שיתוף - לביקורת החרון הזה

• הוסף לסימניות
אֵיפֹה נָשִׂים אֶת הֶחָרוֹן
הַזֶּה. אָנָה אֶנְשֹׁף
אוֹתוֹ. יִתְפּוֹגֵג כְּאֵדִים לִימוֹת גְּשָׁמִים

כֻּלּוֹ תַּפּוּדִים לוֹהֲטִים,
מֵהָעֹמֶס
מֵהַיַּלְדוּת
מֵהַלֹּא-מוּדָע,
כַּמָּה סְחִי עַל כִּירַיִם שֶׁל ס"מ

וַאֲנִי נִשְׁמָתִי קֶרֶן שֶׁל שֶׁמֶשׁ לֹא תִּתָּפֵס בַּכַּף
(זלדה) קֹדֶשׁ קֳדָשִׁים מֵעוֹלָם לֹא דָּרַכְתִּי

יֵשׁ מִישֶׁהוּ מַמְתִּין וְדוֹמֵעַ מַמְתִּין וְדוֹמֵעַ
מַמְתִּין
וְדוֹמֵעַ

מִמֶּנּוּ חָרוֹן, מִמֶּנּוּ אֵינְסוֹף, מִמֶּנּוּ כָּל חֹטֶם מֻגְבָּהּ
וּמִמֶּנּוּ

מִמֶּנּוּ אֵדִים
לִימוֹת גְּשָׁמִים

• הוסף לסימניות
אהבתי את הכתיבה, מקסים,
אני לא יודעת למה המשורר כיוון אבל בשבילי זה שאפילו ברגעים של חרון אף יבואו גם זמנים של ירידת גשמים יפים. תודה!

• הוסף לסימניות
כתיבה נדירה!!
חוויה אינטלקטואלית לקרוא אותה.
כל מילה מגלה טפח ומכסה...
אומנות מיוחדת!

• הוסף לסימניות
כתיבה נדירה!!
חוויה אינטלקטואלית לקרוא אותה.
כל מילה מגלה טפח ומכסה...
אומנות מיוחדת!
אהבתי את הכתיבה, מקסים,
אני לא יודעת למה המשורר כיוון אבל בשבילי זה שאפילו ברגעים של חרון אף יבואו גם זמנים של ירידת גשמים יפים. תודה!
שכוייח!

חושב שהגיע הזמן לכתוב משהו על הרגע הזה שבו מבררים מולך למה התכוון המשורר...
גם אני מהשואלים, אבל משום מה כשזה מגיע לתוצר שלי - אני חש שהפרשנות חוטאת לאמנות השירה.
פטיפור מעוטר מרציפן תמיד פריך יותר כשאינך יודע את המתכון שלו. ויותר מזה: לא לחינם אלפי דונם בשירה מסתתרים מאחורי תחפושות עבות של דימויים ומטאפורות.
לא כך?

• הוסף לסימניות
וואו! יצירה עוצרת נשימה!
התוכן, הדימויים, הבניה, שבירת השורות המחושבת.
יפהפה.

חושב שהגיע הזמן לכתוב משהו על הרגע הזה שבו מבררים מולך למה התכוון המשורר...
גם אני מהשואלים, אבל משום מה כשזה מגיע לתוצר שלי - אני חש שהפרשנות חוטאת לאמנות השירה.
פטיפור מעוטר מרציפן תמיד פריך יותר כשאינך יודע את המתכון שלו. ויותר מזה: לא לחינם אלפי דונם בשירה מסתתרים מאחורי תחפושות עבות של דימויים ומטאפורות.
לא כך?
כל מילה.
מצד שני, אפשר להבין את הנטייה האנושית להבין ממה מורכב הפטיפור שכל כך נהנינו ממנו, לחוש את דקויות הטעמים והמרקמים, ולא לבלוע אותו כיחידה אחת, טעימה ופריכה ככל שתהיה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה