מידע שימושי הירארכיה במשפחה

• הוסף לסימניות
שאלה.
יותר ויותר אני רואה משפחות המתארגנות לשמחה
האמא והבנות באותו בגד.
לא אותו צבע, אלא בגד אחיד לאמא עם בנותיה.
איני מבינה מה המטרה.
האמא והבנות שוות?
אין הבדלים?
מה עומד מאחורי זה?
אשמח אם תוכלו להבהיר לי את הענין.
תודה

• הוסף לסימניות
אני לגמרי מסכימה עם זה!
אפילו זה שכל הבנות בכל הגילאים באותו בגד- דבר מגוחך כשלעצמו.
ניתן להחליט על צבע ספציפי ואפילו בד ספציפי וכל אחת לפי הסגנון והיופי שלה.
מילא הקטנטנות אותו דבר זה חמוד.
אבל למה כל המשפחה הענפה צריכה להיות בתלבושת אחידה?
ואז על אחת זה מושלם ועל השנייה זה מזעזע...

• הוסף לסימניות
אני רואה את זה כשיכות
כל הילדים לאותה סבתא/כלה/חתן
אותו דבר
יש בזה משהו חגיגי שקושר ומאחד.
[למרות שיש לי חברה שלא עושה כך
'למה תתראו' - לא לנקר עיניים]
כל אחד בדרכו

• הוסף לסימניות
אני רואה את זה כשיכות
כל הילדים לאותה סבתא/כלה/חתן
אותו דבר
יש בזה משהו חגיגי שקושר ומאחד.
יש משהו בדברייך.
בעיניי, זה מבטא יותר את הצורך בתחושת שייכות.
מעניין למה תחושת השייכות שהיתה פעם פנימית ואותנטית ולא נזקקה לחיזוקים חיצוניים,
לא מספיקה בימינו,
עד כדי שנדרשת 'המחשה' כל כך מוחצנת.
בכל מקרה,
מקווה שזה עוזר להרגשת השייכות,
אחרי הפעולות נמשכים הלבבות....

• הוסף לסימניות
אנחנו עשינו 3 בנות ואמא (גילאי 18,9,3) את אותה שמל, על כולן זה יצא מושלםםםםםםםם
והיה פשוט מהמם, זה תלוי מאוד בשמלה עצמה, בסגנון שלה, ובמבנה הגוף של הבנות, אם אז זה ייראה על כולן מהמם\מכוער (מקווה שמהם ;) )

בקיצור, לנו זה היה פשוט מדהיםםםםם
ולא הבנתי את הקטע של המעמדות??? מה הרעיון בזה?

• הוסף לסימניות
ולא הבנתי את הקטע של המעמדות??? מה הרעיון בזה?
בגד שמעוצב לילדה בת 3 - בדרך כלל לא יתאים לבחורה בת 18, ובוודאי שלא לאשה בת 40.
זה הצבע, הגזרה, הנראות הכללית ועוד.
מצחיק אותך לראות סבתא הולכת עם בגד של בחורה בת 14? למה?
ולמה אם מדובר באמא (אשה שמחתנת - לפחות 40+) זה לא מגוחך כשהיא לובשת בגד של נערות (לחילופין - נערה שלובשת בגד של נשים בוגרות)?
ובלי קשר - אמא לא אמורה להיראות כמו אחות. אחות לא אמורה להיראות כמו אמא. זה בד"כ

• הוסף לסימניות
בגד שמעוצב לילדה בת 3 - בדרך כלל לא יתאים לבחורה בת 18, ובוודאי שלא לאשה בת 40.
זה הצבע, הגזרה, הנראות הכללית ועוד.
מצחיק אותך לראות סבתא הולכת עם בגד של בחורה בת 14? למה?
זו לא סבתא, זו אישה צעירה, נתחיל בזה.
וזו שמלה מהממת שמתאימה גם לגדולות וגם לקטנות, מסתבר. אם היה מותר הייתי מעלה תמונה של השמלה על ילדה קטנה ועל אישה.
את תראי שזה מתאים ונראה מעולה!!
ולמה אם מדובר באמא (אשה שמחתנת - לפחות 40+) זה לא מגוחך כשהיא לובשת בגד של נערות (לחילופין - נערה שלובשת בגד של נשים בוגרות)?
זה היה בבר מצווה - לא הדגשתי...
ובלי קשר - אמא לא אמורה להיראות כמו אחות. אחות לא אמורה להיראות כמו אמא. זה בד"כ
זה כל אחת ודעתה.

• הוסף לסימניות
זו לא סבתא, זו אישה צעירה, נתחיל בזה.
הקצנתי (אבל כבר ראיתי סבתא מבוגרת, מקומטת יופי, לובשת שמלת שיפות קלוש ארוכה. תאמיני לי - זה היה מגוחך). בעצם את אומרת: יש גבול מסוים. הרי סבתא לא. אמא כן. אוקיי. אז הגבול שלך פה. הגבול של השני - שם.
זה כל אחת ודעתה.
ברור (למרות שמהתגובות שמעלי אני כנראה לא דעת יחיד, אבל מותר בהחלט לחשוב אחרת. בכיף גדול). לרגע לא התכוונתי לשלול. פשוט שאלת - עניתי :)

• הוסף לסימניות
אני מכירה משפחה גדולה שהייתה חתונה של הבת הצעירה,כל הנכדות עד גיל מסוים לבשו שמלה אחת,כל הבנות הגדולות יותר לבשו שמלה באותו צבע אבל אחרת,וכל האמהות לבשו אותו צבע,לאו דווקא אותה שמלה.[כל אחת מה שהיא אהבה.]
זה הנכון ביותר בעיני.

• הוסף לסימניות
אני מכירה משפחה גדולה שהייתה חתונה של הבת הצעירה,כל הנכדות עד גיל מסוים לבשו שמלה אחת,כל הבנות הגדולות יותר לבשו שמלה באותו צבע אבל אחרת,וכל האמהות לבשו אותו צבע,לאו דווקא אותה שמלה.[כל אחת מה שהיא אהבה.]
זה הנכון ביותר בעיני.
הייתי בחתונה הזאת כמדומני;)

• הוסף לסימניות
אני לא הבנתי מה הקשר בין טעם וריח להיררכיה (וסמכות) במשפחה
יש הירכריה בעולם זה הדבר הטבעי המתבקש והבריא לפני שנים ניסו לבטל את המעמדות בארצות הברית דהיינו ילד ואב אותו דבר אם רוצים לבצע משהו במשפחה צריך להתייעץ עם הילדים עבר תקופה וגילו שזה כשלון גדול בחינוך וחזרו לדעה הקודמת איך זה קשור לבגד?מכיוון שתסכימי איתי שאם המורות והתלמידות היו לובשות אותו תלבןשת זה היה פוגם במשמעת בסמכות אמנם זה חיצוני אבל זה משפיע על ההרגשה ולכן אמא ובת שלובשים בגד זהה באיזשהו מקום זה כאילו והם במעמד זהה

• הוסף לסימניות
ברוסיה כולם נקראו חברים = שווים
בגובה העיניים
המטרה היה לבטל מעמדות
לבטל תא משפחתי

אצלנו, בעצמאות היהודית שלנו יש הירארכיה
המעמד מחייב
הקטן מכבד את הגדול
ילדים את הוריהם
זה חוק ביהדות
ברגע שאמא משתווה לבנות
אני באישי, משהו צורם לי
לכן בקשתי חוות דעתכם
התשובות מרתקות

• הוסף לסימניות
(למרות שמהתגובות שמעלי אני כנראה לא דעת יחיד, אבל מותר בהחלט לחשוב אחרת. בכיף גדול)
כשפותח האשכול מציג תופעה בצורה שלילית, יצטרפו אליו בדרך כלל אלו שחושבים כמוהו, ואלו שחושבים הפוך מעדיפים לא לכתוב או לחשוף את עצמם ואז הם יצאו לא בסדר, לכן באשכול כזה תמצאי יותר דעות נגד התופעה באופן טבעי, זה לא משקף בדווקא את המצב. כי מציאות שהרבה מאוד חושבים אחרת- אחרת הם לא היו עושים את זה.
לעניין התופעה- לא ממש מבינה את הקשר להייררכיה במשפחה, גם אחרי ההסבר של לא מוגדרת, כשבארוע ספציפי לובשים בגד זהה- זה סגנון של האמא אם היא לובשת סגנון צעיר או לא, אמא שלי בחתונות של אחי ואחיותי ממש לא לובשת את סגנון השמלות האלו, אבל אני ואחיותי בדר"כ כן לובשות שמלות זהות (נשואות ושאינן, אמנם לא ילדות קטנות), חושבת שיש בזה משהו מאוד מרשים, גם בתמונות. בכל אופן אם לא ממש אותו דבר, כן יפה בעיני להקפיד על אותו צבע עם שינוי בגיזרה להתאמה לכל גיל.

• הוסף לסימניות
כשפותח האשכול מציג תופעה בצורה שלילית, יצטרפו אליו בדרך כלל אלו שחושבים כמוהו, ואלו שחושבים הפוך מעדיפים לא לכתוב או לחשוף את עצמם ואז הם יצאו לא בסדר, לכן באשכול כזה תמצאי יותר דעות נגד התופעה באופן טבעי, זה לא משקף בדווקא את המצב. כי מציאות שהרבה מאוד חושבים אחרת- אחרת הם לא היו עושים את זה.
לעניין התופעה- לא ממש מבינה את הקשר להייררכיה במשפחה, גם אחרי ההסבר של לא מוגדרת, כשבארוע ספציפי לובשים בגד זהה- זה סגנון של האמא אם היא לובשת סגנון צעיר או לא, אמא שלי בחתונות של אחי ואחיותי ממש לא לובשת את סגנון השמלות האלו, אבל אני ואחיותי בדר"כ כן לובשות שמלות זהות (נשואות ושאינן, אמנם לא ילדות קטנות), חושבת שיש בזה משהו מאוד מרשים, גם בתמונות. בכל אופן אם לא ממש אותו דבר, כן יפה בעיני להקפיד על אותו צבע עם שינוי בגיזרה להתאמה לכל גיל.
זה בסדר גמור. זכותכן ואני מכבדת את זה (ונס שלא עושים את זה אצלינו. מנסה לדמיין את עצמי עם שמלה ורודה, או את גיסתי עם שמלה שחורה. שתי האופציות זוועתיות...)
כבר כתבתי למעלה:
לרגע לא התכוונתי לשלול. פשוט שאלת - עניתי :)

• הוסף לסימניות
לדעתי יש בזה משהו יפה ...

• הוסף לסימניות
זה הנכון ביותר בעיני.
בעיני זה נכון וחמוד.
אבל גם בעירבון מוגבל.
כי לא כל צבע מתאים לכל אחת ולכל מצב.
אצלינו עשו באחת החתונות לפני 8 שנים שכל האחיות עם אותו בגד כולל האחות הנשואה היחידה.. אבל אם הבגד לא היה מתאים לגזרה שלה אז היינו מוותרים על זה גם.
אחיניות עוד לא היו.

אם כבר בחתונה בשנה האחרונה, הכלה שלנו היא הבכורה, אז כל האחיניות מהצד שלנו היו אותו דבר וצרפנו לזה את האחות הקטנה של הכלה שאין לה עוד אחיות קרובות בגיל. זה היה ממש חמוד.

• הוסף לסימניות
עדיין לא ראיתי באף ארוע שהייתי בו שהאם והבנות לובשות משהו זהה ממש.
בואו, התופרות לא עד כדי כך חסרות טעם.
מה שכן ראיתי זה את אותו הבד בעיצובים מעט שונים.
אפליקציה בצד אחר.
הבגד של האמא מכובד ובוגר יותר,
היו גיסות שהעדיפו קצר, היו ארוך
וכמובן שהמלאות לא היו באותה גיזרה בדיוק כמו הרזות.
גם הגיזרה של הילדות לא התחילה להזכיר את הגיזרה של הבחורות.
ורוב התוצאות שראיתי היו מקסימות!
שייכות. שלא גזלה מהפרט את טעמו הפרטי.
ומה הבעיה שלמורות תהיה תלבושת אחידה?
נראה לי הרבה יברכו על זה... :geek:
גם בצבא יש למפקדים ולחיילים תלבושת כמעט זהה
בשינויי קלים שעושים את ההבדל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה