בריאות היקף ראש גדול לעובר

• הוסף לסימניות
ובמשך למה שכתבו כאן מנסיון אישי יש הבדל גדול בתוצאות של האולטרא סאונד בין מקום אחד לשני גם בגלל הסוג מיכשור, שבבתי חולים בד''כ יש להם מכשירים יותר מתקדמים ומדויקים וגם ברמה של מי שמפענך הייינו בהטורים לבדיקת א''ס והפנו אותנו בדחיפות לבית חולים בגלל מה שראו ובבית חולים עשו כמה שעות אח''כ עוד א''ס והתברר שזה אחרת לגמרי והם צדקו

• הוסף לסימניות
איך יכול להיות? זו סכנת חיים לאמא ולא רק לעובר
אם הרב אמר שלא צריך כנראה שזו לא סכנת חיים.
אני כמובן לא רוצה לפסוק פה לכולם ח"ו. רק לדעת שיש לנו רבנים ב"ה והנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל.

• הוסף לסימניות
אם הרב אמר שלא צריך כנראה שזו לא סכנת חיים.
אני כמובן לא רוצה לפסוק פה לכולם ח"ו. רק לדעת שיש לנו רבנים ב"ה והנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל.
לא מזלזלת ברב חלילה
אבל כדי שכולם יקראו כאן.. סוכרת היא מחלה מסכנת חיים אם היא חמורה ולא מטופלת

• הוסף לסימניות
סכרת הריון וסכרת זה שני דברים שונים בתכלית.
סוכרת הריון מסוכנת לאמא:
נזק באיברים שונים, רעלת, סיבוכים בלידה עד מוות ועוד
מסוכנת לעובר:
מוות תוך רחמי, מומים, סיכוי גבוה לחלות בסכרת בעתיד ועוד
בשורה תחתונה אין שום היתר לסכן כך את האם והעובר ולא לבצע העמסת סוכר
זו בדיקה פשוטה ולא פולשנית
אפשר להחליף אותה בניטור סוכר בייעוץ עם רופא כמובן

• הוסף לסימניות
על אותו בסיס
.. גם סכרת רגילה עלולה להיות מסוכנת כשהיא לא מאוזנת
אנשים מאבדים איברים בגלל זה. ואפילו מגיעים למוות.
לא שמעתי מעולם רב שאומר לא לעשות העמסת סוכר!! מה יש בזה

• הוסף לסימניות
בדיקות דם אתם כן עושים? מה הבדל בין זה לבין העמסת סוכר? מדובר פה על סכנה לאמא! כמו שברזל נמוך יכול לגרום לסכנה. אגב גם לא בהריון אנשים לפעמים הולכים לרופא... יש כאלה שלא עושים א"ס כי מדובר בעובר. אבל לא שמעתי על רבנים שאומרים לא לעשות צילום ריאות אם בן אדם משתעל..

• הוסף לסימניות
מבלי להיכנס לשאלה האם לעשות בדיקות בהריון או לא,
אני ממליצה בחום למי שעושה בדיקות, לברר על רופאים שידועים כלא מלחיצים, ולפנות דווקא אליהם.
אני הולכת לרופאה כזאת, וגם כשהיא שלחה אותי לבדיקות נוספות, היא התייחסה כמו שמתייחסים רופאי ילדים לא בהריון: "רוב הסיכויים שזה לא מעיד על שום דבר, אני בכל זאת נותנת לך הפנייה ל... רק כדי לוודא שאין שום דבר שדורש טיפול"
(יש לציין שמדובר ברופאה דתייה, ובמרפאה באזור חרדי, כך שכמה שהיא מעודדת לעשות בדיקות, ברור לה שהמטופלות לא מתכוונות לעשות הפלה על כל דבר קטן)

• הוסף לסימניות
מבלי להיכנס לשאלה האם לעשות בדיקות בהריון או לא,
אני ממליצה בחום למי שעושה בדיקות, לברר על רופאים שידועים כלא מלחיצים, ולפנות דווקא אליהם.
אני הולכת לרופאה כזאת, וגם כשהיא שלחה אותי לבדיקות נוספות, היא התייחסה כמו שמתייחסים רופאי ילדים לא בהריון: "רוב הסיכויים שזה לא מעיד על שום דבר, אני בכל זאת נותנת לך הפנייה ל... רק כדי לוודא שאין שום דבר שדורש טיפול"
(יש לציין שמדובר ברופאה דתייה, ובמרפאה באזור חרדי, כך שכמה שהיא מעודדת לעשות בדיקות, ברור לה שהמטופלות לא מתכוונות לעשות הפלה על כל דבר קטן)
אני לא מצאתי כזו.
מה השם ומה הקופה?

• הוסף לסימניות
לא קראתי הכל כותבת רק לתועלת,
הבכורה שלי אובחנה עם היקף ראש גדול
בתשיעי ביצעתי שוב העמסת סוכר מלאה, ב"ה סכרת לא היתה,
מה שכן הלידה היה טראומטית מאד לא יודעת מה אפשר לפרט פה, עם נזקים לטווח ארוך

מה שאמרו לי שהיה אפשר למנוע אם היתה דולה מקצועית בתהליך
בעזרת ה' שיהיה לכולם בקלות ובשמחה

• הוסף לסימניות
לי היה סיפור שטענו אחרי צילום שהילד יהיה צולע כי ירך אחד ממש קטן והלכתי להזכיר אצל רב ידוע והמשב"ק סיפר לבעלי שאין יום שאין הפחדות מהרופאים וב"ה זה נראה שרוב העולם כן בסדר

• הוסף לסימניות
מוסיפה גם מהניסיון שלי. הראש היה גדול, עשיתי סקירה מכוונת ו-כן!! היתה בעיה. וכך גם טיפלנו בהתאם.
וראינו ישועות גדולות. אז נכון שלא תמיד האולטרא סאונד מדויק, אבל על הסיכוי שכן יש בעיה, לדעתי, כדאי לבדוק ולא לטמון ראש בחול ולהאמין שהכל יסתדר. (אלא אם רב אומר לכם כמובן אחרת)
@זה אנוכי האם תוכלי לפרט קצת, מה היתה הבעיה ומה הטיפול, זה רלונטי מאד בשבילי.
אם לא נוח לך בפורום, אולי תוכלי לשלוח לי בפרטי?

• הוסף לסימניות
לגמרי שונים!!
סוכרת רגילה מזיקה "רק" לחולה
וסכרת הריון מזיקה גם לאמא גם לעובר

מעולם לא שמעתי ממישהו שהרב שלו אמר לא לעשות העמסת סוכר, גם הציבור הכי שמרני והכי נגד התערבויות
זה בסך הכל בודק האם יש בדם של האמא רמות סוכר לא תקינות, ואם כן- שתזהר מסוכר או שתקבל תרופות.
זה לא בדיקה שבודקים בעובר כלום...
אולי טעיתם בשם הבדיקה???
אמנם זה נכתב מזמן אבל לא יכולה שלא להגיב...

• הוסף לסימניות
בבדיקת אולטראסאונד בשבוע 32+, היקף הראש התאים לשבוע 35+
הרופא נתן הפניה לסקירה מכוונת למח
השאלה היא מה אפשר להרוויח מהבדיקה הזאת, האם יש לנו מה לעשות בכלל אם התוצאות לא תקינות??
נשמח לשמוע תגובות /נסיון וכו...
תודה רבה.
בשורות טובות.
גם אני הקטן והשפל מצטרף לתגובות המציעים לקחת את זה בערבון מוגבל מאוד.
כי ה' ממית ומחיה מוריד שאול ויעל.. והלא גל מי שאוזניו פקוחות שומע כי גם בעידנינו אין ספור מקרים שהרפואה רק בלבלה את המוח למי שהתבלבל.
והנני לאחל ולברך בברכת הידיוט מעומק הלב שתזכו ללידה קלה בשעה טוב ומוצלחת בבריאות איתנה אמן

• הוסף לסימניות
אצלי לאחד הילדים היה ראש גדול מאוד
בסקירה מכוונת מאוד קל לראות מה יש במח
הרבה יותר מאשר אחרי הלידה שאז צריך בשביל זה CT
וברוך ה' הכל היה תקין
הלידה היתה סיוטטטטטט...

גם אני הקטן והשפל מצטרף לתגובות המציעים לקחת את זה בערבון מוגבל מאוד.
כי ה' ממית ומחיה מוריד שאול ויעל.. והלא גל מי שאוזניו פקוחות שומע כי גם בעידנינו אין ספור מקרים שהרפואה רק בלבלה את המוח למי שהתבלבל.
והנני לאחל ולברך בברכת הידיוט מעומק הלב שתזכו ללידה קלה בשעה טוב ומוצלחת בבריאות איתנה אמן
חושבת שהעובר הנ"ל כבר נולד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה