החזרי מס על צדקה?

• פותח הנושא dn
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אפשר לקבל הסבר?

• הוסף לסימניות
????

• הוסף לסימניות
צריך לברר האם העמותה רשומה כמוסד ציבורי למען תרומות לפי סעיף 46 (רוב העמותות לא רשומות, חוץ מהגדולים)
אם כן, יש לשמור את הקבלות, ולהביאם עם שאר דוחו"ת המס לפקיד השומה (או ליועץ מס) ומקבלים החזר של אחוזים של התרומה עד גובה מסויים של תרומה.

• הוסף לסימניות
כמה אחוזים?

• הוסף לסימניות
מס הכנסה מקבל רק קבלות שעליהן מצוין כי המוסד או הארגון מוכרים לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה וקבלות שאינן ממוסדות מוכרים בפקודת מס הכנסה לא יחשבו לצורכי קבלת החזרי מס. אחד מהחוקים שנועדו לעודד תרומות למוסדות ציבוריים הוא החוק המחייב החזר מס הכנסה עקב תרומה למוסד ציבורי. חוק החזרי מס בגין תרומות נועד בעיקר כדי לעודד אנשים לתרום סכומים גדולים למוסדות צדקה וכדי שהתורם יקבל החזרי מס בגין תרומות אלו עליו לתרום למעלה מ 380 ש"ח בשנת המס.לצורך קבלת החזרי מס בגין תרומות לא תיכלל בחישוב תרומה שסכומה הוא מעל ל- 30% מההכנסה החייבת במס או תרומה שסכומה מעל 4,013,000 ש"ח.ישנם בארץ מוסדות רבים המסייעים לאנשים במצוקות ובבעיות שונות המקשות עליהם בחיי היומיום ואת המימון הכספי לפעילותם הם מבססים על תרומות. רשימת המוסדות המוכרים מתעדכנת לעתים ולכן על התורם המעוניין בקבלת החזרי מס בגין תרומות לעקוב אחר רשימה זו. את החזרי המס בגין תרומות ניתן לקבל על עד שש שנות מס לאחור.הזיכוי במס עשוי להגיע עד 35% מגובה התרומות וכל זאת בתנאי שהתרומות נתרמו למוסדות המוכרים בחוק לצורכי קבלת ההטבה.קבלת החזרי מס עקב תרומות למוסדות מוכרים היא איננו דבר המתבצע באופן אוטומטי ולכן כדי שתורם המעוניין בקבלת החזרי מס יוכל לקבלם עליו לגשת למס הכנסה יחד עם הקבלות.

• הוסף לסימניות
שהתורם יקבל החזרי מס בגין תרומות אלו עליו לתרום למעלה מ 380 ש"ח
תיקון קל: מתוך"כל זכות": סעיף 46 לפקודת מס הכנסה קובע כי מי שתרם למוסד ציבורי או למספר מוסדות ציבוריים מעל 190 ש"ח בשנת 2019 (180 ש"ח בשנים 2018-2016, ו- 190 ש"ח לפני כן), זכאי לזיכוי ממס הכנסה לאותה השנה.

• הוסף לסימניות
אם לא יורד לי מס הכנסה כי אני עושה פחות מ6000 ש"ח שאז זה לא יורד בגלל הנקודות וזה בעצם זיכוי האם אני גם יכול לבקש החזר

• הוסף לסימניות
אם לא יורד לי מס הכנסה כי אני עושה פחות מ6000 ש"ח שאז זה לא יורד בגלל הנקודות וזה בעצם זיכוי האם אני גם יכול לבקש החזר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה