הכירו את השמלה שהטריפה את האינטרנט – כחול שחור או לבן זהב?

דייייייייייייייייייי
זה עובדדדדדדדדד
העליתי ללמעלה לאט לאט וראיתי שחור כחול!!
איך זה???????

כשאני מסתכלת מלמטה - אני רואה רק תכלת וחום. אין סיכוי שיש לו כיוון לשחור...

רגע, גרפיקאים יקרים שרואים לבן וזהב.
בבקשה, קחו את כלי הדוגם בפוטושופ. תדגמו מכל איזור אפשרי בשמלה.
עדיין הערכים כמו צבע לבן???
הרי זה לא יתכן, העיניים שלנו אולי מתעתעות בנו (שזה לכשעצמו לא מובן לי...). אבל כלי הדוגם בפוטושופ מראה מעל לכל ספק, ערכים של חום-שחור לסרטי התחרה, וערכים של כחול-סגול-תכלת לבסיס השמלה.
יש גרפיקאים שרואים זהב לבן שיכולים להכניס את התמונה לסיבוב בפוטושופ?
סליחה אם לא קראתי את כל התגובות. התחלתי והתיאשתי באמצע...

נכתב ע"י שיר770;1543252:
רגע, גרפיקאים יקרים שרואים לבן וזהב.
בבקשה, קחו את כלי הדוגם בפוטושופ. תדגמו מכל איזור אפשרי בשמלה.
עדיין הערכים כמו צבע לבן???
הרי זה לא יתכן, העיניים שלנו אולי מתעתעות בנו (שזה לכשעצמו לא מובן לי...). אבל כלי הדוגם בפוטושופ מראה מעל לכל ספק, ערכים של חום-שחור לסרטי התחרה, וערכים של כחול-סגול-תכלת לבסיס השמלה.

אני רואה רק לבן-זהב,
אמנם אני אכן רואה את הלבן ככחלכל אבל ברור לי שזה בגלל הנפילה של האור על הלבן. ולא בגלל שזה צבע הבגד.
ודגימה בפוטושופ היא לא הוכחה בכלל ולהוכחה תנסי לדגום פנים של בנ"א בתאורות שונות בכלי הדוגם... :)
מה שתקבלי אפילו דגימה אחת לא תתן לך "צבע עור"...) (תלוי על איזו נקודה תפלי... אבל זה ינוע בין שחור-חום-אדום-צהוב-כתום)

ברור שאם נדגום את הלבן הוא יראה סגול, זה השפעה של התאורה!
אבל מכאן ועד כחול כהה זה הזוי

טוב, לפחות המעטים שאוחזים כמוני ואני, לא מדברים שטויות...:)

אמאלה!!!!
אני ראיתי היום בבוקר זהב לבן
ועכשיו-
לא יאומן אני רואה לבן זהב!
איך יכול להיות??????????;):p

נכתב ע"י פשוט;1543453:
אמאלה!!!!
אני ראיתי היום בבוקר זהב לבן
ועכשיו-
לא יאומן אני רואה לבן זהב!
איך יכול להיות??????????;):p

אני בהלם1!!!!!!דחוף רופא עיניים.

(אני מעתה ועד עולם, רואה חום תכלת.
למרות שהסתובבתי סביב המסך)

אם חיפשתם רעיון לבדר אנשים. להצחיקם עד כלות מצאתם.
מה יקרה בהדפסה?

נשגב מבינתי איך שמלה בצבע כחול נראית לבן.
איך עיטור שחור הפך לחום זהב.

למדתי מכאן כלל חשוב לחיים.
כמה צריך לדון לכף זכות גם אם ממש נראה שמה שראיתי זו המציאות. הנה ישנה מציאות אחרת לגמרי שההוא רואה אותה הכי ממשי שיש.
נפלאות הבריאה! נפלאות הטכנולוגיה!
מה רבו מעשיך ה'! כולם בחכמה עשית!

הסתכלתי מארבע לפנות בוקר ועד לארבע אחר הצהריים, ועדיין עיני מתעקשות לראות רק לבן וזהב.
:rolleyes:

תשמעו זה נושא למחקר...
לא כולם רואים אותו דבר
או לא מפענחים גוונים מסויימים באופן זהה!
מדהים!

אצלי בבית חלק חד משמעית ראו משהו אחד וחלק משהו אחר, אבל בלי היסוס!

זהב לבן.... לא הצלחתי אחרת

אודות השמלה - חדשות מהבוקר.

בסוף השבוע האחרון סערה וגעשה הרשת. שמלה אחת פשוטה הצליחה לעורר גולשים רבים וליצור עניין ושיח בכל במה אפשרית. זה התחיל כשאחת המשתמשות באחת הרשתות העלתה תמונה של שמלה וביקשה: אנא עזרו לי, "האם השמלה הזאת היא בצבעי לבן וזהב, או כחול ושחור? אני והחברים שלי מתווכחים על זה וזה משגע אותנו".

באותו רגע החל הבלגן. אנשים ראו שמלה בצבעי לבן-זהב, אחרים ראו אותה בצבעי כחול-שחור, והיו גם כאלו שראו צבעים אחרים כגון סגול, אפור ועוד. ההתפתחות ברשת הגיעה לשיאים מצחיקים, כשאנשים פשוט כעסו על אחרים, כיצד הם רואים צבעים אחרים, כשהצבעים שהם ראו, כל כך ברורים?
מסתבר שגם אנשים מפורסמים ברחבי העולם נטלו חלק בעניין השמלה, והעלו לעמודי האוהדים שלהם את דעתם בנוגע לצבע השמלה.

אז מה עומד מאחורי צבע השמלה? נגלה לכם, שאף אם אתם רואים את השמלה בצבע לבן, היא אינה אלא בצבעי כחול ושחור. חברת Adobe, המייצרת תוכנות עריכה וביניהן פוטושופ, ניצלה את המחלוקת כדי להמחיש איך תוכנת העריכה שלהם מחלקת את הצבעים ומוכיחה שמדובר בגווני כחול.

איכות הצילום המקורית, סוג המסך שבו אנחנו צופים בה - ובאופן שבו המוח שלנו מפרש את הצבעים - אלו הסיבות לשוני בין הצבעים. לדברי מומחים בבאזזפיד, שהקדישו לשמלה הזו סדרת כתבות, המוח שלנו מחליט איך לקרוא את האור שמוחזר לעיניים שלנו מהדימוי, ולאילו החזרות-אור לתת יותר חשיבות. ההבדלים יכולים להיות קשורים לאישיות שלנו, לנטייה להתמקד בפרטים כאלה או אחרים, לציפיות שלנו מהעולם שבו אנחנו מתבוננים או לתנועות העין בהן הורגלנו.

מה שבטוח שהשמלה הפכה להיות יקרה ומבוקשת
ועל כל תגובה נוספת, מישהו גוזר קופונים.
באותה מידה אפשר להעלות כל בגד בעל 2 גוונים,
החל מבגדי בזאר ב- 30 ש"ח, ועד לבגדי בוטיק במחירי 4 וחמש ספרות.

אולי באמת אפשר להעביר את האשכול לאשכול פרסום וקופירייטינג.

כבר רצה להעלות בגדים מארון הבגדים, ולמכרם לכל המרבה ב(גוונים)מחיר.

איך זה בתמונה מודפסת? אותו דבר?

קבלתי במייל -טעויות אופטיות הנלוות לשמלה המדוברת....

0

0

0

0

0

מה, אני עוורת?
אני לא רואה בשום אופן כחול שחור, רק זהב ולבן, כבר כואב לי העין מלנסות לראות נכון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה