התייעצות הלוואה על חשבון קרן השתלמות

• הוסף לסימניות
הקרן נעולה לשנים הקרובות, נצבר סכום, ויש לי זכאות להלוואת בלון ל84 חודש (תשלום קרן וריבית בסוף תקופה) בריבית של 2.8% אבל צמודה למדד.

מקצת מידע שלמדתי פה בפורום נראה שיש פה הזדמנות. אשמח לשמוע את חוו"ד המומחים.

• הוסף לסימניות
לצורך מה ההלוואה?

• הוסף לסימניות
הקרן נעולה לשנים הקרובות, נצבר סכום, ויש לי זכאות להלוואת בלון ל84 חודש (תשלום קרן וריבית בסוף תקופה) בריבית של 2.8% אבל צמודה למדד.

אני הייתי בודק את ההלוואה צמודת הפריים ללא מדד (הם נותנים בדרך כלל פריים מינוס משהו, והריבית עומדת לרדת).

• הוסף לסימניות

צמוד למדד - יש בזה סיכון,
בפרט בהלוואת בלון שלא יורד כלום מהקרן,
וגם ע"פ הצפי של אינפלציה 2-3% במשך 7 שנים, הקרן תעלה משמעותי מאד,

תבדוק איזה תנאים יש בלא צמודה מדד

• הוסף לסימניות
על ההשתלמות פריים מינוס 0.3
על פנסיה פריים פלוס 0.5
לדעתי זה מסלול טוב יותר מהצמוד מדד. כי כאן אתה מתחיל ב5.7% (בהשתלמות) ומכאן ואילך זה רק ירד עם הורדות הריבית הצפויות.
לעומת זאת, בתסריט הכי אופטימי של אינפלציה 3% (כבר כמה שנים שלא יורדים מזה) אתה תשלם 5.8%, ואם האינפלציה תהיה גבוהה יותר (ריאלי בהחלט) תשלם כמובן יותר.

• הוסף לסימניות
לעומת זאת, בתסריט הכי אופטימי של אינפלציה 3% (כבר כמה שנים שלא יורדים מזה)
זה ודאי לא התסריט הכי אופטימי, וזה גם לא תואם את התחזיות של בנק ישראל.
[באינפלציה של 3% לא ממש מורידים ריביות]

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד האם מספר ההלוואות מקרן השתלמות מוגבל?
כלומר אם יש לי זכאות להלוואה של 50,000 ש"ח ואני מנצל את זה, לוקח הלוואה לשנה
ואחרי שנה כשאני פורע את ההלוואה אהיה שוב זכאי להלוואה באותם תנאים?

• הוסף לסימניות
זה ודאי לא התסריט הכי אופטימי, וזה גם לא תואם את התחזיות של בנק ישראל.
[באינפלציה של 3% לא ממש מורידים ריביות]
ב"הכי אופטימי" לא התכוונתי למשאלת לב, אלא לתכלס בשטח - זו פחות או יותר האינפלציה בשנים האחרונות כשאין
חריגות מיוחדות (כמו ב22)
1753108400742.png

• הוסף לסימניות
שאלה למומחים,
מי שהוציא משכנתא ונשאר לו 150,000,
האם עדיף שיחזיר את החלק הזה במשכנתא או שישקיע בשוק ההון?
את מי אפשר לשאול כזו שאלה מישהו מקצועי?

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד האם מספר ההלוואות מקרן השתלמות מוגבל?
כלומר אם יש לי זכאות להלוואה של 50,000 ש"ח ואני מנצל את זה, לוקח הלוואה לשנה
ואחרי שנה כשאני פורע את ההלוואה אהיה שוב זכאי להלוואה באותם תנאים?
אין הגבלה לכמות ההלוואות.
אבל אף פעם אין אין התחייבות לתת הלוואות.
ותמיד גם אפשר לעבור לחברה אחרת שנותנת הלוואות.

• תודה
Reactions: shs
  • הוסף לסימניות
ב"הכי אופטימי" לא התכוונתי למשאלת לב, אלא לתכלס בשטח - זו פחות או יותר האינפלציה בשנים האחרונות כשאין
חריגות מיוחדות (כמו ב22)
צפה בקובץ המצורף 2020043
לא נושא של משאלת לב.
וגם השנים האחרונות לא ממש אומרות מה יהיה בשנים הבאות.
כאמור בנק ישראל צופה פחות מזה, ואתה לא יודע משהו בנושא שהם לא יודעים.

• הוסף לסימניות
כך או כך, יש פה ריבית יחסית נמוכה, היא הלוואת בלון ללא הוצאה חודשית, ואת הכסף הזה (שבעצם אינו נזיל כרגע) ניתן להשקיע לטווח בינוני ולהרוויח יותר.
האין זה כך?

• הוסף לסימניות
כך או כך, יש פה ריבית יחסית נמוכה, היא הלוואת בלון ללא הוצאה חודשית, ואת הכסף הזה (שבעצם אינו נזיל כרגע) ניתן להשקיע לטווח בינוני ולהרוויח יותר.
האין זה כך?
זה לא ריבית נמוכה.

• הוסף לסימניות
אין הגבלה לכמות ההלוואות.
אבל אף פעם אין אין התחייבות לתת הלוואות.
ותמיד גם אפשר לעבור לחברה אחרת שנותנת הלוואות.
כשאני נכנס לאיזור האישי בלשונית "הלוואות" ורואה זכאות להלוואה זה לא בהכרח שיש לי זכאות?
זה פרוצדורה לקבל אישור הלוואה בד"כ?

• הוסף לסימניות
האין זה כך?
לכאורה לטווח ארוך הגיוני. בטווח בינוני יש לך אלמנט של סיכון אף אחד לא יודע לאן שוק ההון הולך ככול שהטווח ארוך יותר הסיכון יורד.

• הוסף לסימניות
  • תודה
Reactions: shs
  • הוסף לסימניות
האין זה כך?
בהלוואה מקרן השתלמות הם קוראים להלוואה בלון אך התכוונים לתשלום רציף של ריבית בלבד ללא קרן
ואז קרן בתשלום אחד בסוף תקופה
כך שיהיה לך הוצאה החזר על הריבית בכל חודש

• הוסף לסימניות
כשאני נכנס לאיזור האישי בלשונית "הלוואות" ורואה זכאות להלוואה זה לא בהכרח שיש לי זכאות?
זה פרוצדורה לקבל אישור הלוואה בד"כ?
כשהבספים לא נזילים וזה מה שמדובר כאן, יש לצרף אישור הכנסות ודוח עו"ש אם אתם בחריגות גבוהות החברה לא תאשר את ההלוואה
הזכאות שרשום לך זה הזכאות נכון להיום ובתנאי שתעמוד בדרישות
יחס הנזילות וההלוואות משתנה מידי פעם ולא בהכרח אם תחזיר את ההלוואה תוכל לקחת שוב הלוואה באותם תנאים...
בזמנים רגילים ניתן למחזר את ההלוואות לעבור מסוג ריבית אחד לשני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה