דרוש מידע החזר מס ברוקר ישראלי

• הוסף לסימניות
אשמח לתשובותיכם...
במסחר בשוק ההון דרך ברוקר ישראלי שאז יש פטור מדיווח למס הכנסה, אם מעונינים בהחזר מס עבור הפסדים או תרומות וכדו' צריך להגיש דו"ח שנתי או שיש תהליך אחר, וא"כ מהו?

• הוסף לסימניות
דוח שנתי החזר מס

• הוסף לסימניות
אשמח לתשובותיכם...
במסחר בשוק ההון דרך ברוקר ישראלי שאז יש פטור מדיווח למס הכנסה, אם מעונינים בהחזר מס עבור הפסדים או תרומות וכדו' צריך להגיש דו"ח שנתי או שיש תהליך אחר, וא"כ מהו?
אתם מקבלים ממנו אישור ניכוי מס במקור
ומגישים דוח החזר כרגיל

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות!
אני ממש לא מבין בזה ,דו"ח החזר זה בעצם דו"ח שנתי רגיל או משהו אחר?
דבר נוסף, אם יש לי קבלות על שנים קודמות, ורווחי הון שעלי לדווח אני יכול לעשות הכל באותו דו"ח?

• הוסף לסימניות
דוח החזר מס זה אותו רעיון של דוח רגיל (אם אתה מגיש דוח רגיל אין צורך להגיש דוח החזר מס)
קבלות על תרומות מזדכים עליהם בשנה שבה נתרמו, וכן רווחי הון כל שנה עם הנתונים שלה.
אם יש לך על כמה שנים אתה צריך להגיש דוח לכל שנה בנפרד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום לכולם,
אשמח לעזרת מי שמבין או נתקל במקרה דומה.

הגשתי דוח למס הכנסה על שנת 2019 ממש ביום האחרון שבו עוד ניתן להגיש, כדי לקבל החזר על תרומות
(עוד רגע תבינו למה זה חשוב).

להפתעתי, התברר שיש לי חוב מס על אותה שנה.
הסיבה: במהלך 2019 קיבלתי נקודת זיכוי נוספת באמצע השנה (על לימודים),
והמעסיק זיכה אותי רטרואקטיבית
אבל בדיעבד התברר שהזיכוי היה אמור להיות רק מאותו חודש והלאה,
ולא על החודשים הקודמים.
כתוצאה מכך נוצר חוב על כמה חודשים בתחילת השנה.

עד כאן – עוד אפשר להבין.

הבעיה:
מס הכנסה דורשים ממני גם ריבית והצמדה על 5 שנים אחורה,
למרות שבפועל החוב עצמו נוצר רק עכשיו, עם הגשת הדוח לפני שבוע.

ניסיתי להסביר להם:

• שלא הייתה לי שום דרך לדעת על החוב קודם
  • שלא נשלחה דרישה במשך כל השנים
  • ושהחוב נולד רק בעקבות הדוח שהוגש עכשיו

אבל הם טוענים:

• שלא ניתן “לפתוח תיקים” משנת 2019
  • ושהתוספת היא “רק הצמדה”,
    למרות שבשומה כתוב במפורש ריבית והצמדה

אשמח מאוד לשמוע:

• האם מישהו נתקל במקרה דומה
  • האם ניתן לבטל או להפחית את הריבית
  • ואם כן – מה הדרך הנכונה לעשות זאת

תודה רבה מראש לכל מי שיכול לעזור
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם.

אני מחזיק כרגע בקרן הסל IBIT (של בלקרוק) ונמצא בהפסד על הנייר של כמה אלפי דולרים. מצד שני, יש לי רווחים משמעותיים בפוזיציות אחרות בתיק (בעיקר שבבים ומדדים) שאני מתכנן לממש בהמשך.

אני שוקל לבצע מכירה של IBIT כדי לקבע את ההפסד לצורכי מס (מגן מס), ובמקביל לקנות מיד קרן סל מקבילה (כמו FBTC של פידליטי או ARKB) כדי לא לפספס את החשיפה לביטקוין אפילו לדקה אחת.

ההתלבטויות שלי הן:
  1. סוגיית ה"עסקה המלאכותית": אני סוחר מישראל (דרך ברוקר ישראלי). האם החלפת נייר של יצרן אחד (BlackRock) בנייר של יצרן אחר (Fidelity) שעוקבים אחרי אותו נכס בסיס נחשבת לגיטימית לצורכי מס, או שיש כאן סיכון שרשות המסים תראה בזה עסקה מלאכותית?
  2. תזמון: האם מישהו התנסה בביצוע פעולה כזו "באותה דקה"? יש דגשים מיוחדים לגבי המרווחים (Spreads) בקרנות האלו בזמן המעבר?
  3. עלויות: העמלות בברוקר שלי מסתכמות בכמה עשרות דולרים, בעוד שמגן המס שייוצר שווה כמה אלפי דולרים (25% מההפסד). על הנייר זה נראה משתלם מאוד – האם אני מפספס פה איזה "מוקש"?
אשמח לשמוע ממי שביצע מהלך דומה של "גלגול הפסדים".

תודה מראש!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה