קורונה הידבקות בקורונה קשורה לסוג דם?

• הוסף לסימניות
האם זה אומר שאין דרך לדעת על אדם שסוג הדם שלו A או B אם הוא AA או Ai או BB או Bi
לפי הילדים אפשר לדעת
למשל אם האבא A והאמא B ויש להם ילד O זה אומר שהם לא AA וBB ואם כל הילדים יהיו AB סביר להניח שהם כן AA וBB ואם הילדים מתחלקים בין A B וAB ואין להם O סביר להניח שרק אחד לא מושלם

• הוסף לסימניות
אז אם כל הילדים AB+
ורק ילד אחד O-?

• הוסף לסימניות
אם תרמתם דם בעבר, זה כתוב בפנקס של התרומה, או במכתב השחרור מבית החולים בלידה...
אם לא, בדיקת דם פשוטה מגלה,

• הוסף לסימניות
A ו-B הם רכיבים מסויימים בדם
RH + הוא עוד מרכיב בדם.

העדר A או B זה O
והעדר RH זה מינוס.

יכול להיות שלהורים בעלי כל סוג דם חיובי
יהיה ילד עם סוג דם שלישי
וכן- להורים עם A או B יכול להוולד ילד עם O

מה שלא יכול להיות:
שלזוג הורים עם O יהיה ילד עם A או B
או לשני הורים עם RH שלילי יוולד ילד עם +
או להורים עם O ו-A ילד עם B וכדו'.

O- יכול לתרום לכל סוגי הדם כי דם ללא RH וללא מרכיב A או B
לכן שום סוג דם לא מתנגד אליו.
אבל יכול לקבל רק O-

לגבי הדבקה מופחתת לקורונה - מעניין מאוד מה שאתם כותבים..

• הוסף לסימניות
קרובת משפחה ציטטה בשם הרופאה/אחות שביקרה אצלה שבוע שעבר לשם טיפול רפואי כלשהו שלא קשור לקורונה ורק ביררה זאת דרך אגב לאחר שזה הופץ אצלינו במשפחה מבן משפחה אחר שאמר זאת, לא יודעת בשם מי (הוא גר בבלגיה) והאחרים גם בדקו זאת כפי שהבנתי עם גורמים רשמיים. לא יודעת עם מי.
כל זאת עלה לאחר שכמה אצלינו במשפחה היו חשופים לחולה מאומת ולא נדבקו (לא פיתחו תסמינים, לא יודעת אם גם לא נבדקו).
ואצלינו רוב המשפחה סוג דם A/B וכל המשפחה כולל אחים נשואים והרבה אחיינים היו כל הזמן כמעט בסביבת חולה מאומת-ההורים שלי היו ממש קרובים, אמא שלי כבר חודש וחצי עם קורונה (עד בכלל שידענו שזה קורונה) האחים הלא נשואים וודאי כל הזמן שם והנשואים והאחיינים שרצו שם.
ואף אחד לא פיתח סימנים!! רובם גם עשו בדיקות ויצאו שלילי....
אז אני חושבת שזה סוג הדם שפחות נדבק...;)
ואגב-אבא ואמא שלי-כל אחד נדבק בכלל ממקום אחר ולא אחד מהשני...

• הוסף לסימניות
  • תודה
Reactions: mum
  • הוסף לסימניות
אגב, ראיתי את המחקר הזה שנערך ע''י חוקרים מסין ולפי מה שהבנתי שעולה מהמחקר שבעלי סוג דם O הם עם סיכון נמוך יותר (ולא חסינים לגמרי) להתאשפז
המחקר לא מדבר על סיכוי להידבק
ראוי לציין שהם לא מציינים סיבה מדעית מדוע סוג דם כזה או אחר הוא בעל סיכון גבוה יותר
ולכן אני מפקפק באמינות המחקר כי אם אני אקח קבוצת חולים אקראית, מאד סביר להניח שהתפלגות החולים לפי סוג דם לא תהיה כהתפלגות סוגי הדם בכלל האוכלוסייה (תלוי גם בכמות הקבוצה שאבדוק)
אלא אם היה פערים משמעותיים מאד בין סוגי הדם ביחס להתפלגות בכלל האוכלוסייה
אבל לצערי הם לא מפרסמים נתונים ברורים

• הוסף לסימניות
איך אני יודע איזה דם יש לי?

הכי פשוט - בדיקת דם שהרופא נותן.

נותנים אותה לפני מצבים שחוששים לאיבוד דם ולצורך במנת דם.
כל אישה שהיתה אי פעם טרום לידה (שעלולים לאבד בה הרבה דם ח"ו) יודעת מה סוג הדם שלה.
אם היא נמצאה בעלת RH שלילי - גם בעלה נבדק מסיבות רפואיות.

• הוסף לסימניות
ואם אני AB זה הכי גרוע? (ההפך מ - O)
אמאלה... :eek:

ואגב - כשאני הולכת לתרום דם שמחים מאד שמגיעה מנה של AB-, אולי כי זה הכי פחות נפוץ, למרות שהסוג תורם רק לעצמו ומקבל מכולם אז לא נשמע כל כך קריטי...
פעם אחרונה שתרמתי, אמרו לי המתרימים ממדא שעשיתי להם את היום.
לא ברור למה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מחקר ראשוני, שבחן דפוסי הידבקות בנגיף, חושף כי בבדיקת נתונים שנאספו בשלושה בתי חולים בווהאן ושנז'ן שבסין, ישנו קשר בין סוג הדם לנגיף הקורונה, כך דווח בעיתון "ישראל היום".

על פי הנתונים, בעלי סוג דם A ו-AB נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות במחלה המידבקת, בעוד בעלי סוג דם O, הם בעלי הסיכון הנמוך ביותר לחלות במחלה.

החוקרים עצמם ציינו כי מדובר במחקר ראשוני, שמבוסס על נתונים סטטיסטיים, והממצאים הללו אינם סופיים. כמו כן, בשלב זה לא ברור מדוע ישנו קשר שכזה בין סוג הדם לבין הסיכויים להידבק במחלה.

סוג הדם O, המוגן יותר מהמחלה על פי המחקר, הוא סוג הדם הנפוץ בעולם. עם זאת, סוג הדם הנפוץ בישראל הוא A+, הפגיע למחלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה