עזרה החזר מס הכנסה מדמי לידה

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרת המבינים בעניין.
ילדתי לקראת סוף השנה וקיבלתי את דמי הלידה בחודש דצמבר.
בחודש רגיל, המס מתקזז לי עם הנקודות זיכוי ולא יורד לי כלל מס הכנסה.
בתלוש של דצמבר דווח על קבלת דמי הלידה ונוכה לי מס של כמה אלפי שקלים, כיון שדמי הלידה הגיעו בתשלום אחד (כביכול קיבלתי בחודש אחד סכום של 3.5 משכורות שמחייב תשלום מס)
האם ככה זה אמור לעבוד? האם יש אפשרות לבקש החזר?
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
אם ילדת בתום 2022. תצטכי שגם שנת 2023 תסתיים ואז תגישי את שתיהם יחד

• הוסף לסימניות
ממתי דמי לידה נרשמים בתלוש שכר?
מעולם לא ירד לי מס הכסנה מדמי לידה.
וגם לי כנ"ל מתקזז המס נמקודות הזיכוי.
מי הוריד מס? ביטוח לאומי?

• הוסף לסימניות
אפשר להגיש דוח הכנסות ל22 לצרף 106 ואישור מביטוח לאומי
ויזכו אתכם על רוב הכסף, ליתר ביטחון כדאי לצרף קבלות 46 במידה ויש
להשערת גובה ההחזר יש ברשת סימולטרים
בכל מקרה החישוב למס הוא שנתי ולא חודשי

• הוסף לסימניות
לכאורה תמוהה בד"כ ה שאני יודעת מורידים פחות מס בדמי לידה.
לדעתי תתייעצי עם רו"ח שמבינה.

• הוסף לסימניות
ניתן לפרוס את דמי הלידה
מומלץ לבצע קודם בדיקה ע"י איש מקצוע/ לקבל הדרכה מסודרת, לפעמים גורר חבות מס נוספת מחוסר ידע

• הוסף לסימניות
א
האם דמי לידה מצטרפים להכנסה השנתית לתקרת המס?
אני חושבת שכן תבדקו את זה אני לא רו"ח.
אך בשנים של חל"ד צריך להיות ערניים כי הרבה פעמים ביטוח לאומי לא מוריד את כל המס הכנסה ואז יוצאים חייבים כסף למס הכנסה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה