תנו לי ביקורת החלה עונת צילום שביל החלב

• הוסף לסימניות
כמידי שנה אצא, בע״ה, לצילומי לילה בערבות הנגב החשוכות.
בנתיים קצת משנים קודמות.
DSC_0357+0365.jpg
DSC_1214_1.jpg

• הוסף לסימניות
מיוחד!
מהפנט ממש!
למה דווקא בתקופה הזאת?

• הוסף לסימניות
בתקופת הקיץ חצי הכדור הצפוני פונה למרכז גלקסית שביל החלב ובחורף חצי הכדור הדרומי פונה אליו, כך שתצפית לעבר מרכז, ״הלב״, של שביל קלה יותר בארץ בקיץ ובאוסטרליה בחורף. אני מנצל את הלילה שלפני המולד ואת שאחריו לצילום כיוון שהירח אינו מאיר כלל.
אפשר להבדיל בין שתי התמונות הראשונה צולמה בחודש אב והשניה בסיוון. זו שצולמה בסיוון שביל החלב נראה יותר כקשת והוא יותר מאוזן וזו שצולמה באב שביל החלב נראה יותר אנכי, כך שגם לחודשים יש משמעות בתוצאה המבוקשת בתכנון הצילום.

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע על מקומות שכדאי ללכת לשם לצלם

ואיזה לילה הכי טוב בזמן הקרוב?

• הוסף לסימניות
התאריכים הקרובים הם כ״ח סיון, א׳ וב׳ תמוז. אח״כ כ״ט עד ג׳ במנחם אב.
מקומות נגישים הם איזור ממכתש רמון עד מצפה ציחור בדרום, איזור הק״מ 101, עיזוז, באר מילכה וניצנה.

• הוסף לסימניות
מהפנט לגמרי

• הוסף לסימניות
תודה על ההסברים
ועוד שאלה:
מה זה האור בקצה למטה?

• הוסף לסימניות
כמה אומנות יופי בתמונה אחת!!
במיוחד אהבתי את הקומפוזיציה המעניינת של התמונה הראשונה:)

• הוסף לסימניות
וואו נפלאות הבורא!!
תמונות מיוחדות

• הוסף לסימניות
תודות לכל המפרגנים.

• הוסף לסימניות
מטורף!
איך אפשר ליצור איתך קשר?

• הוסף לסימניות
מהפנט!!!
תמונות מדהימות!

• הוסף לסימניות
אם אני יגיע לשם עם מצלמת קנון G7 יצא לי משהו ?

• הוסף לסימניות
אם אני יגיע לשם עם מצלמת קנון G7 יצא לי משהו ?
משהו...
בגדול לא צריך ציוד מיוחד מאוד (ז״א כן לעיתים קרובות וצילומים מיוחדים). בד״כ רצוי להשתמש במצלמה עם חיישן בגודל מלא FF, עדשה עם מפתח גדול מאוד ואורך מוקד קצר, חצובה טובה, תכנון והרבה סבלנות.
ראיתי שיש התעניינות אז מצרף עוד שתי תמונות, האחת דומה למה שהוצג והשניה מורכבת משילוב של 80 תמונות וממחיש את סיבוב כדור הארץ סביב צירו כאשר המרכז הוא כוכב הצפון.StarTail D3X6331_6411.jpgDSC_0248_1_1.jpg

• הוסף לסימניות
וואוו
מהפנט!~

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה