הכול על CPU, לייטנסי וגרירת רגליים מצד המחשב...

• הוסף לסימניות
אין ספק שאחד הדברים המעצבנים ביותר בתחום ההפקה והיצירה הממוחשבת זה בעיות CPU, בעיות סאונד יכולות לגרום למאמץ שבסופו סיפוק, מחשב גורר רגליים גורם לתסכול וחוסר אונים.
הבעיה הראשונית היא לייטנסי בשמע, שמפריע במיוחד בעת הקלטה, הבעיה החמורה יותר היא של מפיקים, לייטנסי באוטומציות וקושי של התוכנה לקלוט את מלוא האינפורמציה.
זה יכול להגיע עד כדי אי השמעה של הפרויקט כלל או להסתפק בהשמעת גניחות מכמירות לב.
כך או כך זה פוגע בזרימת העבודה ובאיכותה.
אז מה עושים???
קודם כל קונים מחשב טוב! הכי טוב!
במיוחד בכל מה שקשור ללייטנסי המעבד ישחק תפקיד מרכזי, לכן כדאי לקנות את המעבד הכי מתקדם בשוק- כמובן בהתאם לתקציב, אך המינימום למחשב אולפני הכולל הפקה אלקטרונית הוא i7 מדור מתקדם. (בהפקה אלקטרונית שאינה מבוססת דגימות אלא סינתזה, המחשב מייצר בזמן אמת את הצלילים מה ששואב CPU).
ואז קונים כרטיס קול שידוע שמצטיין במינימום לייטנסי (כמו RME ועוד).
ואז משתדלים לעבוד בצורה הכי נכונה מבחינת המחשב.
> עבודה בגרופים חוסכת מן הסתם המון CPU.
> עבודה מקבילית עם ערוצי אפקטים, מה שמאפשר לשלוח הרבה ערוצים לריוורב אחד (עזבו שזה הגיוני מעוד סיבות) ואפילו לקומפרסור אחד.
> רינדור של הצלילים - במיוחד בצלילים אלקטרוניים - יסייע למחשב.
>עבודה באוף ליין פרוססינג, שמאפשרת להשפיע מיידית על הסאונד, לדוגמה לשים ריוורב שיהפוך לחלק מהסאונד ולא מאמץ את המחשב לשים שוב ושוב את הריוורב.
> לעשות באונס אחרי שינויים בדגימה כמו פיידים, חיתוכים ושיונויי פיטש. (השורה הזאת צריכה ברור כי סטודיו ביט טוען שזו עבודה באוף ליין פרוססינג שלא אמורה להשפיע על הCPU, אך במקביל גם רותי ואליס טוענת שזה משפיע).
>הכירו את הלחצן שמכבה אוטומטית כל פלאג שגורם ללייטנסי, כמובן שזה לא רלוונטי לעבודה בשלב ההפקה אבל זה מעולה לשלב ההקלטות, הפרויקט יכול להיות עמוס במאה פלאגינים רוחשים, בלחיצה אחת כל המפריעים כבים ואפשר להקליט ללא הפרעה.
מצרף תמונות איך מגיעים אליו ואיך הוא נראה.
מכירים עוד דרכים? המלצות נוספות? שתפו כאן באשכול, תודה רבה!

קבצים מצורפים

• photo_2020-09-14_16-04-17.jpg
    photo_2020-09-14_16-04-17.jpg
    KB 44.1 · צפיות: 24
  • photo_2020-09-14_16-04-20.jpg
    photo_2020-09-14_16-04-20.jpg
    KB 116.9 · צפיות: 24
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שרוליק התותח שכחת לציין פרט חשוב לא פחות ;)
לאחר התאמה רכישה והתקנה אתה חייב לבצע אופטימיזציה
אחרת המחשב שלך לא יגיע לניצול מקסימלי של היכולות שלו

• הוסף לסימניות
שרוליק התותח שחכת לציין פרט חשוב לא פחות ;)
? איך עושים זאת?

• הוסף לסימניות
נראה לי כבר כתבתי את זה במקום אחר. כאשר פותחים את הקיובס כל הפלאגינים נטענים ביחד עם התוכנה ונשארים בזכרון ומכביד על המחשב למרות שsteinberg לא כ''כ מודים בזה...ולכן כדאי מאד למחוק את כל הפלאגינים שאתם לא צריכים אתם תראו את ההבדל!
לגבי אופטמיזציה. פעם לפני המון המון שנים בזמני הפנטיום היו צריכים את זה עשיתי חיפוש מקיף ושאלתי אנשים לא קיבלתי תשובה שתספק אותי למה צריך לעשות את זה. בגדול מדובר על לקחת חלק מהמשאבים של ווינדוס שלא כ''כ חשובים ולנצל את זה למעבד היום אף אחד לא עושה אופטמיזציה לגרפיקה או לכל דבר אחר.
לגבי מעבד. אני לא חושב שהנקודה היא חוזק המעבד כי היום אצלי עם i5 דור 8 אני יכוללעבוד במינימום לנטייסי ואני קורע את הצורה למחשב... (אין לי יציאת usb אחת פנויה ביחד עם המפצל)
ועוד דבר מאד חשוב i9 לא בטוח שיתן תוצאות יותר טובות מi7 דור 10 כי לפי איך שזה נראה קיובס עומדת מאחור לגבי שידרוג התוכנה (כיום לגרפיקה שמעתי מהרבה שעדיף i7 -10 מאשר i9)
לגבי כרטיסי קול אני חושב שגם לזה יש חלק מאד מכריע בכל הנושא ועדיין לא היתה לי הזדמנות איפה לבדוק את זה...
הכל כאן כתוב על דעת עצמי ואני לא מקצוען אלא אחרי שכמעט שידרגתי לi7 מישהו הביא לי פרויקט של אפטר אפקטס כבד מאד (פרויקטים כאלו מצריכים מחשב מאד חזק) והייתי בטוח שהמחשב לא יזוז ולהפתעתי המחשב עבד יפה מאד אז הבנתי שזה קשור נטו לתוכנה וצורת העבודה
תכלס זה לעשות מה ששרוליק כתב למעלה... ולצמצמם את העבודות ברקע של המחשב למינמינום

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שרוליק התותח שחכת לציין פרט חשוב לא פחות ;)
בא... אני לא באמת מבין כמוך במחשבים...
אבל כן שמעתי על מה שסטודיו ביט אומר, שהיום כבר אין צורך באופטימיזציה, אך עם זאת עדיין המליצו לי לעשות למרות שכבר אין צורך, כנראה שקצת זה כן עוזר.

• הוסף לסימניות
לזכרון RAM יש חלק חשוב מאד! במיוחד בעבודה עם פלאגינים,
ועוד דבר חשוב- שהפלאגינים הכבדים יישבו על SSD.
זה מייעל את העבודה.
זה פחות קשור לCPU אלא לפלאגינים כבדים, כמו קונטקט שפחות שוחטים את המעבד אלא דווקא את הRAM
לגבי SSD זה יותר קשור למהירות העליה של התוכנה והפלאגינס.
כמובן שהכול חשוב!
אני במחשב שלי הלכתי על כל הקופה, מעבד רצח, , RAM גבוה, כונני SSD.
יש לציין שעדיין לקראת סיום הפרויקט המחשב מתחיל להשתנק, בעיקר כי אני לא עובד לפי ההמלצות שלי עצמי...
כעת מחוסר ברירה אני מייעל את עבודתי במובן הזה.

• הוסף לסימניות
האמת שגם לי נמאס מהתקיעות האלו, אז קניתי מחשב חדש דנדש לפני חודש.
ב"ה עושה עבודה יופי!
איזה כיף שהגיטרות של קונטקט נפתחות בחמש שניות,
ואני פותח לי אוונג'ר בלי חשבון....
יותר ממזדהה, שה' ישמור אותי מה עברתי עם המחשב הקודם שהיה i7 אגב, אבל מדור ישן.
אנשים לא כל כך יודעים כמה זה קריטי...

• הוסף לסימניות
אוקיי אז אסביר לכם איך זה עובד לטובת כולם

כשהמערכת הפעלה מותקנת על המחשב בברירת המחדל שלה היא מוגדרת לצרכים בסיסיים פלוס, כשעובדים עם תוכנות כבדות לאודיו וגרפיקה חייבים להסביר למחשב שאנחנו לא רוצים שימוש סטנדרטי אלא לתת למחשב להגיע עד המקסימום כשצריך ובלי שום הגבלה ע"י קביעת ההגדרות הנכונות.
וזה לא משנה סוג המחשב או סוג המעבד שיש לכם

לגבי מה שצויין שכשיש יותר מידי פלאגינים על המחשב זה גורם להאטה בתוכנה
לעניות דעתי זה לא מדוייק , כל עוד לא פתחת את הפלאג בפרוייקט הוא לא מופעל כלל במחשב ככה שאין ממה לחשוש

• הוסף לסימניות
וואו איזה שירשור מעניין
@שרוליק מנדלסון את הדעה שלי לגבי התאמצות התוכנה
שמעתי בהרצאה מפיו של יורם וזאן (הרצאה מרתקת )
מאז אני מקפידה על זה מאד....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הוא דיבר על הנושא של הפיידרים , שבשונה מהקונסולה האנלוגית
במחשב- כל פעולה של פיידר סוחבת כח , וגורמת למיקס להישמע מתאמץ יותר ,
כדי לשמור על קו נקי נרצה שהפיידרים כמה שפחות יתאמצו , ונשקיע יותר בשלב הבלאנס כדי לא להגיע למגע ללא צורך בפיידרים , זה מלמעלה .

• הוסף לסימניות
הוא (יורם וזאן) גם טוען שהפלאגינים (למיקס בכ"א) בנויים לווליום נמוך,
ורק כך אפשר לקבל את האופי של הפלאגין.
כך שמעתי מחבר שלומד אצלו.
אגב שמעתי עוד הרבה שאומרים את זה..

• הוסף לסימניות
בכל מקרה עובדים על ווליום נמוך .
אני מעלה רק במאסטר,
המיקס נעשה באזור ה-n.o.l.

• הוסף לסימניות
הוא (יורם וזאן) גם טוען שהפלאגינים (למיקס בכ"א) בנויים לווליום נמוך,
ורק כך אפשר לקבל את האופי של הפלאגין.
כך שמעתי מחבר שלומד אצלו.
אגב שמעתי עוד הרבה שאומרים את זה..
בווליום גבוה זה גם נכנס לקליפינג וכל פלאג שאתה מוסיף 'אוכל' קצת מהסאונד

• הוסף לסימניות
האמת היא שכל פעם שאני פותח פרוייקט,
אני אומר הפעם אני יעבוד כמו שצריך - לפתוח מינימום פלאגינים וכו'
אבל כל פעם מחדש אותו סיפור - בסופו של דבר מלא פלאגינים ואפקטים שפתוחים סתם - ומחשב תקוע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה