החלפתי דיסק קשיח, והחלתי עליו גוסט והוא איטי להחריד

• הוסף לסימניות
הדיסק הקשיח שלי קרס לפני כשבועיים, והחלפתי אותו לחדש. החלתי עליו את הגוסט ששמרתי מלפני כמה חודשים וזה עובד, אבל הבעיה שהכל זז כל כך לאט. בכל פעם כשאני מפעילה תוכנה, לוקח לה שנה לעלות. ואם אני למשל רוצה לשלוח פקס, או לדווח לתים, לוקח שנה עד שהוא מתחיל לעבוד ובינתיים המחשב קופא.

מישהו יודע מה זה יכול להיות?

• הוסף לסימניות
תשובה

האם שידרגת עוד משהו במחשב לפני שעשית גוסט בגלל שזה יכול להיות הבעיה
או שפשוט קנית אר דיסק יותר ישן תנסה להחליף האר דיסק ועליו לשפוך את הגוסט ואז לראות מה קורה

• הוסף לסימניות
יכול להיות שזה בגלל שהרבה דיסקים עוברים ליחידות של 4 KB במקום 1/2KB (התחילו עם זה WD בחלק מהדיסקים - סידרת EA וגם הרבה דיסקים של SEAGATE , בגדול רוב הדיסקים שיש להם זיכרון מטמון של 64 MB עברו לפורמט החדש) - זה מאפשר מנגנון תיקון שגיאות הרבה יותר יעיל ולכן דיסקים יותר גדולים ויותר זולים.
יותר מידע על הפורמט החדש כאן - http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Format
החיסרון שמערכות ההפעלה הישנות (דהיינו XP - ב7 ובויסטה אין בעיה) לא מכירות את הפורמט החדש והדיסק עושה אמולציה שמדמה מצב של 512 בייטים למערכת ההפעלה, הבעיה היא שהמערכת הפעלה מתחילה את המחיצה הראשונה באמצע יחידת 4KB האמיתית (כשמבחינתה זה נמצא בתחילת יחידה של חצי ק"ב. לא משנה ככ ההסבר, תכלס אם לא משתמשים בתוכנה מתאימה כדי ליצור את המחיצות ה XP לא "יישב" נכון ותהיה פגיעה רצינית בביצועים.
יש הוראות ברורות על הדיסק שמי שמתקין XP צריך לבדוק באתר של החברה בדיוק איך לעשות את זה.
גם כשמשחזרים תמונת דיסק ("גוסט" בלשון העם) אם התוכנה שמשחזרת לא מודעת לפורמט החדש היא תחזיר את המחיצה לא בצורה נכונה.
למשל ACRONIS בגירסה 2011 כבר עושה טוב, צריך לבדוק מאיזה גירסה גוסט יודע.
האמת ואני לא חשוב שזה המקרה שלך , אבל אולי , אבל זה סתם דבר שחשוב לדעת (ואני רואה הרבה מתקינים שלא יודעים את זה - וזה ממש פשע)

• הוסף לסימניות
אוקיי הוסיף מעט מכיון המבט שלי

לפי דבריך ביצעת פריסה מקובץ GHOST לאותה מכונה רק בהחלפת דיסק קשח
יכול להיות שאת סובלת מבעית מילכוד DMA

תצורת בקרי הדיסק שלך ה- DMA ו- UDMA התבטלה ועברה למצב PIO שהוא מצב גישה איטי מאד <O></O>

זה קורה במקרים כאלו אחרי GHOST
לתיקון לגשת לבקרי הדיסק ולהפוך את תצורה

ובנוסף היתי ממליץ להתקין את הדרייברים של החומרה מחדש של הציפסט

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;552382:

תצורת בקרי הדיסק שלך ה- DMA ו- UDMA התבטלה ועברה למצב PIO שהוא מצב גישה איטי מאד <o></o>

איך אני הופכת תצורה?

• הוסף לסימניות
אולי זה קשור לזה שבהתחלה התקנתי וינדוס 7 על הדיסק, אבל לא היה לי זמן להתקין את כל התוכנות כי הצטרכתי מהר להכין איזה פרוייקט, אז גרסתי את זה עם גוסט. זה לא עבד בהתחלה עד שהסרתי את המחיצות של וינדוס 7 לגמרי.

עכשי זה עובד אבל מקרטע.

• הוסף לסימניות
בנוגע להבא ובעצם גם להפעם,
לדעתי, גוסט זה פתרון מיושן. ממש חבל לצלם את מה שהיה פעם ולהחיל שוב עם כל הקשקושים שנצברו במשך הזמן.
הכי טוב זה לדאוג להפרדה מוחלטת בין נתונים אישיים למערכת והתוכנות,
והיה אם הדיסק קשיח קרס, יושבים ומתקינים חצי יום את כל התוכנות הנדרשות ואת החומר האישי מחזירים. ומרוויחים מחשב נקי לפסח, מהיר כמו חדש...
היום התקנת ווינדוס לוקחת פחות מחצי שעה, כל התוכנות (כדאי לערוך רשימה) עוד שעתיים בערך, ויש לכם מחשב טיל, עם דיסק קשיח מאוחה בלי שפע זבל ובלגן שנצברים במשך הזמן.

• הוסף לסימניות
ghost is old
acronis is Observations
imagex is Next thing

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;552476:
בנוגע להבא ובעצם גם להפעם,
לדעתי, גוסט זה פתרון מיושן. ממש חבל לצלם את מה שהיה פעם ולהחיל שוב עם כל הקשקושים שנצברו במשך הזמן.
הכי טוב זה לדאוג להפרדה מוחלטת בין נתונים אישיים למערכת והתוכנות,
והיה אם הדיסק קשיח קרס, יושבים ומתקינים חצי יום את כל התוכנות הנדרשות ואת החומר האישי מחזירים. ומרוויחים מחשב נקי לפסח, מהיר כמו חדש...
היום התקנת ווינדוס לוקחת פחות מחצי שעה, כל התוכנות (כדאי לערוך רשימה) עוד שעתיים בערך, ויש לכם מחשב טיל, עם דיסק קשיח מאוחה בלי שפע זבל ובלגן שנצברים במשך הזמן.

לא כל כך פשוט כמו שאתה אומר.

אצלי כל התוכנות על C, וכל השאר, כל המסמכים שלי וכל מה שחשוב לי, נמצא על דיסקים קשיחים חיצונים, כך שאין חיבור בין התוכנות לנתונים אישיים.
לכן גם זה שקרס המחשב, מה שאיבדתי זה חצי שנת דואר יוצא באאוטלוק, כי השאר כמובן עובר מיד לקובץ נתונים בדיסק קשיח חיצוני.

אבל... מאחר והייתי צריכה את המחשב דחוף, היתה לי התקנה טובה של וינדוס 7, אבל לא היה לי זמן להתקין את האופיסס [שלא לוקח חצי שעה, אלא כפול זמן לפחות] וכמובן את כל האדובי, ואחר כך להתקין את תים, שתמיד עושה בעיות עד שמצליחים לחבר אותו למשרד החינוך.
הקיצר, מדובר בעבודה של כמה ימים, שלא היה לי אותם פנויים לאחר שביתה של 3 ימים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;552478:
ghost is old
acronis is Observations
imagx is Next thing

איך משיגים את התוכנה האחרונה הזו - imagx? היא חינמית?

• הוסף לסימניות
היתי יכולה להתקין תוסף לתוכנת אאוטלוק לגיבוי אוטומטי מבית מיקרוסופט
לשרידות האאוטלוק במקום נוסף במקרה של קריסה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;552483:
לא כל כך פשוט כמו שאתה אומר.

אצלי כל התוכנות על C, וכל השאר, כל המסמכים שלי וכל מה שחשוב לי, נמצא על דיסקים קשיחים חיצונים, כך שאין חיבור בין התוכנות לנתונים אישיים.
לכן גם זה שקרס המחשב, מה שאיבדתי זה חצי שנת דואר יוצא באאוטלוק, כי השאר כמובן עובר מיד לקובץ נתונים בדיסק קשיח חיצוני.

אבל... מאחר והייתי צריכה את המחשב דחוף, היתה לי התקנה טובה של וינדוס 7, אבל לא היה לי זמן להתקין את האופיסס [שלא לוקח חצי שעה, אלא כפול זמן לפחות] וכמובן את כל האדובי, ואחר כך להתקין את תים, שתמיד עושה בעיות עד שמצליחים לחבר אותו למשרד החינוך.
הקיצר, מדובר בעבודה של כמה ימים, שלא היה לי אותם פנויים לאחר שביתה של 3 ימים.

זה לא פשוט, אבל שווה קצת להסתבך מראש, לפעם הבאה.
האוטלוק אני לא יודע, אני לא מתקרב לתוכנה הזו, אבל אין ספק שהנתונים נשמרים בתיקיית היוזר - "משתמשים" בווינדוס 7, די אם יש גיבוי לתיקייה זו ואת מסודרת.
בקשר להפרדה שהתכוונתי, לא צריך דיסק קשיח חיצוני אלא מספיק אחר בתוך המחשב או גיבוי מרוחק.

נ.ב. ההתקנות אמורות להיות קצרות בהרבה ממה שאת אומרת בפרט עם מחשב של גרפיקאים.
לי יש מחשב ישן וזה יותר מהר.

• הוסף לסימניות
imagex

פורמט חדש בשוק מבית מיקרוסופט
חינמי לחלוטין
עובד על שורת פקודה

בין המעלות שלו מפורסמת צורת פריסת הנתונים שלו בצורה חלקה שלא נמצאת אצל המתחרים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;552478:
ghost is old
acronis is Observations
imagex is Next thing

לגבי השורה הראשונה , אני מסכים איתך , GHOST מיושן. יש לו עדיין כמה פיטשר'ס נחמדים כמו DEPLOYMENT (הפצה של הגיבוי) בו זמנית להרבה מחשבים דרך שרת מרכזי (MULTICAST) .

לגבי השאר, דבר ראשון IMAGEX זה לא הפורמט - זה השורת פקודה. הפרומט הוא WIM. והוא בכלל לא חדש הוא כמעט שלא השתנה 10 שנים עוד מימי ה XP.
ההשוואה בינו לבין תוכנות כמו ACRONIS בכלל לא במקום. זה כמו להשוות תפוחי אדמה ו"כיף כיף". זה בכלל לא אותה קטגוריה.
WIM בכלל לא נועד לגיבויים וכדו' (הוא גם יכול לעשות - אבל הוא לא מותאם לזה) אלא להפצות של מערכת הפעלה מוכנה או חצי-מוכנה. ההתקנה של 7 ו VISTA מבוססת בעצם על תמונה של WIM ש"נשפכת" למחשב ואחכ המחשב עושה את ההתאמות הנדרשות. היתרונות שלה, מאוד גמישה, במיוחד בפריסה, אפשר לפרוס חלקים ואפשר מראש לשנות פרטים בפריסה וכו'. תכל'ס היא נועדה להפצה רב-מערכתית.
ACRONIS - היא תוכנה שנועדה במקור יותר לגיבוי ו"צילום" של הדיסק הקיים. היא תעשה את זה הרבה הרבה יותר מהר ויעיל מ WIM, תמונת הדיסק תהיה הרבה יותר קטנה (בדכ שליש עד חצי נפח מתמונה של WIM ) היא יכולה לבקלות גם לגבות דיסקים שלמים מרובי מחיצות בתמונה אחת וכו'.

כדי להמחיש את ההבדל, באופן עקרוני, יהיה קשה לפרוס תמונה של ACRONIS של מערכת אינטל למשחב מבוסס AMD - רוב הסיכויים שתקבל מסך שגיאה או מסך כחול מיד אחרי השחזור - בגלל שתצורת החומרה (HAL) שונה, ב WIM עי שורה אחת אתה יכול לפרוס את ה IMAGAE בצורה כזאת שהוא מנקה ממנו את כל הדרייברים ואז המערכת תעלה עם כל התוכנות וכו ותזהה לבד את החומרה.
(יש גם פונקציה דומה בגירסה מיוחד של ACRONIS שנקראת UNIVERSAL RESTORE וכו')
מקווה שהסברתי ברור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;552382:

תצורת בקרי הדיסק שלך ה- DMA ו- UDMA התבטלה ועברה למצב PIO שהוא מצב גישה איטי מאד <O></O>

ב 7 זה נדיר מאוד מאוד

• הוסף לסימניות
ראשית תודה על הערות הבונות bris

ובכל זאת עדיין מיקרוסופט נמצאת במגמה לשנות את כללי המשחק ברוב התחומים
לבנות ולפתח את כל הכלים שצד שלישי נגסו בה כל השנים

כפי שכתבת IMAGEX היה כאן 10 אבל רק במערכות האחרונות הוא התחיל להגיע לידי ביטוי מה שנקרא מהכח אל הפועל ניתן לראות את העתיד שהם צופים לו

הם משנים המון מהכללים כדי להכתיב מחדש את הקצב windows7 and server 2008
מראים וממחישים את התהליך בכל כמעט הם מנסים לגעת בכל פינה מחדש ולבסס אותה עם תוספות מרחיקות לכת לדוגמה firewall היום כבר יותר ממוצר מקצועי ניהול הדיסקים ועוד הרבה דוגמאות

ובל נשכח את תחום הוירטואליזציה בשרתים שהם פשוט מסתערים בהשבת מלחמה למתחרות ובראשם VM

ובסופו של יום במקביל גורמים לריענון במקצוע עם המגמה ל PowerShell וכיוצא בו
רואים טכנאים רבים שיצאו בשנים האחרונות שפשוט מוותרים מראש על הקידמה ולא מוכנים ללמוד ולהסתגל

• הוסף לסימניות
הקיצר, מה אני צריכה לעשות?
יש לי XP

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה