חיפוש/החלפה הכל על GREP (גרפ) באינדיזיין

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אפשר הסבר על התווים כדי שאדע בעתיד ליצור בעצמי הקבלות?
בוודאי!
כולם כבר מבוארים לעיל...

[התוים משתבשים פה במימין לשמאל]
\w - כל תו מילה (לא כולל רווחים וסימני פיסוק).
\K - עד כאן צריך להיות לפני הטקסט של החיפוש.
" - גרשיים
(?=) - הסתכל קדימה חיובי.
\w{2} - שתי פעמים תו מילה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
צריך עזרה....
בטקסט שאני עובד איתו יש לי בעיה, יכול להיות שזה בגלל הפונט עצמו אבל ידנית יש לזה פתרון.
upload_2018-7-1_17-24-41-png.367088

אסביר
בכל אות שיש לה גם ניקוד וגם דגש, הדגש נמצא מחוץ לאות. הפתרון הוא להחליף בסדר בין הניקוד לדגש.
דוגמא: אם יש לי ב+ָ+ּ (ב+פתח+דגש), אז הסדר צריך להיות (ב-דגש-פתח)
האם למישהו יש רעיון איך לסדר את זה דרך חיפושים והחלפות?

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• upload_2018-7-2_13-2-2.png
    upload_2018-7-2_13-2-2.png
    KB 1.8 · צפיות: 63
  • הוסף לסימניות
צריך עזרה....
בטקסט שאני עובד איתו יש לי בעיה, יכול להיות שזה בגלל הפונט עצמו אבל ידנית יש לזה פתרון.
upload_2018-7-1_17-24-41-png.367088

אסביר
בכל אות שיש לה גם ניקוד וגם דגש, הדגש נמצא מחוץ לאות. הפתרון הוא להחליף בסדר בין הניקוד לדגש.
דוגמא: אם יש לי ב+ָ+ּ (ב+פתח+דגש), אז הסדר צריך להיות (ב-דגש-פתח)
האם למישהו יש רעיון איך לסדר את זה דרך חיפושים והחלפות?
חפש:
קוד:
([\x{05b0}-\x{05b8}])([\x{05bc}])
החלף:
קוד:
$2$1
מבואר כאן.

• הוסף לסימניות
ראשית תודה על האשכול המחכים והמיוחד.
כפי שכתבתי לעיל, הורדתי פעם מהפורום קובץ עם סימני גרפ רבים, והסברים מפורטים.
למעשה רובם כבר הוסברו ע"י החברים היקרים כאן, אבל בכל אופן אני חושב שיהיה לתועלת להעלות את זה שוב לרווחת הציבור.
בבקשה.

קבצים מצורפים

• המלצות ורעיונות מאתר פרוג לשימוש בגרעפים.pdf
    KB 320.7 · צפיות: 225
  • הוסף לסימניות
יש לי טקסט של פסוקי התורה, עם סגנון של פסוקים. אולם אותיות הפסוק הם אותו גודל כמו הפסוקים.
אני חושב לסדר זאת על ידי שאכניס גרפ לסגנון, שיחיל על כל המילים שהם בני אות אחד או שניים ובלי ניקוד, סגנון תו של אות פסוק.
איך עושים זאת?

• הוסף לסימניות
אני חושב לסדר זאת על ידי שאכניס גרפ לסגנון, שיחיל על כל המילים שהם בני אות אחד או שניים ובלי ניקוד, סגנון תו של אות פסוק.
איך עושים זאת?
עשיתי את זה פעם... וזה אכן חוסך המון זמן...
הקוד:
קוד:
:\s\K\w{1,2}(?=\s)
שים לב שזה לא ימצא אות בתחילת פיסקה [כי אין לפניו נקודתיים], אז הקוד כדי לתפוס אותם:
קוד:
^\K\w{1,2}(?=\s)
ואם יש לפעמים שכתוב שני שלישי וכו׳ אחרי הנקודתיים, זה יתפוס גם אותם:
קוד:
(:|שני|שלישי|רביעי|חמישי|שישי|שביעי|מפטיר)\K\w{1,2}(?=\s)
גם תוכל להוסיף (פ)|(ס) אם צריך...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה הקוד לחיפוף אנגלית באינדיזיין?
תודה!

• הוסף לסימניות
וגם לגבי הערות שוליים כשאני מגדירה שכל פרק המספור יתחיל מהתחלה, איך אני מגדירה כל כותרת של התחלת פרק- כהתחלת פרק?

• הוסף לסימניות
מה הקוד לחיפוף אנגלית באינדיזיין?
תודה!

[\l\u]

וגם לגבי הערות שוליים כשאני מגדירה שכל פרק המספור יתחיל מהתחלה, איך אני מגדירה כל כותרת של התחלת פרק- כהתחלת פרק?

אין אפשרות כזו באינדיזיין. התחלת המספור מבוססת על הגדרות הקשורות לדף (כפולה, עמוד או מקטע חדש) ולא על הגדרות הקשורות לפסקה.
יש להגדיר את העמוד שבו מתחיל פרק כמקטע חדש.
(כמובן שזה דבר שעלול להשתנות וצריך לעקוב אחרי זה כל הזמן)

(יש סקריפטים שמחילים מקטע על בסיס סגנון פסקה למשל SectionStuff ויש גם לאליעזר אביחיל)

• הוסף לסימניות
והחיפוש אנגלית לא עובד לי, מה יכול להיות?

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
איך מגדירים מקטע?
קליק ימני על העמוד הרצוי בחלונית ה-pages ובחירה באפשרות
Numbering and Section options
נפתחת החלונית הזו ויש לודא שמסומן V באפשרות הראשונה
upload_2018-10-22_14-41-8.png

והחיפוש אנגלית לא עובד לי, מה יכול להיות?
א. שאת בחיפוש רגיל ולא ב-GREP
ב. שאת מחפשת בקטע מסויים (selection) ולא בכל המסמך

• הוסף לסימניות
תודה רבה הצלחתי!
(פשוט הסימנים התהפכו... \- לפני ולא אחרי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה