התייעצות החזר מס ארה"ב: האם מישהו כאן מגיש דוחות דרך טורבו טקס? TURBOTAX

• הוסף לסימניות
מה צריך לסמן כדי לקבל את המענק עבור הילדים?
תודה מראש

• הוסף לסימניות
לדעתי בטורבו טקס אין אפשרות להצהיר על מס ששולם בישראל כדי לקבל על זה החזר
טופס 1116
תבדקו
אם זה נכון, זה מסביר למה אתם חייבים במס
לא אמור להיות
כבר יותר זול לכם להגיש דרך מישהו בארץ שיש להם תוכנה ראויה לשמה ולעשות את הדוח כמו שצריך
@רבקה זקס אולי תוכל לעזור לכם
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לדעתי בטורבו טקס אין אפשרות להצהיר על מס ששולם בישראל כדי לקבל על זה החזר
טופס 1116
תבדקו
אם זה נכון, זה מסביר למה אתם חייבים במס
לא אמור להיות
כבר יותר זול לכם להגיש דרך מישהו בארץ שיש להם תוכנה ראויה לשמה ולעשות את הדוח כמו שצריך
בהצלחה
הבנתי שכדאי להיות חייב במס כלשהו כדי להיות זכאי לפנסיה מארה"ב בבוא העת. האם זה שיקול נכון?

• הוסף לסימניות
אם אתם רוצים להגיש חפיף תעשו כרצונכם.
ממליצה להגיש כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
ברגע שאדם מצהיר הכנסה במזומן מתייחסים אליו כעצמאי.
ממש לא מדוייק
בשביל לקבל פנסיה - קצבת זקנה בארה"ב נדרש לשלם 40 רבעונים דמי ביטוח לאומי בארה"ב (Social Security)
כאמור, לא ממליץ להגיש דוחות מס בארה"ב באופן חפיף
תוכלו להגיש באופן עצמאי ללא עלות דרך OLT

• הוסף לסימניות
הכנסה במזומן אמורה להיות מגובה במסמך רשמי, על מנת להוכיח שהיא הכנסה מעבודה, אחרת לא זכאים להחזרי ילדים.
הכנסה מעבודה = טופס 106 או שומת מס. או אישור ממס הכנסה על הכנסה כעוסק זעיר.

הבנתי שכדאי להיות חייב במס כלשהו כדי להיות זכאי לפנסיה מארה"ב בבוא העת. האם זה שיקול נכון?
צדק יופלה אפרסק, מי שמדווח על עסק עצמאי ומשלם 15% מהכנסותיו מידי שנה לביטוח לאומי האמריקאי (social security) יהיה זכאי לפנסיה. וזה לא קשור בכלל לתשלום מס הכנסה על הכנסותיו כאן, שהצעתי לקזז במספר אופנים.

• הוסף לסימניות
הכנסה במזומן אמורה להיות מגובה במסמך רשמי, על מנת להוכיח שהיא הכנסה מעבודה, אחרת לא זכאים להחזרי ילדים.
הכנסה מעבודה = טופס 106 או שומת מס. או אישור ממס הכנסה על הכנסה כעוסק זעיר.

צדק יופלה אפרסק, מי שמדווח על עסק עצמאי ומשלם 15% מהכנסותיו מידי שנה לביטוח לאומי האמריקאי (social security) יהיה זכאי לפנסיה. וזה לא קשור בכלל לתשלום מס הכנסה על הכנסותיו כאן, שהצעתי לקזז במספר אופנים.
בטורבו-טקס נדרשים רק למלא מספרים, ואין אפשרות להעלות מסמכים לגיבוי, ואנשים מעידים שכן מקבלים החזרים על ילדים.

• הוסף לסימניות
מה החסרון בטורבו-טקס? נראה שהם עושים בשבילך הכל, רק למלא נתונים והם ממלאים אוטומטית את המסכים הנדרשים.
אפשר לרשום בשורה ההכנסות ממזומן איזה מספר שרוצים (עבור 2 ילדים נראה ש 30 אלף דולר יספיק) ואז רואים שיש זכאות מקסימלית לקצבת הילדים.
איפה הקאץ'?

• הוסף לסימניות
יש טווח מחירים רחב, תלוי על הנתונים שלכם.
יכול להתחיל בכ500 ש"ח ועד 2,000 ש"ח
הטווח מתחיל בפחות.
איפה הקאץ'?
הדוחות זה לא משחק. אתה עומד מול משרדי מס הכנסה אמריקאים ומדווח להם. בשביל לדעת היכן הקאץ' - זה לא על רגל אחת. זה יכול לבוא מכמה כיוונים.

• הוסף לסימניות
מיליוני אנשים מדווחים עם טורבו טקס בכל שנה, יש אפשרות להזין הכנסה במזומן, למרות שאין אפשרות להציג מסמכים לגיבוי עבור הכנסה ממזומן.
הם מאפשרים למלא רק פרטי 1099 ו W2.
ונראה שהכל עובד בסדר ב"ה

• הוסף לסימניות
1. לא נדרשים לשלוח מסמכי גיבוי, רק צריך שיהיה אותם בבית במקרה של ביקורת (קורה הרבה, באופן רנדומלי)
2. האתר כאמור עובד טוב להכנסה רגילה בארה"ב, הבעיה מתחילה כשרוצים לדווח על הכנסה מישראל עם מס בישראל.
3.
אם אתם רוצים להגיש חפיף תעשו כרצונכם.
ממליצה להגיש כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
האם אברך שלא מקבל משכורת רשמית חייב לדווח על המלגה שהוא מקבל ממשרד הדתות? (700 שח בחודש)

• הוסף לסימניות
אי אפשר לדווח על הכנסות מכולל

• הוסף לסימניות
אי אפשר לדווח על הכנסות מכולל
נראה שטורבו טקס לא מגביל. אפשר לרשום מה שרוצים ואין צורך לצרף שום מסמך.
מקסימום אם מקבלים פנייה ממס הכנסה האם אפשר להראות את ההפקדות שהתקבלו בחשבון הבנק הישראלי עם המלגה הזו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

סיפור קצת מאתגר-
אני עתידה בעז״ה לצאת לחופשת לידה החודש (דצמבר 2025)
בשנתיים האחרונות עבדתי במקביל אצל שני מעסיקים.
באמצע אוקטובר יצאתי לשמירת הריון, והשמירה אושרה ע״י ביטוח לאומי.
בחודש ספטמבר אחד המעסיקים הקטין לי את אחוזי המשרה בפועל, מה שהוביל לירידה בשכר בתלוש ספטמבר.
ביקשתי תיקון, ולכן בתלוש אוקטובר שולמה לי תוספת שכר רטרואקטיבית בגין ההפחתה בספטמבר, אך גם בתלוש זה אחוזי המשרה שדווחו לא תאמו את אחוזי המשרה שהיו לי באוגוסט ובחודשים שקדמו לכך.
בנוסף, בתלוש אוקטובר נוכו לי ימי מחלה, למרות שכבר הייתי בשמירת הריון. כתוצאה מכך שולם לי שכר גבוה מעט מהשכר שהיה אמור להיות משולם בפועל, והמוסד (המעסיק) דרש ממני החזר כספי.
ביקשתי מהמעסיק להוציא תלוש תיקון או תלוש משלים שישקף את הנתונים הנכונים (אחוזי משרה, שכר וימי היעדרות), אך המעסיק סירב. עם זאת, הוא כן מסר לי בכתב חישוב של השכר שהיה אמור להיות משולם לפי תלושים מתוקנים – אילו היו יוצאים.
ביטוח לאומי חישב את דמי שמירת ההריון לפי שלושת החודשים: יולי-אוגוסט-ספטמבר 2025.
בשל הירידה בשכר המדווח בספטמבר, והפער בין הדיווח של המעסיק לביטוח לאומי לבין השכר שהיה אמור להיות משולם בפועל, הממוצע של השכר היומי יצא נמוך יותר.
בנוסף, בכל אחד מהחודשים שעל פיהם חושב השכר קיימים פערים בין השכר המדווח לביטוח לאומי לבין השכר בפועל לפי התלושים, לרעתי, בטווח של כ-2 עד 70 ש"ח לחודש. הפערים אינם גדולים בפני עצמם, אך משפיעים על ממוצע השכר ועל גובה הגמלה.
וככול הנראה ישפיעו על הדמי לידה בהמשך.
1. האם יש מה לעשות בנידון והאם שווה להתעסק ולהילחם שההפסד עומד על כמה מאות ש"ח?
2. האם מבחינת פנסיה/ קרן השתלמות יגרם לי הפסד והאם זה משמעותי?
3. בנוסף בתלושים מהמעסיק הזה ירד לי מס הכנסה בגלל תיאום מס לא מדוייק (בעקבות ההריון הרווחתי פחות אצל המעסיק השני) וככול הנראה יגיע לי החזר מס, האם שווה לעשות תיאום מס עכשיו או לחכות לבקש החזר מס שנה הבאה? והאם ירד לי מס בגלל הדמי לידה למרות שהם מיועדים ל3 חודשים קדימה?
4. בנוסף אצל המעסיק הנוסף הייתי אמורה לקבל דמי הבראה בנובמבר, לא קיבלתי אותם עקב השמירה, האם אני זכאית להם ואם כן ממי? והאם הם יחושבו בדמי לידה?

נ.ב.
גם אשמח לדעת מהמבינים בדבר האם הורדה של אחוזי משרה, אפילו אחוזים בודדים עלולה לפגוע לי בהמשך בתור עובדת הוראה?

אשמח לכל תשובה
תודה רבה לעונים!!!
שלום לכולם,
אשמח לעזרת מי שמבין או נתקל במקרה דומה.

הגשתי דוח למס הכנסה על שנת 2019 ממש ביום האחרון שבו עוד ניתן להגיש, כדי לקבל החזר על תרומות
(עוד רגע תבינו למה זה חשוב).

להפתעתי, התברר שיש לי חוב מס על אותה שנה.
הסיבה: במהלך 2019 קיבלתי נקודת זיכוי נוספת באמצע השנה (על לימודים),
והמעסיק זיכה אותי רטרואקטיבית
אבל בדיעבד התברר שהזיכוי היה אמור להיות רק מאותו חודש והלאה,
ולא על החודשים הקודמים.
כתוצאה מכך נוצר חוב על כמה חודשים בתחילת השנה.

עד כאן – עוד אפשר להבין.

הבעיה:
מס הכנסה דורשים ממני גם ריבית והצמדה על 5 שנים אחורה,
למרות שבפועל החוב עצמו נוצר רק עכשיו, עם הגשת הדוח לפני שבוע.

ניסיתי להסביר להם:

• שלא הייתה לי שום דרך לדעת על החוב קודם
  • שלא נשלחה דרישה במשך כל השנים
  • ושהחוב נולד רק בעקבות הדוח שהוגש עכשיו

אבל הם טוענים:

• שלא ניתן “לפתוח תיקים” משנת 2019
  • ושהתוספת היא “רק הצמדה”,
    למרות שבשומה כתוב במפורש ריבית והצמדה

אשמח מאוד לשמוע:

• האם מישהו נתקל במקרה דומה
  • האם ניתן לבטל או להפחית את הריבית
  • ואם כן – מה הדרך הנכונה לעשות זאת

תודה רבה מראש לכל מי שיכול לעזור
כללים וחוקים

1. חל חובת דיווח שנתית על כל הכנסה מעל 15,750 דולר שנתי. [אפשר להגיש לבד וישנם כאלו שעושים זאת בכמה מאות שקלים]
  2. באם היה לך במהלך השנה בסך כל החשבונות שלך יחד [אפי' ליום אחד] סכום של 10000 דולר חל עליך חובה בנוסף לדיווח השנתי לדווח FBAR משהו כעין הצהרת הון.
  3. לארה"ב יש הסכם פטור ממס כפול עם ישראל - כלומר על מה ששילמת מס בישראל לא תשלם מס בארה"ב [וכן להיפך]. (יותר מדויק שיתנן בארה"ב נקודות זיכוי על המס ששלמת בישראל).

4. מוצרים שפטורים ממס בישראל [לדוג' קרן השתלמות או גמל להשקעה בגיל 60] לא תמיד פטורים ממס בארה"ב ויש עליהם מס. [וכן קופות גמל להשקעה המס מחושב בצורה שונה וכדלהלן]
  5. לארה"ב יש חוק שמחייב מס עצום על רווחי שוק ההון שאינם קרנות אמריקאיות [זה יוצא 37 אחוז + ריבית על הסכום מעת חובת התשלום לפי כללי המס בארה"ב].
  6. אחוז המס על השקעות שוק ההון ברשות המיסים ישראל הוא 25% [ויש ניכוי מס במקור, וישנם מקרי פטור], ואילו בארה"ב הוא לפי מדרגת המס בה אתה חייב, שהרבה פעמים זה יוצא פחות, כמו"כ ישנם הבדלים בצורת ובזמן החישוב [וכן בארה"ב חובה לדווח על הרווח בכל שנה והוא נחשב להכנסה בדוח השנתי].
  7. יש הסכם שיתוף מידע בין ארה"ב לישראל. -וכל בעל רישיון פיננסי בישראל חייב לדווח על דברים מסוימים לארה"ב. [כלומר מוסד אמריקאי [לדוג' בית השקעות אמריקאי] מדווח מעצמו לרשויות, ומוסד ישראלי צריך להביא לך את הטופס הרלוונטי, וכן אם מקבל בקשה מהרשויות בארה"ב הוא חייב להעביר להם את המידע המבוקש].
  8. ניתן לפתוח תיק השקעות לאזרח אמריקאי - באיטרקטיב, מיטב איביאי
  9. יש כאן קישור לרשימת הקרנות וההשקעות פולריות שאזרח אמריקאי יכול לרכוש דרך בתי ההשקעות הנ"ל. קרדיט @השקעות R הון

10. אף שיש הסכם פטור ממס כפול, אין הסכם בין הביטוח לאומי של שתי המדינות, כך שזכויות וחובות של הביטוח לאומי הינם כפולים, ולכן אזרח ארה"ב שעובד בישראל כעצמאי חייב לשלם לארה"ב דמי ביטוח לאומי [15.3%, 2.9% מס בריאות, ודמי ביטוח לאומי של 12.4%] מלבד מה שמשלם לביטוח לאומי בישראל.
  11. מה שחייב בדמי ביטוח לאומי בארה"ב - נחשב כצבירה לקבלת קצבת זקנה בבא העת בס"ד - כמובן בכפוף לתנאים שבהודעה הקודמת.

12. מיסוי נדל"ן - בעת מכירת דירה יש פטור ממס על נכס שהוא היה המגורים הראשיים של המתגורר בשנתיים מתוך ה5 האחרונים - ויש להוכיח זאת [יש לזה כל מיני פתרונות ויש להיוועץ]
  13. אזרח אמריקאי שמגיש דוחות שנתיים זכאי לקבל עד כ1800 דולר לילד לשנה בהתאם לדוח השנתי - יש בזה הרבה פרטים. [אפשר לקבל בשיק ואפשר ישר לחשבון בנק אמריקאי, ואז להשקיע ישר בשוק ההון האמריקאי... וכל ילד יקבל לחתונתו סכום נחמד.. (אולי סכום ראשוני להשקעה עבור חתונות ילדיו...)]
  14. אזרח אמריקאי ונשוי לאזרח ישראלי - עדיף שקרן השתלמות וכן תיקי השקעות יפתח ע"ש הבן זוג שאינו אמריקאי [אם הרעיון הזה מתאים להם..] - וכן החשבון בנק שממנו מגיעים ההפקדות צריך להיות ע"ש הבן זוג שאינו אמריקאי בלבד.
  15. מי שהוא אזרח אמריקאי ועשה לבן זוג שאינו אמריקאי מספר ITIN - בכדי שהכנסות הבן זוג ישראלי יחושבו בדוח השנתי [לדוג' בכדי לקבל יותר דולרים על הילדים], אז הבן זוג הישראלי נחשב במקצת כאזרח אמריקאי ובמקצת לא, לגבי תשלום לארה"ב כעצמאי אינו נחשב כאמריקאי (רק כשכיר במדינה זרה שלא משלם ביטו"ל), אך לגבי הלכות מיסוי שוק ההון שאינם ניירות ערך אמריקאיות (י"א) שנחשב כאזרח ארה"ב.
  16. אזרח שאינו אמריקאי ויש לו ITIN - ישנם מצבים שהוא יהיה זכאי לקצבת זקנה אמריקאית - עד ל50% מהקצבה של הבן זוג האמריקאי.
המלצות משתמשים, ודברים לא חתוכים.

1. י"א שחסכון לכל ילד כשמוציאים בגיל 21 אם מדווחים מיד לארה"ב [כיון שבד"כ אין בגי זה הכנסות וזה דיווח ראשון, זה עובר בשתיקה] כמובן שבתשלום מס קטן מאוד בד"כ, תלוי כמה הרווח, וי"א שלכן לא רצוי להוסיף מעבר למה שהמדינה נותנת, וכן להניח במסלול שאינו מנייתי, וי"א שהאירוע של חיסכון לכל ילד הוא לרוב כלל לא חייב בדיווח . עיי' בפורום זה.
  2. י"א שקרן כספית ניתן למשוך אותה ב31/12, ולהפקיד ב1/1 - ואז זה לא בעיה - יש בזה כמה פרטים [בשם רוטמן מהמתורגמן הפיננסי]. עיי' בפורום זה.
  3. יש ממליצים להשתמש באתרים אמריקאים לתיק השקעות בגלל עלויות נמוכות, ולמי שאינו מבין אנגלית י"א שעדיף בחברה ישראלית שהממשק בעברית... עיי' בפורום זה.
  4. י"א שאם לא תגלה לבנק ולבית ההשקעות שאתה אמריקאי - זה עצה שאינה הוגנת וי"ח.
  5. יש נידון לגבי הכשרות של מניות אמריקאיות - עיי' בפורום זה.
  6. באינטרקטיב צריך SMS בפתיחת החשבון או תוכנת אימות אופליין על המחשב עיי' בפורום זה.
  7. יש שמועות שבארה"ב בודקים כ1% מהדוחות ואולי ניתן לקחת את זה בחשבון בפרט למי שאינו חושב לבקר שם... - אך יש להיוועץ.
הנוסח לא מדויק משפטית אבל בשפה שרוב הציבור מבין.
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם.

אני מחזיק כרגע בקרן הסל IBIT (של בלקרוק) ונמצא בהפסד על הנייר של כמה אלפי דולרים. מצד שני, יש לי רווחים משמעותיים בפוזיציות אחרות בתיק (בעיקר שבבים ומדדים) שאני מתכנן לממש בהמשך.

אני שוקל לבצע מכירה של IBIT כדי לקבע את ההפסד לצורכי מס (מגן מס), ובמקביל לקנות מיד קרן סל מקבילה (כמו FBTC של פידליטי או ARKB) כדי לא לפספס את החשיפה לביטקוין אפילו לדקה אחת.

ההתלבטויות שלי הן:
  1. סוגיית ה"עסקה המלאכותית": אני סוחר מישראל (דרך ברוקר ישראלי). האם החלפת נייר של יצרן אחד (BlackRock) בנייר של יצרן אחר (Fidelity) שעוקבים אחרי אותו נכס בסיס נחשבת לגיטימית לצורכי מס, או שיש כאן סיכון שרשות המסים תראה בזה עסקה מלאכותית?
  2. תזמון: האם מישהו התנסה בביצוע פעולה כזו "באותה דקה"? יש דגשים מיוחדים לגבי המרווחים (Spreads) בקרנות האלו בזמן המעבר?
  3. עלויות: העמלות בברוקר שלי מסתכמות בכמה עשרות דולרים, בעוד שמגן המס שייוצר שווה כמה אלפי דולרים (25% מההפסד). על הנייר זה נראה משתלם מאוד – האם אני מפספס פה איזה "מוקש"?
אשמח לשמוע ממי שביצע מהלך דומה של "גלגול הפסדים".

תודה מראש!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה