הכנסה מהשכרת דירה חייבת במס?

• הוסף לסימניות
אם כן מאיזה סכום והאם זה מתחלק בין הזוג אם זה רשום על שניהם.
והאם מורידים הוצאות כגון חשמל וארנונה ועוד.

• הוסף לסימניות
לגבי הסכום
מה שידוע לי זה שעד 5000 ש"ח יש פטור ממס

• הוסף לסימניות
אני רואת חשבון עם נסיון רב במיסוי דירות מגורים
אפשר לפנות אלי בשמחה
rg4u.cpa שטרודל גימייל וכו'

• הוסף לסימניות
5,196 לחודש נכון ל2022.
יש בזה הרבה פרטי דינים ומסלולים ומומלץ ללמוד את הנושא ברצינות.

• הוסף לסימניות
ואם אני עצמאי ואשתי שכירה והסכום הוא בכמה אלפים יותר מ5000 זה מתחלק על שנינו כלומרואז אני פטור?
כי הרי הדירה רשומה על שנינו

• הוסף לסימניות
ואם אני עצמאי ואשתי שכירה והסכום הוא בכמה אלפים יותר מ5000 זה מתחלק על שנינו כלומרואז אני פטור?
כי הרי הדירה רשומה על שנינו
לא
זו הכנסה פאסיבית שמשויכת לבן הזוג עם ההכנסות הגבוהות יותר

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בקצרצרה, יש 3 מסלולים. ניתן לבחור ביניהם
1. מסלול הפטור- עד 5,196 ש"ח פטור. מעבר לכך ממוסה לפי מס שולי על הכנסה פאסיבית (מתחיל ב31% לאדם מתחת גיל 60) . התקרה קטנה בגובה החריגה ממנה.
ניתן לנכות הוצאות באופן יחסי
2. 10% מס על כל ההכנסה. לא ניתן לנכות הוצאות
3. הכנסה חייבת לפי מס שולי על הכנסה פאסיבית. ניתן לנכות הוצאות באופן מלא

מומלץ להתייעץ עם מבין בתחום- רו"ח/יוע"מ

• הוסף לסימניות
האם המס על דירה מעל 5600 -שכירות
היא 31% מהרווח?
ואז אם המשכנתא יותר גבוהה מהשכירות אז לא משלמים מס בכלל?

• הוסף לסימניות
האם המס על דירה מעל 5600 -שכירות
היא 31% מהרווח?
תלוי מה שאר ההכנסות שלך באיזה אחוז מס שולי אתה נמצא (החל מ31%)
ואז אם המשכנתא יותר גבוהה מהשכירות אז לא משלמים מס בכלל?
לא. כי רק ריביות של המשכנתא מוכרות, וגם רק יחסית על החלק שלא פטור

• הוסף לסימניות
חשוב לשים לב כי מי שמשכיר את דירתו היחידה (-שוכר ומשכיר), יש הקלות משמעותיות מאד.
  • החל מ-2023, בעל דירה יחידה שמשכיר אותה למגורים ובמקביל שוכר דירה אחרת למגוריו, יכול להפחית את דמי השכירות שהוא משלם כשוכר (עד לתקרה של 7,500 ₪ לחודש) מתוך דמי השכירות שהוא מקבל כמשכיר, ולשלם מס בשיעור 10% רק על ההפרש. (כל זכות)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה