כובע הנזיר
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
ילד חייב לקום לפני הוריו מדין מורא אב ואם.
(אמנם אב שמחל כבודו מחול)
האם אתם מחנכים לכך?
איך?
ואם לא, מדוע?
האם אתם מחנכים לכך?
איך?
ואם לא, מדוע?
לא,ילד חייב לקום לפני הוריו מדין מורא אב ואם.
האם אתם מחנכים לכך?
איך?
ואם לא, מדוע?
ממש ממש לאילד חייב לקום לפני הוריו מדין מורא אב ואם.
האם אתם מחנכים לכך?
איך?
ואם לא, מדוע?
יש דין מורא ויש דין כיבוד,ממש ממש לא
הקשר צריך להיות חם ואוהב, ולא מורא, וזה לא סותר את הכבוד, ככה נכון לחנך בדור 2025, וזה לכתחילה לגמרי.
[אני דיי בהלם מהשאלה]![]()
אתה צודק, רק כוונתי שהיום יותר נכון להתמקד בכיבוד ולא במורא.יש דין מורא ויש דין כיבוד,
ואין קשר ביניהם,
עגב אני לא נעמד, ולא רק זאת אלא אם מישהו מחוץ למשפחה ישמע איך אני מדבר לאבא שלי הוא יהיה בהלם, אבל אבא שלי כבר יודע ויש לו את הניואנסים להבין שזה וזה אמור להיות בדיחה או עקיצה וכדו'
לא סותר בכלל!!!!!!!!!לא,
כי אני לא רוצה שהילדים שלי יקומו לכבודי.
אני מעדיפה שהם ירוצו לחבק אותי כשאנחנו נפגשים,
ואני לא רואה את זה הולך ביחד.
לכבוד אני מחנכת בהקשרים אחרים.
ברור שצריך לכבד.לא סותר בכלל!!!!!!!!!
בחינוך בריא אפשר להיות הורה מכובד (אקטיבית) וגם אוהב ומחבק הכי הכי!!!
מהיכרות של הרבה משפחות!!
כשילדים מכבדים הורים בצורה אקטיבית, בצורה בריאה וזורמת, זה בא מתוך הכרה שההורים הם הדמות והמשענת שלהם,
שזה הולך ביחד עם סמכות, וזה עוד יותר מגביר את האהבה!!!
היום אצלה הרבה, חיי המשפחה כ"כ טכניים ורדודים, ולכן אפשר לחשוב שהכי מסתדר להפוך את הכל לחברות אחת גדולה. אותו דבר גם בקשר זוגי של בעל ואישה. אבל האהבה האמיתית והמושלמת באה רק בצורת חיי משפחה כמו של התורה
מותר לך הכל!!!!!ברור שצריך לכבד.
אני לא רוצה שזה יהיה בצורה הזאת.
מותר לי לא?
מה זה יוסיף לי?ואם לא, מדוע?
אני לא סוחרת בחיבוקים.מותר לך הכל!!!!!
אבל אם השיקול שלך הוא החיבוק של הילדים,
אז תדעי שזה לא נסתר את מהקימה שלהם לכבודך, אלא אדרבה, זה מתעצם מזה!!!
מעיקר הדין אמורים לקום כל פעם שההורים נכנסים לחדר, ויכול להיות שזה באמת יותר מדי,
וכבר בספרי ההלכה כתוב שראוי שההורים ימחלו ע"ז לילדים,
אבל לקום בכל פעם שנכנסים לבית, לא סותר שום חיבוק!
בחינוך וקשר בריא אפשר להגיע למצב שהילד קם בידיעה שכך נצרך ממנו לכבד, ומיד רץ לתת חיבוק!!!
עשיתי את זה תקופה כי ככה לימדו אותנו בכיתה, אבל ראיתי שההורים שלי ממש לא נהנים מזה (בלשון המעטה)ילד חייב לקום לפני הוריו מדין מורא אב ואם.
האם אתם מחנכים לכך?
איך?
ואם לא, מדוע?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: חיבור*, שירן מזור-קוסמטיקאית, תם מה הוא אומר ועוד 95 משתמשים98 //