היית לוקחת עבודה כזו??

• הוסף לסימניות
לקוח של קולגה שיש לו דירת סטודיו להשקעה באחד האזורים היוקרתיים והמבוקשים ביותר בירושלים.
הלקוח מעוניין כרגע להרחיב מעט את הדירה ומתעקש לתכנן בה משהו שהוא לא נכון מבחינה תכנונית,
ולדעת הקולגה וגם לדעתי הוא מפסיד בזה הרבה יותר ממה שמרוויח, אבל הוא מתעקש שלסטודיו להשכרה
לתקופות קצרות - זה יוסיף הרבה בערך הנכס.
חברתי לא מעוניינת ללוות את השיפוץ, כי היא לא רוצה להיות שותפה למשהו שנוגד את דעתה, והציעה לי לעשות
את זה במקומה.
מדובר בליווי מלא לכל מה שקשור לשיפוץ.

הלקוח משלם טוב.

האם נכון לקחת עבודה שעקרונית אני מתנגדת לה?

אשמח להחכים בדעות נוספות.

• הוסף לסימניות
אם הלקוח לא מתכנן משהו שנוגד את החוק, לא רואה מניעה לקחת את העבודה.
מה שכן, כדאי שתסבירי ללקוח את החסרונות שאת כמעצבת רואה.
בסופו של דבר ההחלטה היא שלו.

נ.ב. אם את רוצה למנוע בעיות בעתיד, את יכולה להוסיף הערה בתכנית שתכניות אלו נעשו
עפ"י בקשת הלקוח וכו'...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ממש לא בקטע שנוגד את החוק, גם אין כל כך תוכניות שצריך לעשות, פשוט ללוות את כל השיפוץ, להיות אחראית על הקבלן, לבחור ולקנות כל מה שצריך וכו'.. (עם הרבה אחריות, כי הלקוח חוצניק, ומשאיר לי כרטיס אשראי כדי לעשות בשבילו הכל)

פשוט מרגיש לי מוזר לעשות משהו שאני חושבת שיותר הורס מאשר מוסיף.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשיפי

ואני יוסיף שלדעתי זה גם תלוי הרבה גם בך

הרבה פעמים הדעות של הלקוח והמעצבת מתנגשים . לי אישית אין בעיה עם זה אני ימשיך את הפרוייקט גם אם אני חושבת שהוא טועה בענק ( כמובן אחרי שהסברתי ושכנעתי )

יש מעצבות שכן קשה להן לזרום אם משהו שלא לדעתן וזה גם בסדר
תחשבי אם זה מתאים לך... זה הרבה עניין של אופי

• הוסף לסימניות
מסכימה עם מה שכתבו מעלי,
מעניין איזה סוג של טעות, תוכלי לפרט קצת יותר?

גם אני לא רואה מניעה כל עוד זה משהו אפשרי, אם מדובר במשהו שלא יעבוד בשטח- יתכן שהייתי מסרבת (זו הרגשה של גניבת דעת למרות שאין כאן גניבת דעת אמיתית, אבל הוא 'יפול' בסופו של דבר כי מחוסר נסיונו הוא לא מבין את הבעיתיות)

• הוסף לסימניות
שימו לב שאם יגרם לו ע''י כך נזק יתכן וזו שאלה הלכתית.

• הוסף לסימניות
מנסיוני - לשיפוטכם:
לקוח שתכננתי לו יחידת דיור.
היו לנו במהלך העבודה, ויכוחים. הוא דרש דרישות לא הגיוניות, שאמרתי לו שיפגמו ביכולת שלו להשכיר את היחידה. הוא התעקש.
היו דברים שהבין והסכים לשנות, אך בפועל כשהקבלן עבד בשטח, הוא שינה עוד דברים,די מטופשים.
ביתו פגשה אותי והחלה לצעוק עלי, (כשהייתי עם לקוחה אחרת בקניות) איך עשיתי כזה תכנון. הסברתי לה שזה העקשנות של אבא שלה, ולא אני. היא המשיכה וטענה, שאני אשת המקצוע ולא הייתי צריכה לתת לזה יד.
היה לי נס שאמא שלה עמדה לידה, וגיבתה אותי ולא את אבא שלה, וטענה שהוא זה שהתעקש!
בפועל, הוא לא מצליח להשכיר את היחידה...
כשבאותו אזור עשיתי יחידה יפהפיה לעוד מישהו, שהשכירו אותה ברגע, במחיר טוב!
תכל'ס, אני מתפדחת, כי אם הוא יגיד שאני תכננתי, לא נראה לי שירצו לקחת אותי...

כנ"ל היה לי עם גיסי, שתכננתי לו דירה מא' עד ת'.
בבניה הוא שינה דברים,נגד רצוני, ובעלי אמר לי: מה אכפת לך זו הבעיה שלו ולא שלך, אך כשהגענו לחנוכת הבית, ושמעתי מישהי שאומרת על בעיה מסוימת שקיימת בדירה. (בדיוק מה שאני כבר אמרתי והתרגזתי על זה), זה היה מעצבן, כי כביכול לא תכננתי כראוי.

נראה לי שאולי יכולה להיווצר במקרה הנ"ל בעיה כזאת. שישאלו איך אדריכלית נתנה יד לתיכנון שכזה?

• הוסף לסימניות
גם לי היה ממש עכשיו סיפור עם לקוח שתכננתי פיצול דירה ל 3 ואז הוא כל הזמן תיקן לי היה לו ג'וק שביחידה של 25 מ"ר יכנס בסלון מיטה נפתחת ל3 וכל הזמן הקטין מכל הצדדים בצורה לא הגיונית כדי שיכנס ספה נפתחת .כמה שהסברתי לו שאף אחד לא הולך לגור שם עם 3 ילדים.ישנים בסלון מטבח פיצפון כשיש ארון מינימום ב ח.שינה. הוא התעקש ואמר אם יבאו אורחים. אמרתי לו שעדיף לזוג ח.שינה נורמלי ולא 2.8 ×2.4 כמו שהתעקש. ושרותים ר.70 ועוד כל מיני דברים לא הגיוניים.אמבטיה שהיא אפשר לזוז וכו הוא התעקש שלחתי לו מייל שהתוכניות לא באחריותי ואני רק משרטטת בלי אחריות על שום תוצאה.

• הוסף לסימניות
מצד שני גם לי היה לקוח שהתעקש שביח"ד קטנה ייכנסו דרך פרוזדור מיותר שהוריד שטח מחדר השינה ומהאמבטיה, הסברתי לו שזו טעות והוא המשיך להתעקש.
בסוף הוא יצא מבסוט עד הגג מהדירה, אז שיהיה לו לבריאות.....
אבל ברור שאם זה היה שינוי קריטי יותר, לא הייתי נותנת לזה יד כדי לא להרוס לי את השם.

• הוסף לסימניות
ואני- את המטבח הראשון תכננתי ועיצבתי לאשה עם טעם מזעזע. אבל ממש.
הוא היה נראה נורא. משהו בין פרחוני לאקלקטי, וכל שכנועיי לא עזרו. :eek:
היא היתה מרוצה עד הגג, אבל עד היום ברור לי שאם מישהי ראתה את במטבח שלה- היא רק השתכנעה למה לא לבוא אלי.
יכול להיות שאני במקומך לא הייתי לוקחת את העבודה הזאת, כי בציבור שלנו המפה לאוזן והחבר מביא חבר עובד טוב יותר מכל צורת פרסום שהיא, לטוב ולמוטב, וחבל...
תלוי כמובן עד כמה הטעות קריטית.

• הוסף לסימניות
מדובר בדירת סטודיו של כ-45 מ"ר - 2.5 חדרים.
חלל הסלון והמטבח מדויק בגודל ביחס לריהוט.
הלקוח מגדיל את הסלון בעוד 1.7X3.2 מ'
ומתעקש להכניס בהגדלה הזו גם חדר רחצה עם מקלחון.
מה שמפריע לי זה 3 דברים -
1. כל קיר הסלון הוא ויטרינה גדולה שמכניסה אור לדירה ונותנת תחושה רחבה בהרבה,
וגם צופה למרפסת וחצר גדולים ששייכים לדירה וממש נותנים תחושה רחבה, מוארת ומאווררת,
אם נכניס שם אמבטיה אז הויטרינה תצטמצם לרוחב 1.7, וחבל על האור והאויר.
2. כניסה למקלחת מתוך חלל הסלון - מטבח הוא מוזר.
3. בגלל המידות והמיקום בשטח יצא שהחלק שנוסף לסלון, אחרי תוספת החדר רחצה - ישאר בו רק 1.7X1.7 מטר, מה שלא יאפשר שימוש פונקציונלי לשום דבר, ובמקום להרחיב את הסלון בתוספת יפה ושימושית, הוא מצופף את הכל, מוסיף שטח מבוזבז, וכל זה כדי שיהיו 2 מקלחות ביחידה של 2.5 חדרים...

הטענה שלו שזה מיועד להשכרות קצרות טווח, בעיקר של תיירים מחו"ל שחשוב להם לדעת שיש יותר מחדר רחצה 1, ופחות אכפת להם הצפיפות בסלון, בפרט שיש חצר גדולה צמודה.
(מדובר ביחידה בפרויקט שנלר - אזור מבוקש וחם ביותר לשכירות קצרת טווח)

תובנות?!

• הוסף לסימניות
כתבת שהוא חוצניק, ואולי הוא רואה דברים שמקובלים מאוד היכן שהוא גר, וייתכן והוא גם מעוניין להשכיר את הדירה לאנשים שחושבים באותו ראש שלו, לכן כדאי באמת להתייחס לנתונים כאלו, גם אם הוא מבקש משהו פחות סטנדרטי, ולנסות להבין את ה"ראש" שלו
ופשוט לכתוב על התוכניות שהם נעשו על פי דרישת הלקוח... כדי למנוע אי נעימויות

• הוסף לסימניות
נסית להציע לו להוסיף רק שירותים נוסף ללא מקלחת?

• הוסף לסימניות
וודאי, ניסינו לשכנע אותו,
שירותי אורחים גם יחסמו פחות, וגם יותר הגיוני שיצא מהסלון.

אבל אין עם מי לדבר, חשוב לו שיהיו 2 מקלחות ביחידה

• הוסף לסימניות
צריך לזכור, שכמה שנציין על התוכניות "לפי דרישת לקוח",
אם נעשה דברים חסרי הגיון/ טעם, נהיה חתומות על הפשלה הזו.
כשהוא יתעמת עם הטעות של עצמו, הוא יזכור רק לאמר את שם המעצבת
אבל "ישכח" שהוא התעקש על זה.
כך שאולי נרוויח את המערכה, אבל נפסיד את המלחמה, ולא שווה.
היה לי לקוח שעשיתי כל מה שרצה, כל עוד הבנתי שזה "עובר"
וכשהגיע לדרישה בדבר מידות של שירותים, שידעתי שזה לא נכון לעשות
אמרתי לו שאם הוא מתעקש על זה, כאן תפרדנה דרכנו, אני לא חותמת על זה.
(והוא עשה מה שביקשתי)
רק מה?
לא כל הדרישות של הלקוחות שלא מקובלות עלינו הן בגדר הזה.
וזו לדעתי עבודה שלנו עם עצמנו.
כמו שכתבה פוטושופר.
במקרה הספיציפי הזה, יש הגיון מאחורי הדרישה שלו, אולי לא ההגיון שלך כמעצבת
אבל אפשר להבין אותו.
שיהיה לך בהצלחה!

• הוסף לסימניות
פשוט תחשבי אם היית רוצה ששמך יהיה מצורף לעבודה כזאת או לא!

• הוסף לסימניות
אם הלקוח חוצניק,
ואת אומרת שאת לא מוציאה לו תכניות ,
לפי דעתי אין לך מה להפסיד!

• הוסף לסימניות
לי כבר קרה פעמיים שאמרתי ללקוחות על בקשות מוזרות לתכנון ושבעיני לא היו הגיוניות שאין לי בעיה עם התכנון ושאני אמור לתכנן לפי מה שהם אוהבים ולא מה שאני אוהב. רק שלא יספרו שאני עיצבתי את המקום והלקוחות מיד ירדו מהרעיונות שלהם.

• הוסף לסימניות
אני גם מסכימה עם מה שכתבו כאן שתכנון בעייתי בגלל דרישת הלקוח נופל בסופו של דבר על המעצבת

רוצה רק להאיר את עיניך לגבי השינוי שהוא רוצה, עקרונית הוא צודק בגישה שלו, שוכרים אמריקאים יעדיפו חדרים יותר קטנים ויותר חדרי רחצה
תנסי אולי לקחת קצת מהחדר לטובת ח. רחצה ועם עיצוב יפה אפשר להתגבר על הענין
בהצלחה

• הוסף לסימניות
בס"ד

הדברים שנכתבו כאן נכונים לגבי כל הצדדים,
קשה לתכנן משהו שאת בטוחה שהתוצאה תצא לא רווחית למקום.
ונכון שגם אם רושמים שהתכנון עפ"י דרישת הלקוח, בסופו של דבר אם הוא לא יהיה מרוצה אנחנו אחראיים על התכנון כי אנחנו חתומים.
אך יחד עם זאת, יש לך את הכישרון של מעצבת ובאמת לנסות לרצות את הלקוח, עם עיצוב נכון לנצל ולהגדיל.
בנוסף, רשמת שהלקוח משלם והרבה- אולי תיצרי הדמיה מנימליסטית לרעיון שלך והדמיה לפי דרישת הלקוח ע"מ שיוכל להבין בעין מה תהיי התוצאה (לפעמים אחרי שהלקוח רואה במוחש את התכנון הוא מבין הרבה יותר על מה אנחנו אנשי המקצוע מדברים) , אולי ההשקעה הקטנה הזו בהתחלה תביא לך רווח גדול אח"כ.

שיהיה לך הרבה הצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה