אם כבר נוצר פה אשכול על אברומי זולדן, אני יוסיף פה הכרת הטוב מיוחדת שיש לי אליו.
אני אכתוב את זה עם כל הפרטים כי יתכן שהפרטים יהיו תועלת לבאים לאיזור עם רכב.
לפני כשנתיים נסעתי אני עם 2 מילדי בגיל הנעורים לפולין ליום וחצי, ליזענסק וקראקא, הלוך חזור מה שנקרא...
לקחתי רכב מהשכרה כמו שהייתי רגיל, ושטנו לעבר היעדים.
בהגיענו לקראקא הלכנו לארוחת בוקר אצל ר' אברומי כשעוד היה ברחוב kupa.
כמובן שהאירוח היה מכל הלב והנשמה וכידוע.
אלא ש.... ירדנו לאחר מכן לאוטו להמשיך, ו.... אין רכב!!!
ניסיתי לבדוק אם התבלבלתי ברחוב או מה, אבל לא...
מיד עם היוודע הדבר ר' אברומי התחיל בטיפול חסר מעצורים, של בירורים וטלפונים שונים, קודם כל לוודא שזו לא גניבה של הרכב, (הדרכונים שלנו היו ברכב). לאחר שיצר קשר עם המשטרה המקומית הבנו שפשוט גררו לנו את הרכב כי לטענתם זה היה מקום לחניית נכים... לך תבין למה... שלט לא היה שם...
הצרה אצלם היא שכל מי שגוררים לו רכב, צריך לבא למשרדי המשטרה, לשלם את הקנס, ולאחר מכן ליסוע למגרש בו מאחסנים את הרכבים ולקבל חזרה את הרכב. כשכל דבר הוא בקצה אחר של העיר , והעיר הזו ענקית... (מרחק של 40 דק' לפחות ממקום למקום...
אין ברירה, ר' אברומי נכנס איתנו לרכב שלו לכיוון המשטרה... בדרך הוא ממליץ לי למשוך זלוטי מזומן כי הוא לא בטוח שבמשטרה שם מקבלים אשראי, והוא צדק... הם מקבלים שם רק מזומן...
הגענו למשטרה, ופה מתחיל שלב 2, הם מבקשים את רשיון הרכב, אני מסביר להם שזה רכב השכרה, ואין לי את זה עלי, ואולי בתוך הרכב יש, ניסינו ליצור קשר עם חברת ההשכרה כדי שישלחו למשטרה או אלי את הרשיון אבל זה לדבר לקיר, כי לדבריהם הפקיד שאחראי על זה יגיע רק עוד כמה שעות וכו'...
הפקיד במשטרה מוציא לנו אישור מיוחד שאנחנו יכולים להוציא חפצים מהרכב הנגרר ואמר לנו לסוע למגרש ולהוציא מהרכב ששם את רשיון הרכב ולחזור אליו עם זה,..
אברומי הצדיק מעלה אותנו לרכב, נסיעה של 40 דק', וכשהגענו אני פותח את הרכב ומחפש את רשיון הרכב, אבל... הוא אינו ברכב... חברת ההשכרה לא שמו שם העתק...
מפה לשם אברומי החליט לערב את הרב המקומי הרשמי של העיר (איני זוכר את שמו) נסענו אליו כדי למצוא פתרון מה עושים.
הרב יצר קשר עם חברת ההשכרה שוב, ועם המשטרה המקומית, והסדיר שיגיע איזשהו רשיון רכב (כנראה משהו פג תוקף, אבל זה סיפק אותם)
אזכיר לטובה גם את הרב הנ"ל שעזר לנו בסבר פנים, ואפילו השתתף איתי בפועל בחלק מהוצאות הדו"ח, (הדוח היה של 800 זלוטי כמדומני)
כשסיימנו עם הסאגה הזו, לקח אותנו שוב ר' אברומי למשטרה לשלם את הדוח, ושוב למגרש כדי לשחרר את הרכב (שעה וחצי... כבר אמרנו) וב"ה הכל בא על מקומו בשלום.
למותר לציין שזה שרף לנו את כל היום, ובליזענסק היינו רק כמה דקות, ופיספסנו שם ארוחת ערב והילדים רעבים... ואין זמן כי אנחנו ממהרים לטיסה חזור.
בדרך אגב: לא ממליץ ולא מאחל לשום אדם בעולם כזה סיפור, אבל כשזה קרה החלטתי שאני לוקח את זה למקום בריא, כאמור הייתי עם 2 ילדים שם, והפכנו יחד את כל הסיפור הזה לאמונה וביטחון בה', להרגשה שאנחנו יהודים וה' איתנו בכל מקום וזמן, זה מה שה' רוצה וזה הכי טוב לנו, ואין מקום לפחד ולשאלות "למה זה קרה".
והתועלת שהיתה מהסיפור הזה היא שבעתיים, ואין ספק שתלווה אותנו כל החיים.
לסיום... זה היה לי שיעור אמיתי לחיים מה זה נקרא חסד, ועוד חסד בארץ ניכר, הצלה של ממש!!! עד לפני 5 דקות לא הכרתי אותו והוא לא אותי, ולהתסמר ככה מכל הלב בממון בזמן וכו' זה ממש מרגש כל פעם שאני נזכר בסיפור הזה, וכמובן שלא רצה לקבל תמורה על זה בשום צורה שהיא אפילו כשניסתי לדחוף לו בעקיפין... אני בטוח גם שיש עוד יהודים רבים שעזר להם ולא יודעים מזה, והכל בשקט ובענווה כמו שהוא יודע...
וכמו"כ לנהגים שבנינו, תלמדו לקח, תבדקו טוב את החוקים, בפרט במקומות לא מוכרים, ותמנעו מעגמ"נ.
"מי כעמך ישראל"