בקשה הכתבות של עיתון משפחה על "כת לב טהור" - מישהו יכול להעלות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מתוך אתר אמס לפני כחודש:
הקהילה שהוכרזה ככת – תם עידן: משטרת גואטמלה עצרה אתמול את אחד ממנהיגי 'לב טהור' אהרון טלר ואת חבר הכת יוסף רוזנר המואשמים בסחר בבני אדם ובעריכת נישואי קטינים בכפייה, כך דווח היום (שישי) ב-ELOMUNDO.
על פי הדיווח, הפרקליטות בגואטמלה דאגה שיהיה להם מתורגמן לאידיש כדי למנוע פגיעה בזכויותיהם.
החקירה, שנוהלה על ידי התביעה למאבק בסחר בבני אדם, הובילה למעצרו של אהרון טלר, החשוד באישור נישואי קטינות בקהילה ומואשם בסחר בבני אדם במסגרת נישואים בכפייה. יחד איתו נעצר גם יוסף רוזנר, שהיה אחראי על עריכת הנישואין, והוא מואשם בהתעללות בקטינים ובסחר בבני אדם.
המעצרים התבצעו במסגרת שלוש פשיטות מתואמות של הפרקליטות, בשיתוף המשטרה הלאומית ופרקליטות המדינה, במאמץ לאתר 11 קטינים מלב טהור שהוכרזו כנעדרים. אף על פי שב-20 בדצמבר 2024 חולצו 147 קטינים מהכת בעקבות חשדות להתעללות קשה, אותם 11 ילדים טרם אותרו.
במהלך אותו מבצע, התגלתה באתר קבורה תיבה שהכילה עצמות, שככל הנראה שייכות לקטין. בעקבות הממצאים המזעזעים, בית המשפט בגואטמלה הורה ב-15 בינואר על הפרדת הילדים ממשפחותיהם והעברתם למקלטים ממשלתיים, מתוך מטרה להבטיח את שלומם.

• הוסף לסימניות
מתוך אתר אמס לפני כחודש:
הקהילה שהוכרזה ככת – תם עידן: משטרת גואטמלה עצרה אתמול את אחד ממנהיגי 'לב טהור' אהרון טלר ואת חבר הכת יוסף רוזנר המואשמים בסחר בבני אדם ובעריכת נישואי קטינים בכפייה, כך דווח היום (שישי) ב-ELOMUNDO.
על פי הדיווח, הפרקליטות בגואטמלה דאגה שיהיה להם מתורגמן לאידיש כדי למנוע פגיעה בזכויותיהם.
החקירה, שנוהלה על ידי התביעה למאבק בסחר בבני אדם, הובילה למעצרו של אהרון טלר, החשוד באישור נישואי קטינות בקהילה ומואשם בסחר בבני אדם במסגרת נישואים בכפייה. יחד איתו נעצר גם יוסף רוזנר, שהיה אחראי על עריכת הנישואין, והוא מואשם בהתעללות בקטינים ובסחר בבני אדם.
המעצרים התבצעו במסגרת שלוש פשיטות מתואמות של הפרקליטות, בשיתוף המשטרה הלאומית ופרקליטות המדינה, במאמץ לאתר 11 קטינים מלב טהור שהוכרזו כנעדרים. אף על פי שב-20 בדצמבר 2024 חולצו 147 קטינים מהכת בעקבות חשדות להתעללות קשה, אותם 11 ילדים טרם אותרו.
במהלך אותו מבצע, התגלתה באתר קבורה תיבה שהכילה עצמות, שככל הנראה שייכות לקטין. בעקבות הממצאים המזעזעים, בית המשפט בגואטמלה הורה ב-15 בינואר על הפרדת הילדים ממשפחותיהם והעברתם למקלטים ממשלתיים, מתוך מטרה להבטיח את שלומם.
אפשר הסבר לבורה בנושא?
מה הכוונה סחר בבני אדם? סחר באיברים ?

• הוסף לסימניות
מזעזע.
צר לי לאכזב, אך יש לי בנדוד שעדיין שם,
שבוי בכת עמוק עמוק.
בעז"ה שיצאו משם בקרוב.
אבל אני די סקפטית בעניין.
יש כת מאוד ידועה בירושלים שיש לה תתי כתות ויצאו נד הראש של הכת ואפילו עצרו אותו ובהמשך את אחד הראשים של התתי כתות, אבל שום דבר לא קורה. והדבר ידוע ומפורסם שהם כת של משוגעים, משיחיים, ועוד ביטויים שלא מתאימים לפורום.
לא רק שלא זז כלום, אחד מהראשים של תתי הכתות האלו הוא גם ידוע בתור רב מפורסם וגדול.

• הוסף לסימניות
לאאאאא
יש הורים שעשו את זה למעשה?
מהמכלול
1740640376082.png

• הוסף לסימניות
בטוח שזה אמיתי?
נראה לי שהם דוברים רק יידיש ובכלל לא משתמשים בעברית
שים לב שזה לשה"ק ולא עיברית. זה הם בטוח מדברים.
אגב זעזע אותי שהם מביאים שם על "הרב" שלהם ביטויים שכאלו, בעוד שעד כמה שזכור לי הוא איבד עצמו לדעת.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה לא לשון הקודש, יש מס' מילים שקיימות רק בעברית (באריכות, מחמת המצב, וכדו')

טבע בנהר (לדבריהם)
השפה שם היא אותה שפה של כל ספרי הקודש מהדורות האחרונים. (להבדיל מליוני הבדלות, אבל זה הסיבה שאני אומרת שזה לשה"ק.)

• הוסף לסימניות
מחריד. הדרכה מפורטת ואינטליגנטית מאד במושגים חרדיים, כיצד לאבד את נפשות הילדים ואימותיהן לדעת
הכל מנוסח היטב ממש כמו האיגרות של האדמו"רים, וגדולי הדור. אם רק משנים שם את השמות, והתוכן הנוראי, ומשאירים את הניסוח החסידי שמרני- התוצאה הינה איגרת קלאסית חסידית / חרדית למהדרין.

• הוסף לסימניות
זה לשון הקודש
עד שלא יוכח שזה אמין, חזקתו מזוייף. למה הם צריכים לכתוב דברים כאלו כשהם יודעים שזה יכול לצאת החוצה?

לא מדובר שם בעשרות אלפי אנשים. אפשר פשוט לדרוש בבית כנסת או משהו דומה, לא צריך לכתוב.

וגם אם כן - לכאורה היו כותבים באידיש, כמו הקהילות האמריקאיות וכו', ולא בלשון הקודש מטופחת כמו מי שגר בארץ והוגה בספרי האחרונים [מה הם לומדים שם בכלל? אם כולנו מוזחקים בעיניהם ככופרים הם לכאורה לא יכולים ללמוד את הספרים שלנו]

• הוסף לסימניות
עד שלא יוכח שזה אמין, חזקתו מזוייף. למה הם צריכים לכתוב דברים כאלו כשהם יודעים שזה יכול לצאת החוצה?

לא מדובר שם בעשרות אלפי אנשים. אפשר פשוט לדרוש בבית כנסת או משהו דומה, לא צריך לכתוב.

וגם אם כן - לכאורה היו כותבים באידיש, כמו הקהילות האמריקאיות וכו', ולא בלשון הקודש מטופחת כמו מי שגר בארץ והוגה בספרי האחרונים [מה הם לומדים שם בכלל? אם כולנו מוזחקים בעיניהם ככופרים הם לכאורה לא יכולים ללמוד את הספרים שלנו]
מה זה משנה אם המסמך נכון, או המסר...
במציאות שמתי למעלה תמונת מסך מאתר מכלול, כתוב שם שמצאו גופות :oops:o_O:sne:

• הוסף לסימניות
מה זה משנה אם המסמך נכון, או המסר...
במציאות שמתי למעלה תמונת מסך מאתר מכלול, כתוב שם שמצאו גופות :oops:o_O:sne:
זה דוחה אותי שנקלעתי לנקודה הזאת כביכול אני צריך להגן עליהם.

לא כתוב שם שהגופות הללו נותחו ונמצא שמדובר ב'המתת חסד' רח"ל. כשגרים מאות אנשים במקום אחד [בלי חיסונים?] ובמדינה שלכאו' היא לא מתקדמת כ"כ מבחינת רפואה וכדו', קורה שאנשים נפטרים, רח"ל.

אומר זאת כך, יש מספיק סיפורים נוראיים על הכת הזאת שאכמ"ל, חבל לערבב בפנים עוד ספינים של 'הורגים שם את הילדים' וכו', זה רק גורם לאנשים תחושה לקחת את כל הסיפור בערבון מוגבל, במקום להזדעזע ממה שבאמת צריך להזדעזע.

שוב, יכול להיות שהנ"ל נכון, אבל אם לא ברור לכם שזה נכון - חבל להכניס את זה לתוך הדיון. אפשר בעצם לשאול את @האגודה לנפגעי כתות אם הסיפורים הללו על ***** הילדים נכונים, והאם לדעתם זה מועיל לדיון הציבורי או מזיק.

• הוסף לסימניות
זה דוחה אותי שנקלעתי לנקודה הזאת כביכול אני צריך להגן עליהם.

לא כתוב שם שהגופות הללו נותחו ונמצא שמדובר ב'המתת חסד' רח"ל. כשגרים מאות אנשים במקום אחד [בלי חיסונים?] ובמדינה שלכאו' היא לא מתקדמת כ"כ מבחינת רפואה וכדו', קורה שאנשים נפטרים, רח"ל.

אומר זאת כך, יש מספיק סיפורים נוראיים על הכת הזאת שאכמ"ל, חבל לערבב בפנים עוד ספינים של 'הורגים שם את הילדים' וכו', זה רק גורם לאנשים תחושה לקחת את כל הסיפור בערבון מוגבל, במקום להזדעזע ממה שבאמת צריך להזדעזע.

שוב, יכול להיות שהנ"ל נכון, אבל אם לא ברור לכם שזה נכון - חבל להכניס את זה לתוך הדיון. אפשר בעצם לשאול את @האגודה לנפגעי כתות אם הסיפורים הללו על שחיטת הילדים נכונים, והאם לדעתם זה מועיל לדיון הציבורי או מזיק.
מה זה משנה למעשה,
אני מתכוונת לומר שתאורטית גם לא צריך להזדעזע בכלל משום כת,
כי בין כה אין לנו איך לעזור למסכנים בפנים רק להתפלל!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....