כללי היה לך פי.סי ועברת למקינטוש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1481940:
נראה לך שיש MAC שמשתווה לPC? אתה מוזמן להציע.
או שהתכוונת משתווה במחיר? אכן המק באמת ינצח והמחיר שלו יהיה גבוה משמעותית...

אני לא מבינה לפי דבריך PC מגיע לרמה של MAC ואולי יותר,
אז למה גרפיקאים ותלתיסטים "אמיתיים" עובדים רק על MAC?

רק בגלל העיצוב והשם????

אני פשוט מבררת - כי אני עומדת לרכוש מחשב חדש בע"ה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1481957:
רק בגלל העיצוב והשם?
בעיקר. וגם כי הם ותיקים מאוד, ובעבר המק שלט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה רבקה;1482034:
בגבעת שאול בירושלים.
קטלני באמת.

איפה בדיוק? אני מכירה שם רק כנפי נשרים ובית הדפוס :confused:
תוכלי לומר לי כתובת מדויקת?

רגע, את אומרת שאפשר לסמוך על הטכנאים וכל הצוות שם? מבינים ,מקצועיים וכו'?

ואיזו חברה?

תודה על הסבלנות :D

• הוסף לסימניות
בתור אחד שמתמש גם ב-PC וגם ב-Mac, אני יכול לומר בבטחה שמנסיון המק לא רואה את הפיסי ממטר. היו כאן כאלה שכתבו שטויות לגבי החזון של ג'ובס שמת (כנראה מדובר באנשים חסרי ידע בסיסי), וזה פשוט שטויות. המחשבים של אפל מוגדרים כהכי טובים בשוק, ובמיוחד עבור עיצוב.

בשורה תחתונה, כאחד שמשתמש בשניהם, המק משאיר אבק לפיסי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1479904:
יחי ההבדל הענק של לכבול אותך למשהו בעלויות גבוהות,
והקיצוניות לצד השני, שהכל פתוח לך ובחינם.
אבל תודה על התגובה המושקעת.
אולי אשתכנע בסוף :)

לא יודע מה איתך, אבל יש לך שנאה עזה למוצר... תהיה אוביקטיבי, והכי חשוב: לא לרשום שטויות חסרות תוכן ובסיס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1479904:
יחי ההבדל הענק של לכבול אותך למשהו בעלויות גבוהות,
והקיצוניות לצד השני, שהכל פתוח לך ובחינם.
אבל תודה על התגובה המושקעת.
אולי אשתכנע בסוף :)

נכתב ע"י A.Y.K;1478433:
כל אלו שעברו למאק ומרוצים כנראה עבדו על פיסי חלש ואז ואו נראה להם חלום
מי שמשקיע בפיסי כדבעי פשוט שיהנה ממנו בצורת על
אנשים חושבים שמחשב של גרפיקה ב5000 זה המחשב
אז ממש לא נכון, תשיקיעו יותר ותראו איזה מחשב תקבלו

אל תמהר לחשוב כך מהר. בדקתי זאת, ואתה יכול לבדוק לבד בטסטים שאנשי מקצוע מבצעים מי לוקח בגדול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1481940:
נראה לך שיש MAC שמשתווה לPC? אתה מוזמן להציע.
או שהתכוונת משתווה במחיר? אכן המק באמת ינצח והמחיר שלו יהיה גבוה משמעותית...

אולי תפסיק לנופף בסוגיית המחיר כחיסרון? אתה מביא פה הוכחות שכבר חסרות תוקף מזמן, ומה גם שחסרות בסיס. ושוב ושוב: תהיה אוביקטיבי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1481957:
אני לא מבינה לפי דבריך PC מגיע לרמה של MAC ואולי יותר,
אז למה גרפיקאים ותלתיסטים "אמיתיים" עובדים רק על MAC?

רק בגלל העיצוב והשם????

אני פשוט מבררת - כי אני עומדת לרכוש מחשב חדש בע"ה.

לא רק בגלל העיצוב והשם, התוצאות מדברות בעד עצמן. ואני אומר זאת כאחד שמתמש בפיסי ומק. המק משאיר אבק תמיד.

רק חשוב: יש צורך להתרגל למק, זה שונה מפיסי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Refael BZ;1482098:
בתור אחד שמתמש גם ב-PC וגם ב-Mac, אני יכול לומר בבטחה שמנסיון המק לא רואה את הפיסי ממטר. היו כאן כאלה שכתבו שטויות לגבי החזון של ג'ובס שמת (כנראה מדובר באנשים חסרי ידע בסיסי), וזה פשוט שטויות. המחשבים של אפל מוגדרים כהכי טובים בשוק, ובמיוחד עבור עיצוב.

בשורה תחתונה, כאחד שמשתמש בשניהם, המק משאיר אבק לפיסי.

אתה בטוח שהפיסי שלך חזק?

• הוסף לסימניות
ולכל השואלים: יש חנות את איידיגיטל ואייסטור, שם תוכלו לקנות. נכון, המחיר לא זול, אבל השירות, האחריות והכל מצוין. לגרפיקה במחירים הסבירים מתאים ה-Macbook Pro או iMac.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1482117:
אתה בטוח שהפיסי שלך חזק?

אכן, גם ההתאמה של תוכנות אדובי ל-OS X (מערכת ההפעלה של המק) טובה יותר בהרבה.

ושוב: יש צורך להתרגל, זה לא פיסי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Refael BZ;1482124:
אכן, גם ההתאמה של תוכנות אדובי ל-OS X (מערכת ההפעלה של המק) טובה יותר בהרבה.

ושוב: יש צורך להתרגל, זה לא פיסי.

כמה זמן להתרגל? אחרי הרגל של שנים עם פיסי?

המאק נשמע מסובך מאד....
כתבו עליו ספרים שלמים של הוראות הפעלה וכו' :mad:

• הוסף לסימניות
זה רק נשמע. פשוט צריך להתרגל, כי הרוב שונה מפיסי.

ובאופן כללי, ידע באנגלית ועיון בפורומי תמיכה בתחילת הדרך איתו תסייע מספיק. כמו כן, יש קבוצות תמיכה בפייסבוק.

• הוסף לסימניות
PC ב-8,000 ש"ח שנקנה אצל טכנאי מקצועי ואמין ולא אצל חנות, לא נתקע ולא יתקע לעולם.
כל מי שמדבר כאן על תקיעות של PC, מסתבר שמעודו לא השתמש במחשב חזק באמת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1482144:
PC ב-8,000 ש"ח שנקנה אצל טכנאי מקצועי ואמין ולא אצל חנות, לא נתקע ולא יתקע לעולם.
כל מי שמדבר כאן על תקיעות של PC, מסתבר שמעודו לא השתמש במחשב חזק באמת...

מסכימה עם כל מילה.

גרנולה, ש.מ.מ. בגבעת שאול רח' חיים ויטאל 25 02-6513204
אמינים זה לא מילה. מקצועניים ברמות. אין להם 'מלאי' שצריך לגמור.
בונים לך מחשב לפי הצרכים שלך. יקר, אבל שווה כל שקל. (אני קוראת לזה יקר שהוא זול, ארוכה שהיא קצרה)
לא, אין לי שם מניות ורווחים. לא מכירים אותי למרות ששלחתי אליהם בלי סוף אנשים. אין אחד שלא מרוצה. (יש הרבה שלא רכשו בגלל המחיר)
דרך אגב, אחת התלמידות שלי, בקשה מהם הצעת מחיר ועם ההצעה הלכה לטכנאי שאמר לה שכזה בדיוק הוא לא יכול לבנות לה, אבל אותו רעיון. לתשומת ליבך. (לא דומה לא כמעט...) בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אפשר לחלק את זה ל-4 חלקים:

1. חומרה.
2. ממשק - מערכת הפעלה.
3. מסך.
4. מארז (עיצוב, פיניש וכו'...).

חומרה
אפל מייצרת את מוצריה עם חומרה ברמה הכי איכותית שיש, כל רכיב שמורכב במחשב ולו הכי קטן והכי פשוט...
יש ההמון אביזרים שמהם מורכב מחשב, כשאתה קונה PC, לפעמים רכיב אחד דפקט יכול לדפוק את כל המחשב שעלה 8000 ש"ח ויותר....

ממשק - מערכת הפעלה
מערכת הפעלה - ללא עלות, המערכת כוללת תוכנות רבות כגון אופיס (מקביל לאופיס של PC) ועוד הרבה תוכנות מעולות.
עדכוני ושיפורי מערכת כל הזמן (לא כמו PC שאני לא יודע בכלל מהעשה למחשב, ולפעמים זה יוצר בעיות...וד"ל), העדכון האחרון היה עדכון לגירסה חדשה - כמובן עדכון חינם..
ממשק מדהים, מנגיש לך בדיוק את מה שאתה צריך, חושב עוד לפניך.. על הפרטים הקטנים, מבלי להתאמץ על פעולות פשוטות.....
פתיחת כמה שולחנות עבודה שתרצה, דבר שמאוד מיקיל על העבודה.
ישנם עוד ההמון דברים, צריך פשוט להתנסות...
בונוס: קבצי PSD ו - AI מוצגים בברירת מחדל מבלי להוסיף תוספים חיצוניים שמכבידים על המחשב...

מסך
רמה הכי גבוהה שקיים...
אין לי מה להוסיף...

מארז
רמת גימור מטורפת הן האיימקים והם המק פרו, גם פה הכל מחושב עד לפרט הקטן ביותר, הכל נגיש וכיף לעבודה.

היתרון הוא שיש מישהו שחשוב לו שכל הרכיבים יהיו ברמה הכי גבוהה, וכשיש תקלה יש אחריות!

חסרונות:
אין אופיס של מייקרוסופט (יש, אבל לא מבושל מספיק, אין תאימות טובה כ"כ)
יש אפשרות להתקין תוכנת פרללס ועליה להריץ ווינדוס וירטואלי (במקביל למקינטוש(!) ), שעובד מעולה כמו כל ווינדוס ודרכו לפתוח קבצי אופיס. (ישנם עוד פתרונות)

בס"ה אם תבנה מחשב PC עם רכיבים באותו רמה של אפל תגיע לאותו מחיר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1482128:
כמה זמן להתרגל? אחרי הרגל של שנים עם פיסי?

המאק נשמע מסובך מאד....
כתבו עליו ספרים שלמים של הוראות הפעלה וכו' :mad:

שטויות במיץ...

זה לא כזה סיפור מסובך..
אני לא הייתי צריך שום ספר הדרכה, קצת נעזרתי בחברים וקצת בפורומים של מק.

למי שמאוד חושש, כל רוכש מק זכאי לפגישה (או פגישות) חינם עם נציד באחד מחנויות אפל (ב-3 חודשים הראשונים), להסבר על תפעול המערכת.

• הוסף לסימניות
בווינדוס 8.1
כבר רואים קבצי אילוס ופ.ש. בלי תוספים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה