• בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
עודכנתי כמובן. כמו שאר האנשים בסירה הזו שעוקבים בדאגה.
אבל מסכימים איתי שזה אפילו לא חשש מופרך, כי מה הקשר???
זה יותר מרגיש כמו התמסכנות מיותרת העיקר לגייס עוד תרומה או הבנה.
וזה מה שמרחיק לדעתי מהמטרה שאתם חותרים אליה.
דבר אחד לא ברור לי פה למה לא מופיע איזו קופה מגייסת את הכסף?
לפני שאני נותן אשמח לדעת את זה.
מה הכוונה? זה קרן שעסקני העיר הקימו...
ולמה לא מצורף מכתב רבנים?
@תצפיתן בהודעות הבאות בס"ד
כמו"כ פתחו לי מתרים עם שם הניק לכבודכם...

רק סיפור קטן:
ביום שני יצאתי לסיור במכולת השכונתית, ראיתי מחזה כזה מזעזע, שאמרתי אני חייב לקחת שותפות בהתרמה!
היו שם כמה ילדים עם כפכפים ולצידם אחד ההורים עם חלוק בית בלי אמצעי תשלום כלשהו, ממלאים עגלות - בסדר גודל של קניה אחרי מעבר דירה... מידי פעם מישהו ניגש לראות שהם מסתדרים והרושם היה שהוא אחראי על התשלום, חדי עין יכלו להבחין בדמעה סוררת על לחיו של ההורה שפה ושם נגשו אנשים להתעניין במה שקרה עם דירתם...
אני חייב לומר לכם אם לא שחסתי על כבודם הייתי ניגש ומוציא 1000 ש"ח להשתתף עימם...
כמפונה במלחמת חרבות ברזל - לבי יצא אליהם!!!
מיהרתי לקופה וברחתי מהחנות כל עוד נשמתי בי!!! ולא נכנסתי לביתי לפני שהתקשרתי לתרום...
אם מישהו חושב שהגזמתי... אז אני מבקש את סליחתו...

מה שטיל אחד בודד יכול לחולל...
ועל ניסך שבכל יום עמנו!!!!!!!!!!!!

1774487928265.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני כותב את כל זה כי אני סולד מההפרסומות של קופות צדקה באופן כללי, במקרה נפלתי על קהילה מסויימת. הייתי כותב את זה על כל קופת צדקה של כל קהילה שהיא.
משנה אבות ה יג
אַרְבַּע מִדּוֹת בְּנוֹתְנֵי צְדָקָה. הָרוֹצֶה שֶׁיִּתֵּן וְלֹא יִתְּנוּ אֲחֵרִים, עֵינוֹ רָעָה בְּשֶׁל אֲחֵרִים. יִתְּנוּ אֲחֵרִים וְהוּא לֹא יִתֵּן, עֵינוֹ רָעָה בְּשֶׁלּוֹ. יִתֵּן וְיִתְּנוּ אֲחֵרִים, חָסִיד; לֹא יִתֵּן וְלֹא יִתְּנוּ אֲחֵרִים, רָשָׁע:
התחלנו עם מימרות חז"ל?
משנה פאה ח ט
מִי שֶׁיֶּשׁ לוֹ חֲמִשִּׁים זוּז וְהוּא נוֹשֵׂא וְנוֹתֵן בָּהֶם, הֲרֵי זֶה לֹא יִטֹּל."
"וְכָל מִי שֶׁאֵינוֹ צָרִיךְ לִטֹּל וְנוֹטֵל, אֵינוֹ נִפְטָר מִן הָעוֹלָם עַד שֶׁיִּצְטָרֵךְ לַבְּרִיּוֹת.
וְכָל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִטֹּל וְאֵינוֹ נוֹטֵל, אֵינוֹ מֵת מִן הַזִּקְנָה עַד שֶׁיְּפַרְנֵס אֲחֵרִים מִשֶּׁלּוֹ, וְעָלָיו הַכָּתוּב אוֹמֵר בָּרוּךְ הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בַּה' וְהָיָה ה' מִבְטַחוֹ (ירמיה יז).
וְכָל מִי שֶׁאֵינוֹ לֹא חִגֵּר, וְלֹא סוּמָא, וְלֹא פִסֵּחַ, וְעוֹשֶׂה עַצְמוֹ כְּאַחַד מֵהֶם, אֵינוֹ מֵת מִן הַזִּקְנָה עַד שֶׁיִּהְיֶה כְּאֶחָד מֵהֶם, שֶׁנֶּאֱמַר (דברים טז) צֶדֶק צֶדֶק תִּרְדֹּף."

• הוסף לסימניות
1774514591516.png
1774514625965.png
1774514661353.png
1774514698748.png
1774514678110.png

בבקשה לרשום מס' מתרים 8, כדי שנדע כמה כסף הגיע מפרוג... אולי אח"כ תקבלו מדליה...
1774521628181.png

קבצים מצורפים

• 1774514856253.png
    1774514856253.png
    KB 31.2 · צפיות: 67
נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה