פנסיה הלוואה מקרן פנסיה

• הוסף לסימניות
אם לצורך הדוגמה יש לי חצי מיליון שקל בקרן פנסיה
כמה אחוז הלוואה אני יכול לקבל ובאיזה תנאים(נמצא במגדל)
הם פשוט אמרו שאפשר לקבל רק 30 אחוז
זה הגיוני?

• הוסף לסימניות
זה הגיוני?
גובה החיסכון לא משפיע על תנאי ההלוואה שניתן לקבל, אלו תנאים קבועים, יש מינימום לקיחת הלוואה של 20,000 ש"ח ברוב החברות והריביות נעות סביב ריבית הפריים מינוס חצי, או הלוואה צמודת מדד עם ריבית גבוהה יותר שפחות אפקטיבית

• הוסף לסימניות
זה הגיוני?

זה לא משנה מה גובה הצבירה שיש בקרן
מחשבים זכאות להלוואה רק מכספי התגמולים בקרן
30% צריכים להגיע לה20K ככל שיש יותר כסף בתגמולים סכום הזכאות גבוה יותר.

• הוסף לסימניות
גובה החיסכון לא משפיע על תנאי ההלוואה שניתן לקבל, אלו תנאים קבועים, יש מינימום לקיחת הלוואה של 20,000 ש"ח ברוב החברות והריביות נעות סביב ריבית הפריים מינוס חצי, או הלוואה צמודת מדד עם ריבית גבוהה יותר שפחות אפקטיבית
כפי שכתבו זה ודאי משנה כמה כסף יש בקרן. [בתגמולים]
ויש גם חברות שניתן לקבל פחות מ20,000 ש"ח. [ברוב החברות המינימום זה 5000 ש"ח]
והמקסימום שניתן לקחת ברוב החברות זה עד 100,000 ש"ח. [ויש גם חברות שמאפשרות עד 500,000 ש"ח]
הריבית בהלוואה מקרן פנסיה זה באזור של פריים + חצי. [ולא מינוס חצי]

• הוסף לסימניות
כפי שכתבו זה ודאי משנה כמה כסף יש בקרן. [בתגמולים]
ויש גם חברות שניתן לקבל פחות מ20,000 ש"ח. [ברוב החברות המינימום זה 5000 ש"ח]
והמקסימום שניתן לקחת ברוב החברות זה עד 100,000 ש"ח. [ויש גם חברות שמאפשרות עד 500,000 ש"ח]
הריבית בהלוואה מקרן פנסיה זה באזור של פריים + חצי. [ולא מינוס חצי]
אכן לגבי הריבית טעות. תודה.
לגבי הסכום, ניתן לקחת גם יותר מ100,000 אך נדרשים תנאים מחמירים יותר

• הוסף לסימניות
לגבי הסכום, ניתן לקחת גם יותר מ100,000 אך נדרשים תנאים מחמירים יותר
כפי שכתבתי, זה תלוי באיזה חברה מדובר.
וכמובן שלא בכל מסלולי ההשקעה אפשר לקחת הלוואה.

• הוסף לסימניות
כפי שכתבתי, זה תלוי באיזה חברה מדובר.
וכמובן שלא בכל מסלולי ההשקעה אפשר לקחת הלוואה.
בהראל ניתן יותר מ 100K אבל בתנאים מחמירים מאוד
דורשים המון ניירת ומסמכים גם של העמית וגם של בת/בן הזוג
הלוואות בהראל כרגע הן לא בהלכה ולא במסלול S&P מחכה מדד

• הוסף לסימניות
בחודשים האחרונים שריבית הפריים כ"כ עלתה האם הריבית בהלוואות נשארת אותו דבר (כפי שציינו פה באזור P+0.5) או שהם מורידים את גובה הריבית?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חשוב לבדוק האם מותר על פי ההלכה לקחת הלוואה כזו, כיון שהיתר עסקא לא יכול לחול עליה.

• הוסף לסימניות
האם הלואה מקרן פנסיה נקראת טובה או שכדאי לי לחפש עוד אופציות של הלוואות? (למשל לנייד חשבון)
וכן, מישהו יודע אם במגדל, פנסיה במסלול S&P ניתן לקחת מבחינת כשרות?

• הוסף לסימניות
האם הלואה מקרן פנסיה נקראת טובה או שכדאי לי לחפש עוד אופציות של הלוואות? (למשל לנייד חשבון)
לא בטוח שזה ההלוואה הכי זולה שאתם יכולים לקבל.
וכן, מישהו יודע אם במגדל, פנסיה במסלול S&P ניתן לקחת מבחינת כשרות?
כן.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מקרן השתלמות הריבית ג"כ 3% קבועה או P+0.6
יש מצב שהבנק שלי (פועלים) יתנו לי משהו טוב ?
זה תלוי בנתונים שלך וכמה שאת חשובה לבנק.
בכל מקרה תפני לפקיד לקבל הצעה ולא ללכת על אשראי ברגע וכדו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

ב"ה

לאור הפניות שאני מקבל לאחרונה בנושא זה, ולאור הבלבול השורר בנושא זה, אשתדל לתת את חלקי, ואקווה שיהיה בבהירות, ובקצרה.

שאלה:
ה. שלמה היקר! רציתי לשאול אותך, קיבלתי הצעה מסוכן הפנסיה שלי, לנייד את צבירת קרן הפנסיה שלי לקופת גמל תוך השארת ההפקדה החודשית לקרן הפנסיה.
הסוכן מיידע אותי בכך שדמי הניהול הם יקרים יותר משמעותית (כ0.6+ במקום כ0-0.22) אך לדעתו זה משתלם בגלל הסיבות אותם מנה בפני.

הסיבות שהוא מנה בפני הם כדלהלן:

1. מנגנון הבטחת תשואה.

כידוע בקרן הפנסיה המקיפה, יש כ30% שמקבלים עלהם 'רק' 5.1% צמוד למדד המחירים לצרכן, ולימדו אותנו, שהS&P 500 מביא כ10% תשואה בשנה, ז"א שיש פער של כ2-3 בתשואה בשליש הזה.
בקופת גמל, אפשר להרוויח את כל עליית המדד.

2. איזון אקטוארי.

בקרן הפנסיה יש איזון אקטוארי, שזה אומר, שכל אימת שיש גרעון בסכום המיועד לביטוח, משלמים על זה כל העמיתים, בקופת גמל, לא משלמים על זה.

3. ביטוח כפול.

לבתר דחיי ל"ע, בקרן הפנסיה, ביטוח השארים משלם את הקצבה לאלמנה וליתומים, אך יחד עם זאת מנצל לצורך כך את הצבירה.
לעומת זאת בקופת גמל ניתן לנצל את הביטוח של הפנסיה, ולקבל גם את כל היתרה הצבורה.

4. הורשת הצבירה.

מקרה בו נותר עודף בצבירה מעל לסך הנזקק לתשלום קיצבת שארים, הכסף לא מגיע ליורשים.

להלן תשובתי הקצרה לעניין -

1. הבטחת התשואה היא דבר טוב.

ללא קשר לזה, מי שברצונו לוותר על הבטחת התשואה, יכול לעשות זאת באמצעות קרן פנסיה משלימה, שניתן להפריש לשם מלכתחילה, בדמי ניהול דומים לקרן המקיפה.

2. איזון אקטוארי, הוא לרוב לא מאוד משמעותי, הנתון משתנה מחברה לחברה, וסביר להניח שהם ילכו וישתפרו.
למעשה ניתן לקבוע על סמך ה5 שנים האחרונות, שמנורה הם די גרועים בזה, ואינפיניטי הם טובים.
כל השאר זה די זניח (גג -0.5 ל 5 שנים - כשבמיטב ואינפיניטי זה מעל 1 עודף)

3. הביטוח הזה יקר מאוד!

נניח ויש בצבירה 500,000, ויש פער בדמי ניהול של 0.5, נניח והאיזון האקטוארי הוא 0.1 נשארנו עם פער של 0.4 שזה כ2000 ש"ח בשנה. זה ביטוח מאוד יקר!
נוסיף לכך את העובדה, שמחיר ביטוח השארים מתייחס במישרים לגובה הצבירה בקרן, וככל שהצבירה גבוהה יותר = ביטוח שארים זול יותר, מכיון שבצבירה יש בכדי לממן את קצבת השארים.

4. נתון לא נכון.

במקרה של שביקת חיים לפני הפרישה, השאירים מקבלים את מלוא הקצבה, או מלוא הסכום הביטוחי המגיע, הגבוה מביניהם.
אכן מקבלים זאת רק המוגדרים שאירים (אלמנה, וילדים עד גיל 21 וילדים נכים) אבל הם מקבלים את מלוא הסכום.

השלכות נוספות:

במקרה של ביצוע לאחר גיל 41 בגבר, המשמעות המיידית היא אובדן חלק מהכיסוי הביטוחי כלומר - פחות מ 75% לנכות, או פחות מ 100% לשאירים, למעשה יורד מאז כל שנה באחוזים. שזו השלכה הרסנית למדי.

בעת ניוד חלקי, אכן תקופת האכשרה לנכות לא נפגעת, אך תקופת האכשרה לביטוח שארים נפגעת ביחס לסכום שהועבר.
זה נושא מורכב לחישוב, אך בפועל במקרה זה יוצא, שביטוח השארים קטן משמעותית, במקרה שהעמית נפטר ממחלה ישנה. (אגב, מחלה שאבחנו בתוך ה 5 שנים ע"ס תסמינים שהופיעו לפני, או אם מוכח שהמחלה קיננה לפני, נחשבת ישנה.)

בעת יציאה לגימלאות, העדיפות היא לנייד את הכל בחזרה לפנסיה מקיפה, וזאת מכיון שיש שם הבטחת תשואה על כ 60% מכל הקרן.
תקרת הניוד היא 20.5% מפעמיים השכר הממוצע במשק X כל שנת וותק.
ושנת וותק שכבר הופקד בה לקרן פנסיה מקיפה, הסכום יורד מהחישוב.
מכיוון שביציאה לגימלאות צפויה לנו בעז"ה צבירה שמנה מאוד בקרן הפנסיה, ייוצר מצב בו לא נוכל לנייד בחזרה את הכסף לפנסיה מקיפה.

למי זה כן משתלם?

למשקיע אקטיבי, הבטוח ביכולתו לתזמן ולהכות את השוק לאורך זמן, אפשר שמשתלם לו להעביר את כל הצבירה לקופת גמל IRA, ולבצע שם את המסחר האקטיבי, ללא אירועי מס!

אך מכיון שאני מפקפק ביכולת זו לבני אנוש, לכן נראה שאין באמת סיבה ללכת על מהלך כזה.

למה הסוכן מציע זאת?

כי הוא סבור אחרת ממה שאני סבור, אני סומך על הקורא שנתקל בכזה הצעה, לעמת אותו עם הנכתב בפוסט זה.

מקווה שהועלתי!

דיסקליימר וכו'.
שלום @איצ'ה קו המידע , אני פונה אליך כמי שקשוב לדופק של הציבור.
המידע שמגיע אליי מצייר תמונה של ניצול וחוסר מודעות בתחום זכויות העובדים במגזר שלנו.
אשמח לשמוע את תגובתך ואת הנתונים שבידיך כדי שנוכל להציף את הנושא ולעצור את כדור השלג הזה לפני שעוד משפחות ימצאו את עצמן מול שוקת שבורה בגיל פרישה וכדו',
אני יודע שאתה פועל ללא ליאות בכל הנושאים שקשורים לזה...
ועכ"ז אשתף אותך בסיפור שסיפרו לי 2 אברכים אתמול בערב, ע"כ שבמקום שהם עובדים הביאו קבוצה של אברכים שכמובן החתימו אותם ע"כ שלא יקבלו זכויות סוציאליות לרבות פנסיה חופשה ימי מחלה ועוד... ומי שרק מנסה לדבר פשוט יודע שתקופה הבאה לא קוראים לו לעבודה, היו גם כמה ש"כבר לא עובדים שם היום"...
וכמובן שמחפשים פתרון...

הייתי רוצה קצת לנתח את הנושא, וכמובן לקבל תגובות מהציבור הרחב:

רבים מאיתנו יוצאים מדי יום לעבודה לפעמים אפי' פיזית- קשה, כדי להביא טרף לביתנו.
אנחנו סומכים על הרבש"ע שהמעסיק עושה את שליחותו נאמנה, במיוחד כשמדובר במוסדות וארגונים "משלנו", שדואגים לנו לכל המעטפת הנדרשת.
אך מתברר שמאחורי תלוש המשכורת מסתתרת לעיתים מציאות קשה: הפרה בוטה של החוק וחוסר דאגה בסיסי לעתידו של העובד.

לאחרונה הצטברו עדויות על מעסיקים, ולאו דווקא כאלו הנמצאים "בקשיים כלכליים", שמחתימים עובדים על "כתבי ויתור" לא חוקיים בנוגע לזכויות סוציאליות. חשוב להבהיר: על פי החוק בישראל, עובד אינו יכול לוותר על פנסיה, דמי הבראה או חופשה שנתית. חתימה כזו אינה שווה את הנייר עליו היא נכתבה, אך היא משמשת ככלי הרתעה פסיכולוגי נגד עובדים שחוששים למקום עבודתם.

היה ניתן לצפות שמוסדות חינוך קטנים הנאבקים על קיומם יתקשו לעמוד בנטל, אך התופעה מחלחלת גם לגופים גדולים ורווחיים, כולל מאפיות מצות מפורסמות וארגוני ענק.
כשהכסף נמצא בכיס המעסיק אך לא מופקד בקופת העובד, מדובר בפגיעה אנושה בחיסכון שיצטרך לפרנס את העובד ומשפחתו בזיקנה או במקרה של אובדן כושר עבודה.

כל מעסיק חייב להפריש לפנסיה לאחר 6 חודשי עבודה (או 3 חודשים אם יש לעובד קופה פעילה).
ההפרשה כוללת תגמולי מעסיק (6.5%), תגמולי עובד (6%) ופיצויים (6% או 8.33%).
בנוסף, המעסיק חייב למסור לעובד אישור שנתי על ההפקדות.

מה כן אפשר לעשות?
  1. בתלושים- אל תסתכלו רק על ה"נטו".
  2. בדקו שהפרשות הפנסיה מופיעות בתלוש ומועברות בפועל לקופה (ניתן לבדוק זאת באתר של חברת הביטוח/הפנסיה).
  3. שיתוף סיפורים ב"פרוג" ("ללא שמות"- אם יש חשש...)
    פשוט מעלה את הנושא לסדר היום וגורם למעסיקים להבין שהציבור כבר לא "פראייר".
  4. וכמובן לפנות לייעוץ, במקרים של הפרה, ישנם ארגונים ועורכי דין המתמחים בזכויות עובדים במגזר החרדי שיכולים לסייע.
המעסיקים החרדים שפועלים בניגוד לחוק בונים על השתיקה שלנו.
ברגע שכל עובד ידע לקרוא את התלוש שלו, יכיר את זכויותיו וידע להשתמש במסלקה הפנסיונית, התופעה הזו תיעלם מאליה.

אנחנו פונים מכאן למעסיקים: לפני שתקראו לאחרים, בדקו את עצמכם.
"שכר שכיר אינו רק המשכורת של היום, אלא גם הביטחון שלו למחר".

מה אומרים ע"ז???
 תגובה אחרונה 
שלום רב.
לקחתי לפני כחצי שנה הלוואה של בערך 100.000 (מאה אלף) מחברת מקס
לקחתי את זה ב3 הלוואות נפרדות ממקס.
כאשר כל הלוואה הייתה 9 אחוז . פריים - 6 אחוז +3 אחוז.
כעת לפני 3 ימים ביום שני - התקשרו אליי מבנק לאומי שיש לי חשבון אצלם עם הכנסת משכורת
ושאלו האם אפשר להציע לי הלוואה, עניתי שכן .
שאלו האם יש לי הלוואה במקום אחר? כן. כמה ריבית ? 9.
ומציעים לי הלוואה של בדיוק 100 אלף, בריבית של 8 אחוז.
ועוד מציעים לי שבחודש הבא הריבית בבנק לאומי תרד בעצם לפריים + 2.75 כך שזה בעצם הנחה של 1.25 אחוז, והרי אני זכאיכלקוח להנחה זו.
וגם את דמי פרעון מוקדם של מקס של 60 שקלים על כל הלוואה הם גם יחזירו.
ורק ביקשו צילום מסך ששם רואים את הריבית אצל מקס (הדריכו אותי בדיוק היכן ללחוץ בכל מקום)
ואכן שלחתי ואכן קיבלתי את ההלוואה.
שלב הבא, התקשרתי למקס כדי לפרוע את ההלוואה.
חזרו אלי , ושאלו האם זה בגלל תנאי ההלוואה, עניתי שכן.
שאלו אם נציע לך 8 אחוז האם זה יעזור, עניתי שלא.
טוב בסדר, תמתין רגע, ואז שואלים אותי אם תיהיה הנחה נוספת של 0.25 אחוז האם אני כן ישאיר את ההלוואה? עניתי שגם לא. (כי בעצם זה מה שאני אמור לקבל בסיכומו של דבר בבנק לאומי)
אז אמר שאין לו יותר מה להציע לי כרגע ותוך 3 ימים הם יגבו את כל דמי ההלוואה שלקחתי פרעון מוקדם.

אכן מקס גבו את כל ההלווואה.

כעת השאלה האם אכן זה היה נכון?
האם כררגע שהבנק בארה"ב הוריד את הריבית ב0.25 וככל הנראה בנק ישראל יוריד גם את הריבית, ואז בעצם בנק לאומי לא מתחייב להוריד שוב את הריבית בעצמו בעוד 0.25 ואז אם כן הריבית שלי תשתווה להצעה של 8 אחוז של מקס, ואפילו אני אולי רק יפסיד את ההנחה הנוספת שהציעו לי במקס של עוד 0.25 אחוז?
מישהו מכיר תופעה כזו שמתוארת כאן בציוץ שמסתובב כעת?

נשמע לי דבר הזוי ברמות - הבנאדם בוחר במסלול סנופי, ובמנורה משחקים עם ההחלטה שלו לפי אג'נדות שלהם...

אשמח ממומחי שוק ההון להסביר את הסיפור. כי (גם אם נניח שמדובר במהלך חוקי) זה נשמע פעולה הזייתית לגמרי, לשנות רצון החוסך.

הנה הציוץ:

the Black

רוצים להתרגז? למנורה מבטחים יש מסלול פסניוני עוקב S&P 500 בתחילת 2025 הם החזיקו מחצית מהכסף במדד שהם הבטיחו. בפברואר ומרץ הם הקטינו את החשיפה ל 30% מתוך 21% שעלה ה S&P ב 2025, 17% אחוז הושגו ממרץ והלאה. עשו פה נזק מטורף לחוסכים. פשוט שערוריה. הייתי מתבטא יותר בחריפות אבל לא בא לי לבלות בבתי משפט בשנתיים הקרובות..

שתי הערות:1. בתחילה הנחתי שהם העבירו את החשיפה לנגזרות. הם לא. בדקתי, הנגזרים הם שקל דולר ברובם. מוזמנים לבדוק את חישובי הדלתא שלי. 2. ניהלתי מילארדים בכסף מוסדי. גם פנסיוני. ראיתי הרבה דברים...וזה ממש מדהים. חוצפה שאין כדוגמתה.

בדקתי שוב ושוב, ואיך שלא נהפוך את זה, נראה שהם אכן לכאורה הקטינו חשיפה ל S&P. הגרועות, גם אצלם וגם בגופי פנסיה אחרים יש כמות בלתי סבירה של נגזרים לא סחירים. עם כל הכבוד, אין שום סיבה בעולם להיקפים כאלה של פעילות בנגזרים.אני לא יודע איך ישנים שם בלילה. זה נראה כמו המאזן של גולדמן זאקס. אני מקווה לטובת כולנו שיש שם אנשים ומערכות ברמה של גולדמן זקס.הייתי דירקטור בגוף פנסיוני, ואומר לכם באחריות, אין בזה שום הגיון.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה