יואל ארלנגר - קקטוס
אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
- הוסף לסימניות
ע"פ הסיפור המפורסם על ר' חיים שמואלביץ
נכתב ע"י קקטוס;919440:אני בדיוק חיפשתי את המשך הסיפור (המדוייק) בפורום איש את רעהו
אז בגדול זה ככה: הציור מבוסס על מעשה בר' חיים שמואלביץ, שהלך ברחוב, והיה נותן שלום לפועל הזבל שעמד שם, והפועל אמר לרב, אל תראה אותי כרגע כשאני על הכביש, מחר - אני הולך להיות זה שעומד בזבל. כך שניתן לראות שמשחקים של כבוד אינם מצד מעלת הכיבוד, אלא אפילו פועלי הזבל, מתגאים זה על זה.נכתב ע"י bekki;919443:ציפורים לחשו שם שהסתדרת...
אז איפה הסיפור המדוייק?
מעט.לא ירדתי לסוף הדברים במילים המסומנות. אלו דברים חשובים ומהותיים ואני אוהבת להבין עד הקצה.נכתב ע"י קקטוס;919504:אז בגדול זה ככה: הציור מבוסס על מעשה בר' חיים שמואלביץ, שהלך ברחוב, והיה נותן שלום לפועל הזבל שעמד שם, והפועל אמר לרב, אל תראה אותי כרגע כשאני על הכביש, מחר - אני הולך להיות זה שעומד בזבל. כך שניתן לראות שמשחקים של כבוד אינם מצד מעלת הכיבוד, אלא אפילו פועלי הזבל, מתגאים זה על זה.
ויש גירסה שאומרת, שהוא תמיד חשב שיש אפשרות להתמודד ולהסתיר את הגאווה, שהרי היא מתאימה רק לאנשים גדולים, ע"י הפחתת הערך העצמי, ובל ראותו את הסיפור הנ"ל, אמר לעצמו שעדיף להתגאות בגאווה של תורה, כי הגאווה נמצאת גם אצל פחותי הכבוד, למרות שמעלתם קטנה, צריך רק לדעת במה להתגאות.
יצא מבלבל?
אולי לא התנסחתי במדוייק, אך התחושה הכללית של המתגאה היא, שמשום מעלתו וגדולתו יש לו להתגאות, ובא הסיפור ומוכיח, כי הגאווה היא יצר בפני עצמו, ולא קשור למעלתו האמיתי של האדם.נכתב ע"י bekki;919529:מעט.לא ירדתי לסוף הדברים במילים המסומנות. אלו דברים חשובים ומהותיים ואני אוהבת להבין עד הקצה.
סיפור עם מסר חזק!!!
אז עכשיו כבר מותר לציין שהתמונה מספרת היטב...
[רק לי מפריע הפונט?]
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים