אך ברחבה למטה יש הרבה מניינים.מזרוחניקים שיושבים במעגלים ושרים שירי ירושלים.![]()
מתי אתה מתכוין ערב תשעה באב השנה שחל במוצ"שמה המצב בכותל בערב תשעה באב?
שייך להגיע לשם?
יש מנינים מסודרים?
או פיצוץ ואין חניות וכו'
במקום להתעצבן תפעל!!!מזרוחניקים שיושבים במעגלים ושרים שירי ירושלים.![]()
ועוד משהו -מזרוחניקים שיושבים במעגלים ושרים שירי ירושלים.![]()
לא מתעצבנת.במקום להתעצבן תפעל!!!
אני, בשנה שעברה (אם איני טועה), נדחפתי לקבוצה קטנה ששרה, הסברתי להן את הבעייתיות וביקשתי לספר להן סיפור קטן.
הן הסכימו בתנאי שזה משהו קטן באמת ואני עפה...
בתכל'ס גלשה שיחה מחכימה במיוחד בענייני דיומא (ברצונן, הן בסוף רצו עוד ועוד).
מודה, זה דרש הרבה אומץ ועזות מצידי (למרות שאני בן-אדם די אמיץ ולא ביישן, הזעתי...)
בפעם הראשונה שהייתי שם, פיפטי-פיפטי...אוירת תשעה באב אין שם.
שנה אחת לקחתי את הילדים מבני ברק במיוחד שירגישו את החורבן וחזרתי מבואסת.
נכון שגם הרבה אנשים ביכו שם את החורבן, אבל האוירה השולטת שם הייתה זיצים עם גיטרות!!!!
ובאמת כל הכבוד!!!בפעם הראשונה שהייתי שם, פיפטי-פיפטי...
בפעם השנייה החלטתי שאני זו שאשנה את האווירה (לפחות לעצמי), וזה מה שאכן השתדלתי לעשות.
בנץ זה משהו אחר..מכירה מישהו שנסע שנה שעברה לתפילת נץ ואמר שממש היתה אווירת "תשעה באב".
זה לא מוקד האבל.ובאמת כל הכבוד!!!
אם הייתי באה לבד, כמובן שזה אחרת, לי כאב מאוד שזה מה שהילדים שלי יזכרו מהכותל בתשעה באב, רציתי שהם יראו בכיות, אנשים שפופים על שרפרפים, שיבינו את האובדן, וזה עצוב שבכל בית כנסת מרגישים יותר אבלות ממוקד האבל עצמו.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: lh ו-CHAYA S2 //