נהג המשאית האומלל החל לאבד ריכוז ואף נרדם קלושות. הדפיקה הנחרצת הבהילה את הנהג המנומנם, שמיד שלח ידו לכיסו והושיט בחפזה סיגריה לזלמנל'ה הנרגש.
---

מה אתם אומרים, הייתם מסמפטים דמות כזו בישיבה שלכם באמצע הלחץ של המגבית?

חכו לפרק הבא: 'הרוחות סוערות' – כשזלמן מגלה שמינו ראש ת"ת חדש וכל הישיבה עוברת למצב טירוף... (יעלה בהמשך היום).

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה