הכירו את השמלה שהטריפה את האינטרנט – כחול שחור או לבן זהב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1542169:
מהכתבה:
השמלה שמשגעת את הרשת: בסוף השבוע האחרון נקלעו גולשי האינטרנט לטרפת בלתי ברורה סביב צילום של שמלה שמופץ ברשתות חברתיות. הסיבה לשגעת: חוסר הסכמה בין הגולשים בנוגע לצבעי השמלה - כחול ושחור או לבן וזהב.

התמונה המטושטשת שבה נראת השמלה על רקע לא ברור עוררה עניין רב בין גולשים ופילגה את הרשת לשני מחנות שחלוקים ביניהם בנוגע לצבע השמלה, כאשר כל צד משוכנע בצדקת דרכו ובטוח שהצד השני סובל מעיוורון צבעים או סתם עובד עליו.

העניין הלא ברור עורר ממים רבים וגם זכה לאזכור בכלי תקשורת רבים ובעלי שם, החל ממגזין טיים הנחשב ועד רשתות חדשות כמו CNBC. בעקבות הפרסום הרב ברשת זינקו מכירות השמלה ביום שישי האחרון ב-347% ברשת חנויות Roman הבריטית. השמלה נמכרת ב-50 ליש"ט (כ-310 שקלים) באחת מ-132 חנויות הרשת הפזורות בבריטניה.

אז מה הסיבה למריבה? מומחים בתחום מסבירים שהסיבה לכך נעוצה באופן שבו המוח מפרש צבעים. פירוש זה תלוי בין השאר ברקע שעל גביו נמצא הצבע: צבעים בצל עלולים להתפרש כבהירים יותר, בעוד צבעים תחת אור ישיר להתפרש ככהים יותר. במקרה של השמלה, ההקשר של רקע השמלה פחות ברור. אנשים שסבורים שהשמלה כלבנה וזהובה, כנראה מניחים שהיא נמצאת תחת תאורה בגוון כחלחל, למשל תחת שמיים כחולים ובהירים. אנשים שרואים שמלה כחולה ושחורה מניחים שהיא נמצאת תחת תאורה בגוון צהבהב, כמו אור מלאכותי של נורות ליבון.

אני ראיתי את השמלה בדיוק כמו השמלה האמצעית.
לקחתי את התמונה - דגמתי צבעים בפוטושופ - אני רואה את הצבעים בגוון הסגלגל עם גוון הזהב
איך אתם רואים בתמונה שלי את הגוונים ששמתי בצד התמונה. באיזה צבעים?

קבצים מצורפים

• שמלה-כחול-שחור-לבן-זהב.png
    KB 240.3 · צפיות: 85
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י צ פומרנץ;1542176:
אני ראיתי את השמלה בדיוק כמו השמלה האמצעית.
לקחתי את התמונה - דגמתי צבעים בפוטושופ - אני רואה את הצבעים בגוון הסגלגל עם גוון הזהב
איך אתם רואים בתמונה שלי את הגוונים ששמתי בצד התמונה. באיזה צבעים?

גם אני ראיתי כך. כנראה לא זה ולא זה.

• הוסף לסימניות
אני רואה זהב לבן, אחותי כחול שחור.
אך כשהסתכלתי מלמטה ראיתי גם כחול שחור.

• הוסף לסימניות
ברור שזהב לבן!!!!!!!
נראה לי שהשאר עיוורי צבעים.......
חחחחחחח

ואם אפשר להוריד את הסרטון גם לחסומים.
תודה ושבוע מצוין!:)

• הוסף לסימניות
אלה שרואים זהב - לבן -
גם הקוביות של הצבע הדגום זה הן זהב ולבן???

• הוסף לסימניות
במחשב נייד ראיתי במצב רגיל של מסך- זהב לבן, בהטית המסך אחורה - הפכה השמלה לשחור כחול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1542199:
אלה שרואים זהב - לבן -
גם הקוביות של הצבע הדגום זה הן זהב ולבן???

השמלה זהב לבן-
והקוביות של הצבע הדגום זה חום לבן![??????]

• הוסף לסימניות
הסתכלתי במחשב ניד.
כשהמסך היה מידי פתוח - ראיתי שחור וכחול, כשהזזתי אותו לכיוון שלי - ראיתי זהב ולבן.
אגב, זה קורה תמיד, בכל תמונה, ששינוי הזוית משנה את הצבעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירה כ;1542206:
הסתכלתי במחשב ניד.
כשהמסך היה מידי פתוח - ראיתי שחור וכחול, כשהזזתי אותו לכיוון שלי - ראיתי זהב ולבן.
אגב, זה קורה תמיד, בכל תמונה, ששינוי הזוית משנה את הצבעים.

אני גם אחרי מגוון הטיות לכל מיני כיוונים שונים ומשונים ממשיך לראות זהב לבן.

• הוסף לסימניות
כחול שחור!!!!

בפעם הראשונה שהסתכלתי היה זהב לבן, ומאז אני רואה רק כחול שחור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איילת.ב;1542185:
אני רואה זהב לבן, אחותי כחול שחור.
אך כשהסתכלתי מלמטה ראיתי גם כחול שחור.

מה זה מלמטה????

• הוסף לסימניות
יש באמת מי שרואה את זה כחול שחור???
זהב לבן במחשב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה