הסבירו לנו כל הזמן שאפשר וישמרו עליהם שישמרו על מרחק 2 מטראולם בהפסקה שום ילד לא שמר על מרחק , כולם נגעו האחד בשני במשחק, כדרכם של ילדים.
את זה לא הבנתי איך אמורים לדעת, אלא א"כ סומכים על כאלו שידווחו על כך.אם לא שמרו בבית על הנחיות שלא נשלח.
גם אני תהיתי אם יש מישהו שיודה בעובדה הזו. אבל כך היה כתוב, זה הנוסח המדויק "תלמיד שבביתו אין מקיימים את הנחיות הבריאות הממשלתיות- אסור לו להגיע לתלמוד תורה"את זה לא הבנתי איך אמורים לדעת, אלא א"כ סומכים על כאלו שידווחו על כך.
מכיר את המכתב מקרוב, העלתי את התמיהה מזמן קריאת ההוראות.גם אני תהיתי אם יש מישהו שיודה בעובדה הזו. אבל כך היה כתוב, זה הנוסח המדויק "תלמיד שבביתו אין מקיימים את הנחיות הבריאות הממשלתיות- אסור לו להגיע לתלמוד תורה"
לא נראה לי שיש לזה משמעות מעשית. בכל מקרה מדובר בישוב קטן וההנחיות נשמרו יפה. מקוים לטוב.
אבל אח"כ השתוללו, נגעו שיחקו בלי מסכות כדרכם של ילדים...
הילדים לא שמרו על מרחק, הרביצו אחד לשני, עלו אחד על השני, ולא היתה אפשרות באמת לשמור על ההנחיות.
הבן שלי הלך היום לת"ת, וכשהוא חזר הוא סיפר, שבשיעור בכתה שמרו על מרחק, אולם בהפסקה שום ילד לא שמר על מרחק , כולם נגעו האחד בשני במשחק, כדרכם של ילדים.
בדרכי יושר בק"ס התחילו היום במתכונת כזאת,הבן שלי חוזר מחר.. כתה ח'.
בנתיים קבלנו מסמך עם מדיניות מאד מחמירה.
2 שיעורים בני שעתיים כל אחד 10-12 3-5. מפוצלים ל2 קבוצות ו2 רבנים שיתחלפו ביניהם (גמרא עיון וגמרא בקיאות)
ללא תפילות, ללא אוכל, ללא הפסקות. כמובן בין השיעור הראשון והשני הם יחזרו להפסקה וארוחת צהריים בבית. מסכות מרגע שיוצאים מהבית עד החזרה.
האמת לא קל.... אבל לבן שלי זה מתאים והוא מאד שמח ומחכה למחר. בע"ה זכות התורה תעמוד להם.
המליצו מאד שלמי שזה לא מתאים, אם יש בקוצת סכון בבית או מישהו לא מרגיש טוב, אם לא שמרו בבית על הנחיות שלא נשלח. כמובן צריך לחתום שהכללים הועברו לילד וכי הוא ישמור על הנחיות.
אשליותושמר על ההנחיות
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים