היי קי באמבטיה

• פותח הנושא E&A
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;919187:
אני גם חושבת ככה.
התמונה הזו מדהימה בעיני, בעיקר בגלל הטקסטורה של השיער שנעשתה מודגשת בגלל העריכה.
לפעמים יש קצת מקובעות לגבי איך תמונה צריכה להראות.
שרוף - זה רע. מטושטש - זה לא מקצועי וכו'
יש אומנים מפורסמים בעולם שמצלמים דווקא שרוף או תמונה ששום דבר בה לא חד.
הנה עוד דוגמא לתמונה אומנותית שאני מאד אוהבת.
חדות לא תמצאו בה.

אפשר ברשותך ללכת צעד אחורה?

מה זה "תמונה אומנותית"?

לפעמים נראה (ולאו דוקא במקרה שלך) שזה משמש לכל מה שלא עונה להגדרות הרגילות של צילום טוב ( לא מספיק חד- לא מספיק מדויק- לא מספיק ברור).

לא מעט פעמים אני נשאל ע"י כלות האם אני מצלם "אומנותי".
בדר"כ התשובה היא שאני לא יכול לענות על זה עד שהם יסבירו את עצמם למה הם מתכוונים.
אחרי שאני פוסל גם את התשובה של "אתה יודע- לא כמו כולם".

התשובות נעות בין "תמונות שחור לבן" לתמונות "אוירה וכאלה"
בקיצור- כמו כולם.

• הוסף לסימניות
תמונה אומנותית זו תמונה שצולמה לפי שיקול דעתו של הצלם, החל מחיקוי מוצלח ומדויק של המציאות הקיימת ועד השארת רמזים דקים ממנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;917946:
הנה המונח המקצועי של high key:

סגנון בצילום המתאפיין בחשיפת יתר מכוונת, עם דומיננטיות של גוונים בהירים בפריים, פרטים רמוזים או מצומצמים לכדי קווים בודדים וללא צללים.
צילומי High key מבוצעים בדרך כלל בשחור לבן ובצורה מוקפדת בסטודיו בעזרת מקורות אור מרובים (אבל לא בהכרח), ומשדרים תחושה של ניקיון ופשטות.

חשבתי שהמשמעות של המושג היי קי, היא תמונה בחשיפת יתר מכוונת, שהחלקים הכהים שבה (או השרופים) מדגישים ומעבירים מסר כלשהו.

אבל בין אם התמונה הזו עונה להגדרה היי קי או לא- היא אומנותית ויפה בהחלט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;919467:
תמונה אומנותית זו תמונה שצולמה לפי שיקול דעתו של הצלם, החל מחיקוי מוצלח ומדויק של המציאות הקיימת ועד השארת רמזים דקים ממנה.

תרגום?

(אגב, באחת התגובות שלך כתבת שהטכניקה נעשת ע"י חשיפת יתר מכוונת - יענו צילום. ובתגובה אחרת כתבת שהעריכה נעשתה ככה בכוונה... קצת סותר לטעמי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;919590:
(אגב, באחת התגובות שלך כתבת שהטכניקה נעשת ע"י חשיפת יתר מכוונת - יענו צילום. ובתגובה אחרת כתבת שהעריכה נעשתה ככה בכוונה... קצת סותר לטעמי)
ברור שהטכניקה נעשית בצילום אך כמובן שזה מודגש בעריכה.

• הוסף לסימניות
אומנות בכלל נוצרת על ידי חיקוי של המציאות על ידי האומן החל מחיקוי מדויק ומושלם ועד השארת רמזים דקים ממנה.
לדוגמא צייר יכול לצייר את הטבע באופן מדויק או בקווים כללים (גם יכולים להעביר תחושות ורגשות)
כמו כן גם בצילום. הצלם יוצר בתמונה חיקוי של המציאות אם באופן מדויק או בכל צורה שמבטא את היצירתיות שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;919817:
אומנות בכלל נוצרת על ידי חיקוי של המציאות על ידי האומן החל מחיקוי מדויק ומושלם ועד השארת רמזים דקים ממנה.
לדוגמא צייר יכול לצייר את הטבע באופן מדויק או בקווים כללים (גם יכולים להעביר תחושות ורגשות)
כמו כן גם בצילום. הצלם יוצר בתמונה חיקוי של המציאות אם באופן מדויק או בכל צורה שמבטא את היצירתיות שלו.

עדיין לא הבנתי.

מהי תמונה לא אומנותית ?

• הוסף לסימניות
שאלה טובה - הגלים.
קודם תגיד לי מהי אומנות לפי הבנתך?

• הוסף לסימניות
בעידן המודרני המשוגע בה האומנות המודרנית שולטת בכיפה: אומנות חסרת תוכן ויזואלי ומלאת פרשנויות סהרוריים, קשה מאוד להגדיר מהי בעצם אומנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;919916:
שאלה טובה - הגלים.
קודם תגיד לי מהי אומנות לפי הבנתך?

בגדול- זו הגדרה ריקה מתוכן* ולכן אני נמנע עד מאוד מלהשתמש בה.

ואני בתחום שאני נשאל על ידי המון כלות או אמהות "אתה מצלם אומנותי". אין לי לזה תשובה.
אני שולח אותם לעבודות ושהם יגדירו את התמונות איך שבא להם.

אני רואה תמונה - אני בוחן אותה אם אני אוהב אותה.
אם היא לא מספיק טובה בעיני אז שום תירוץ של "אבל זה אומנותי" לא מחפה על זה.
בהחלט יש תמונות שיש להם אמירה מספיק חזקה עד שנושאים כמו חדות או דיוק מקבלים חשיבות משנית.

*אני יכול לתת כיוון אבל הוא לגמרי משהו שנוגע אלי ולפיסה שלי ולא משהו שמתימר להיות הגדרה כוללת אז כאמור- אני אמנע מלהשתמש בו כי בתחום הזה פעמים רבות השמוש במושג הזה מחפה על חוסר במשהו אחר..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;920026:
בגדול- זו הגדרה ריקה מתוכן* ולכן אני נמנע עד מאוד מלהשתמש בה.

ואני בתחום שאני נשאל על ידי המון כלות או אמהות "אתה מצלם אומנותי". אין לי לזה תשובה.
אני שולח אותם לעבודות ושהם יגדירו את התמונות איך שבא להם.

אני רואה תמונה - אני בוחן אותה אם אני אוהב אותה.
אם היא לא מספיק טובה בעיני אז שום תירוץ של "אבל זה אומנותי" לא מחפה על זה.
בהחלט יש תמונות שיש להם אמירה מספיק חזקה עד שנושאים כמו חדות או דיוק מקבלים חשיבות משנית.

*אני יכול לתת כיוון אבל הוא לגמרי משהו שנוגע אלי ולפיסה שלי ולא משהו שמתימר להיות הגדרה כוללת אז כאמור- אני אמנע מלהשתמש בו כי בתחום הזה פעמים רבות השמוש במושג הזה מחפה על חוסר במשהו אחר..
אם אתה רואה תמונה אומנותית שעלתה לאדם מאה אלף דולר
אתה בוחן אותה ולפי התפיסה שלך היא לא טובה וגם לא שווה דולר
ואז אתה משחית אותה
כמה אתה חושב שאתה צריך לשלם?
ומדוע?

• הוסף לסימניות
את גולשת למחוזות אחרים.

לא כתבתי שאין אומנות בצילום.
ולא כתבתי שאין תמונות ששוות 100000$ - את זה אני כותב עכשיו....

כתבי שההגדרה "אומנותית" היא חסרת תוכן מוגדר שעל פיו ניתן לכמת את התמונה ולהגדירה
" זו אומנותית או לא"?

בעיני 99% מהצילומים שלי אינם אומנותיים.

הם טכניים מאוד. מנסה לדייק בגוונים- לדייק בחשיפה- לדייק בקומפוזיציה כך שהזוג יהנה מאוד מאוד לראות את אלבום חתונתו בצורה מיטבית ומרגשת אותו.

אותך האלבום ירגש? אני מניח שהרבה פחות.

ה1% הבודד שאולי קיים בתמונות שלי שהם "אומנותיות" הם על סקאלה אחרת.
מעוררי רגש, מעוררי מחשבה או מובילים אותך למקום אחר שהוא לגמרי לא התמונה.

הגזמתי. אין לי 1% של תמונות אומנותיות. כמה עשרות בודדות ב14 שנות צילום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;920220:
כתבתי שההגדרה "אומנותית" היא חסרת תוכן מוגדר שעל פיו ניתן לכמת את התמונה ולהגדירה
" זו אומנותית או לא"?
אני חושבת שבלי שימת לב הגדרת יפה מאוד מה זה אומנות

מה שעושה את האמנות לאמנות הוא יצירה של דבר החסר תוכן מוגדר,
הנתון לפרשנות

ובאמת כאן הטעות שלי
נכתב ע"י אחינועם;919467:
נכתב ע"י אחינועם;919817:
להוציא תמונה שהיא העתק של המציאות בלא שינוי מהותי מתוכנה בצורה מדויקת ומקצועית זה אומנות מלשון אומן
ברגע שהצלם מתחיל לשחק אם המציאות
ומשנה אותה באופן מהותי כאן לדעתי מתחילה האמנות

יש הבדל בין אומנות לאמנות כפי שאני מבינה ממך אתה אומן
או לפחות מתימר להיות כזה (וירטואלי אם אני זוכרת טוב הגדרת את עצמך:))

ויקיפדיה
אומנות (אֻמָּנוּת, להבדיל מאָמָּנוּת - אמנות) היא מלאכה הנעשית על ידי בעל מקצועשהגיע לדרגת מומחיות בתחומו (אֻמָּן, להבדיל מאָמָּן). מבחינה פילוסופית ההבדל בין אמנות לאומנות הוא ערך השימוש שלה. יצירת אומנות נוצרה על מנת להשתמש בה שימוש מעשי. לדוגמה: כוס יכולה להיות יצירת אומנות אך מה שמבדיל אותה מיצירת אמנות היא שהאומן לא יכול לעשות כוס עם חור בתחתית משום שזה יפגע באפשרות השימוש היעודית של הכוס - שתייה, לעומת אמן שיכול לייצר כוס עם חור ללא שיקול אם זה יפגע באפשרות של השימוש שבה. באמנות - השימוש אינו מהווה שיקול בעת היצירה ובמחשבה על התוצר הסופי.

• הוסף לסימניות
אז כל דבר חסר תוכן מוגדר הוא אומנותי?

אני מעדיף לחשוב שזה לא נכון.

• הוסף לסימניות
כל יצירה

לפחות בעיני היוצר

גם אם אני או אתה לא נאהב את היצירה היא עדין אומנות

• הוסף לסימניות
יבוא הבן וישאל.

אז כל יצירה של הבת שלי בת ה6 שתושחת שווה 10000 ירוקים?

חבל- הורדת את האומנות לגובה הדשא.

• הוסף לסימניות
אם הבת שלך כזו מוכשרת כמו אבא שלה והתמונה נמכרה במכירה בומבית בסך 10000000 ש"ח
ואני ישחית אותה, מבטיחה לך שאני יעשה מאמץ גדול לשלם לך את הסכום :)

• הוסף לסימניות
לא חסר יצירות "אמנות" שנמכרו ב 5 אפסים, וזה מה שהם שוות,
0.
ללא המניפולטיביות שהופעלה עליהן.

בעיני, אמן יוצק תוכן חדש בחומר קיים.
לכן הוא זה שבצילום, יפיק באמצעים טכניים הדגשים שבראיה סתמית לא היו ניכרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....