קורונה הילדים הרכים יסבלו מחוסר האכיפה של הסגר!!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הילדים לא כ"כ מסכנים הכל תלוי בנו איך אנחנו משדרים ומעבירים לילדים את התקופה...
איזו אווירה יש בבית
לא כולם מורות שמתפרנסות יפה ועובדות בנחת מהבית [שיעורים מקוצרים]

• הוסף לסימניות
או לראות מדי יום את חצרות הבתים וגינות המשחקים מלאים בילדים שלא הולכים למוסדות כי זה מסוכן.
איפה השכל של ההורים?
למה מה חשבו שיהיה?
אודה ולא אבוש, אני מאלה שתראו בגינה
לפני שמשהו יקרוס, אני או הם או הבית...

• הוסף לסימניות
מה שטוב בסגר, זה שיש שיעורים טלפוניים לכולם,
כשהיינו בבידוד בגלל שהיה בגן של הבן שלי ילד חולה, רק לגן שלו היו שיעורים טלפוניים,
ושאר הילדים - היו משועממים ....

אגב, באמת רציתי לשאול, במקום שאני גרה בו הורים שולחים חופשי אחים של ילדים בבידוד למוסדות,
זה תקין ? (אני מדברת על ילדים קטנים, שלא יכולים להיות בבידוד בחדר ) ....

• הוסף לסימניות
או לראות מדי יום את חצרות הבתים וגינות המשחקים מלאים בילדים שלא הולכים למוסדות כי זה מסוכן.
איפה השכל של ההורים?
מה הילדים מבינים מכך?

רחמנות על בריאות הנפש של הילדים שלא יוצאים כלל מהבית!
וגם של הוריהם!

לא שם זה ההדבקות הגדולות.

• הוסף לסימניות
זה פשוט לא יאומן מה שקורה,
אנשים מתעלמים במופגן מהצורך בבידוד, בלי שום מחשבה על מי שסביבם,

אני כבר לא יכולה לפתוח את המייל או את פרוג כל הזמן הודעות חדשת על נשים צעירות שחולות במצב קשה!
ועל אנשים שיקרים לנו וחולים מורדמים מונשמים ולאפאחד לא אכפת!!!!

מדברת עם חברה שאמורה להיות בבידוד כי חברה שישבה לידה כל יום במשך שעות (!) בעבודה חולה מאומתת,
ולא היא לא נכנסת לבידוד כי מסכנים הילדים מי יהיה איתם בגינה, אז כל מי שיושבת לידה בגינה אפילו לא מודעת לעובדה שהיא יושבת ליד מבודדת! ו.. נכון אחרי שבוע היא נבדקת והיא חולה וכמובן לא מספרת שהיא חולה כי זה בושות..
אז כל חברותיה לגינה ממשיכות להסתובב בלי לדעת שהם בכלל אמורות להיות בבידוד...
ומסתובבות וממשיכות לדבק את אלו שסביבם!
ואחכ אנחנו נשב עם ילדות בכיתה ב' שלא יודעות לקרוא... כי חצי מהשנה יש סגר.. ועם ילדים שמתשגעים בבית ואימהות שלא יכולות לעבוד ולפרנס את הבית בצורה תקינה.. ועסקים שקורסים כי סגר וכי אין מי שיקנה... וכי וכי..
וחברה שאחיה אמור להיות בבידוד כי החברותא שלו חולה אבל לא נכנס כי זה ביטול תורה.. ואם חלילה יהיה חולה.. זה לא ביטול תורה לשאר האברכים שייצתרכו להיכנס לבידוד.. ולנשותיהם שיפסידו עבודה..
עד מתי אנשים ימשיכו לחשוב רק על עצמם??? ולא יבינו שיש עוד אנשים מסביב!! שזה שהם חושבים רק על עצמם מזיק לכל הסביבה!!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה מה חשבו שיהיה?
אודה ולא אבוש, אני מאלה שתראו בגינה
לפני שמשהו יקרוס, אני או הם או הבית...
רוב אלו שכותבים שזה לא כל כך נורא וכו כנראה לא נמצאים בסרט הזה של ההתמודדות עם הילדים בבית (אולי יש להם ילדים מלאכיים או קצת ילדים או גילאים פחות קשים וכו)

• הוסף לסימניות
הילדים לא כ"כ מסכנים הכל תלוי בנו איך אנחנו משדרים ומעבירים לילדים את התקופה...

טוב, אז כנראה צריך פשוט לרחם על ההורים שנמאס להם להעביר ולשדר לילדים שדרים ..
או שהם פשוט בעבודה והשאירו בבית 10 ילדים מגיל 12 ומטה כשהאחראית הן על גיל הגן והן על גיל הפעוטון היא ילדה "ענקית" בת 12 שצריכה גם ללמוד במרחב הקולי, וללמוד למבחנים -
וכשהם חוזרים לבית ופוגשים בית הפוך , ילדים מרוטים וזה אחרי שדרך הטלפון פישרו במריבות אינסוף -
השדרים אפעס לא נקלטים טוב במערכת...

אהה, ובטלפון ה-30 של המריבה ה-90 בבוקר - הם כבר אישרו לבת ה-12 לצאת קצת לגינה עם הילדים לפני שהיא יוצאת מדעתה.

ככה זה. בפעם האחרונה שבדקתי - הורים הם יצורי אנוש . לא מכונות תשדורת.

• הוסף לסימניות
טוב, אז כנראה צריך פשוט לרחם על ההורים שנמאס להם להעביר ולשדר לילדים שדרים ..
או שהם פשוט בעבודה והשאירו בבית 10 ילדים מגיל 12 ומטה כשהאחראית הן על גיל הגן והן על גיל הפעוטון היא ילדה "ענקית" בת 12 שצריכה גם ללמוד במרחב הקולי, וללמוד למבחנים -
וכשהם חוזרים לבית ופוגשים בית הפוך , ילדים מרוטים וזה אחרי שדרך הטלפון פישרו במריבות אינסוף -
השדרים אפעס לא נקלטים טוב במערכת...

אהה, ובטלפון ה-30 של המריבה ה-90 בבוקר - הם כבר אישרו לבת ה-12 לצאת קצת לגינה עם הילדים לפני שהיא יוצאת מדעתה.

ככה זה. בפעם האחרונה שבדקתי - הורים הם יצורי אנוש . לא מכונות תשדורת.
סליחה על הסטת הנושא, אבל כמה המלצות שאולי יעזרו:
להשאיר כל יום חומר יצירה אחר (פסטלינה, פנדות, ניירות צבעוניים, מנקי מקטרות, וכו') עם הוראות יצירה מדוייקות כך יש גיוון ופחות שיעמום
להחליף צעצועים עם השכנים, כך ששוב יש אטרקציה ותעסוקה מגוונת
אם יש בנות בבית - לתת לגדולה אפשרות לתגמל עם מדבקות 'יקרות' אם זה בנים - קלפים למיניהם
להכין להם סדר יום מדוייק עם שעות מה עושים בכל שעה
לקרוא לכל פעולה פשוטה 'חוג' (חוג ציור, חוג דרמה, חוג בישול [גם אם זה רק הכנת פיצות על פרוסות לחם פרוס)
(אני אישית הוצאתי כ600 ש"ח על חומרי יצירה ופרסים לילדים לפני הסגר! זה סכום מבהיל, אני יודעת. אבל ב"ה אני חייבת לעבוד.......................... וגם על מטפלת משלמים סכום כזה לחודש...................)

עריכה:
הרבה מאוד חנויות בסגנון 'הכל לגן' עושים משלוחים הביתה.

יש המון דפי צביעה והדפסה שאפשר להדפיס
אם יש לכם מכשיר פקס אתם יכולים לשלוח 'פרסים' מהעבודה פעם בשעה :)
(בתנאי שלא מתקשרים אליכם באמצע...)

וגילוי נאות -
אני לא עובדת משרה מלאה
והעברתי הרבה שעות עבודה לבית. משלימה בלילות.............

• הוסף לסימניות
סליחה על הסטת הנושא, אבל כמה המלצות שאולי יעזרו:
להשאיר כל יום חומר יצירה אחר (פסטלינה, פנדות, ניירות צבעוניים, מנקי מקטרות, וכו') עם הוראות יצירה מדוייקות כך יש גיוון ופחות שיעמום
להחליף צעצועים עם השכנים, כך ששוב יש אטרקציה ותעסוקה מגוונת
אם יש בנות בבית - לתת לגדולה אפשרות לתגמל עם מדבקות 'יקרות' אם זה בנים - קלפים למיניהם
להכין להם סדר יום מדוייק עם שעות מה עושים בכל שעה
לקרוא לכל פעולה פשוטה 'חוג' (חוג ציור, חוג דרמה, חוג בישול [גם אם זה רק הכנת פיצות על פרוסות לחם פרוס)
(אני אישית הוצאתי כ600 ש"ח על חומרי יצירה ופרסים לילדים לפני הסגר! זה סכום מבהיל, אני יודעת. אבל ב"ה אני חייבת לעבוד.......................... וגם על מטפלת משלמים סכום כזה לחודש...................)

עריכה:
הרבה מאוד חנויות בסגנון 'הכל לגן' עושים משלוחים הביתה.

יש המון דפי צביעה והדפסה שאפשר להדפיס
אם יש לכם מכשיר פקס אתם יכולים לשלוח 'פרסים' מהעבודה פעם בשעה :)
(בתנאי שלא מתקשרים אליכם באמצע...)

וגילוי נאות -
אני לא עובדת משרה מלאה
והעברתי הרבה שעות עבודה לבית. משלימה בלילות.............

א. זה לא אני. תודה על ההשתתפות. אצלי הגילאים והצפיפות שונים... זה תיאור מדויק של החברה לשולחן העבודה..
ב. נראה לך שכך הנ"ל לא נוסה?? כבר שנה שלמה בענין... מוצה
ג. גם לי כאמא קשה מאד להעביר קייטנה חוויתית ויצירתית רב גילאית תוך כדי טיפול בתינוקים ופישור במריבות - "הלורד האדום שלי" "הוא קימט לי את היצירה" "למה אץת עוזרת לו ולא לי" וכהנה... שלא לדבר על יום אפיה. אני יוצאת מכזה יום עייפה בעליל...
הילדה בת ה-12 מתחננת לאמא שלה לא להשאיר לה פלסטלינות ושאר יצירות מגוונות , כי זה רק מטריף אותה יותר. מבינה אותה--- היא אחרי הכל ילדה!!

• הוסף לסימניות
כשבינתיים המונים נסעו בתח"צ בכל רחבי הארץ להתארח בשבת,
נסענו לשבת..(אל תסקלו אותי, זה היה לצורך דחוף ואנחנו גם אחרי)
היה ריק!
הכניסה לעיר שתמיד מפוצצת היתה ריקה! 2 בחורים במוצאי שבת ב21:00
שזה זמן סופר עמוס, היינו באוטובוס עירוני, ברכבת הקלה, בתחנה מרכזית בפנים ובחוץ
ריק, ריק, כבישים חלקים אין הרבה אוטובוסים, אוטובוסים שעברו היו ריקים
ואני נוסעת הרבה בזמנים האלו ויודעת להשוות מה קורה בדר"כ

• הוסף לסימניות

מצטרפת לתחושתך זו.
באופן יחסי לסגר קודם - בפירוש רואה הרבה פחות תנועה ברחובות.
מצד שני תחושות בטן הם ענין סובייקטיבי ותלויים באיזור ושעה ספיציפיים.
כך שאני לא טוענת כלום אם מישהו יאמר שבאיזור שלו או בשעה אחרת הכל נראה שונה...

• הוסף לסימניות
א. זה לא אני. תודה על ההשתתפות. אצלי הגילאים והצפיפות שונים... זה תיאור מדויק של החברה לשולחן העבודה..
ב. נראה לך שכך הנ"ל לא נוסה?? כבר שנה שלמה בענין... מוצה
ג. גם לי כאמא קשה מאד להעביר קייטנה חוויתית ויצירתית רב גילאית תוך כדי טיפול בתינוקים ופישור במריבות - "הלורד האדום שלי" "הוא קימט לי את היצירה" "למה אץת עוזרת לו ולא לי" וכהנה... שלא לדבר על יום אפיה. אני יוצאת מכזה יום עייפה בעליל...
הילדה בת ה-12 מתחננת לאמא שלה לא להשאיר לה פלסטלינות ושאר יצירות מגוונות , כי זה רק מטריף אותה יותר. מבינה אותה--- היא אחרי הכל ילדה!!
ב. אני לא גרה בחו"ל, ודי לחכם. ואני כותבת כאן בתגובה מאוד 'מהבטן' ומחיים בתוך הנושא............
ג. אני חושבת שכדאי לבדוק האם זה באמת נוסה ולא לזרוק סתם מהשרוול שהכל 'מוצה'. כי הרבה יותר קל לשמור על ילדים שמצפים לתוכנית מוגדרת מאשר על ילדים שמנסים לטפס על הקירות. ולא מדובר על 'יצירות פאר' אלא על תעסוקה ולכן הבאתי הדגמה של 'חוג אפיה' - הכנת פיצות עם קטשופ על פרוסות לחם פרוס... ממילא היא תכין להם משהו לאכול. נכון? אז שתהיה אטרקציה. (בת ה12 שלי הכינה לילדים 'סנדביץ עם פרצוף' וזה היה ה-אטרקציה של היום, וחזרו על התוכנית למחרת...... )
ד. כל ילד והאופי שלו. אבל כדאי לבדוק מה הילדה כן אוהבת לעשות ואיך כן נוח לה להפעיל את הילדים.... יהיו כאלה שיעשו הצגות ומקהלות. (והאמא תקח על עצמה להסריט בערב שהיא חוזרת, וגם לשלוח לכל הסבתות) יהיו כאלה שיעשו בית ספר (והאמא תשבור את הראש להשיג דפי עבודה למורה החרוצה. אצלי, אגב, בת השנתיים והארבע למדו 'סדר פעולות חשבון'.......................................... הן ידעו את החומר נהדר, רק לא כל כך איך להשתמש בו)
ה. הכי הכי חשוב - לדבר עם המורה. להבהיר לה את ההתמודדות של הבת. לפתור אותה מחלק מהמטלות. ולהסביר לילדה שהיא לומדת בשעות הערב ו/או כשהאמא נמצאת. וגם... לתגמל אותה בעין טובה, שהיא תרגיש 'מדושנת עונג' ו'מלאת כבוד' מהתקופה הזו.

• הוסף לסימניות
בלוח הבקרה נראה שמדובר באחוז הרבה יותר נמוך

למעלה מ-80 אחוז בערים אדומות + כתומות (זה הטעות בנוגע למספר הוא כלל בהודעה לציבור גם את הכתומות)
תסתכל בלוח הבקרה ותבדוק מה גודלם של הישובים הצהובים והירוקים - יש שם מעט מאד יישובים גדולים.

• הוסף לסימניות
למעלה מ-80 אחוז בערים אדומות + כתומות (זה הטעות בנוגע למספר הוא כלל בהודעה לציבור גם את הכתומות)
תסתכל בלוח הבקרה ותבדוק מה גודלם של הישובים הצהובים והירוקים - יש שם מעט מאד יישובים גדולים.
אפשר קישור?

• הוסף לסימניות
בהודעה שהתייחסתי אליה נכתב אדומות
אם הכוונה גם לכתומות זה בהחלט הגיוני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה