דרוש מידע הכשר מחפוד

מצב
הנושא נעול.
לגביי הרב לנדא אני לא יודע מה הנהלים
אבל הבד"ץ יש כללים ברורים
וזה כולל קוד לבוש צנוע

יש לו מסעדות שלא באזורים חרדיים?

כי פה לא כ"כ מצאתי
יש פה במקומות שאני לא מכירה ואני לא יודעת אם הם חרדים (כרמיאל- מורד הגיא, אופקים- שדרות הרצל, טבריה- מדרחוב הבנים (לא נשמע מקום חרדי), עפולה- קפלן)

ביודעי ומכירי קאמינא שרבנים גדולים ומוכרים מאוד מבדצי"ם הכי חשובים ודוקא בעיקר בציבור האשכנזי והחסידי, עשו ביקור במשחטה של הבד"ץ הנ"ל וכ"כ הופתעו לטובה מרמת הכשרות ההידורים וההקפדות עד שיצאו ממש תמהים מהיכן יצאו השמועות השליליות על בד"ץ בית יוסף
אני מכיר ועבדתי בעבר בכמה משחטות יש כל מיני נהלים שכולם מצהירים עליהם למשל "השחיטה נעשית במתינות "
והעופות נבדקים ע"י שובים ירא"ש
אני לא יכנס למה טוב ומה לא רק נתונים שכל א יכול להבין
שוחט בדרך כלל צריך לעמוד בקצב מסוים ברבנות 12 בדקה בקהילות לנדה ועד"ח 9 או 10 בדקה מחפוד ובית יוסף עם חניכי (הרב גרוס ) 12
עוד משהו ברובין שארית לנדא עד"ח ומשנת יש בודק סכינים שעובר בין השוחטים כל 5 דקות במחפוד ב"י אשפר השוחט צריך לבדוק לעצמו כל 2 או 3 דקות ,
אבל אני שאלתי והרב השחיטה אמר לי לא כתוב בשום מקום בשוע כמה מותר לשחוט בדקה והוא צודק אפשר לשחוט גם 20 וגם לא כתוב שהשוחט לא יבדוק , רק שיבדוק במתינות לפי דעתם של נותני הכשרות 12 ובדיקת סכין זה במתינות ובבדצים האשכנזים רוצים יותר לאט האם זה יותר מהודר ?אולי
עוד משהו א בדיקת מעיים הרב ברנסדופר זצ"ל התחיל עם זה (עד כמה שאני יודע ) וכל הבדצים האשכנזים בודקים אבל בעצם יש אולי שלוש כאלה ביום וברור לכולם שלא צריך לבדוק אבל אם שארית לא תבדוק יגידו שזה הכשר פחות טוב
לסיכום יש סיבה למה אלה יקרים ואלה פחות וכל אחד שישאל את רבו או שיסמוך על נותן הכשרות או שלא אבל לומר כולם אותו דבר זה לא נכון

לגבי בד"ץ בית יוסף, ובד"ץ חוג חתם סופר פתח תקווה - שאלנו את הרב זריצקי והוא אומר שזה יותר גרוע מרבנות.
זה יכול להיות?
הנ"ל אמר לי פעם שנווה ציון זה הכשרות הגרועה ביותר
ובכך הוכיח את בורותו בענייני כשרות
נווה ציון לפחות עד לפטירת מרן חכם שלום היה המחמיר ביותר

נראה לי שכדאי להיזהר מלכתוב כל מיני חוות דעת על רבנים
בכל אופן אלו תלמידי חכמים שצריך להיזהר בכבודם

הנ"ל אמר לי פעם שנווה ציון זה הכשרות הגרועה ביותר
ובכך הוכיח את בורותו בענייני כשרות
נווה ציון לפחות עד לפטירת מרן חכם שלום היה המחמיר ביותר
אני מאמין יותר לזריצקי מאשר לך...
(אע"פ שאני חושב שלא כל דבריו תורה מסיני).

אגב, התפללו לרפואתו, ר' יוסף בן...

לגבי בד"ץ בית יוסף, ובד"ץ חוג חתם סופר פתח תקווה - שאלנו את הרב זריצקי והוא אומר שזה יותר גרוע מרבנות.
זה יכול להיות?
זה נכון.
אין לי כח להעלות עכשיו את כל החומר. העליתי כבר מקודם באשכול קצת חומרים על ב''י, וזה כבר מספיק.

זה נכון.
אין לי כח להעלות עכשיו את כל החומר. העליתי כבר מקודם באשכול קצת חומרים על ב''י, וזה כבר מספיק.
לא הייתי אומרת שמה שהעלת זה יותר גרוע מרבנות. מקסימום זה חלב נכרי, ורבנות מאשרת חלב נוכרי.

לא הייתי אומרת שמה שהעלת זה יותר גרוע מרבנות. מקסימום זה חלב נכרי, ורבנות מאשרת חלב נוכרי.
לא עובר אפילו רבנות
גם מי שמתיר חלב נכרי מצריך תנאים מסויימים ואי אפשר להשתמש בכל חלב בלי שום השגחה

א. בהכשרים הטובים רק למשגיח/ נאמן כשרות מותר לבשל:), למיטב ידיעתי הנ"ל גם במחפוד
כאן מתחילה הבעיה.
ובדידי הוה עובדא בכשרות סופר מהודרת שהגוי הדליק את האש ואף הניח את הכבדים על האש. ואחרי שהקמתי קול זעקה הגיע אלי תוך חצי שעה המפקח הראשי והרגיע בדברים נכונים. אך כאלה שבבד"ץ לא אמורים לקרות.
(נאמן הכשרות יצא רגע לחנות סמוכה ..)
ב. למלצרים בד"כ יש קוד לבוש.
לגביי הרב לנדא אני לא יודע מה הנהלים
אבל הבד"ץ יש כללים ברורים
וזה כולל קוד לבוש צנוע
השאלה מה דורשים מהן, שישימו חצאית וילבשו ארוך? לכאורה לא יקרה!
יש לו מסעדות שלא באזורים חרדיים?

כי פה לא כ"כ מצאתי
יש גם יש. אין טעם לפרט..
יש פה במקומות שאני לא מכירה ואני לא יודעת אם הם חרדים (טבריה- מדרחוב הבנים (לא נשמע מקום חרדי)
עיר הקודש. אך האיזור לא חרדי בעליל.. גם לא חילוני. מקום לא מיושב - איזור הטיילת
זה יכול להיות?
ערבך ערבא צריך.. ויה"ר שהשי"ת ישלח לו רפואה שלימה מהרה בתושח"י!
פירוש: הוא עצמו צריך מי שיעיד עליו על ישרותו בקיאותו ואמיתתו. ואין לסמוך עליו כלל!
כך קבלתי מרבי תלמיד חבר למרן הגאון הרב בן ציון אבא שאול

תפני לוועד הכשרות של הבד"ץ זה יטופל
כנ"ל, לא חושב שיש הרבה מה לעשות בטח לא בערי הארץ.
אברכים.יות לא ילכו למלצר..

השאלה מה דורשים מהן, שישימו חצאית וילבשו ארוך? לכאורה לא יקרה!
יש 2 מקומות שראיתי רק חרדים על מלא:
פיצה אורי- כל הסניפים שהייתי. (גאולה, שערי רווחה- גם בשערי רווחה עצמו רק חרדים, בב"ב מרכז רימונים.)
הדר גאולה (יש שם אישה אחת והיא ובעלה הם מבעלי המקום, עובדים נדמה לי רק ביחד, אבל יש עוד עובדים במשמרת)

יש 2 מקומות שראיתי רק חרדים על מלא:
פיצה אורי- כל הסניפים שהייתי. (גאולה, שערי רווחה- גם בשערי רווחה עצמו רק חרדים, בב"ב מרכז רימונים.)
הדר גאולה (יש שם אישה אחת והיא ובעלה הם מבעלי המקום, עובדים נדמה לי רק ביחד, אבל יש עוד עובדים במשמרת)
כתבתי דבריי על שאר ערי הארץ שם אני נמצא.
בתוככי השכונות של ב"ב וירושלים כמובן שיתאימו את עצמם, אך גם שם מחוץ לשכונות אפשר לראות את כל סוגי המלצרים.יות

לצערנו קיים גם בודאי בכשרויות אחרות דוגמת לנדא. ואולי גם אחרים לא זוכר כרגע.
אצלנו בנתיבות תובב"א יש מאפיה עם שולחנות ישיבה בהכשר "לנדא" והעובדות ה' ירחם ורק התחיל הקיץ
ועוד דבר מוזר שהמקום הוא לנדא אבל מאפשרים להם למכור קינוחים ועוגות במקררים שהם ב"י ולמרות שזה כתוב שם בקטן בתעודה אבל רוב האנשים לא שמים לב לזה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה