מתכון בריאות הכריך לבית הספר

• הוסף לסימניות
ואחרי נסיון של 22 שנה עם סרבנים מכל הסוגים, אני לא באמת מאמינה שאפשר לשכנע ילד לאכול אוכל שמגעיל אותו.

אבל בהצלחה למי שכן מאמין בכך...
הבן שלי בן 6 חודשים! לא הסכים להכניס לפה ירקות טחונים אבל אם הייתי מגרדת את הבננה לכפית הוא אכל בננה שלימה. אז היום כשהוא בן 6 שנים אני אצליח לשכנע אותו לאכול לחם בממרח???
ולגבי ארוחת ערב הוא אכן לא אוכל לחם למעט טוסט אבל רק כשהוא חםםםםם לכן זה לא אופציה לחיידר.

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 6 חודשים! לא הסכים להכניס לפה ירקות טחונים אבל אם הייתי מגרדת את הבננה לכפית הוא אכל בננה שלימה. אז היום כשהוא בן 6 שנים אני אצליח לשכנע אותו לאכול לחם בממרח???
ולגבי ארוחת ערב הוא אכן לא אוכל לחם למעט טוסט אבל רק כשהוא חםםםםם לכן זה לא אופציה לחיידר.
ניסית להכין לו את הטוסט ושיאכל בבית לפני שיוצא?
אם גם ככה לא אוכל כלום עדיף שיאכל טוב מוקדם

• הוסף לסימניות
לא מכירה את ההתנהלות שלך כגננת
רק שואלת האם את כל זה את גם אומרת לילדות
כי הגננת של הילדה שלי טורחת להגיד לילדות "תגידי לאמא שאת לא אוהבת לחם כזה ושתביא לך לחם רגיל"
אה כן? למה החלטת? ואם הילדה שלי רגילה לאכול לחם מלא מאז שהיא אוכלת מוצק, וסתם לא בא לה לאכול בגן כי היא מעדיפה לשחק, מה העניין להכניס לה רעיונות לראש?
יש לציין שמאז היא אוכלת בבוקר לחם רגיל, כי הגננת אמרה שהיא לא אוהבת מלא, וילדה בת שלוש כידוע לוקחת ברצינות מה שגננת אומרת, ובארוחת ערב באורח פלא היא אוכלת מה שמביאים לה...
זה חוסר שימת לב ורגישות הייתי מעירה לה על כך

אחד מילדיי בררן ואסטניסט בצורה לא רגילה.
כשנלחמים בזה זה מביא עצבים ריחוק תיסכול ועלול להוביל להפרעת אכילה אצל הילד לאחר ייעוץ בנושא,
שחררו , הרפו , תנו לילד מה שהוא אוהב, ובתדירות גבוהה- מה שהכי בעל ערך תזונתי,
ממרח שקדיה עם מעט דבש , טחינה ודבש או סילאן, קוטג’ ,טונה...

בנוסף,
עשיתי פרוייקט בבית , הכנתי כרטיסיות עם תמונות של מאכלים שהם אוהבים (חשוב שיהיה אסתטי) וכתוב מה כל דבר (משפר את הקריאה😊) וציור של צלחת כל זה הוצאתי בהדפסה (בבית דפוס) ושמתי על דף מגנט
כל ערב הם בוחרים ארוחת ערב וזה מעודד אכילת ירקות שנראים טוב בתמונה ומגרה חביתה בתמונה מגרה ....
זה מעודד אכילה והתארגנות בריאה הם הולכים להתקלח אחרי שבחרו ואני בנתיים מכינה לאחר מכן שסיימו הכל וצחצחו שיניים הם בוחרים למחר בבוקר והופ לכיוון המיטה....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה חוסר שימת לב ורגישות הייתי מעירה לה על כך

אחד מילדיי בררן ואסטניסט בצורה לא רגילה.
כשנלחמים בזה זה מביא עצבים ריחוק תיסכול ועלול להוביל להפרעת אכילה אצל הילד לאחר ייעוץ בנושא,
שחררו , הרפו , תנו לילד מה שהוא אוהב, ובתדירות גבוהה- מה שהכי בעל ערך תזונתי,
ממרח שקדיה עם מעט דבש , טחינה ודבש או סילאן, קוטג’ ,טונה...

בנוסף,
עשיתי פרוייקט בבית , הכנתי כרטיסיות עם תמונות של מאכלים שהם אוהבים (חשוב שיהיה אסתטי) וכתוב מה כל דבר (משפר את הקריאה😊) וציור של צלחת כל זה הוצאתי בהדפסה (בבית דפוס) ושמתי על דף מגנט
כל ערב הם בוחרים ארוחת ערב וזה מעודד אכילת ירקות שנראים טוב בתמונה ומגרה חביתה בתמונה מגרה ....
זה מעודד אכילה והתארגנות בריאה הם הולכים להתקלח אחרי שבחרו ואני בנתיים מכינה לאחר מכן שסיימו הכל וצחצחו שיניים הם בוחרים למחר בבוקר והופ לכיוון המיטה....
וואו איזה רעיון יפה :)
אולי יש לך את הקבצים להדפסה לטובת הכלל ? :)

• הוסף לסימניות
אני לא מרשה להביא שוקולד בלחם לגן - אני יודעת שיש הורים שלא סובלים אותי בגלל זה אבל הילדים שלהם לא סובלים רופא שיניים הרבה יותר...
קורנפלקס יכול לגרום לחורים בשיניים מהר יותר מלחם עם שוקולד. גם זה את לא מרשה?
מניחה שלא רופא השיניים זה הסיבה לאיסור להביא לחם עם שוקולד לגן...

הבת שלי לוקחת לגן רק לחם עם שוקולד, וחוזרת עם פנינים מהגננת על כמה שהלחם לא בריא וכו'.
והאמת, זה ממש מעצבן אותי.
לא עניינה של הגננת רמת הבריאות של הממרח בלחם.
ולאחר שלא הפסיקה עם זה, הסברתי לה שמדובר בממרח טחינה בטעם שוקולד (בריא בהרבה מקטשופ, לדוג') אבל היא עדיין ממשיכה עם המנטרות של "לא בריא".

• הוסף לסימניות
ניסית להכין לו את הטוסט ושיאכל בבית לפני שיוצא?
אם גם ככה לא אוכל כלום עדיף שיאכל טוב מוקדם
אז זהו שלפני כחודש סיכמנו עם הרבה שהוא אוכל בבית בבוקר ובהפסקה אני שולחת לו ביגלה או עוגיות. שבועיים זה החזיק מעמד, ואז אחרי שבועיים הוא לא הסכים בשום אופן להמשיך עם זה... אחרי שבועיים הפסקה היום ב"ה הוא הסכים לאכול לחם עם ביצת עין בבוקר, בתפילה להמשך

• הוסף לסימניות
דוגמאות?
אני אוהבת לתת תפוח או בננה, פתיחה טובה על הבוקר
אבל זה לא ממש ארוחת בוקר...
מה שאוכלים אצלכם לארוחת ערב/צהריים (ארוחה קלילה)
שיבולת שועל עם חלב ופירות
פנקייקים
לביבות
חביתות שונות
סלטים
וכו'

• הוסף לסימניות
נשמע מעניין,
אשמח לשמוע רעיונות
מאפינס- אין לי מתכונים כי אני ממציאה אבל בגדול- מאפינס עוף כולל עוף קצוץ דק (או מבושל ולטחון אחרי הבישול) +ירק מגורר + קמח +ביצים +שמן ולאפות בתבניות אישיות
או מאפינס גבינות, הייתי עושה גם מאפינס דגים אבל כרגע לא רלוונטי לי.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אצלי יש כמה שאוהבים לחם/ פיתה ריק, עם קופסא קטנה של מטבל לטבילה. (אני קונה בחנות חד"פ קופסאות קטנות, כמו שמגיע עם סלטים קנויים)
כמו רוטב פיצה, גבינה מתובלת, טחינה, טפנד זיתים, ממרח טונה וכו..

• הוסף לסימניות
אני התחלתי להכין טורטיה טוסט (מגלגלת טורטיה עם קטשופ וגבינה צהובה בטוסט
קל לאכילה, בלי "קשה", מנה לא גדולה מדי

• הוסף לסימניות
הילדים שלי אוכלים רק לחמניות שאני מכינה להם וגם לא כל דבר..
אני עושה להם לחמניות בצורת רוגעלך עם חצי קובית שוקולד בפנים מקמח כוסמין- קונים את זה לגמרי
וגם פיתות כוסמין עם זעתר מאד אוהבים

מכינה כמות ומקפיאה וכל בוקר רק לשלוף וזהו...

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 6 חודשים! לא הסכים להכניס לפה ירקות טחונים
גם הילדים שלי בגיל 6 חודשים (וגם אחרי..)לא רוצים ירקות וגם פרות לא תמיד, והם לא בררנים בכלל,
מתחת לגיל שנה הרבה יותר קשה להם עם מאכלים בכפית.

• הוסף לסימניות
אני אופה לחמניות עם חצי קובית שוקולד / לחמניות פיצה- גם חוסך זמן בבוקר
חביתה בפיתה
טוסטים הלכו פעם היום פחות
איך אופים לחמניה עם שוקולד ממש מעניין איפה ובאיזה שלב את שמה את השוקולד?

• הוסף לסימניות
יש לי סרבנים קטנים, אבל מכירה סרבנים אמיתיים. זה הדבר היחיד שעוזר- להרגיל בבית.
השאלה היא איך מרגילים ילד סרבן לאוכל חדש- אני מוכנה לתת הדרכה קצררה אם את מעוניינת.
אני אשמח להדרכה.
יש לי ילדה סרבנית אמיתית+++
אין מה לדבר על להרגיל בבית:( אבל אולי תגלי לי סוד שאני לא יודעת עליו או משהו.

• הוסף לסימניות
איך אופים לחמניה עם שוקולד ממש מעניין איפה ובאיזה שלב את שמה את השוקולד?
אני מכינה בצק של לחמניות עם מעט תוספת סוכר.
מרדדת עיגול חותכת למשולשים (כמו רוגעלך)
מניחה חצי קובית שוקולד על כל בסיס של משולש ומגלגלת לרוגעלך.
מפזרת א. סוכר. יוצא ממש טעים.....
אם זה תחליף ל'המוציא' ולא רק נשנוש, מגלגלת עיגולי בצק, מניחה בתוכם חצי קובית שוקולד מריר ומגלגלת היטב.
מורחת ביצה עם מעט סילאן וזהו.

• הוסף לסימניות
גם הילדים שלי בגיל 6 חודשים (וגם אחרי..)לא רוצים ירקות וגם פרות לא תמיד, והם לא בררנים בכלל,
מתחת לגיל שנה הרבה יותר קשה להם עם מאכלים בכפית.
הדגש הוא שטחונים הוא לא רצה.

• הוסף לסימניות
לילדים שמתעקשים על ממרח שוקולד
תנסו לערבב בממרח הקנוי חצי מהכמות טחינה גולמית ביחס של 1/1
זה ממש ממש טעים!!
והופך את הממרח לקצת פחות ריק ממרכיבים מזינים
אצלי חלק מהילדים אוהבים את השוקולד רק עם טחינה...

• הוסף לסימניות
לא מכירה את ההתנהלות שלך כגננת
רק שואלת האם את כל זה את גם אומרת לילדות
כי הגננת של הילדה שלי טורחת להגיד לילדות "תגידי לאמא שאת לא אוהבת לחם כזה ושתביא לך לחם רגיל"
אה כן? למה החלטת? ואם הילדה שלי רגילה לאכול לחם מלא מאז שהיא אוכלת מוצק, וסתם לא בא לה לאכול בגן כי היא מעדיפה לשחק, מה העניין להכניס לה רעיונות לראש?
יש לציין שמאז היא אוכלת בבוקר לחם רגיל, כי הגננת אמרה שהיא לא אוהבת מלא, וילדה בת שלוש כידוע לוקחת ברצינות מה שגננת אומרת, ובארוחת ערב באורח פלא היא אוכלת מה שמביאים לה...
כגננת רק מעירה-
יתכן בהחלט שהילדה אמרה לגננת שלא אוהבת.. ומתעקשת על זה..
וזה לא סותר שאוהבת לאכול בבית.
לא יודעת מה קורה בגן שלה-
אצלנו בגן המשחק הוא ממש לא אופצי'ה בזמן האוכל
קורנפלקס יכול לגרום לחורים בשיניים מהר יותר מלחם עם שוקולד. גם זה את לא מרשה?
מניחה שלא רופא השיניים זה הסיבה לאיסור להביא לחם עם שוקולד לגן...

הבת שלי לוקחת לגן רק לחם עם שוקולד, וחוזרת עם פנינים מהגננת על כמה שהלחם לא בריא וכו'.
והאמת, זה ממש מעצבן אותי.
לא עניינה של הגננת רמת הבריאות של הממרח בלחם.
ולאחר שלא הפסיקה עם זה, הסברתי לה שמדובר בממרח טחינה בטעם שוקולד (בריא בהרבה מקטשופ, לדוג') אבל היא עדיין ממשיכה עם המנטרות של "לא בריא".
אני מעודדת בגן תזונה בריאה.
מחמיאה לילדים על ממרח בריא, לחם חום, ירק, פרי..
לא מעירה על אוכל לא בריא.

בשני המקרים-מציעה לדבר/לברר עם הגננת בצורה נעימה,
ולשקף לה את הצד שלכם
על טחינה שוקולד מחמיאה, בהחלט.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה