מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מילה טובה על הארגון בציון עצמו: האמנתם שאפשר להיכנס לציון בלי דחיפות? אמנם תור ארוך, אבל מאוד יפה שעשו מסלול מהיר לכל מי שרוצה, ואופציה להישאר להתפלל על בסיס מקום פנוי, שזה בעצם מה שהיה כל השנים, ז"א רק הוסיפו עוד אופציה בלי לבטל את מה שהיה.
מאוד חכם שהחצר היא לריקודים בלבד בלי שיש לחץ והדף לכיוון הכניסה למערה.

• הוסף לסימניות
הקרדיט הכי גדול לדעתי זה שלא היה אפי פעם אחת הצלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[אחרי שבכל שנה הכריזו השנה טופלו 380 אנשים וכו]!!!

• הוסף לסימניות
הקרדיט הכי גדול לדעתי זה שלא היה אפי פעם אחת הצלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[אחרי שבכל שנה הכריזו השנה טופלו 380 אנשים וכו]!!!
הלוואי שזה היה נכון אני הייתי בהדלקה של הרב ארוש והיה איזה שהוא ארוע שצעקו הצלה הצלה
אבל באמת לא היה כמו כל שנה

• הוסף לסימניות
היה מעולה לסיכום כל מקום שהמשטרע התערבה היה בלאגן
1. חניוני וויסות מיותרים
2. ירידה ועליה לשאטלים היו שם שוטרים וסדרנים ערבים
כל השאר היה חלק ברוך השם יכלו להביא עוד כמה אלפים ולא היה קורה שום דבר
יש מספיק מקום בהר ועוד

• הוסף לסימניות
הלוואי שזה היה נכון אני הייתי בהדלקה של הרב ארוש והיה איזה שהוא ארוע שצעקו הצלה הצלה
אבל באמת לא היה כמו כל שנה

ברוך אתה ה פוקח עורים
אנשים עבדו על זה
אנשים השקיעו בזה והמווווון
למישהו יש כאן תמונות של לפני ואחרי???????????????????

https://www.prog.co.il/articles/אחים-לא-רק-בשעת-צרה-משהו-על-אסון-מירון-שנכתב-רק-עכשיו.3572/

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
וכל הכבוד לשוטרים בפרוד שהודיעו שנשים עולות לאוטובוס קודם ורק אחרי זה גברים
ובשאטלים לכחל בכלל היה אוטובוסים לנשים בלבד
למה לא לעשות פשוט אוטובוס נשים בלבד אוטובוס גברים בלבד
וכן מקום למשפחות יחסוך המון המון סבל

וכן דבר נוסף אין דרך מהדרין לא בירידיה מהאוטובוס ולא בדרך ל89 ולא בדרך לשאטלים ועוד וחבל
המהדרין היחיד זה בתוך המושב לגברים בלבד

• הוסף לסימניות
נסיעה מצפת למירון ביום שישי בבוקר חלק זורם ונוח.

חלאקע במתחם משפחות מעל חצר תולדות אהרן ממש נוח רק חלב מאד וזה המקום לשיפור הצללה למתחם המשפחות וכל הצללה לנשים החלק הצופה לחצר רבי אלעזר.

חזור ממירון לצפת ביום שישי בצהריים שאטל מיידית זמינה רק חבל שגם כאן לא מפרידים לשאטל עם פיזור בצפת ובלי פיזור בצפת שהפיזור לבד מעל חצי שעה כשהיינו צריכים לתחנה מרכזית.

שכויח לכל המסייעים להילולא קדישא שהתקיים בשמחה ובבטיחות לכל עם ישראל

אשמח אם יגידו לי כאן שיש מייל או כתובת אחר לשלוח עצות לייעול לשנה הבאה בעזרת השם

• הוסף לסימניות
אני נסעתי והיה מעולה .
בחזור לאחר הנץ, הבעיה היתה שלא היו מספיק אוטובוסים בחניון ובינתיים אנשים עברו את הגדר ששמרה
על הסדר שלא יפריעו לנסיעת האוטובוסים, וכשהגיעו האוטובוסים הם לא יכלו להיכנס לחניון בגלל כל האנשים על המסלול.
השוטרים ביקשו והסבירו שאם רק יזוזו חזרה לתחנות יכנסו האוטובוסים שהיו בכביש הגישה (כולם ראו שיש הרבה אוטובוסים שמחכים להיכנס לחניון) אבל אנשים דחפו כדי להרוויח כמה דקות. התוצאה היתה שכולם הפסידו.
השוטרים התנהגו מאוד יפה ודחפו רק כשלא נותרה ברירה. אני ראיתי שמי שנדחף היה בעיקר בחורים צעירים חובבי אקשן. השוטרים לא השתמשו בסוסים למרות שהם גם היו שם. אני מעריך אותם כי אם זה היה סתם סדרנים הם היו נותנים לציבור להמשיך להזיק לעצמו ולהיתקע להנאתו..
במקום זה הביאו תגבורת של עוד הרבה שוטרים ועשו שורה לכל האורך וכך נכנסו האוטובוסים .
התוצאה היתה שאחרי כמה נגלות של כשמונה אוטובוסים בבת אחת שמעלים נגמר העומס.
ואגב, מה ההתנפלות על הימצאות שוטרות, היו שם גם בנות שנדחפו, עדיף שידחפו אותן שוטרים? אז מי שנדחף גם כך צניעות לא היתה בזה..

• הוסף לסימניות
אני נסעתי והיה מעולה .
בחזור לאחר הנץ, הבעיה היתה שלא היו מספיק אוטובוסים בחניון ובינתיים אנשים עברו את הגדר ששמרה
על הסדר שלא יפריעו לנסיעת האוטובוסים, וכשהגיעו האוטובוסים הם לא יכלו להיכנס לחניון בגלל כל האנשים על המסלול.
השוטרים ביקשו והסבירו שאם רק יזוזו חזרה לתחנות יכנסו האוטובוסים שהיו בכביש הגישה (כולם ראו שיש הרבה אוטובוסים שמחכים להיכנס לחניון) אבל אנשים דחפו כדי להרוויח כמה דקות. התוצאה היתה שכולם הפסידו.
השוטרים התנהגו מאוד יפה ודחפו רק כשלא נותרה ברירה. אני ראיתי שמי שנדחף היה בעיקר בחורים צעירים חובבי אקשן. השוטרים לא השתמשו בסוסים למרות שהם גם היו שם. אני מעריך אותם כי אם זה היה סתם סדרנים הם היו נותנים לציבור להמשיך להזיק לעצמו ולהיתקע להנאתו..
במקום זה הביאו תגבורת של עוד הרבה שוטרים ועשו שורה לכל האורך וכך נכנסו האוטובוסים .
התוצאה היתה שאחרי כמה נגלות של כשמונה אוטובוסים בבת אחת שמעלים נגמר העומס.
ואגב, מה ההתנפלות על הימצאות שוטרות, היו שם גם בנות שנדחפו, עדיף שידחפו אותן שוטרים? אז מי שנדחף גם כך צניעות לא היתה בזה..
סליחה הם התנהגו כמו בתל אביב ודל ואל תגיד שגם הבנות

• הוסף לסימניות
בלת''ק מוחלט.
הציון שאני חולק להם:
מתחם 89 - 9.5
הר מירון - 7.5
תחבורה - 6 :(

על מתחם 89 הורדתי חצי נקודה עקב העומס במסדרון של ההכנסת אורחים והשטיבלאך. חוץ מזה היה מושלם! עד עכשיו אני מתקשה להכיל את גודלו של המגרש של ההדלקה של ר' מיילך.
בהר מירון הורדתי על צפיפויות פה ושם. גם הדרך מהכניסה ליישוב ל89 היתה לא נוחה והחכמולוג שאישר להעמיד שם משאית שתייה צריך ללכת למחבוש קצר עקב סכנת הנפשות שנוצרה שם.
את התחבורה אוהבים לזרוק על משרד התחבורה. ובכן. אם שללתם מהמשטרה את ניהול ההר תשללו גם ממשרד התחבורה את התח''צ. ואני מדבר על חרפת מכירת הכרטיסים, על החרפה שמאות אם לא אלפי מתושבי ב''ב לא זכו להגיע להילולא למרות שקנו כרטיס. וכמובן, קריסת חניון כחל וכאוס השאטלים לפרוד בבוקר. וגם על כך שלקח לי שעתיים להגיע מרכבת כרמיאל להר מירון! כן. חניוני הוויסות.

@צור1 , הרכבות הייעודיות למירון 'נדחפו' ללו"ז בין שאר הרכבות שנוסעות במסילת החוף הצפופה גם כך ולהן היתה זכות קדימה. זו הסיבה שהרכבות למירון נסעו לאט ועצרו כל כך הרבה. וואו, זה היה סיוט.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מבלת"קת,
מעלה פה רק נקודה אחת שאולי כבר ציינו אותה-
מתחם 89 כנראה תוכנן ואורגן למופת לפי תיאורים ששמעתי,
אבל עבור מי שלא הגיע אליו היה מתיש ומעייף מאד! לשהות בהר.
הגענו עם ילד חלאקה והיינו במירון כ-4 שעות, במהלכן לא היה לי בכלל איפה לעצור למנוחה והתארגנות, וחוץ מבקבוק מים ועוגה אישית שחולקו באוהל התרעננות אחד- גם לא שום דבר להכניס לפה.
לא שבאתי לחפש אוכל... אבל לשהות באזור הציון בשמש קופחת במשך שעות זו חוויה מעייפת מאד, וכמה שמתארגנים ומצטיידים מהבית, עדיין ארוחה קלה שמחולקת במקום יכולה להקל מאד. הבנתי שהמשטרה אסרה את חלוקת המזון בהר כדי שאנשים לא יתעכבו וימשיכו ל-89, ויש בזה אולי היגיון... אבל בעיניי הניקוי ההרמטי של ההר מכל שמץ אוהל ופירור מזון היה ממש מוגזם. ב"ה כבר זכיתי הרבה שנים להגיע למירון בל"ג בעומר, לא זוכרת את עצמי אף פעם חוזרת מותשת כמו השנה.
מציינת שעם האוטובוס של אגד הגענו ישר להר, עלינו משם לערוך את החלאקה על גג הציון, חיכינו לספר וכו', וכל התהליך לקח הרבה זמן וכוח, כך שלא נותרו כאלה כדי לצעוד אחר כך עד למתחם המרוחק.
בעיניי בגלל המרחק הגדול מאד בין הציון למתחם- מי שמגיע לכמה שעות בודדות למירון צריך לבחור היכן לשהות, בהר או במתחם, קשה מאד להספיק גם וגם... ואם בוחרים בהר מסתבר שהחוויה מתישה הרבה יותר מהימים שלפני עידן 89 :(

• הוסף לסימניות
מבלת"קת,
הגענו עם ילד חלאקה והיינו במירון כ-4 שעות, במהלכן לא היה לי בכלל איפה לעצור למנוחה והתארגנות, וחוץ מבקבוק מים ועוגה אישית שחולקו באוהל התרעננות אחד- גם לא שום דבר להכניס לפה.
לא שבאתי לחפש אוכל... אבל לשהות באזור הציון בשמש קופחת במשך שעות זו חוויה מעייפת מאד, וכמה שמתארגנים ומצטיידים מהבית, עדיין ארוחה קלה שמחולקת במקום יכולה להקל מאד. הבנתי שהמשטרה אסרה את חלוקת המזון בהר כדי שאנשים לא יתעכבו וימשיכו ל-89, ויש בזה אולי היגיון... אבל בעיניי הניקוי ההרמטי של ההר מכל שמץ אוהל ופירור מזון היה ממש מוגזם. ב"ה כבר זכיתי הרבה שנים להגיע למירון בל"ג בעומר, לא זוכרת את עצמי אף פעם חוזרת מותשת כמו השנה.
מציינת שעם האוטובוס של אגד הגענו ישר להר, עלינו משם לערוך את החלאקה על גג הציון, חיכינו לספר וכו', וכל התהליך לקח הרבה זמן וכוח, כך שלא נותרו כאלה כדי לצעוד אחר כך עד למתחם המרוחק.
בעיניי בגלל המרחק הגדול מאד בין הציון למתחם- מי שמגיע לכמה שעות בודדות למירון צריך לבחור היכן לשהות, בהר או במתחם, קשה מאד להספיק גם וגם... ואם בוחרים בהר מסתבר שהחוויה מתישה הרבה יותר מהימים שלפני עידן 89 :(
אני אישית ספרתי בהר 3 אהלי הכנ''א. אחד ענק של אור הרשב''י ועוד שניים קטנים.
כולם היו לגברים בלבד?

• הוסף לסימניות
מבלת"קת,
היה לפחות אוהל אחד לנשים של "ישועות הרשב"י" שחילק אוכל נורמלי(קוגל, צונ'ט אורז וכדו')
(לא שהייתי בפנים... אבל זה היה צמוד לאוהל הגברים, לכאורה זה היה אותו דבר)

• הוסף לסימניות
אני הייתי השנה
קניתי כרטיס ל9 ובגלל האזעקות הירושלים זה התעכב קצת ויצאנו ב9 וחצי
בנחת בלי דחיפות וצעקות
הגענו ב12 וחצי- ממש מהר...
הגענו למתחם 89
האכזבת הגדולה הייתה שלא היו מתחמים לנשים!!!
אי אפשר היה לראות את ההדלקה של רב מיילך ושל עוד...
היינו בהדלקה של הרב ארוש ששם היה מקום מושלם לנשים
ובהדלקה של הרב שמואל אליהו במתחם בני עקיבא
חוץ מזה- לא היה (לפחות לידיעתי..) שום הדלקה עם מקום מסודר לנשים
בכניסה לציון ולצפייה בריקודים היה עומס מטורף ולא היה לנו כוח לחכות...
חץ מזה היה המוווון שירותים, ומתחמי הכנסת אורחים מטורפים חלבי ובשרי ומקומות ישיבה ומתחמי תפילה!! מדהים!
עוד משו בצריך תיקון- למה לא חילקו במירון- מפת הדרכה איפה נמצא כל מתחם? ואיפה ובאיזה שעה כל הדלקה? אנחנו הבאנו מהבית- מעיתונים, אבל אם אתה לא מביא אתה נאבדדד,
כי יש מתחמים לפני היישוב, ויש בפנים ויש בציון...
וחבל זה יכול לחסוף הרבה סיבובים סביב עצמך ובזבוז זמן....
בחזור- היה אטרף בשאטלים לקראת הנץ
בלי סדר אנשים נדחסים בצורה מזעזעת
וכשהגענו לחניון פרוד היה ממש מסודר
הוציאו אוטובוסים בצורה מבוקרת ונורמלית ונעימה- חבל שזה לא היה כך בשאטלים...

• הוסף לסימניות
אני אישית ספרתי בהר 3 אהלי הכנ''א. אחד ענק של אור הרשב''י ועוד שניים קטנים.
כולם היו לגברים בלבד?
היה לפחות אוהל אחד לנשים של "ישועות הרשב"י" שחילק אוכל נורמלי(קוגל, צונ'ט אורז וכדו')
(לא שהייתי בפנים... אבל זה היה צמוד לאוהל הגברים, לכאורה זה היה אותו דבר)
ראיתי את האוהל הענק של אור הרשב"י אבל הכניסה היתה מדרך המהדרין של הגברים,
כמה שהסתובבתי לא מצאתי אוהל לנשים.
גם את ישועות הרשב"י לא ראיתי... איפה הם היו ממוקמים?

באופן כללי היה קשה להתמצא בהר,
חבל שלא חולקו מפות מסודרות ולא היה שילוט ברור.

אז אני מציינת את הנסיעה השנה לחולם מעבר לכל דמיון, רוחני מרגש ומחזק לא גשמי חלילה....
וכן ציונים מה היה טוב: 1. הנסיעה ברכבת חלקה ונוחה לא מי יודע מהירה
2. חבל שאין תחנת רכבת קרובה יותר בצפון, זה כבר פחות קשור
3. ההליכה מאזור מתחם 89 סבירה כי הגענו בבוקר ב6.00 אבל במתחם לא היה כלום
ההר ומתחם הציון מסודר יחסית ומאובזר בכל דבר אפשרי
ומה אפשר לשפר:
1.יותר רכבות ישירות ובלי תחנות בהלוך ושוב
2.תחבורה נוחה לרכבת , כי לא כל אחד יכול להגיע בשעת לילה מאוחרת לרכבת בלי רכב פרטי
היה אחד כזה אבל הגיע כמה ד' מוקדם וטס כי הכבישים ריקים אז פספסנו, נס שיצאנו מספיק מוקדם ויכלנו להספיק
3. שיווסתו קצת בלי מהומות אנשים במירון כי בכז חיכינו בחניון אמנם לא הרבה זמן אבל כן רצינו כבר להגיע
4. לסדר בצורה הגיונית יותר את הגישה להר ובהר עצמו לגברים נשים כי המצב לא....
5. התאכזבתי שלא היה מה לאכול רק רוגעלאך מתוקים להחריד, כי בכז באתי אחרי יום חמישי מלא הכנות לשב''ק, הדלקות של הקהילה עם הילדים ונסיעה ארוכה וסמכתי על מירון שיהיה שם עם מה להשקיט את הרעב , היה אחד שהניח שקית אשפתון אצל הנשים במתחם תפילה ותודה ע'כ אבל לא בהכשר המקובל על רוב הציבור ונשאר מיותם
אבל בסה''כ היה מדהים ומעצים והעיקר שרשב''י יפעל עבור כל עמי ויבטל כל הגזירות ושנה הבאה נפגוש אותו פנים מול פנים יחד עם משיח צדקינו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה