- הוסף לסימניות
המציאות פחותהרעיון ברור...
המציאות פחותהרעיון ברור...
אבא שלי משגיח ברבנות.אם אבא שלי היה משגיח ברבנות היתי אוכל את ההכשר שלו לא אכפת לי מהחותמת
אני מכירה מישהו שעבד ברבנות ואמר לי בשום אופן לא לאכול ( לא שחשבתי לאכול....)אם אבא שלי היה משגיח ברבנות היתי אוכל את ההכשר שלו לא אכפת לי מהחותמת
עד ההודעה הזו עוד יכלו לטעות ולחשוב שיש לך משהו מושג בהכשריםאם מכירים את המפעל ומשגיח ספציפית, אין בזה שום בעיה
זה שיש על זה חותמת בית יוסף זה לא סיבה לאסור
אם אבא שלי היה משגיח ברבנות היתי אוכל את ההכשר שלו לא אכפת לי מהחותמת
ובלי קשר באופן כללי חורה לי מאד ההשואה בין בית יוסף לרב מחפוד זה לא בר השוואה
אם אני לא טועהקרדיט לאתר שהוזכר כאן לעיילצפה בקובץ המצורף 1966400
כמובן שזה מכתב ישן
אבל לא שמעתי על מישו שפעם אכל והיום לא
מאז ומתמיד התיחסו בספקנות לשוורצער רב שמעז לתת הכשר טוב
מתנצל אבל זה מחרפן אותימי הרב?
היות ואין מסורת לא אוכלים את החלק האחורי
הבד"ץ העדה החרדית כבר כתבו מפורשמתנצל אבל זה מחרפן אותי
לכולם ברור שאין שום בעיה בחלק האחורי פשוט צריך ניקור
אממה במהלך הדורות השתכח הניקור והפסיקו לאכול את החלק האחורי
אלא שאצל הספרדים והתימנים זה לא השתכח ויש להם מסורת אלפי שנים
עכשיו: למה זה שאנחנו שכחנו אומר שאי אפשר לסמוך על המסורת של הספרדים והתימנים
אני רוצה רב אחד שלא יתכסה מאחורי מכבסת מילים ויאמר פשוט
אנחנו לא סומכים על המסורת שלכם, מבחינתי הספרדים הם עמי הארצות שבמשך כל השנים מאז הרשב"א אכלו טרפות
מתנצל @משה 05276 זה לא אישי נגדך
אני שמח שלפחות יש חלק גזענים שלא מתבישים בזההבד"ץ העדה החרדית כבר כתבו מפורש
שהיות ואין מסורת לא אוכלים ושאלו אותם לגביי הספרדים
והם ענו אי אפשר לסמוך על זה
צר לי ששוב אתה מראה כמה אין לך שמץ בכשרותאני שמח שלפחות יש חלק גזענים שלא מתבישים בזה
זה גזענות עם הכשר בד"ץ
ומכיון שכשאני אוכל, אני רוצה לאכול אוכל כשר ולא אוכל עם פוליטיקות אין לי שום בעיה לא בהכשר בד"ץ לא בהכשר הרב לנדא (מפעם) וגם לא בהכשר הרב מחפוד
בשונה מחת"ס, שאפילו שמבחינת תורת הגזע זה יותר גלאט בכ"א מבחינת כשרות היתי מעדיף הרב מחפוד
בקיצור,
מבחינתי סדר העדיפות הוא:
חתן - בהכשר חת"ס
אוכל - בהכשר הרב מחפוד
צר לי שאני צריך להבהיר שוב שמעולם לא הצגתי עצמי כמתמחה בתחוםצר לי ששוב אתה מראה כמה אין לך שמץ בכשרות
א. יש חתיכות שיש עליהם מחלוקת כמו 'סינטה' (מס' 12) שהאשכנזים אוסרים והרב מחפוד מתיר.לכולם ברור שאין שום בעיה בחלק האחורי פשוט צריך ניקור
ושמלה חדשה וערוך השולחן...זה גזענות עם הכשר בד"ץ
תעשה חיפוש ברשתמתנצל אבל זה מחרפן אותי
לכולם ברור שאין שום בעיה בחלק האחורי פשוט צריך ניקור
עכשיו: למה זה שאנחנו שכחנו אומר שאי אפשר לסמוך על המסורת של הספרדים והתימנים, הרי ברור שאם בפולין היו שוכחים ובליטא היו זוכרים בארץ היו עושים השלמת מסורות
אני רוצה רב אחד שלא יתכסה מאחורי מכבסת מילים ויאמר פשוט
"אנחנו לא סומכים על המסורת שלכם, מבחינתי הספרדים הם עמי הארצות שבמשך כל השנים מאז הרשב"א אכלו טרפות"
מתנצל @משה 05276 זה לא אישי נגדך
לא ראיתי נימוק או פירוט אלא יותר יותר גיבוב של שטויותצר לי שאני צריך להבהיר שוב שמעולם לא הצגתי עצמי כמתמחה בתחום
ועכשיו בלי ססמאות
פרט באר נמק מה כוונתך,
לא הגיוני שאני אשב, אטרח, אקליד, אנמק
ואתה ברצף ססמאות עלוב תמשיך הלאה...
קצת כבוד!![]()
אין כל קשר לגזענותאני שמח שלפחות יש חלק גזענים שלא מתבישים בזה
זה גזענות עם הכשר בד"ץ
אתה רוצה לאכול כשר אז תאכל מהכשר שאתה סומך עליוומכיון שכשאני אוכל, אני רוצה לאכול אוכל כשר ולא אוכל עם פוליטיקות אין לי שום בעיה לא בהכשר בד"ץ לא בהכשר הרב לנדא (מפעם) וגם לא בהכשר הרב מחפוד
הכשר חת"ס הוא לא הכשר בלי פולטיקהבשונה מחת"ס, שאפילו שמבחינת תורת הגזע זה יותר גלאט בכ"א מבחינת כשרות היתי מעדיף הרב מחפוד
לבריאותבקיצור,
מבחינתי סדר העדיפות הוא:
חתן - בהכשר חת"ס
אוכל - בהכשר הרב מחפוד
אוא. יש חתיכות שיש עליהם מחלוקת כמו 'סינטה' (מס' 12) שהאשכנזים אוסרים והרב מחפוד מתיר.
ב. נהגו רוב האשכנזים שלא לנקר. כי היו מצויים מכשולות בזה (שמלה חדשה וערוך השולחן ועוד)
(כמו שלאחרונה התפרסם על חלב בבשר בית יוסף) ולכן לא סומכים אף על ניקור של מומחים
אבל יש מקומות אצל האשכנזים שאכן ניקרו (עיין למשל בספר הניקור ניצני ניסן לר' ניסן צ'שלר המנקר מביאליסטוק)
מה הקשר?ושמלה חדשה וערוך השולחן...
אבל גם הזבחי צדק מעיראק כתב להקפיד על זה.
הוא היה משתכנז?
יש עוד הרבהעכשיו אתה נותן חומר
הנושא אינו לסמוך על מסורת. (שגם בזה היו הרבה נדונים ואזכיר בקצרה את פרשיית ספר מסורת הניקור התימני והמרוקאי שיצאו נגדו רבים ובראשם הגר''ש מחפוד עצמו. ועיין גם בספר מסורת יהודי תימן בבהמה של ר' אביחי יצחק זצ''ל. ופרשיית הניקור בארה''ב עם האדמו''ר מהאלמין שבזכותו חזרו בהם המנקרים. ועוד)מה הקשר?
יש הבדל בין, לא סומכים על המסורת, לבין מחלוקת מה זה חלב
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //