דרוש מידע היום ביחס ללפני השואה, מספר היהודים גבוה או נמוך?

• הוסף לסימניות
אני הייתי מופתע, הייתי בטוח שהריבוי הטיבעי עשה את שלו ומספר היהודים כיום הוא יותר גדול מהיהודים שהיו בעולם טרם השואה האיומה.
אך התבדיתי, מנתונים שראיתי גיליתי שכיום מס' היהודים בעולם עומד על 15.2 מיליון כ"י ולפני השואה הוא היה 16.6.
ידעת את זה?

• הוסף לסימניות
אם לפני השואה היה כ16 מליון אנשים לפי ונהרגו לפחות 6 מליון לפי הגיון רוב הנהרגים היו ילדים ולכן לאחר השואה לא היו הרבה אנשים שהביאו עוד ילדים ולכן המספר של הילודה אז היה נמוך יחסית ואנו כהיום סה"כ כ 4 דורות לאחר השואה לא הצלחנו עדיין להגיע למספר האנשים שהיו אז

• הוסף לסימניות
אם לפני השואה היה כ16 מליון אנשים לפי ונהרגו לפחות 6 מליון לפי הגיון רוב הנהרגים היו ילדים ולכן לאחר השואה לא היו הרבה אנשים שהביאו עוד ילדים ולכן המספר של הילודה אז היה נמוך יחסית ואנו כהיום סה"כ כ 4 דורות לאחר השואה לא הצלחנו עדיין להגיע למספר האנשים שהיו אז
אהה אוקיי
אני מבין שכח חשבוני חדש הגיע לפרוג.... ברוכים הבאים...

• הוסף לסימניות
לא רק,
לצערנו גם שיעורי ההתבוללות גדולים מאוד (בעיקר בחו"ל, אבל גם בארץ זה קיים),
מה שממשיך להקטין את העם היהודי.
ידוע.
מה כן רוב רובו של המתבוללים הם רפורמים שכלולים במס' הנ"ל.

• הוסף לסימניות
יותר מאז? מאיפה המקור?
אני לא יודעת אם יותר מאז, אין לי מידע על שיעורי ההתבוללות בתקופה של לפני השואה.
מה שכן, כיום בארה"ב למשל, לפחות 50% מהיהודים מתבוללים
(ושמעתי גם על מספרים גבוהים הרבה יותר)
הנה מחקר ישן יחסית בנושא

אגב, בויקיפדיה בערך 'יהדות ארה"ב', נטען כי שיעור היהודים שם נמצא בירידה מאז 1960
כי למרות אחוזי הילודה והריבוי הטבעי, כמות גדולה מידי מתבוללים ואובדים לעם היהודי לנצח.
עצוב.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני הייתי מופתע, הייתי בטוח שהריבוי הטיבעי עשה את שלו ומספר היהודים כיום הוא יותר גדול מהיהודים שהיו בעולם טרם השואה האיומה.
אך התבדיתי, מנתונים שראיתי גיליתי שכיום מס' היהודים בעולם עומד על 15.2 מיליון כ"י ולפני השואה הוא היה 16.6.
ידעת את זה?
יכול להיות שי הרבה מאלו המגדירים עצמם יהודים באופן חלקי, שהם באמת יהודים.

ציטוט מהמחקר של הסוכנות.

אומדנים אלה כוללים את כל אלה המגדירים את עצמם כיהודים ואשר אינם מחזיקים בזהות דתית אחרת. הנתונים אינם כוללים את המגדירים עצמם "יהודי באופן חלקי". עוד עולה מהנתונים כי מספר זכאי חוק השבות בעולם, כולל אלה המגדירים את עצמם כיהודים ובני משפחותיהם המורחבות, עומד על 25.3 מיליון איש – מתוכם 7.3 מיליון בישראל ו- 18 מיליון מחוץ למדינת ישראל.

• הוסף לסימניות
קחו בחשבון שישנם הרבה ניצולי שואה שדווקא בעקבותיה לא הביאו חיים חדשים לעולם, ממילא משפחות רבות נקטעו בעקבותיה, גם ללא שנרצחו כולם שם.
ואגב-
למי שכתב שרוב הנהרגים בשואה היו ילדים, נדמה לי שפעם ראיתי סטטיסטיקה שאמרה דווקא ההיפך באזור המיליון וחצי...

• הוסף לסימניות
למי שכתב שרוב הנהרגים בשואה היו ילדים, נדמה לי שפעם ראיתי סטטיסטיקה שאמרה דווקא ההיפך..
מה שמפרסמים זה שכמליון וחצי ילדים היו שם. לא נתפס.

• הוסף לסימניות
מה שמפרסמים זה שכמליון וחצי ילדים היו שם. לא נתפס.
ברור שזה מזעזע ומחריד מאד.
אבל מה שציינו כאן שהם היו הרוב זה לא נכון, בהתחשב בכך שבשואה נרצחו 6 מיליון יהודים, מיליון וחצי לא מהווה אפילו מחצית.
ועוד משהו שצריך לזכור אם כבר מדברים על ילדים,
ישנם רבים מאד שהוסתרו במנזרים ובתי מחסה שונים ועד היום לא חזרו ליהדות ובטח שלא מוגדרים כיהודים.
כך שהם בעצם כן מופיעים במספר היהודים לפני השואה אבל לא במס' שלאחריה וגם לא בנספים.
הם בעצם סוג של יצאו מהסטטיסטיקה.

• הוסף לסימניות
ברור שזה מזעזע ומחריד מאד.
אבל מה שציינו כאן שהם היו הרוב זה לא נכון, בהתחשב בכך שבשואה נרצחו 6 מיליון יהודים, מיליון וחצי לא מהווה אפילו מחצית.
ועוד משהו שצריך לזכור אם כבר מדברים על ילדים,
ישנם רבים מאד שהוסתרו במנזרים ובתי מחסה שונים ועד היום לא חזרו ליהדות ובטח שלא מוגדרים כיהודים.
כך שהם בעצם כן מופיעים במספר היהודים לפני השואה אבל לא במס' שלאחריה וגם לא בנספים.
הם בעצם סוג של יצאו מהסטטיסטיקה.
נראה לי @חגי פאהן התכוון לומר שבאמת מדובר במספרים גדולים יותר וזה פשוט עיוות...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכון שבמספר לא חייב להיות שהיו הרבה ילדים אבל מליון וחצי שלא הביאו עוד ילדים ועוד הרבה מבוגרים שבמשך כ 5 שנים של המלחמה לא יכלו להביא ילדים אז יש את החוסר של הילודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה