דיון הטיפ שלי: כרוב

• הוסף לסימניות
אוהבים כרוב קצוץ? מעדיפים להשתמש דוקא בשלם ולקצוץ לבד?

מסתבכים בעבודה כפולה לפרק (לשטיפה) ואח"כ לקצוץ?

מהיום הופכים את הסדר:

קוצצים את הכרוב כשהוא שלם

מכניסים לקערה עם מי סבון

מחכים 3 דקות.

שוטפים היטב ומעבירים למסננת.

• הוסף לסימניות
אני עושה את זה,
לפעמים נשאר סבון...
עדין מעדיפה שמישהו יקצוץ לי :)

• הוסף לסימניות
אני עושה אותו דבר עם חסה.
לוקחת את כל הקלח וחותכת אותו לרצועות וככה מכניסה את הרצועות לקערה עם מי סבון להשריה. אח"כ שוטפת היטב והחסה מוכנה לסלט. הרבה פחות עבודה מלטפל בעלה עלה.
מאז שחברה לימדה אותי לעשות כך, אוכלים אצלנו הרבה יותר חסה :D

• הוסף לסימניות
מקריאת הוראות הרבנים ע"ג החבילה
יש עניין בחסה דווקא לשטוף עלה עלה
איך הבנת את זה?
לי נראה שגם מבחינת השטיפה הרבה יותר יעיל כשזה בחתיכות קטנות. כך החרקים (אם יש ח"ו) או לכלוכים אחרים יכולים לצאת יותר בקלות.
כך לפי ההיגיון שלי - אבל יכול להיות שאני טועה.

• הוסף לסימניות
תקראי
זה פשוט רשום שם....

הלכתי לבדוק
כתוב:
"הוראות כשרות: יש להפריד את העלים ולהשרות במי סטרילי/סבון למשך 3 דקות ולשטוף תחת זרם מים"
(חסה "קטיף הטבע" בהכשר שארית ישראל, בעלזא ועוד 2 חותמות לא רלוונטיות.)
לא רואה שיש עניין לשטוף עלה עלה. יש עניין להפריד את העלים וזה ברור.

• הוסף לסימניות
זה מה שכתוב

קבצים מצורפים

• IMG_5935.JPG
    IMG_5935.JPG
    6.4 MB · צפיות: 50
  • הוסף לסימניות
@הרי זהב , @לואיזה
אני חושבת ש @מה חדש התכוונה לסעיף ג' בצילום שלה.
כנראה שיש ענין לשפשף את העלים תוך כדי שטיפה כדי להסיר חרקים שנדבקו, מה שקשה לעשות בפיסות קצוצות.

• הוסף לסימניות
הכוונה לסעיפים ג' וד'
לא נראה לי שאת עומדת לשטוף רצועה, רצועה בנפרד, נכון?
אני לא פוסק, ולא רב, רק לי זה לא היה נשמע ע"פ הבנת הנקרא שיש היתר לעשות כן.
אולי כדאי לשאול רב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה