כללי החלף באינדזיין

• פותח הנושא asf
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום וברכה,
אני לא גרפיקאי, אז אני לא מכיר אינדזיין כמעט, אבל אני רוצה לעשות לעצמי משהו קטן, אבל אין לי מושג איך, אם מותר לבקש עזרתכם להדריך לי איך עושים את זה,
אז ככה איך אני עושה שכל מילה הראשונה של השורה יהיה BOLD, וכל אות של פסוק יהיה יותר קטן,
כדוגמה, יש לי קפיטל תהלים כזה,
קמ"ב א מַשְׂכִּיל לְדָוִד בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה תְפִלָּה: ב קוֹלִי אֶל יי אֶזְעָק קוֹלִי אֶל יי אֶתְחַנָּן:
איך אני עושה את זה?
וגם כשאני עושה האותיות של הפסוקים יותר קטן, שהם ישארו באמצע, כלומר שלא יפלו למטה.

תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
עד כמה זה דחוף לך לפני שבת?

• הוסף לסימניות
שבוע טוב.
לגבי השאלה הראשונה, אני מניח שהכוונה היא המילה הראשונה מכל פסקה.
ויש כמה אפשרויות איך לעשות את זה.
דבר ראשון, אתה בונה סגנון תו בשביל המילים האלו.
עכשיו אתה יכול לעשות את זה, או דרך סגנון הפסקה, בלשונית Drop Cap & Nested Styles,
בשורה Nested Styles, אתה בוחר בסגנון תו שבנית, ומגדיר אותו Through 1 Word.
זאת אפשרות אחת.

אפשרות שניה, גם כן דרך הסגנון פסקה, בלשונית Grep Style אתה לוחץ על New Grep Style,
Apply Style (הסגנון תו שבנית), To Text: (^.+? )

אפשרות שלישית, דרך חפש והחלף.
אתה מחפש (^.+? ) ובהחלף אתה לא מכניס שום דבר.
בעיצוב של החלף (זה נמצא למטה ונקרא Specify Attributes To Change) אתה בוחר סגנון תו רצוי.

• הוסף לסימניות
לגבי השאלה השניה, היא טיפה יותר מסובכת, כי קצת יותר קשה להגדיר אותה.
זאת אומרת, החל מפסוק ב', הם תמיד אחרי נקודתיים: אבל מה עם פסוק א?
ולכן, אנחנו נחפש מילים שיש להם עד 3 תווים, ואין להם ניקוד. לכאורה זה יכסה את הכל.
כמובן שאחרי זה אתה תעשה את מה שנכתב בהודעה הקודמת, לגבי האות הראשונה.

גם כאן נתחיל עם בניית סגנון תו, שיש לו טקסט יותר קטן, והוא יושב באמצע.
איך שעושים שיהיה באמצע? אתה יכול למעלה בסרגל עם הBaseLine Shift לתת לו מינוס קטן.
או עם ALT+חיצים למעלה ולמטה להזיז אותו ממקומו. ולהגדיר את הסגנון תו החדש שלך.

עכשיו נחפש ככה: (אפשרות אחת של חיפוש. ישנם דרכים אחרות)
קוד:
(\<[א-ת]{1,3}+\>)
ומחליף בסגנון תו שעשית.

נ.ב. במידה ולשמות הפסוקים יש גרשיים באמצע, כמו י"ג, י"ד, נעשה חיפוש אחר.
ועוד משהו, תעתיק ותדביק, כי הסדר כאן מתהפך.

• הוסף לסימניות
אתה גם יכול להריץ קודם את החיפוש הראשון,
ובחיפוש השני, להגדיר שיחפש רק על מילים שאין להם סגנון תו (None),
ואז הוא ידלג על מספרי הפרקים.

תעדכן אם הסתדרת.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שאני לא הבנתי אבל לא הלך לי כשעשיתי החלף כדי לעשות שכל המספרים של הפסוקים יהיה יותר קטן גם המספרים של הפסקאות נחלפו לקטן

ודרך אגב שתי מהפתרונות לעשות המספר של הפסקאות BOLD לא עבדו רק הראשון עבד כלומר הם עבדו אבל רק על האות הראשון ולא על כל המילה
תודה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asf;1489621:
יכול להיות שאני לא הבנתי אבל לא הלך לי כשעשיתי החלף כדי לעשות שכל המספרים של הפסוקים יהיה יותר קטן גם המספרים של הפסקאות נחלפו לקטן
אכן, כמו שכתבתי לך שזה יקרה.
לכן אתה יכול שוב להריץ את החיפוש מחפש מילה ראשונה, ולהחליף.

נכתב ע"י asf;1489621:
ודרך אגב שתי מהפתרונות לעשות המספר של הפסקאות BOLD לא עבדו רק הראשון עבד כלומר הם עבדו אבל רק על האות הראשון ולא על כל המילה
תודה רבה
הם היו עובדים אם היית מסמן Through 1 Word

• הוסף לסימניות
תודה רבה לך "ונתנו10".
אך התשובות שלך זה דרך חפש החלף והנה הניק "AG" הראה לי באופן מדוייק איך עושים זאת.
צירפתי צילומסך.

קבצים מצורפים

• 2015-01-11_005049.png
    KB 68.8 · צפיות: 13
  • 2015-01-11_010812.png
    KB 67.7 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
לא יודע מה עשית כאן, אבל אם זה עובד לך ואתה מרוצה - אני שמח בשבילך :)

• הוסף לסימניות
בכל מקרה הNONE בסוף, בטח לא נכון, כי אם כבר זה אמור להיות Repeat.
אבל כנ"ל. אם עובד לך, אני שמח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1489843:
בכל מקרה הNONE בסוף, בטח לא נכון, כי אם כבר זה אמור להיות Repeat.
אבל כנ"ל. אם עובד לך, אני שמח.

נכון טעות שלי צריך להיות שם REPEAT.
אבל למה זה לא נכון איך שזה נבנה? לי נראה שזה יותר פשוט מהחלף שאם עשה אי אפשר לחזור, לא נכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asf;1490092:
למה זה לא נכון איך שזה נבנה?
חלילה. זה יכול להיות נכון מאוד.

• הוסף לסימניות
ונתנו היקר!
נראה לעניות דעתי שזה לא נכנס לגדר ״זה יכול להיות נכון״
אלא זוהי הדרך הנכונה והמומלצת והמהירה ביותר לעשות כזה דבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה