• הוסף לסימניות
@קל זכות @אוצרי @נוצר חסד נשמח לעזרתכם בשאלות שעולות למקבלי קצבת נכות כללית, בנוגע להטבות הנלוות כגון הנחה בארנונה, פטור ממס רכישה לבעלי נכות לצמיתות, סל שיקום. אין כאן המקום לדיונים ושאלות בנוגע לשר"מ וניידות וכו'.

אתחיל במספר שאלות:

1. הנחה בארנונה: יש עיריות לדוגמא עיריית בית שמש שמגבילות את ההנחה מכל סוג שהיא עד ל100 מ"ר, בעיתון חדש (מצורף) לפני חודשיים בעמוד 26 נכתב שלדברי 'עמותת חסד הפועלת בעיר' לכאורה זה לא נכון למקבלי קצבת נכות כללית, כיון שהחוק שמאפשר את זה מתייחס רק למקבלי קצבת ילד נכה, מישהו יודע מה נסגר עם זה? @יעקב הרמתי האם פורסם בעיתון מה המסקנה של הדבר הזה? מי העמותה המדוברת? היה כתוב פרטים יבואו...

2. פטור ממס רכישה פעמים בחיים לבעלי נכות צמיתה של 100% אי כושר עבודה, כידוע ישנו תנאי שהדירה השניה תשמש למגורי הנכה באתר המדהים של קל זכות כתוב שרשות המיסים בודקת את זה, איך הם בודקים את זה? מבקרים בדירה? האם יש דרך להתגבר על זה? ועד כמה הם יכולים לדרוש את זה, לדוגמה, אם יש לי נכות לצמיתות ואני גר בירושלים וקניתי היום בפריסייל דירה על הנייר שתהיה מוכנה עוד 5 שנים באופקים, ובאמת תכננתי לגור שם, כעבור 5 שנים הילדים שלי כבר השתקעו במוסדות בירושלים, ואני לא רוצה לעבור לאופקים, יבדקו אותי עוד 5 שנים איפה אני גר? יקבלו את ההסבר שהנסיבות השתנו ואני לא רוצה לעבור עיר, או שיחייבו אותי במס רכישה רטרואקטיבית + ריבית והצמדה?

3. עוד בעניין פטור ממס רכישה: האם בשביל לקבל את הפטור הזה צריך לעבור איזושהי ועדה של רשות המיסים/ביטוח לאומי ויש חשש שהם יתחילו לערער על הנכות לצמיתות שנקעה?

4. סיוע בשכר דירה/זכאות לדיור ציבורי רק לחסרי דירה ב10 שנים האחרונות, זוג נשוי שיש בבעלותם דירה ואחד מבני הזוג נכה, האם יכולים להעביר את הדירה על שם בן הזוג השני שאינו נכה, ולחכות 10 שנים, ואז לקבל סיוע בשכר דירה/דיור ציבורי?

5. סל שיקום, מי שלא רוצה ללמוד מקצוע, ורוצה רק את ההטבות של מיטה עד שווי 3000 ש"ח, ומחשב, האם לשם כך הוא צריך להיחשף ללשכת הרווחה באיזור שהוא גר, או שיכול ללכת ללשכת רווחה בעיר אחרת? או שהוא כלל לא צריך להיחשף?

נשמח מאוד לכל מידע!

קבצים מצורפים

• גליון שליחה 1283 ב'.pdf
    9.2 MB · צפיות: 42
  • הוסף לסימניות
סל שיקום, מי שלא רוצה ללמוד מקצוע, ורוצה רק את ההטבות של מיטה עד שווי 3000 ש"ח, ומחשב, האם לשם כך הוא צריך להיחשף ללשכת הרווחה באיזור שהוא גר, או שיכול ללכת ללשכת רווחה בעיר אחרת? או שהוא כלל לא צריך להיחשף?
סל שיקום הוא רק על רקע נפשי, לא קשור לרווחה זה משרד הבריאות. צריך עוס שיגיש- מהקופה.

• הוסף לסימניות
2. פטור ממס רכישה פעמים בחיים לבעלי נכות צמיתה של 100% אי כושר עבודה, כידוע ישנו תנאי שהדירה השניה תשמש למגורי הנכה באתר המדהים של קל זכות כתוב שרשות המיסים בודקת את זה, איך הם בודקים את זה? מבקרים בדירה? האם יש דרך להתגבר על זה? ועד כמה הם יכולים לדרוש את זה, לדוגמה, אם יש לי נכות לצמיתות ואני גר בירושלים וקניתי היום בפריסייל דירה על הנייר שתהיה מוכנה עוד 5 שנים באופקים, ובאמת תכננתי לגור שם, כעבור 5 שנים הילדים שלי כבר השתקעו במוסדות בירושלים, ואני לא רוצה לעבור לאופקים, יבדקו אותי עוד 5 שנים איפה אני גר? יקבלו את ההסבר שהנסיבות השתנו ואני לא רוצה לעבור עיר, או שיחייבו אותי במס רכישה רטרואקטיבית + ריבית והצמדה?
איך הם בודקים, קודם כל כמובן נדרש להצהיר שגרים בדירה, כתובת במשרד הפנים זה כמובן דבר שאפשר לבדוק בקלות גם כן, אך מעבר לכך אוכל לספר לך על מקרה בו נכה שרכש דירה שניה למגורים בפטור ממס רכישה, קיבל כעבור שלש וחצי שנים טלפון מרשות המיסים לשאול האם אכן גר בדירה זו (נדרש לגור בדירה 4 שנים) כשהשיב בחיוב, נשאל האם הם יכולים לבוא כעת לדירה (אך למעשה הם לא באו שכן הוא השיב להם שהוא יצא מהעיר והם לא תיאמו עמו ביקור למועד אחר) איני יודע האם זה סיפור מייצג, אך בזה נתקלתי.
3. עוד בעניין פטור ממס רכישה: האם בשביל לקבל את הפטור הזה צריך לעבור איזושהי ועדה של רשות המיסים/ביטוח לאומי ויש חשש שהם יתחילו לערער על הנכות לצמיתות שנקעה?
לא צריך לעבור שום ועדה.

• הוסף לסימניות
4. סיוע בשכר דירה/זכאות לדיור ציבורי רק לחסרי דירה ב10 שנים האחרונות, זוג נשוי שיש בבעלותם דירה ואחד מבני הזוג נכה, האם יכולים להעביר את הדירה על שם בן הזוג השני שאינו נכה, ולחכות 10 שנים, ואז לקבל סיוע בשכר דירה/דיור ציבורי?
לא, שכן אף אם לאחד מבני הזוג בלבד יש דירה אין זכאות לסיוע בשכ"ד

• הוסף לסימניות
לזוג שהיה דירה לפני פחות מ10 שנים (כ5 שנים שאין) ואחד ההורים עם 20% נכות ולפחות ילד אחד עם 100% נכות יש אפשרות לקבל שכ"ד?

• הוסף לסימניות
5. סל שיקום, מי שלא רוצה ללמוד מקצוע, ורוצה רק את ההטבות של מיטה עד שווי 3000 ש"ח, ומחשב, האם לשם כך הוא צריך להיחשף ללשכת הרווחה באיזור שהוא גר, או שיכול ללכת ללשכת רווחה בעיר אחרת? או שהוא כלל לא צריך להיחשף?
נראה שיש כאן ערבוב של מושגים
יש שיקום מקצועי שזה עניין אחד.
ויש עניין שני שזה סל שיקום של משרד הבריאות למי שנקבעו לו אחוזי נכות בגין בעיות נפשיות.
וחוץ מכל זה יש אפשרות לקבל סיוע מהרווחה ברכישת ריהוט, שזה דבר ששונה מאוד מעיר לעיר כל עירייה והתנהלות מחלקת הרווחה המקומית.

• הוסף לסימניות
הנחה בארנונה: יש עיריות לדוגמא עיריית בית שמש שמגבילות את ההנחה מכל סוג שהיא עד ל100 מ"ר, בעיתון חדש (מצורף) לפני חודשיים בעמוד 26 נכתב שלדברי 'עמותת חסד הפועלת בעיר' לכאורה זה לא נכון למקבלי קצבת נכות כללית, כיון שהחוק שמאפשר את זה מתייחס רק למקבלי קצבת ילד נכה,
אני יודע על לפחות עירייה אחת שלמרות שמגבילים את ההנחה בדרך כלל ל100 מ"ר בכל אופן לא מגבילה למקבלי נכות כללית!

לגבי החיוב בחוק ראה:

היוצא שאין חיוב לתת הנחה על פי רוב למעט מה שמוגדר הנחת חובה.
אבל קבלת נכות ברמה מסוימת מאפשרת עילה לקבל הנחה וסביר שהעיריות מאמצות את הטבלה פחות או יותר (כמדומני שהם מקבלים על זה שיפוי ממשרד הפנים)

לגבי זה:
50 אחוז נכות ו 100 אחוז אי כושר
מקבלים הנחה בארנונה?
לכאורה לפי הטבלה אמורים לקבל עד 80% הנחה!

• הוסף לסימניות
אני יודע על לפחות עירייה אחת שלמרות שמגבילים את ההנחה בדרך כלל ל100 מ"ר בכל אופן לא מגבילה למקבלי נכות כללית!

לגבי החיוב בחוק ראה:

היוצא שאין חיוב לתת הנחה על פי רוב למעט מה שמוגדר הנחת חובה.
אבל קבלת נכות ברמה מסוימת מאפשרת עילה לקבל הנחה וסביר שהעיריות מאמצות את הטבלה פחות או יותר (כמדומני שהם מקבלים על זה שיפוי ממשרד הפנים)

לגבי זה:

לכאורה לפי הטבלה אמורים לקבל עד 80% הנחה!
אם הם מאמצות את הטבלה הזו בצורה שמחייבת אותם, ובפרט אם הם מקבלים תמורתה הטבות במשרד הפנים אז הם לא יכולים להגביל ל100 מ"ר בנכות כללית.

• הוסף לסימניות
מקבל גמלת נכות, 100% אי כושר עבודה, שקיבל בחודש א' (או 5 חודשים) משכורת גבוהה מהרף (לדוג' 15 אל"ש),
בחודשים הבאים שאינו משתכר כלל, יפסיד את הגמלה, או שהוא יקבל הלאה, כל עוד הוא לא משתכר?
לפי הבנתי כל חודש נחשב בנפרד

• הוסף לסימניות
אם הם מאמצות את הטבלה הזו בצורה שמחייבת אותם, ובפרט אם הם מקבלים תמורתה הטבות במשרד הפנים אז הם לא יכולים להגביל ל100 מ"ר בנכות כללית.
ציטוט:
שימו לב
אם ההנחות לא נקבעו בחוק כהנחת חובה (ראו הערות בטבלה) הרשות המקומית רשאית לא להעניק אותן או לקבוע כללים מסוימים לגביהן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה