מידע שימושי החמצת מלפפונים

• הוסף לסימניות
באדיבות "המכירה השכונתית" יש ברשותי אוצר גדול של מלפפונים צעירים וזעירים. יש למישהו מתכון מוצלח להחמצת מלפפונים?

• הוסף לסימניות
מזמן עזבתי את ה"אוצר" הגדול הזה...
סבתי המומחית ז"ל, בעולם האמת כבר כמה שנים, והמתכון אבד.... צר לי.

• הוסף לסימניות
מתכון קל ומוכן לאכילה באותו יום.

חמרים ואופן הכנה הכל כלול...:)
כמויות לצנצנת זכוכית גדולה (4 ליטר) עם מכסה אטום בגומיה .

להרתיח בסיר 10 כוסות מים+10 כפות מלח שטוחות עד להמסה.
במקביל, לסדר את המלפופנים עם כמה עלי שמיר לסרוגין, בתוך הצנצנת.
*להוסיף למעלה: שני שיני שום כתושים, כף גדושה סוכר, כפית מלח לימון (לא חובה),
לצקת על הכל כוס וחצי חומץ ואחר-כך את המי מלח הרותחים עד לגובה שיכסה את המלפפונים.
לסגור היטב, לנער כמה פעמים לערבוב החמרים, לפתוח ולדחוף בחזרה את המלפפונים פנימה.
החמוצים מוכנים לאכילה תוך כמה שעות .
אותו מתכון אני מכינה עם תערובת של ירקות חתוכים גס,
ממה שיש בבית:
כרוב לבן, בצל יבש, קולורבי, לפת, גזר, פלפל (ארבעה צבעים), מלפפונים, לימון פרוס,
ולהכין לפי השלבים הנ"ל.
ווווי כמה שזה טעים ומרענן...
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לאה, זה מה שנקרא: "מלפפונים בחומץ"?
-אצלינו אוהבים רק מלפפונים במלח. בהזדמנות אחת טעם אחד הילדים מלפפון בחומץ, וצעק בזעזוע:"אימא, המלפפון החמוץ הזה מקולקל!"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאירי5;616096:
מזמן עזבתי את ה"אוצר" הגדול הזה...
סבתי המומחית ז"ל, בעולם האמת כבר כמה שנים, והמתכון אבד.... צר לי.
:(תנחומי... (על הסבתא, וגם על המתכון)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;616126:
לאה, זה מה שנקרא: "מלפפונים בחומץ"?
-אצלינו אוהבים רק מלפפונים במלח. בהזדמנות אחת טעם אחד הילדים מלפפון בחומץ, וצעק בזעזוע:"אימא, המלפפון החמוץ הזה מקולקל!"
אז תורידי ת'חומץ...גם עם מלח לבד זה טעים.
אצלנו אוהבים חמוווווץ :)

• הוסף לסימניות
גם אני מכינה בלי סוף בדרך דומה ותמיד יש בשפע בלעה"ר... אני שמה במי ההרתחה הרבה עלי דפנה ופלפל אנגלי ומעט סוכר נוסף על המלח. גם את החומץ מרתיחה יחד. מכבה את האש לאחר ההרתחה, מכניסה את המלפפונים לסיר, מכסה ומחכה שיתקרר הכל היחד. אח"כ מעבירה לכלים סגורים ושופכת מעל את המים המסוננים, ומוסיפה הרבה שום חתוך.

• הוסף לסימניות
אנחנו כובשים מלפפונים במלח לפסח בכמויות ענק ומתקשים לשמור קצת 'לאחרי פסח' לבנות הנשואות שבבתיהן נמנעים בפסח ממרכיב אחד או יותר מהמתכון:
מרפדים תחתית של צנצנת גדולה (עדיף מזכוכית, אבל לא נורא גם אם מפלסטיק) בשכבת שיני שום, גבעולי שמיר (כולל העלים, כמובן) בכמות נדיבה, מעמידים את המלפפונים הקטנים בצפיפות ובדוחק רב ככל האפשר, תוקעים ביניהם פלפלון חריף ירוק או אדום, מלמעלה מכסים בשכבה נוספת של שיני שום ושמיר, אם יש מקום - מוסיפים עוד שכבת מלפפונים, שום ושמיר לסרוגין עד לשפת הצנצנת. ממלאים במי מלח (כפית מלח לכל כוס של 200 מ"ל) עד שפת הכלי, סוגרים ומניחים מעל סמרטוט עבה (לספיגת תשפוכת התסיסה) - על אדן חלון שטוף שמש או במדף במטבח סמוך לכיריים. תוך ימים מועטים מתפשט הריח המלוח בכל רחבי הבית וכל מי שנכנס מריח שפסח מתקרב...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;616168:
אנחנו כובשים מלפפונים במלח לפסח בכמויות ענק ומתקשים לשמור קצת 'לאחרי פסח' לבנות הנשואות שבבתיהן נמנעים בפסח ממרכיב אחד או יותר מהמתכון:
מרפדים תחתית של צנצנת גדולה (עדיף מזכוכית, אבל לא נורא גם אם מפלסטיק) בשכבת שיני שום, גבעולי שמיר (כולל העלים, כמובן) בכמות נדיבה, מעמידים את המלפפונים הקטנים בצפיפות ובדוחק רב ככל האפשר, תוקעים ביניהם פלפלון חריף ירוק או אדום, מלמעלה מכסים בשכבה נוספת של שיני שום ושמיר, אם יש מקום - מוסיפים עוד שכבת מלפפונים, שום ושמיר לסרוגין עד לשפת הצנצנת. ממלאים במי מלח (כפית מלח לכל כוס של 200 מ"ל) עד שפת הכלי, סוגרים ומניחים מעל סמרטוט עבה (לספיגת תשפוכת התסיסה) - על אדן חלון שטוף שמש או במדף במטבח סמוך לכיריים. תוך ימים מועטים מתפשט הריח המלוח בכל רחבי הבית וכל מי שנכנס מריח שפסח מתקרב...
הו! זה נשמע מלפפונים במלח מקצועיים. (כנראה כמו של אימא שלי)

• הוסף לסימניות
גיסתי אמרה לי שהיא עושה כנ"ל ומשתמשת בבקבוק שתיה שהתרוקן ונשטף (קוקה קולה או משהו אחר), משחילה לתוכו את המלפפונים והחומרים, סוגרת את הפקק היטב, ויוצא מעדן.

• הוסף לסימניות
פעם גם אני עשיתי החמצה דומה,
אלא שזה לא היה לכבוד פסח ומלאתי את הכלי מלמעלה בפרוסות לחם, אמרו לי שזה מוסיף (לא זוכרת בדיוק, זה היה לפני כמה שנים, ועכשיו זאת לא בדיוק שעה נורמלית להתקשר ולשאול.
עימך הסליחה, נוי.)
אני מאמינה שאם יש לך מקום שטוף שמש- זה יבשיל לך במהירות הבזק.
אצלי תוך יום-יומיים היו כבר מלפפונים מקסימים!

(אגב, גם את המלפפונים בחומץ עשיתי, בבישול. זה טעים מאוד אבל "בחומץ" למהדרין! רק למי שאוהב!!!)

• הוסף לסימניות
כן, גם אצלנו שמעו מדודה ירושלמית "ותיקה" (כיום אסור להשתמש בתואר 'זקנה'...) על הרעיון של פרוסת לחם מתחת לפקק של הצנצנת, אבל מאחר שלפסח זה לא מעשי, והתוצאות של כבישת המלפפונים לפסח היו חד משמעיות, כאמור, החלטנו למחוק לחלוטין פריט זה מרשימת החמרים.
אה, כן - את הסמרטוט העבה מניחים, כמובן, מתחת לצנצנת, למקרה שמישהו הבין בטעות להיפך...

• הוסף לסימניות
גם אצלנו נוהגים בפסח לאכול רק ירקות קלופים, בלי שום/שמיר/או כל ירק עלים/תבלינים וחמרים תעשייתיים. אם יהיה ביקוש אז אעלה מתכון, בע"ה, לקראת פסח...

• הוסף לסימניות
זה נשמע כמו עונת המלפפונים.:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;616185:
כן, גם אצלנו שמעו מדודה ירושלמית "ותיקה" (כיום אסור להשתמש בתואר 'זקנה'...) על הרעיון של פרוסת לחם מתחת לפקק של הצנצנת, אבל מאחר שלפסח זה לא מעשי, והתוצאות של כבישת המלפפונים לפסח היו חד משמעיות, כאמור, החלטנו למחוק לחלוטין פריט זה מרשימת החמרים.
אה, כן - את הסמרטוט העבה מניחים, כמובן, מתחת לצנצנת, למקרה שמישהו הבין בטעות להיפך...
אם אני לא טועה- בשעתו הוספתי את הלחם כי המלפפונים לא הצליחו למלא את הצנצנת עד תום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;616196:
אם אני לא טועה- בשעתו הוספתי את הלחם כי המלפפונים לא הצליחו למלא את הצנצנת עד תום.
רגע, מה עושים עם הלחם המוחמץ, אוכלים גם אותו?

• הוסף לסימניות
כמה טיפים:
אני פעם הכנתי וזה התסיס והלך הישר לפח, בגלל שהמלפפונים ושאר הכבושים צפו מעל המים, אפילו שהכלי היה סגור, צריך לשים משהו כבד שהמים יכסו את כל המלפפונים או הכבושים.

הרבה יותר טעים בשמש ולא מורתח עם חומץ.

ועוד דבר עדיף בכלי זכוכית,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 22;616252:
כמה טיפים:
אני פעם הכנתי וזה התסיס והלך הישר לפח, בגלל שהמלפפונים ושאר הכבושים צפו מעל המים, אפילו שהכלי היה סגור, צריך לשים משהו כבד שהמים יכסו את כל המלפפונים או הכבושים.
והכי טוב זה להכניס אותם למקרר אחרי כמה ימים, עם הצנצנת אם יש מקום,
ואם לא אז להעביר לכלי אחסון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה