הטיפ היומי, ובו ניקים אנונימיים יקבלו התייחסות מניק לא אנונימי...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני חולקת.
ממש לא משנה לי עם מי שעומדת מולי היא שרה כהן או רחל לוי.
ואם היא גרפיקאית או מהנדסת תוכנה.

מה שמשנה ברשת זה זהות וירטואלית יציבה.
שאדם יהיה מה שהוא גם אם הוא לא מנפק פרטים אישיים.
זו המעלה ברשת. (וגם החסרון...)
כל זמן שאדם לא מזדהה, הוא יכול להיות כל דבר.
אין לו גם שום סיבה להתנהג בצורה יציבה ומכובדת. מה אכפת לו?
וזו זכותו.
הטיפ מדבר על ניקים לא מזוהים שפונים לניק מזוהה.

ובכלל, יש ניקים שמגיבים פעם בזכר ופעם בנקבה.
הם מעולם לא השקיעו רגע לחשוב:
מי לוקח ברצינות ניק כזה?

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שיש מה לכעוס על מי שלא מזדהה, כי ככה זה
בחסות הניק אתה יכול להעלות שאלות בלי שכל העולם יהיה מעודכן שדונאלד טראמפ מחפש פתרון לטחורים ופיסורה או שקים ג'ונג און מברר על תכנית דיאטה או ניתוח בריאטרי.

במקרה שכולנו נהיה מזוהים, הפורום יהפוך להיות ללא שימושי.

• הוסף לסימניות
אם אתה חושב שתפנה לאדם כלשהו, ובזמן שאתה תרמוז לו שאתה מכירו היטב אתה תישאר אנונימי ועדיין תקבל יחס כלשהו - אתה טועה, לגמרי.
כי אם אתה מפחד להזדהות, ומעדיף להתבחשש בביצת האנונימית החשאית - זו זכותך, אבל אל תצפה לקבל יחס חברי, הגיוני, מכבד ומכובד.
אני הייתי מעדיף להישאר אנונימי, רק אני מפחד להיות "מבוחשש"!
מישהו יודע מה זה?

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שיש מה לכעוס על מי שלא מזדהה, כי ככה זה
בחסות הניק אתה יכול להעלות שאלות בלי שכל העולם יהיה מעודכן שדונאלד טראמפ מחפש פתרון לטחורים ופיסורה או שקים ג'ונג און מברר על תכנית דיאטה או ניתוח בריאטרי.

במקרה שכולנו נהיה מזוהים, הפורום יהפוך להיות ללא שימושי.

אין מה לכעוס על מי שלא מזדהה, רק שלא יבקש מ @נתן גלנט לדבר איתו.
זה הכל.
דרישה אלמנטרית.

וחוץ מזה שיש הבדל בין ניק אנונימי חדש שלא טורח להוכיח את נורמליותו בהודעותיו, לבין -
זהות וירטואלית יציבה

• הוסף לסימניות
נתן היקר
ההתיחסות שלך לנושא מרעננת ואיכותית בו זמנית (נדיר!).

דעתי לגבי סוגיית הניקים בשתי חלקים - סותרים אך משלימים

1: יש כאלה שמעדיפים להשאר אנונימיים בשם הצניעות שאהובה עליהם. וזו צניעות טובה.
2: פורומים כן מבוססים על מינון מסויים של אנונימיות שנצרך על מנת לחזק הבעת דעות שיש לנו חסם אליהם ביום-יום - לטוב ולמוטב.

ולגבי אנשים נמוכים וקטנים וחלשים שמטרידים ומכים רעיהם בסתר-

הבוז לכם.

• הוסף לסימניות
מי לוקח ברצינות ניק כזה?
ומה אם בעלי זקוק פתאום בדחיפות למס פלאפון כלשהו או בסגנון ולאשתו כמה טוב, יש ניק בפרוג...:)

• הוסף לסימניות
מי לוקח ברצינות ניק כזה?
זו טענה לא נכונה. יש כאן הרבה (כמוני למשל) ששני בני הזוג משתמשים באותו ניק, ולכן זה פעם לשון זכר ופעם לשון נקבה.
בברכה
חיים

• הוסף לסימניות
ר' @נתן גלנט , אין צורך שתטרח לענות, אני לא מזוהה...

ולגופו של ענין - לענ"ד, בפורום ציבורי, לא מכובד ולא ראוי שנשים תכתובנה את שמם המלא.
וכך כתב prog (אני לא יודע להעלות קישורים, אז נאלצתי להשתמש בדרך זו): "חשבנו על זה. זה רק פתח לדברים לא טובים. אני לא יכול לפרט. אבל בהתייעצות עם הרבנים לא יהיה סימון מוצהר על משתמש אם הוא גבר או אשה ולא ייפתח פורום ייעודי לנשים שאינו בתחום מקצועי כלשהו שהמנהלות מכירות את חברות הקהילה באופן אישי (ע"ע פורום הסופרות)".
ובעניננו הדברים ק"ו, כנלענ"ד.

וגם לגבי גברים - כבר נכתב לעיל, שדוקא הסביבה והצורה המסוימת הזו, גורמות להתפתחותו של הפורום ולהפקת מירב התועלת ממנו.
אם מישהו מרגיש חשוף היות שהוא בחר לפרסם את שמו - הברירה בידו. אבל אין מה לבוא בטענות לניקים המעונינים להשאר אנונימיים. כמובן שאף אחד לא חייב להגיב ולתקשר עם אף אחד, אבל לבוא ולרמוז שמי שבוחר להשתמש בניק אנונימי עושה מעשה לא ראוי, זה צעד לא נכון לדעתי הפעוטה.

לבוא ולומר שכל ניק אנונימי לא מכבד את עצמו זו הטלת רפש בכ 90% מהניקים בפרוג.
אולי נסחפת?

• הוסף לסימניות
ר' @נתן גלנט
לבוא ולומר שכל ניק אנונימי לא מכבד את עצמו זו הטלת רפש בכ 90% מהניקים בפרוג.
אולי נסחפת?
נתן גלנט לא התכוון לאנונימיים, אלא לאנונימיים שיוצרים קשר ואפילו מוכיחים לך שהם מכירים אותך כל עוד הם שומרים על אנונימיותם ולא מוכנים בשום אופן להחשף או לומר מאיזו צומת הם מכירים אותך, שזה באמת לא מכובד ולא נעים.

• הוסף לסימניות
@נתן גלנט
תגיד, על מה אתה מדבר. האנונימיות היא מאפיין חרדי מובהק. קיים אצלנו פער מובנה עצום בין מה שאנשים חושבים לעצמם או אומרים בפורום מצומצם ובין מה שהם מעזים להציג בפומבי. ולא מדובר רק על דעות והשקפות. עצם העיסוק בנושאים סתמיים שאין בהם תכלית מזוקקת של תורה נחשב כדבר שלא נעים להזדהות עמו בשער בת רבים. וודאי לא בפורום כל כך גלוי.
כיון שכך הוא המצב, עדיף לעניות דעתי שלא למנוע את האנונימיות, כי בשלב האבולוציוני הנוכחי, מניעתה פירושה גדיעת השיח למחצה לשליש או לרביע. יחד עם זאת, החושפים את שמם, יש להם זכות גדולה בתיקון העולם, ועהכ"א ומצדיקי הרבים ככוכבים לעולם ועד, אמן נצח סלה ועד.

• הוסף לסימניות
ממש לא משנה לי עם מי שעומדת מולי היא שרה כהן או רחל לוי.
ואם היא גרפיקאית או מהנדסת תוכנה.

בהחלט מסכימה איתך כשמדובר על כאלה שממילא לא מכירים.
אך אם לניק מזוהה יש חשש, שאולי עומד מולו שכנו או גיסו או כל אחד אחר שהוא ממעגל מקורביו - מבלי שהוא יודע מכך - זה פחות נעים.

מה שמשנה ברשת זה זהות וירטואלית יציבה
מאוד נכון. ואעיד על עצמי, שעל אף האנונימיות, אני משקיעה מאמצים רבים וזמן רב כדי לסנן את דבריי, להיזהר, לנסח טוב יותר - על מנת להימנע מפגיעה באי מי, ועל מנת להוציא תחת ידי דברים אחראיים ונכונים ומועילים.
בטוחה שכל ניק ערכי עושה את זה, גם אם שמו לא מתנוסס ברמה.
לפעמים דווקא האנונימיות עוזרת לשיקולים הערכיים להיות נקיים יותר, בלי 'רעשי רקע'.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כי ניק מזוהה, ששמו גלוי לכל, לא יכול להתכתב עם אדם לא מזוהה.
יש ניקיות מזוהות שכן מתכתבות עם ניקיות בלתי מזוהות, ולא נראה שמפריע להן. אז כל אחד לפי הרגשתו. אפשר בהחלט להבין את מי שזה כן מפריע לו. אך זה לא מובן מאליו לגבי כולם.

הוא מוקדש לניק מרושע מסויים שהיטיב למתוח את עצביי בכך שכתב לי את שמות מחצית מבני כיתתי, רימז לי כי מכירני היטב, אבל סירב להזדהות
זה כבר סיפור אחר. מאוד מכוער.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תחשבו שמישהו מתפרץ אליכם בחמת תנינים עם כל מיני בדיחות או משפטים מעליבים על רקע האישיות שהוא מכיר אותכם, ואתם מחזירים לו בחמת זעם על משפטיו הזדוניים, ואז אחרי שהחזרת לו על דבריו "הנכוחים" אתה מגלה בעצם שזה היה השכן שלך שלא מכיר אותך כל כך עצבני, איך הייתה מרגיש אחרי ?????????

• הוסף לסימניות
יש זן נוסף ומכובד שלא נידון פה עד כה.
אלו ניקים אנונימיים שזהותם מוכרת לחלק ממשתתפי הפורום.
לדעתי זו הנוסחה המנצחת, כי היא משלבת צניעות עם מכובדות.
ניק כזה יכבד את עצמו ולא ינהג כאחד הטרולים.

• הוסף לסימניות
יש זן נוסף ומכובד שלא נידון פה עד כה.
אלו ניקים אנונימיים שזהותם מוכרת לחלק ממשתתפי הפורום.
לדעתי זו הנוסחה המנצחת, כי היא משלבת צניעות עם מכובדות.
ניק כזה יכבד את עצמו ולא ינהג כאחד הטרולים.

כן, זה בהחלט שילוב טוב. כנראה הרוב כאן הם כך.
יחד עם זה אני בהחלט מאמינה, שניק ערכי ואחראי - לא ינהג כאחד הטרולים גם אם אף אחד לא מכיר אותו.

• הוסף לסימניות
מותר להגיב?
אפילו שאני אנונימית?

כבודו בחר להזדהות? זכותו המלאה.
אני בחרתי שלא להזדהות, זאת זכותי המלאה!
אין לאי מי שום זכות להזדהות ואז להודיע חגיגית שכולם חיבים להזדהות כי הוא כבר הזדהה....

• הוסף לסימניות
זה מסוג הויכוחים ה(בלתי) מוכרעים מראש.
כלומר- כל הניקים האנונימיים יסבירו בתוקף שכך הכי טוב,
כל הניקים המזוהים יבהירו וידגישו ויחזרו ויאמרו שכך הכי טוב.
זה לא שחור לבן, ויש מעלות לכאן ולכאן.
כשאני פתחתי ניק היה לי חשוב שיובן מיד המגדר שלי, אבל הזהות המדויקת לא. כי יש דברים שרוצים לשאול דווקא בחסות האנונימיות.
כמובן, דברים שעונים לפי כל קנה מידה של ההלכה, העדינות והצניעות, אבל יש בהם מימד של פרטיות שלא מתאים לי שכל מכירי ידעו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה