ואותם אנשים שאוכלים עטרה של בני תורה אכלו עד לפני כמה שנים שארית בעיניים עצומות והיום מסיבות פולטיות ואידך זיל גמור זה בל יראה ובל ימצא...לא ללמד על הכלל כולו אבל רק מעיר את תשומת הלב, שמעתי ממישהו בשיא הרצינות שהוא לא אוכל הכשר מחפוד נטו מטעמי גזענות, וכן נחרדתי לשמוע שיש אנשים שלא אוכלים עטרה של בני תורה (של הרב מרדכי גרוס) מסיבות פוליטיות ואידך זיל גמור.....
למה היום לא?בהכשר הרב לנדא (מפעם)
שאלה שמזמן שאלתי באחד הפורומים על בחורים/ות שנמצאים כאן. ועם הזמן למדתי שהיום זה לא מה שהיה פעם.מה? בחור ישיבה? כאן?
שואל שאלות בפורום שרובו שנים פטפטניות?
אין ראש ישיבה?
אין משגיח?
אין צוות חינוכי?
מוזר!
לא מאפיין בכלל את כשרות "יורה דעה" - הרב מחפוד.אבא שלי משגיח כשרות
היה משגיח של כשרות מסויימת במסעדה
יום אחד המסעדה עברה להכשר הרב מחפוד
פשוט שלחו תעודת כשרות
ולא ביקשו אפילו פעם אחת להיפגש עם המשגיח ולתהות על קנקנו
הדרישה להיפגש ולתאם ציפיות הגיעה דווקא מאבא שלי המשגיח בעצמו
בקיצור אבא שלי מתנגד נחרצות לכשרות הנ"ל
עד כמה שזכור לי, דוקא כשנכתב גלאט ולא לנדא רגיל.ב. בשר לנדא חלק כשר לספרדים לכל הדעות, ומהודר יותר מכל השחיטות.
נראה לי דוקא בשר של וול דאן.ג. כבר התפרסם מכתבו של הגרש''מ עמאר ששחיטת העה''ח מהודרת לספרדים.
תגלגל הרבה אחורה...מכל האשכול (הלא הכי מדויק בהרבה פרטים) לא ראיתי אחד "שהעיז" להמליץ על כשרות עטרה בד"ץ בית יוסף (לא מסעדות ומוצרים).
לא בת שחוק העלית אלא אבלות וצער.ביודעי ומכירי קאמינא שרבנים גדולים ומוכרים מאוד מבדצי"ם הכי חשובים ודוקא בעיקר בציבור האשכנזי והחסידי, עשו ביקור במשחטה של הבד"ץ הנ"ל וכ"כ הופתעו לטובה מרמת הכשרות ההידורים וההקפדות עד שיצאו ממש תמהים מהיכן יצאו השמועות השליליות על בד"ץ בית יוסף.
והפאנ'ץ הגדול הוא שהוסיפו לומר שאם היה אפשר היו אוכלים רק מזה. רק שאסור שידעו שביקרו שם..
ויש על כך עדות ברורה אמינה ומוצקה.
ואני מאמין שמי שקצת מעורה בענינים אלו יידע למי ומה כוונתי בכל אלה.
כמובן שאין בזה כדי להכריח את אי מי לאכול מבד"ץ זה, ובטח לא מעוד איזה ניק אנונימי רק להודיע ולהוודע.
(ואני לא אחד שהוזה או ממציא דברים למי שקצת מכיר אותי כאן)
ומי שגרמתי לו להעלות בת שחוק על פניו והיה זה שכרי![]()
דווקא כשכתוב חלק. גלאט אצלו זו דרגא מתחת. (אבל עדיין יותר חלק מכל הכשרויות האשכנזיות וכ''ש הספרדיות.)עד כמה שזכור לי, דוקא כשנכתב גלאט ולא לנדא רגיל.
השאלה היא מה אוכלים במקום. האם שחיטות שאחוזי החלק שלהם גבוהים בהרבה, אלא שהם בבעלות של ספרדים?ומאידך, הרבה פוסקי ספרד אוסרים את בשר העה"ח לספרדים.
אשמח לדעת מה שמות הרבנים שעומדים בראש מערך השחיטה של בית יוסף, שממנו אוכלים כל העם בישראל.אמרתי את מה שיש לי לומר.
ודוקא על השחיטות בארץ.
כשלים יש בכל כשרות גם של העיידה ולרבות כוווולם.
יש גבול כמה אפשר לעצום עיניםכשלים יש בכל כשרות גם של העיידה ולרבות כוווולם.
ואני לא אמרתי את כל מה שיש לי לומר. רק הבאתי מסמכים.אמרתי את מה שיש לי לומר.
לצערנו קיים גם בודאי בכשרויות אחרות דוגמת לנדא. ואולי גם אחרים לא זוכר כרגע.גילוי נאות, אני לא אוכל את ההכשר של הרב מחפוד.
אבל איך ייתכן שמסעדות בפריצות גלויה רחוב יפו כדוגמה אחת מיני רבות, מקבלות תעודת הכשר, בזמן שבמקום עובדים בחורים ובחורות בלבוש שכל אדם ירא שמים יתרחק משם בלשון המעטה?
איך אפשר לסמוך על כשרות כזו, כשהתנהלות המקום, האווירה, והצניעות לא קיימים בכלל?
איך ייתכן שנותנים חותמת של כשרות, בלי שמישהו שואל את עצמו: מי האנשים שמכינים את האוכל? האם הייתי נותן לבן שלי לדבר איתם? מה קורה מאחורי הדלפק? ואיפה בדיוק המשגיח? ולא רואים אותו שם...
וכמובן, השאלה הגדולה באמת, איך אנשים בני תורה נכנסים לשם בלי למצמץ, כאילו מדובר במקום ראוי בגלל שיש הכשר של הרב מחפוד?
מוזמנים להסביר לי, אולי אני לא רואה את כל התמונה, אבל כרגע, זה נראה כמו עיוות כואב של מושג ה"כשרות" מהדרין".
עד כמה שידוע לילצערנו קיים גם בודאי בכשרויות אחרות דוגמת לנדא. ואולי גם אחרים לא זוכר כרגע.
לא הבנתי,גילוי נאות, אני לא אוכל את ההכשר של הרב מחפוד.
אבל איך ייתכן שמסעדות בפריצות גלויה רחוב יפו כדוגמה אחת מיני רבות, מקבלות תעודת הכשר, בזמן שבמקום עובדים בחורים ובחורות בלבוש שכל אדם ירא שמים יתרחק משם בלשון המעטה?
איך ייתכן שנותנים חותמת של כשרות, בלי שמישהו שואל את עצמו: מי האנשים שמכינים את האוכל? האם הייתי נותן לבן שלי לדבר איתם? מה קורה מאחורי הדלפק? ואיפה בדיוק המשגיח? ולא רואים אותו שם...
וכמובן, השאלה הגדולה באמת, איך אנשים בני תורה נכנסים לשם בלי למצמץ, כאילו מדובר במקום ראוי בגלל שיש הכשר של הרב מחפוד?
מוזמנים להסביר לי, אולי אני לא רואה את כל התמונה, אבל כרגע, זה נראה כמו עיוות כואב של מושג ה"כשרות" מהדרין".
ברור שיש לו.עד כמה שידוע לי
להרב לנדא אין מסעדות מחוץ לגבולות בני ברק
והבד"ץ אין אפשרות למשמרות מעורבות
א. בהכשרים הטובים רק למשגיח/ נאמן כשרות מותר לבשלגילוי נאות, אני לא אוכל את ההכשר של הרב מחפוד.
גם בכשרויות שנחשבות טובות יותר, בהרבה מהמקומות המלצריות לבושות בצורה לא מתאימה.גילוי נאות, אני לא אוכל את ההכשר של הרב מחפוד.
אני מכירה כמה כאלה בהשגחת הרב לנדאו והעדה החרדיתאבל איך ייתכן שמסעדות בפריצות גלויה רחוב יפו כדוגמה אחת מיני רבות, מקבלות תעודת הכשר, בזמן שבמקום עובדים בחורים ובחורות בלבוש שכל אדם ירא שמים יתרחק משם בלשון המעטה?
עד כמה שידוע לי
להרב לנדא אין מסעדות מחוץ לבולות בני ברק
והבד"ץ אין אפשרות למשמרות מעורבות
לגביי הרב לנדא אני לא יודע מה הנהליםאני מכירה כמה כאלה בהשגחת הרב לנדאו והעדה החרדית
יש לו מסעדות שלא באזורים חרדיים?ברור שיש לו.
תצא מחוץ לגבולות בני ברק ותראה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //