התייעצות הטעיה של רשות המיסים???????

• הוסף לסימניות
יש לי שתי מעסיקים.
מעסיק א'-
7,100 ברוטו בחודש.
מעסיק ב'-
9,000 בורטו בממוצע לחודש.
בתיאום מס לשנת 2024, הגשתי למעסיק ב' תיאום מס, שכתוב שם שמתבצע ניצול נקודות וחישוב מס אצל מעסיק א', ואין לנכות לי מס עד לסכום של 20,000.

ב- 2024 מעסיק א' היה המעסיק העיקרי שלי, ובסוף השנה זה השתנה, והתחלתי להרוויח יותר אצל מעסיק ב'.
ולכן, בתיאום המס החדש, לשנת 2025, דיווחתי הפוך- שמעסיק ב' הוא העיקרי...

בחודש הנוכחי, ב"ה הרווחתי מעל 9,000 אצל מעסיק ב'
ועכשיו, ירד לי מס הכנסה מהתלוש כ- 5,000 ש"ח !!!

כל כך חבל !!! אם הייתי מדווחת כמו ב 2024, שמעסיק א' הוא העיקרי, לא היו מנכים לי כלום !, כי המשכורת שלי ממעסיק ב' לא עלתה על 20,000...

האם אכן הפסדתי את הכסף?
יש דרך להחזיר את הגלגל אחורה? לתקן את תיאום המס?

למה ברשות המיסים כתוב שמומלץ להגדיר כמעסיק עיקרי את המקום שמרוויחים יותר כסף?????? האם זו הטעיה?????

• הוסף לסימניות
לא הפסדת את הכסף.
אפשר לעשות תיאום מס חדש, לשנות את הנתונים לפי מה שנראה כעת שיהיו בשנה ולבקש תיאום חדש.
המס שירד לך יחזור במשכורת הבאה, לאחר התיאום המעודכן.
תודה ! בהערכה על הזמן שהקדשת למענה !
1. האם זה משהו אוטומטי בתוכנת שכר, שיחזור לי המס בתלוש הבא, לאחר התיאום המעודכן? או שאצטרך להתקשקש מול המעסיק...
2. האם מותר חוקית להגדיר את המעסיק שנראה שארוויח אצלו פחות, כמעסיק עיקרי?
3. כיצד מבקשים תיאום חדש? ראיתי רק פניה לפקיד...

• הוסף לסימניות
1. האם זה משהו אוטומטי בתוכנת שכר, שיחזור לי המס בתלוש הבא, לאחר התיאום המעודכן? או שאצטרך להתקשקש מול המעסיק...
אוטומטי
2. האם מותר חוקית להגדיר את המעסיק שנראה שארוויח אצלו פחות, כמעסיק עיקרי?
כן. זו לגמרי בחירה שלך ולא מפריע לאף אחד מה השיקולים שלך.
3. כיצד מבקשים תיאום חדש? ראיתי רק פניה לפקיד...
בפני לפקיד את כותבת בדיוקת מה הבעיה, עם כל הפרטים הנדרשים, ואת מקבלת הודעה שהנושא סודר.

• הוסף לסימניות
כדאי לבדוק לפני זה עם מישהו שמבין את הנתונים של שנה שעברה
לפעמים בחישוב מחדש מקבלים פתאום חיובים חדשים במ"ה או ביטו"ל

• הוסף לסימניות
תוכלי בהמשך השנה לעשות תיאום מס נוסף ולצרף קבלות על תרומות ולהזדכות על 35% מגובה התרומות כהחזר מס
הזיכוי הוא רק למעסיק ראשון (גם אם יש סכומי מס יותר גבוהים אצל מעסיק שני)
ואם ירד לך 5,000 שח מס הכנסה מתוך 9,000 כנראה שהתיאום מס שלך לא עודכן...

• הוסף לסימניות
תוכלי בהמשך השנה לעשות תיאום מס נוסף ולצרף קבלות על תרומות ולהזדכות על 35% מגובה התרומות כהחזר מס
הזיכוי הוא רק למעסיק ראשון (גם אם יש סכומי מס יותר גבוהים אצל מעסיק שני)
ואם ירד לך 5,000 שח מס הכנסה מתוך 9,000 כנראה שהתיאום מס שלך לא עודכן...
תודה תודה לכל העונים.
אני לא רוצה את הזיכוי אצל מעסיק ב'! אני רוצה להחזיר אותו למצב של מעסיק משני, כמו שהיה ב- 2024...
כי כרגע, לפי תיאום המס החדש שעשיתי ובו הוא מוגדר כמעסיק ראשי, צריך לשלם מס, כיוון שסכום המס גבוה מהזיכוי שיש לי מהנ"ז,
לעומת התיאום של שנה שעברה, שבו הוא היה מוגדר כמשני, שהיה צריך לנכות מס בשיעור מירבי רק מסכום העולה על 20,000,
והשכר שלי לא עובר את ה- 20 ממעסיק ב', ככה שממש לא שווה לי להגדיר אותו כמעסיק עיקרי !
אם אני משאירה את המצב כמו שהוא,
האם יהיה זכאות להחזר מס בסוף שנה?
כי בסימולטור של תיאום המס, יצא שסכום המס המשוער יהיה 0

• הוסף לסימניות
יכול להיות שתיאום המס לא נקלט?
5000 מתוך 9000 למעסיק ראשי, שאמור לחשב את המס כאילו זו עבודה יחידה, זה המון.
הרבה מעבר למדרגות המס בדרגת שכר כזו.
נשמע לי שהתיאום פשוט לא נקלט, ומאחר כותבת בטופס 101 שיש עוד הכנסה הורידו לך מס מקסימלי.
הייתי מתחילה בבירור מול מי שאחראי על השכר בעבודה.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שתיאום המס לא נקלט?
5000 מתוך 9000 למעסיק ראשי, שאמור לחשב את המס כאילו זו עבודה יחידה, זה המון.
הרבה מעבר למדרגות המס בדרגת שכר כזו.
נשמע לי שהתיאום פשוט לא נקלט, ומאחר כותבת בטופס 101 שיש עוד הכנסה הורידו לך מס מקסימלי.
הייתי מתחילה בבירור מול מי שאחראי על השכר בעבודה.
בחודש הנוכחי, ב"ה הרווחתי מעל 9,000 אצל מעסיק ב'
ועכשיו, ירד לי מס הכנסה מהתלוש כ- 5,000 ש"ח !!!
וחישוב שלי, אכן זה תואם לתיאום מס, משכורת גבוהה, מס הכנסה שולי 31%, וגם אם מפחיתים את כל הנ.ז, זה יוצא איזה 2,000 ש"ח למ"ה..
קיצור,
התיאום הקודם, היה הרבה יותר טוב.

• הוסף לסימניות
את מקבלת אישור לגבוה השכר בלי מס, לפי הסכום שכתבת שאת משערת שתשתכרי + 10 אחוזים נוספים.
נניח שביקשת על 18,000, תקבלי עד 20000 בלי מס ומעבר לכך עם מס.
אבל את יכולה להשאיר את המעסיקים כפי שהם, רק לעדכן שאת חושבת שתרוויחי סכום גובה יותר, נניח 40,000 ש"ח (לא יכולה לדעת עד איזה סכום את יכולה להרוויח בלי מס, כי אין לי נתונים עלייך, אבל את יכולה לבדוק בעצמך בסימולטור) ואז תקבלי 44,000 ללא מס (בקישת 40 ועוד עשרה אחוזים)

• הוסף לסימניות
וחישוב שלי, אכן זה תואם לתיאום מס, משכורת גבוהה, מס הכנסה שולי 31%, וגם אם מפחיתים את כל הנ.ז, זה יוצא איזה 2,000 ש"ח למ"ה..
קיצור,
התיאום הקודם, היה הרבה יותר טוב.
לא הצלחתי להבין משהו
אמרת שבשנה שעברה היה לך תיאום מס שבו היה כתוב שעד 20,000 לא להוריד מס, בדכ בתיאום כתוב סכום שנתי.
כלומר אם נניח את מרוויחה 10,000 לחודש, בחודשיים הראשונים לא תשלומי מס, ומהחודש השלישי תתחילי לשלם מס.

היה כתוב לך 240000 ואת עשית את החשבון של 20,000 חודשי, או שלא הבנת נכון מה היו התנאים שלך בשנה שעברה?

כי אם האופציה הראשונה נכונה, לכאורה יש לך מספיק נקודות זיכוי כך שעד 27000 שח לא יורידו לך מס. או לפחות זה מה שהיה לך בשנה שעברה.

ואם האופציה השנייה נכונה, זה לא שבשנה שעברה היו לך תנאים טובים יותר מבחינת מיסים.

• הוסף לסימניות
לפי הסימולטור, יוצא שהיה צריך לרדת 0 מס הכנסה. יכול להיות שלא התחשבו בנ.ז?

• הוסף לסימניות
זה מה שכתוב בתיאום של שנה שעברה..
1744241088183.png

כלומר, מדובר בסכום הכנסה שנתי?
אז איך זה יכול להיות שלא הורידו לי מס עד עכשיו? בטוח עברתי את ה 20 אלף ב- 2024...

• הוסף לסימניות
לפי הסימולטור, יוצא שהיה צריך לרדת 0 מס הכנסה. יכול להיות שלא התחשבו בנ.ז?
בהחלט יכול להיות
או שלא קלטו את תיאום המס

אם זה כך, המעסיק אמור לתקן את זה בתלוש הבא.

שווה לדעתי לפנות אליו לבירור

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי מדובר בסכום שנתי.
נשמע שהמעסיק עשה טעות, והפעם לטובתך
תודה
בזכות ההערה שלך הכל מסודר לי עכשיו.
אכן, עברתי ב- 2024 בקצת את התקרה, והמעסיק כן הוריד מס הכנסה. זה לא היה הרבה ולכן לא שמתי לב.
לגבי השנה, נראה שהוא כלל לא התייחס לתיאום שהעברתי לו, וחישב בדיוק כמו בשנה שעברה.
ינואר פבראור עדיין לא עברתי את ה-20,000 השנתי לפי התיאום הישן, ולכן לא ירד לי מ"ה. החודש כבר עברתי את ה 20 אלף שנתי
הוא פשוט לא עדכן את תיאום המס החדש, שברור שהוא לטובתי, ושווה לי להשאיר אותו כך. כי כמו שאמרת,
יש לך מספיק נקודות זיכוי כך שעד 27000 שח לא יורידו לך מס. או לפחות זה מה שהיה לך בשנה שעברה.
רק הוא צריך לעדכן אצלו את התיאום החדש, ויהיה בסדר.
מה שאני לא הבנתי עד עכשיו, שה- 20,000 זה שנתי ולא חודשי..

• הוסף לסימניות
לא הפסדת את הכסף.
אפשר לעשות תיאום מס חדש, לשנות את הנתונים לפי מה שנראה כעת שיהיו בשנה ולבקש תיאום חדש.
המס שירד לך יחזור במשכורת הבאה, לאחר התיאום המעודכן.
זה לא בדיוק נכון, גם כאשר עושים תיאום מס והמעסיק מגדיר את זה נכון לא תמיד ניתן להחזיר את הכסף בחודש לאחר מכן היות ואין אפשרות לדווח מס הכנסה במינוסאלא אם כן יש עוד עובד שמשלם מס באותו חודש ואז זה יורד ממנו.
כך שאם אין אפשרות היא צריכה לחכות עד סוף שנה ולהגיש בקשה להחזר מס.

• הוסף לסימניות
הדרך לקבל את המס בחזרה זה למלאות דוח 135 או 1301 ואז לראות אם מגיע לכם בחזרה
אם אתם צריכים עזרה 0534137093 או במייל duksni053שטרודל וכו

• הוסף לסימניות
הדרך לקבל את המס בחזרה זה למלאות דוח 135 או 1301 ואז לראות אם מגיע לכם בחזרה
אם אתם צריכים עזרה 0534137093 או במייל duksni053שטרודל וכו
אם מדובר באותה שנת מס, כמו במקרה הזה, לרוב המעסיק מתקן בתלוש הבא, בלי שצריך להגיש דוח.

• הוסף לסימניות
אם מדובר באותה שנת מס, כמו במקרה הזה, לרוב המעסיק מתקן בתלוש הבא, בלי שצריך להגיש דוח.
סוף מעשה, מסתבר שבכלל לא אכפת לי מהמס הכנסה שירד..
כי המשכורת נטו מחושבת לפי אחוזי מכר ולא לפי שעות או משהו, ואם יורד מ"ה, החשב פשוט מוסיף לברוטו כדי שהנטו יהיה תואם לאחוזים שמגיעים לי.
הבוס סופג את המס
התיאום עוזר לבוס שלי לחסוך לעצמו שלא ישלם עבורי מס.
סתם מעניין ולא קשור לאשכול, הלכתית, אם אגיש בסוף שנה בקשה להחזר מס, עלי להחזיר את המס לבוס שלי או שהוא אולי מקבל את זה אוטומטית,?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה