הכנף פתיל תכלת

• הוסף לסימניות
הכנף פתיל תכלת...

איך התמונה?

קבצים מצורפים

• P240609_120.jpg
    2.3 MB · צפיות: 39
  • הוסף לסימניות
הבחור לא יודע לקשור
קשירות של תכלת הם בחוליות של 3 3 ולא בכריכות כאלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lelor;659805:
הכנף פתיל תכלת...

איך התמונה?

התמונה בסך הכל יפה. הצבע של הרקע מתאים ומדגיש את התכלת, והצבעים מרעננים וחיים. עם זאת, קצת שרוף בקשר התחתון והקומפוזיציה קצת משעממת.

בנוגע לכותרת. אני חושב שאת הפסוק קוראים כך: "ונתנו על ציצית הכנף - פתיל תכלת", כך שאין היגיון רב בציטוט שלושת המילים "הכנף פתיל תכלת" כשלעצמן.

נכתב ע"י צל99;659920:
הבחור לא יודע לקשור

אאל"ט יש המון שיטות בזה. בויקיפדיה בערך "ציצית" מופיעה תמונה עם קשירה דומה. (לא שזה ראיה למשהו, אבל בכל זאת).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;659920:
הבחור לא יודע לקשור

הברסלבר'ס הספרדים קושרים ככה

• הוסף לסימניות
הברלסברס גם לא הולכים עם "תכלת".
הם הולכים עם חוטים סגולים מצבע לא עמיד. (תנאי מעכב).

ברור לכל מי שנגע אי פעם בתחום שדיונון הרוקחים (שממנו מפיקיפ הרדזין וברסלב את הצבע) לא יכול להיות התכלת- הוא גם לגמרי לא חילזון, וה"פיגמנט" שנלקח מדמו קיים בערך בכל דבר זז אחרי שקיים.

אם לא תבדקו בויקיפדיה אלא בסוגיא במנחות וברמב"ם סביב "לא יפחות מ7 ולא יעלה על ה13" מדובר שם כל חוליות- לא על כריכות.
כל הקשירות האלה התחילו לאחר שאבדה התכלת וממילא לא היה שמש בצבע אחד ששימש לחוליה.
http://www.tekhelet.com/hebrew_site/heb_guide.php

מצד שני אם מדובר על החוט הצבוע של הברסלברס מהדיונון זה בכל מקרה לא תכלת- שיקשור ככה......

"ארגמון קהה קוצים" שולתתתתתת.

קצת גלשנו- לא?

• הוסף לסימניות
כן חברים לא באתי לשאול על פה על פסיקת התכלת, קראתי מספיק מאמרים בנושא בואו נשאיר את זה בצד.

אשמח לקבל הארות והערות בנוגע לתמונה עצמה.

• הוסף לסימניות
הרקע מאד מבלבל, הוא מידי כהה ולא קשור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליש;660097:
הרקע מאד מבלבל, הוא מידי כהה ולא קשור

לא כ"כ מסכים איתך... אני חושב שדווקא צבעים כאלו ברקע מבליטים את הציצית
ולא חייב שיהיה קשר ישיר בין העצם עצמו לרקע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;660071:
הברלסברס גם לא הולכים עם "תכלת".
הם הולכים עם חוטים סגולים מצבע לא עמיד. (תנאי מעכב).

ברור לכל מי שנגע אי פעם בתחום שדיונון הרוקחים (שממנו מפיקיפ הרדזין וברסלב את הצבע) לא יכול להיות התכלת- הוא גם לגמרי לא חילזון, וה"פיגמנט" שנלקח מדמו קיים בערך בכל דבר זז אחרי שקיים.

אם לא תבדקו בויקיפדיה אלא בסוגיא במנחות וברמב"ם סביב "לא יפחות מ7 ולא יעלה על ה13" מדובר שם כל חוליות- לא על כריכות.
כל הקשירות האלה התחילו לאחר שאבדה התכלת וממילא לא היה שמש בצבע אחד ששימש לחוליה.
http://www.tekhelet.com/hebrew_site/heb_guide.php

מצד שני אם מדובר על החוט הצבוע של הברסלברס מהדיונון זה בכל מקרה לא תכלת- שיקשור ככה......

"ארגמון קהה קוצים" שולתתתתתת.

קצת גלשנו- לא?

גלשנו הרבה..
אני חושב שזה קצת יומרני מצידך לבטל מנהגים ושיטות של גדולים ממך
אלא אם כן אתה גדול הדור שמסתתר תחת ניק עלום שם
וגם אז היית אמור לנקוט בלשון יותר עדינה (בלשון המעטה )
בכל אופן התמונה יפה מאוד
וכמובן שיש הרבה שיטות ודעות לגבי צבע התכלת ולא נראה לי שפה המקום להכריע בעניין זה

• הוסף לסימניות
חחחח אתם מצחיקים אותי... רדו מזה נו... כל אחד יעשה במנהג רבו ואבותיו...

אבל בנינו ציצית בצבע סגול הרבה יותר יפה...
חח סתם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;660400:
גלשנו הרבה..
בכל אופן התמונה יפה מאוד
וכמובן שיש הרבה שיטות ודעות לגבי צבע התכלת ולא נראה לי שפה המקום להכריע בעניין זה

אתה מוזמן להשקיע שבוע אחד בלימוד הסוגיא ותראה לאיזה מסקנות תגיע:)
אני השקעתי הרבה יותר מזה ואני למעלה מעשור הולך עם תכלת (מארגמון קהה קוצים)

זה ברור ב1000% שהזהוי של הדיונון אינו נכון.
זה ברור שבימים קדמונים קשרו בחוליות ולא בכריכות וכן נוהגים 98% מהולכי תכלת הארגמון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;660400:
גלשנו הרבה..
בכל אופן התמונה יפה מאוד

ואין הרבה שיטות.

יש 2 וחצי שלישית.
יש את הארגמון ואת הדיונון.
לאחר מות האדמור מראדזין אין אף פוסק שתומך בזהוי הדיונון אלא רק חלק מחסידיו (וברסלברים) ממשיכים בשטה זו מכח המסורת.

שיטה שלישית היא של הרב הרצוג בזהוי הינטינה אך למעשה מעולם לא הופק צבע מהינטינה כך שהיא לא ממש בתוך הספור.

ממליץ לך לקרוא קצת באתר "פתיל תכלת"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lelor;659805:
הכנף פתיל תכלת...

איך התמונה?
מה את רוצה שנגיב?
על רקע שמפריע לתמונה? על מירכוז לא נכון?

נ.ב. בקשה מכל תלמידי החכמים היושבים כאן בפורום.
זה פורום צילום, בו נלבן סוגיות צילומיות.
סוגיות הלכתיות מתאימים לפורום כתיבה |עריכה ספרותית | עריכה תורנית |דקדוק ועברית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;660486:
ואין הרבה שיטות.

יש 2 וחצי שלישית.
יש את הארגמון ואת הדיונון.
לאחר מות האדמור מראדזין אין אף פוסק שתומך בזהוי הדיונון אלא רק חלק מחסידיו (וברסלברים) ממשיכים בשטה זו מכח המסורת.

שיטה שלישית היא של הרב הרצוג בזהוי הינטינה אך למעשה מעולם לא הופק צבע מהינטינה כך שהיא לא ממש בתוך הספור.

ממליץ לך לקרוא קצת באתר "פתיל תכלת"

שלמה מתנצל הייתי חייב בתגובה קטנה
ראשית מיעוט רבים 2
שנית
במקרה התעניינתי בנושא רבות ולא מהיום וגם את מה שכתבו באתר ראיתי כולל כל הרבנים שתומכים בשיטתם ( משום מה כל החתומים הם מהדתי לאומי ולא שאני מזלזל ) ועדיין אני אומר שבמחלוקת של גדולים אנו לא נבטל דעת אחד מהם

שלמה שוב סליחה.. הייתי חייב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;660513:
נ.ב. בקשה מכל תלמידי החכמים היושבים כאן בפורום.
זה פורום צילום, בו נלבן סוגיות צילומיות.
סוגיות הלכתיות מתאימים לפורום כתיבה |עריכה ספרותית | עריכה תורנית |דקדוק ועברית

צילום אמור להעלות נושאים לדיון. מה תגיד על תמונת נוף שתגרום לתגובות כגון "מה רבו מעשיך ה' "? לכתוב אותם בפורום אמונה וביטחון | הבריאה אומרת שירה ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;660612:
צילום אמור להעלות נושאים לדיון. מה תגיד על תמונת נוף שתגרום לתגובות כגון "מה רבו מעשיך ה' "? לכתוב אותם בפורום אמונה וביטחון | הבריאה אומרת שירה ?

אני בעד לפתח דיון.
אני נגד דיון שמסיט את הנושא ממטרת רעיון פותח/ת האשכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;660612:
מה תגיד על תמונת נוף שתגרום לתגובות כגון "מה רבו מעשיך ה' "? לכתוב אותם בפורום אמונה וביטחון | הבריאה אומרת שירה ?

כן, אם מישהו יעלה תמונת נוף, נא לא לפתוח דיון בשאלה באיזו ארץ הנופים יפים יותר ולא על מצבם של עצי הסקויה באמריקה.

כשמישהו יעלה תמונה של חרק, נא להימנע מהפיכת האשכול לדיון בנושא מערכת העיכול של חרקים ופרוקי רגליים.

וכשתעלה תמונה מחתונת בנו של האדמו"ר מאנטרטיקה, נא לא לעורר את סוגיית אורך הזקן של אדמורי השושלת היום ובעבר.

הוא אומר דבר נכון וקל להבנה שאם יורשה לי אנסח אותו מחדש:

אנא השתדלו להתייחס להיבטים הויזואליים/צילומיים של התמונה. אנא אל תגררו את הדיון לתחומים שאינם רלבנטיים. אנא אל תקיימו דיון בנושא הלכתי בפורום שמטרתו לדון בנושאי צילום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;660633:
כן, אם מישהו יעלה תמונת נוף, נא לא לפתוח דיון בשאלה באיזו ארץ הנופים יפים יותר ולא על מצבם של עצי הסקויה באמריקה.

כשמישהו יעלה תמונה של חרק, נא להימנע מהפיכת האשכול לדיון בנושא מערכת העיכול של חרקים ופרוקי רגליים.

וכשתעלה תמונה מחתונת בנו של האדמו"ר מאנטרטיקה, נא לא לעורר את סוגיית אורך הזקן של אדמורי השושלת היום ובעבר.

וכשתעלה תמונה של תינוק בסטודיו נא לא לשלוח חוות דעת על מתיקות המצולם כדוגמת "איזה בובון".
כשמישהו יעלה תמונה של ים המלח, נא להימנע מתגובות מרבו.

אמנם אם נאמץ גם את שתי ההמלצות שלי, תקטן תעבורת התגובות כאן ב-50 אחוז. נורא נוח לבוא ביום בהיר לאשכול תמים ולהעיר לאנשים שבסך הכל פועלים לפי הנורמה כאן (גם אם במקרה הנושא הספציפי הזה לא מעניין אותך).

לשם הפרוטוקול, אני בעד גיבוש קריטריונים לגבי מה אפשר לכתוב בפורום ומה אי אפשר. אני פשוט נגד איפה ואיפה.

• הוסף לסימניות
ישנו גבול סביר של טעם טוב.

לאף אחד לא מפריע שמגיבים על תמונה של חמודיק בן שנתיים "איזה מתוק, תאורה צדדית היתה מחמיאה יותר"

אבל וודאי שמפריע וחורג מגבול הטעם הטוב כשאשכול הופך לפולמוס סוער בדיני ציצית עם מראי מקומות של כל דעות הראשונים והגאונים, סיכום רשימת 23 הבדלים עיקריים בין שיטת התימנים לשיטת קהילת עולי אסטוניה, בצירוף צילום CT תלת מימדי של קונכיית חילזון צידון מצוי כאסמכתא לשיטת המצדדים בצביעה לשמה משעת קצירה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה