דרוש מידע היפרדות זגוגית דחוףףףף

• הוסף לסימניות
שואלת עבור בן משפחה שפתאום (רגע לפני הוא ראה טוב) רואה כמו ענן בשדה הראייה בעין אחת
מחיפוש ברשת קראתי שזה עלול להיות היפרדות זגוגית (אותו אדם בגילאי ה-60 שאז בד"כ זה קורה)
צריכה מידע מניסיון בלבד מה עושים במצב כזה והאם זה דחוף מאוד ללכת לייעוץ רפואי או שאפשר להמתין עוד שעה וחצי (שאז יש תור טלפוני לרופא עיניים, התור היחיד שהצלחנו להשיג הכי מהר)

מחיפוש באשכולות פה, קראתי שכתבו שיש מצבים מסוכנים שחייב לרוץ לבי"ח שלא לאבד ח"ו את הראייה
אשמח לשמוע בדחיפות אם יש אנשים שמכירים דבר דומה והאם אפשר להמתין שעה לתור או ללכת כבר עכשיו למוקד רפואי
תודה

• הוסף לסימניות
עדיין לא השגנו רופא (קבענו באתר של מכבי אבל משום מה עד עכשיו לא התקשרו)

• הוסף לסימניות
שואלת עבור בן משפחה שפתאום (רגע לפני הוא ראה טוב) רואה כמו ענן בשדה הראייה בעין אחת
מחיפוש ברשת קראתי שזה עלול להיות היפרדות זגוגית (אותו אדם בגילאי ה-60 שאז בד"כ זה קורה)
צריכה מידע מניסיון בלבד מה עושים במצב כזה והאם זה דחוף מאוד ללכת לייעוץ רפואי או שאפשר להמתין עוד שעה וחצי (שאז יש תור טלפוני לרופא עיניים, התור היחיד שהצלחנו להשיג הכי מהר)

מחיפוש באשכולות פה, קראתי שכתבו שיש מצבים מסוכנים שחייב לרוץ לבי"ח שלא לאבד ח"ו את הראייה
אשמח לשמוע בדחיפות אם יש אנשים שמכירים דבר דומה והאם אפשר להמתין שעה לתור או ללכת כבר עכשיו למוקד רפואי
תודה
תופעה מוכרת ולא מסוכנת!
אבל, חייבים בדיקת רופא לשלול פגיעה ברשתית , אם מדובר רק בג'ל שנפרד/התפרק זה קצת מעצבן ולרוב מופיע כעין זבובונים -חתיכות הצפות מול שדה הראיה, בד"כ חולף עם הזמן,
קיים אבל מצב מסוכן של היפרדות הרשתית המצריך טיפול דחוף ולכן חשוב מאד בדיקת רופא שתשלול זאת,

• הוסף לסימניות
תופעה מוכרת ולא מסוכנת!
אבל, חייבים בדיקת רופא לשלול פגיעה ברשתית , אם מדובר רק בג'ל שנפרד/התפרק זה קצת מעצבן ולרוב מופיע כעין זבובונים -חתיכות הצפות מול שדה הראיה, בד"כ חולף עם הזמן,
קיים אבל מצב מסוכן של היפרדות הרשתית המצריך טיפול דחוף ולכן חשוב מאד בדיקת רופא שתשלול זאת,
השאלה מה רמת הדחיפות
האם ללכת עכשיו ביום שישי למיון (כי אין שום רופא עיניים אפילו במרחק נסיעה של שעה שיכול לקבל)
או לקבוע תור ליום ראשון?

• הוסף לסימניות
השאלה מה רמת הדחיפות
האם ללכת עכשיו ביום שישי למיון (כי אין שום רופא עיניים אפילו במרחק נסיעה של שעה שיכול לקבל)
או לקבוע תור ליום ראשון?
אין לכם מוקד רפואי של הקופה באיזור?
אם זה הג'ל , זה שום דבר , אבל אם בכל זאת מדובר ברשתית אז זה כן דחוף מאוד,

• הוסף לסימניות
ולרוב מופיע כעין זבובונים -חתיכות הצפות מול שדה הראיה, בד"כ חולף עם הזמן,
מעניין אצלי זה קים הרבה שנים
בעיקר בשמש צפים כאלה נק' שחורות. זה לא חלף
זה לא מפריע לי ופעם שאלתי רופאת עיניים שאמרה שזה שום דבר
אני מניחה שזה לא קשור למה ששאלה פותחת האשכול
פשוט הזכרת לי את התופעה הזו

• הוסף לסימניות
אין לכם מוקד רפואי של הקופה באיזור?
אם זה הג'ל , זה שום דבר , אבל אם בכל זאת מדובר ברשתית אז זה כן דחוף מאוד,
הבעיה שא"א לדעת
לגבי מוקד רפואי יש במרחק של חצי שעה נסיעה אבל רוצה לדעת שזה לא מיותר
בכל זאת זה יום שישי

(הצלחנו לדבר בסוף טלפונית עם רופא עיניים ואמר שזה לא נשמע לו דחוף ויכול לחכות עד יום ראשון ואם זה חוזר או יש החמרה אז לפנות למיון, השאלה עד כמה ניתן להסתמך על אבחנה דרך הטלפון?)

• הוסף לסימניות
הבעיה שא"א לדעת
לגבי מוקד רפואי יש במרחק של חצי שעה נסיעה אבל רוצה לדעת שזה לא מיותר
בכל זאת זה יום שישי

(הצלחנו לדבר בסוף טלפונית עם רופא עיניים ואמר שזה לא נשמע לו דחוף ויכול לחכות עד יום ראשון ואם זה חוזר או יש החמרה אז לפנות למיון, השאלה עד כמה ניתן להסתמך על אבחנה דרך הטלפון?)
מה פירוש אם זה חוזר? זה עבר לו ? לי זה קרה מספר פעמים ותמיד אמרו לי להגיע לבדיקה דחופה, ב"ה זה היה רק הג'ל, לעומת זאת לידידה שלי היו אותן תופעות ואובחנה היפרדות רשתית וניתוח חירום,
ברור שאני לא אקח אחריות ואגיד שזה לא דחוף להיבדק.....

• הוסף לסימניות
אני עברתי סיפור כזה.
הלכתי לרופא שהפנה אותי למיון מיידי.
(אם ההיפרדות לא הגיעה לאיזור מוקד הראייה- מנתחים בדחיפות שאז אפשר להציל את הראייה באופן משמעותי).
ושם עברתי ניתוח לתיקון הרשתית.

• הוסף לסימניות
מה פירוש אם זה חוזר? זה עבר לו ? לי זה קרה מספר פעמים ותמיד אמרו לי להגיע לבדיקה דחופה, ב"ה זה היה רק הג'ל, לעומת זאת לידידה שלי היו אותן תופעות ואובחנה היפרדות רשתית וניתוח חירום,
ברור שאני לא אקח אחריות ואגיד שזה לא דחוף להיבדק.....
זה עבר
זה היה למשך רבע שעה וחלף ולא חזר עד עכשיו
אז מה עושים אם כן? לרוץ למיון?

• הוסף לסימניות
אם זה עבר אז לא נשמע כזה מלחיץ והייתי סומכת על דעתו הטלפונית של הרופא וממתינה ליום ראשון.
אבל קחו בחשבון שאם זה יחזור במהלך השבת, אז זה כנראה יצריך יציאה למיון בעצם השבת....

• הוסף לסימניות
זה עבר
זה היה למשך רבע שעה וחלף ולא חזר עד עכשיו
אז מה עושים אם כן? לרוץ למיון?

זה קורא לפעמים אם מפעילים לחץ קל על העין, ואז למשך מספר דקות רואים לא ברור ובסוף זה עובר, זה קרה לי מספר פעמים.

נראה לי שאם זה עבר אין צורך כלל ללכת למיון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה